Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για δοκιμασε την με 688 και 0.50 η 0.60 πλαστικ μπαφερ με εμφαση λιγο ποιο πολυ στα 6αρια και κανε συγκρηση με αυτη σε θεμα διατρησης
Γρηγορη καθημερινο φυσιγγακι θελω, δεν μπλεκω με μπαφερ σε αυτο, ειναι πολυ μπελας... Μπαφερ στα πιο εξειδικευμενα.... ;)

Μια μηχανή αστέρι-ρέλι του Λαναρά-γύρω στα 120Ε
ναι ειναι πολυ χρησιμη...

5 βαριδακια για τη ζυγαριά μου- 5Χ3Ε= 15Ε
Εγω θα επαιρνα 2 ηλεκτρονικες με τα ιδια λεφτα αλλα αν θες να διατηρησεις ρετρο στυλ, δεκτο...

Ενα ηλ. παχύμετρο γύρω στα = 30-40Ε
10 ευρω εχει, απλο κ κανει μια χαρα τη δουλεια του...

500γρ μπαρουτη για 30-32γρ (π.χ csb3) = 15-16Ε
500γρ μπαρουτη για 32-34γρ (π.χ PSB1) = 16-17Ε
Μια μπαρουτι για αρχη... Πχ ΜΒ32 για γομωσης απο 31 μεχρι 35 γρ κ ολα τα κυνηγια...

100 κάλυκες cheddite 12/70/08 = 7,5-8E
100 κάλυκες cheddite 12/70/12 = 8-9E
Καλυκες Τ2 μονο, να ξερεις οτι εχεις μια σταθερα για αρχη σε ολα τα φυσιγγια σου....

Γενικα στην αρχη χρειαζεται μια δαπανη ωστοσο η ευχαριστηση κ η χαρα δεν μπορει να συγκριθει με την αγορα 30-40 κουτιων φυσιγγια που θα επαιρνε με τα ιδια χρηματα...

Οκ.....στα ποσα χιλιοστα το κλεινεις
Το εχω γραψει νομιζω, στα 57,5 με 8αστερο...
Το φυσιγγι δουλευε πολυ καλα με την προηγουμενη παρτιδα (με λιγο αιμα βεβαια τα πουλια αλλα ξερα) απλα θελω να δω με την τωρινη αν χρειαζεται μικροαλλαγες...

Το εχω γραψει νομιζω, στα 57,5 με 8αστερο...
Το φυσιγγι δουλευε πολυ καλα με την προηγουμενη παρτιδα (με λιγο αιμα βεβαια τα πουλια αλλα ξερα) απλα θελω να δω με την τωρινη αν χρειαζεται μικροαλλαγες...
Οχι το τελικο κλεισειμο αλλα το ελευθερο μερος αν και νομιζω πως σε καλυκα chettite πρεπει να ειναι με τον draco πρεπει να ειναι 13 χιλ περιπου

Οι Cheditte που εχω ειναι ολοι γυρω στα 68,3-4 χιλ κ ο ελευθερος χωρος ειναι καπου στα 12-12,5 αν θυμαμαι καλα...

Οι Cheditte που εχω ειναι ολοι γυρω στα 68,3-4 χιλ κ ο ελευθερος χωρος ειναι καπου στα 12-12,5 αν θυμαμαι καλα...
Αν εχεις αιμα συνεχως και οχι 2-3 φορες εισαι στο οριο και σε μια αποτομη αλλαγη του καιρου ισως σε κρεμαση.παιζεις με 2νουμερα οποτε πρεπει να βρεις τη χρυση τομη και για τα δυο.εγω θα ρελιαζα λιγο ποιο χαμηλα αν η παρτιδα που εχεις ειναι ποιο αργη η ποιο γρηγορο καψουλι.φυσικα το ποιο βασικο ειναι να δεις σε τι κατασταση βγαινουν τα σκαγια σου και η προστασια στα ποιο ψιλα.....

Έτσι όπως τα' χω στο μυαλό μου Δημήτρη, για να ξεκινήσω πες να γεμίζω μια γόμωση στα 30-32γρ στα ψιλά
και μια στα 33-34 στα χοντρα θέλω:
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Μια μηχανή αστέρι-ρέλι του Λαναρά-γύρω στα 120Ε
5 βαριδακια για τη ζυγαριά μου- 5Χ3Ε= 15Ε
Ενα ηλ. παχύμετρο γύρω στα = 30-40Ε
Ενα χωνάκι = 2-3E
ΣΥΝΟΛΟ 167Ε τουλάχιστον

Υλικά

500γρ μπαρουτη για 30-32γρ (π.χ csb3) = 15-16Ε
500γρ μπαρουτη για 32-34γρ (π.χ PSB1) = 16-17Ε
100 κάλυκες cheddite 12/70/08 = 7,5-8E
100 κάλυκες cheddite 12/70/12 = 8-9E
100 συγκεντρωτηρες Ζ2Μ21 =1.6E
100 συγκεντρωτηρες Ζ2Μ18 = 1,6Ε
1κιλό σκαγια Νο 8 =3-3,5Ε
1κιλό σκάγια Νο 9 =3-3,5Ε
1κιλό σκάγια Νο 6 =3-3,5Ε
Συνολο 58,7Ε
Οι τρέχουσες τιμές μπορεί να διαφέρουν γιατι είναι τιμές προ 4-5 μηνών που το είχα ψαξει...
Απο αυτά κατά την αποψή σας τις μπορώ να κόψω?
θα τα κοψεις όλα , θα παρεις τα βαριδακια με 15 ε , ένα κλασικο παχυμετρο ε 5ε , ένα χωνακι από την κουζινα της γυναικας τζαμπα , μπαρουτη αν θυμαμαι καλα εισαι φερματζης , S4 λεγεται το υλικο σου , τζαμακι και ρελακι στο χερι με στροφειο χειροκινητο λοιπον , με 35 ε καθαρισες εξοπλισμο καθαρισες , από καλυκες μακρια και αλαργα από 8 χιλ μεταλλο , από 16 και επανω , μιας χρησης πλεον , FIEM οι πιο οικονομικοι , 688 το καψουλι σου

θα τα κοψεις όλα , θα παρεις τα βαριδακια με 15 ε , ένα κλασικο παχυμετρο ε 5ε , ένα χωνακι από την κουζινα της γυναικας τζαμπα , μπαρουτη αν θυμαμαι καλα εισαι φερματζης , S4 λεγεται το υλικο σου , τζαμακι και ρελακι στο χερι με στροφειο χειροκινητο λοιπον , με 35 ε καθαρισες εξοπλισμο καθαρισες , από καλυκες μακρια και αλαργα από 8 χιλ μεταλλο , από 16 και επανω , μιας χρησης πλεον , FIEM οι πιο οικονομικοι , 688 το καψουλι σου
Φερματζής ήμουν από μικρό παιδί, άλλα πλέον λογω συνθηκών δεν μπορώ να έχω σκυλί, όποτε κυνηγάω περισσότερο μπεκατσίνια, κιχλοκότσυφα, φάσσες, κατι λίγα κυνήγια σε τρυγόνι το Σεπτέμβρη και που και που κανα παπί το βράδυ...
γιαυτό είπα μια γόμωση με ψιλά σκάγια στα 30-32γρ για τα μικρά και μια 34γρ Νο5,6 για φάσσες και κάνα παπί...

Last edited:
Φερματζής ήμουν από μικρό παιδί, άλλα πλέον λογω συνθηκών δεν μπορώ να έχω σκυλί, όποτε κυνηγάω περισσότερο μπεκατσίνια, κιχλοκότσυφα, φάσσες, κατι λίγα κυνήγια σε τρυγόνι το Σεπτέμβρη και που και που κανα παπί το βράδυ...
γιαυτό είπαν μια γόμωση με ψιλά σκάγια στα 30-32γρ για τα μικρά και μια 34γρ Νο5,6 για φάσσες και κάνα παπί...
τοτε η Csb 1 είναι το υλικο σου , και 32 και 34 δουλευει τελεια , ταιριαζει πολύ σε δικαννα , πιεσεις πολύ χαμηλες , πολύ καλες ταχύτητες , οικονομικη , UEE το καψουλι σου και Maxam οι καλυκες σου , 20 χιλ μεταλλο

γιαυτό είπα μια γόμωση με ψιλά σκάγια στα 30-32γρ για τα μικρά και μια 34γρ Νο5,6 για φάσσες και κάνα παπί...
Ωριωνα κοιταξε ποιο παλια ειχα περιγραψει ενα συστημα που με μια φτηνη βαση για δραπανο ενα κομματι σωληνα,φτιαχνεις συστημα που μπορεις να κλεισεις αστερι

Τελικα αυτο τπ 688 δεν το γουσταρο μονο εγω.sarcastic..sarcastic.

εχει και αυτό τα μεινοεκτηματα του , το 2000 εχει πολλα προτερήματα αλλα πιο μικρη διαμετρο , εχεις δοκιμσει ποτε 616 gold ?
Καλυτερο κατα τη γνωμη μου το 688 απο το 2000 καιει καλυτερα καποιες δυσκολες πυριτηδες τεκνα m92s sp αλλα γουστα ειναι αυτα.....εχω μια 200αδα δωρακι 616gold αλλα τα φυλαω για μια κυρια που κανει τη δυσκολη......

Αν εχεις αιμα συνεχως και οχι 2-3 φορες εισαι στο οριο και σε μια αποτομη αλλαγη του καιρου ισως σε κρεμαση
Oχι απο τους 0 εως τους -5 παρατηρησα ματωμενα πουλια αλλα συνεχιζε να ειναι πολυ αποετελεσματικη... Για τις συνθηκες που συνηθως κυνηγαω εγω αυτο ειναι αποδεκτο... Στον παγο παιζουμε αλλιως... ;)

παιζεις με 2νουμερα οποτε πρεπει να βρεις τη χρυση τομη και για τα δυο.εγω θα ρελιαζα λιγο ποιο χαμηλα αν η παρτιδα που εχεις ειναι ποιο αργη η ποιο γρηγορο καψουλι.φυσικα το ποιο βασικο ειναι να δεις σε τι κατασταση βγαινουν τα σκαγια σου και η προστασια στα ποιο ψιλα.....

+1000 ;)

Καλυτερο κατα τη γνωμη μου το 688 απο το 2000 καιει καλυτερα καποιες δυσκολες πυριτηδες τεκνα m92s sp αλλα γουστα ειναι αυτα
το ότι είναι λιγο πιο δυνατο δεν σημαινει ότι είναι καλυτερο , το 2000 εχει πολύ πο σταθερη αποδοση και καυση , επισης μου δινει την εντυπωση ότι μαλακωνει κατά καποιο τροπο την αισθηση της τουφεκιας , αφλογιστιες ειχες ποτε με καποια συγκεκριμενα καψουλια ?

το 2000 εχει πολύ πο σταθερη αποδοση και καυση , επισης μου δινει την εντυπωση ότι μαλακωνει κατά καποιο τροπο την αισθηση της τουφεκιας
K εμενα το ιδιο, αυτος ειναι κ ο λογος που στηνω τα περισσοτερα φυσιγγια γυρω απο αυτο...

Tα σκοπευτικα που γεμιζω παντως, τα εστηνα γυρω απο το 616. Εχω ριξει σχεδον 4-5χιλ απο δαυτα χωρις προβλημα, και χωρις παραπονο ποτε. Περσι τα αλλαξα λογω κοστους με το 688

Status
Not open for further replies.
Back