Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κ κατι τελευταιο. Μην κολλατε με χιλιοστα του χιλιοστου .Η ιδιογομωση δεν ειναι μαθηματικα , ειναι κ ενστικτο κ διασθηση .Δεν υπακουν ολες οι συνταγες στα 11.40 η στα 13 η στα 123 χιλιοστα .Η καθε μια θελει το μυστικο της

Σε 68.40 πατάμε 57 -11.40
Ποτε σε 68,5 μειον 11,40 εισαι εκτος οριων σφαλειας!!!εκει κλεινουμε μειον 10,5-11,00 το πολυ, και εχουμε το κεφαλι μας ησυχο....εκτος και αν στην Κυπρο εχεις τη δυνατοτητα ελεγχου σε βλητικο σταθμο,οποτε αλλαζει το πραγμα!

Σε καλυκα 68,5 κλεινοντας ΠΑΝΤΑ στα μειον 11,4 εισαι μεσα στα ορια ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Σε καθε σετ απ το τελικο υψος κλεισιματος του καλυκα ( 68,5 ) εξαρταται απο τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ.

ΠΧ. GRANULAR - CHEDDITE -T1 - 1,40X30 -V-ZERO 23-N8 - 68,5 - 57.
Εισαι εντος οριων ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!!! :cool:

Ποτε σε 68,5 μειον 11,40 εισαι εκτος οριων σφαλειας!!!εκει κλεινουμε μειον 10,5-11,00 το πολυ, και εχουμε το κεφαλι μας ησυχο....εκτος και αν στην Κυπρο εχεις τη δυνατοτητα ελεγχου σε βλητικο σταθμο,οποτε αλλαζει το πραγμα!
Καλημέρα Σπύρο .Εάν έχεις δουλέψει την BIOR 21 ναί να δεκτώ την εκδοχή σου ότι προτρέπω κάποιον ανεύθυνα να γεμίσει φυσίγγι εκτός ορίων .
Είμαι όμως βέβαιος ότι ουδέποτε δοκίμασες το συγκεκριμένο βύσμα bior 21 με τα όποια χαρακτηριστικά του .
Λοιπόν το BIOR 21 με κενό κλεισίματος 11χιλ το κλείνουμε -11.40 .Σε αντίθεση με το BIOR 18 που κι'αυτό το δουλεύω πολύ που δεν χρειάζεται τόση συμπίεση (λιγότερη χρειάζεται) για να δώσει μαξ.απόδοση .
Ουδέποτε γράφω για πράγματα για τα ποία δεν έχω ιδίαν εμπειρία .

Last edited:
Καλημέρα Σπύρο .Εάν έχεις δουλέψει την BIOR 21 ναί να δεκτώ την εκδοχή σου ότι προτρέπω κάποιον ανεύθυνα να γεμίσει φυσίγγι εκτός ορίων .
Είμαι όμως βέβαιος ότι ουδέποτε δοκίμασες το συγκεκριμένο βύσμα bior 21 με τα όποια χαρακτηριστικά του .
Λοιπόν το BIOR 21 με κενό κλεισίματος 11χιλ το κλείνουμε -11.40 .Σε αντίθεση με το BIOR 18 που κι'αυτό το δουλεύω πολύ που δεν χρειάζεται τόση συμπίεση (λιγότερη χρειάζεται) για να δώσει μαξ.απόδοση .
Ουδέποτε γράφω για πράγματα για τα ποία δεν έχω ιδίαν εμπειρία .
Λαμπη καλημερα,εγω αναφερθηκα στους κυνδινους που κρυβει το -11,40 σε εναν 68,40mm καλυκα,μην επικεντρωνης την προσοχη σου στο βυσμα,εξαλου σου γραφω οτι εαν εχεις τη προσβαση σε βλητικο,κανενα προβλημα,θα ηθελα και εγω να μου πεις ποιες ειναι οι τιμες της δοκιμης σου.....θα εχει ενδιαφερον για ολους!!!

Λαμπη καλημερα,εγω αναφερθηκα στους κυνδινους που κρυβει το -11,40 σε εναν 68,40mm καλυκα,μην επικεντρωνης την προσοχη σου στο βυσμα,εξαλου σου γραφω οτι εαν εχεις τη προσβαση σε βλητικο,κανενα προβλημα,θα ηθελα και εγω να μου πεις ποιες ειναι οι τιμες της δοκιμης σου.....θα εχει ενδιαφερον για ολους!!!
Σπυρο οι περισοτεροι καλυκες που αγοραζουμε εχουν αυτο το υψος 68 ,40 , 68 ,70 το πολυ

Σε καλυκα 68,5 κλεινοντας ΠΑΝΤΑ στα μειον 11,4 εισαι μεσα στα ορια ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Σε καθε σετ απ το τελικο υψος κλεισιματος του καλυκα ( 68,5 ) εξαρταται απο τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ.

ΠΧ. GRANULAR - CHEDDITE -T1 - 1,40X30 -V-ZERO 23-N8 - 68,5 - 57.
Εισαι εντος οριων ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!!! :cool:

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ . Το τελικο υψος ρελιασματος του καλυκα 68,5 ΣΤΑ ΜΕΙΟΝ 11,4 και 12 χιλιοστα
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΑΝΤΑ απο τον κενο χωρο που εχουμε απο τα σκαγια μεχρι τα χειλη του ΚΑΛΥΚΑ.

ΠΧ. GRANULAR - CHEDDITE -T1 - 1,40X30- V-ZERO 23 -N8 - 68,5 - 57 = μειον 11,5 χιλιοστα

ΠΧ2- GRANULAR - CHEDDITE -T1- 1,45X30 -Gualandi-super G22 - N8 -68,5 - 56,5 = μειον 12 χιλιοστα

ΥΓ. Ενα φυσιγγιο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΑΤΗΜΕΝΟ απο 11,4 σε συνδιασμο με μεγαλυτερο κενο χωρο των 12 χιλιοστων
ειναι επικινδυνο με απροβλεπτες συνεπειες!!! :cool:

Καί τελικά τι είδες εσύ στο κυνήγι? Τι συμπέρασμα έβγαλες?
Αυτά που έφτιαξα ήταν με S4 30 γρ. Είχα τις ευστοχιες μου και τις αστοχίες μου.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι έχουν γρήγορη τουφεκιά, ότι με κρύο και υγρασία τα πουλιά ήταν καθαρά χωρίς αίμα και ξερά.
Ένα απόγευμα με ψιλόβροχο και νότια αν και τα πουλιά έπεφταν ξερά είχαν αίμα.

Επίσης με τα βιορ του φάντομ σε περπατητο και με τον 1* του σούπερ ποζε πήρα τσίχλα που την τουφεκιά την έριξα χωρίς αξιώσεις.
Αυτά είδα με τα φτωχα μου κυνηγετικά μάτια :)

Last edited:
Δυστυχως υπαρχουν περιπτωσεις ,που καποια πραγματα ειναι αρρηκτα συνδεδεμενα μεταξυ τους!!!!Για να φτιαξεις κατι σωστο πρεπει και μαστορας να εισαι και σωστα εργαλεια να εχεις,η ημιμαθεια ειναι χειριστη της αμαθειας!!!!

Δυστυχως υπαρχουν περιπτωσεις ,που καποια πραγματα ειναι αρρηκτα συνδεδεμενα μεταξυ τους!!!!Για να φτιαξεις κατι σωστο πρεπει και μαστορας να εισαι και σωστα εργαλεια να εχεις,η ημιμαθεια ειναι χειριστη της αμαθειας!!!!
Για ρέλι Σπύρο ποιο παίζει OTP STP ???

Status
Not open for further replies.
Back