Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στις συνταγες που γεμιζω παντως, τεινω να στανταρω σχεδον παντου το aquila 22. Και ο diamante καλα συμπεριφερεται, αλλα νομιζω ο Aquila λιγο καλυτερα
Βίκτωρα αν εννοείς κ 36 γρ με 22χιλ βύσμα είναι σοβαρό λάθος .20άρι κ κάτω για 36 γρ όποια πυρίτιδα κι'αν γεμίζεις

Καλημερα Νικο,Οταν σου γραφω για κωνικη,θεωρησα οτι θα καταλαβεις πως δε αναφερομαι σε κλεισιμο δυο σταδιων!!!!!!αυτο ειναι του νηπιαγωγειου για οσους κλεινουν πολυσταδιακα!!!Εαν διαβασεις και προηγουμενο ποσταρισμα του ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚ, ΕΞΗΓΕΙ οτι εαν σε μια ρυθμισμενη μηχανη πολυσταδιακου κλεισιματος σε καλυκα 68,5 προσπαθησεις να κλεισεις ψηλοτερο καλυκα,τοτε οι πτυχες του αστεριου στο κεντρο θα παραμορφωθουν,αυτο ειναι νομος στο πολυσταδιακο!!!!!!Καλο ειναι να ψαχνεσαι,δεν εχω καμια αντιρρηση σαυτο,αλλα τα αχαρτοχραφητα μονοπατια θελουν πολυ μεγαλη προσοχη, γιατι οποιος νυχτα περπατει, λασπες και σκ...τα πατει!!!!!Οσο για την αναφορα σου στην κουκουβαγια,γιατι αυτη λεει οτι τα παιδια της ειναι τα πιο ομορφα στο κοσμο,εχω να σου πω οτι εσυ εχεις εμμονες με το 56,5 και προσπαθεις να το επιβαλεις!!!Εγω ποτε δεν υποστηριξα πως ειμαι ο γκουρου της ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗΣ!!!!!!Φιλικα ΣΠΥΡΟΣ.

Γεια σου Σπυρο. Θα ξεκινησω απο το τελος. Ειναι ''κουτο'' να λες οτι προσπαθω να επιβαλω τα 56,5 χιλιοστα
διοτι και να το ηθελα δεν θα μπορουσα. Σε κανεναν δεν επιβαλεις τιποτα. Απλα εργαψα την γνωμη μου....Ποτε
δεν ειπα δεν μπορεις να βγαλεις ( ο καθε ενας ) αξιολογο φυσιγγιο με δυο σταδια.....ειπα και εργαψα οτι ειναι
διαφορετικα τα φυσιγγια και παντα κατα την γνωμη τα πεντασταδιακα εχουν καλυτερη σταθεροτητα στην αποδοση τους απο αυτα των δυο σταδιων. Δεν εχω ''κολλημα'' με το 56,5....απλα ( για μενα παντα ) το θεωρω
καλυτερο. Οπως επισεις υποστηριζω οτι καλυκες πρεπει να εχουν συγκεκριμενο υψος....διοτι επιμενω οτι και
το 1 δεκατο του χιλιοστου επηρεαζει την αποδοση του φυσιγγιου....ασχετα εαν δεν γινεται αντιληπτο απο εμας.
Τωρα εαν δεν θελει να το καταλαβει ο φιλος σου με την σφεντονα...... ή αλλος που βαζει με νταηλικι το φυσιγγιο
στην θαλαμη του οπλου του και εχει το κατσαβιδι στην κωλοτσεπη ειναι αλλο θεμα. Οπως επισεις αλλο θεμα
ειναι το ποσο καλος σκοπευτης ειναι ο καθε ενας. Τελειωνοντας σου λεω οτι ΝΑΙ θεωρω τον εαυτο του
νηπιαγωγειου.....διοτι αβυσσος η ιδιογομωση......φιλικα ΝΙΚΟΣ.

Με τόσα που λέτε τόσες μέρες, θα το γυρίσω πάλι στα εμπορικά...:D
Mα αυτά Κώστα (συζητήσεις -διαφορετικές απόψεις κλπ)είναι μέρος της ιδιογόμωσης .Το Σαββάτο στην καφετηρία μούλεγε κάποιος ότι τούπανε σοβαροί φίλοι του ότι σε κάλυκες reload RC πέφτουν απο πάνω τα cx 2000 λόγω διαστολής οπής απο την έκρηξη .Στην πραγματικότητα πρόκειται περί αστοχίας υλικού (καψυλίου ,έγινε κι'άλλες φορές με το συγκεκριμένο )αλλά δεν σπατάλησα πολλή ενέργεια για να τον μεταπείσω .

Να κάνω μια ερώτηση,,,,, διαβάζω μέρες τώρα τα όσα έχουν γραφτεί για το ύψος του κάλυκα,,, τις οποίες τρύπες κλτ κλτ κλτ..... Με κριτήριο πως χρειάζονται την σεζόν 2000 φυσιγγια και πως τα γεμίζω όλα στο χερι για να έχω όσο το δυνατόν μικρότερη απόκλιση,,, Περνάω και όλους τους κάλυκες από κόψιμο να τους φέρω στα ίδια στανταρ,,, Κλείνω και με 5 στάδια,,, αγόρασα και μια καλη ποσότητα από το ίδιο lot για να μηδενίσω και την παραμικρή απόκλιση..... Είμαι έτοιμος να βγω λοιπόν στο βουνό και να κατεβασω ακόμα και τον ήλιο τον ίδιο.... Και κοίτα να δεις που μου έχουν περάσει κάνα 10 πουλιά και έχω 3 στο χερι έχω ρίξει και κανά 20αρια από τα τέλεια φυσιγγια που έφτιαξα,,,, εκεί λοιπόν ποιος μου φταίει???

ΤΕΧΝΙΚΗ--ΑΝΤΊΛΗΨΗ--ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ--ΨΥΧΡΑΙΜΊΑ..... Καιιιιι στο τέλος φυσικά τα καλά εργαλεία... Προσωπική μου άποψη πάντα !!!

Να κάνω μια ερώτηση,,,,, διαβάζω μέρες τώρα τα όσα έχουν γραφτεί για το ύψος του κάλυκα,,, τις οποίες τρύπες κλτ κλτ κλτ..... Με κριτήριο πως χρειάζονται την σεζόν 2000 φυσιγγια και πως τα γεμίζω όλα στο χερι για να έχω όσο το δυνατόν μικρότερη απόκλιση,,, Περνάω και όλους τους κάλυκες από κόψιμο να τους φέρω στα ίδια στανταρ,,, Κλείνω και με 5 στάδια,,, αγόρασα και μια καλη ποσότητα από το ίδιο lot για να μηδενίσω και την παραμικρή απόκλιση..... Είμαι έτοιμος να βγω λοιπόν στο βουνό και να κατεβασω ακόμα και τον ήλιο τον ίδιο.... Και κοίτα να δεις που μου έχουν περάσει κάνα 10 πουλιά και έχω 3 στο χερι έχω ρίξει και κανά 20αρια από τα τέλεια φυσιγγια που έφτιαξα,,,, εκεί λοιπόν ποιος μου φταίει???

ΤΕΧΝΙΚΗ--ΑΝΤΊΛΗΨΗ--ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ--ΨΥΧΡΑΙΜΊΑ..... Καιιιιι στο τέλος φυσικά τα καλά εργαλεία... Προσωπική μου άποψη πάντα !!!
100% δεν είσαι ιδιογομωτής αγαπητέ Θύμιο .Η ιδιογόμωση είναι πολύ πιό μεγάλη ''αρρώστεια -καψούρα '' απ'αυτό το ίδιο το κυνήγι ....sarcastic..sarcastic.

Υ.Γ Αρρώστεια με στοιχεία μαζοχισμού αλλά και καταστροφής .Ενώ έχεις μαζί σου 2-3 set up φωτιά προτιμάς να ανακαλύψεις και 4ο κ 5ο και προτιμάς να ρίξεις αντί του σίγουρου set up το υπό δοκιμή με καταστροφικά πολλές φορές αποτελεσματα στην κάρπωση. Η δοκιμή δεν τελειώνει ποτέ σ'αυτό το ''φρενοκομείο '' .

Last edited:
Υ.Γ Αρρώστεια με στοιχεία μαζοχισμού αλλά και καταστροφής .Ενώ έχεις μαζί σου 2-3 set up φωτιά προτιμάς να ανακαλύψεις και 4ο κ 5ο και προτιμάς να ρίξεις αντί του σίγουρου set up το υπό δοκιμή με καταστροφικά πολλές φορές αποτελεσματα στην κάρπωση. Η δοκιμή δεν τελειώνει ποτέ σ'αυτό το ''φρενοκομείο '' .
[/QUOTE]
Αυτο ακριβως.....

Ειναι στα μέτρα το όπλο σου ;

Μακράν για εμένα η maximum γόμωση τα 34gr....το μέσον όρο έχω τα 33gr σε ψιλά κ χοντρά σύμφωνα με τα κυνήγια μου.... :)
(Εκτός της τσίχλας).
Ειναι μαγικο φορτιο τα 34 γρ .Τελειοποιησε τις συνταγες σου εκει

Status
Not open for further replies.
Back