Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει η ιδέα του all in one και από πλευράς χώρου για να μην χρειάζομαι να έχω και δράπανο και μηχανή ξεχωριστά. Και εφόσον είναι και από τις καλύτερες μηχανές είναι ένα συν αυτό. Τεσπα σας κούρασα. Μάλλον θα την πάρω να τελειώνω.

Η αποφαση ειναι δικη σου Μανωλη!!!
Να ξερεις οτι την μηχανη θα την εχεις μια ζωη....κατα την γνωμη μου κακως που δεν το εχει....Απο την
''αλλη'' το να κανεις υπομονη 6 μηνες δεν λεει τιποτα....
Θα λιπαινεις περιφεριακα το 3το που μαγκωνει ωστε να βγαινει ο καλυκας ποιο ευκολα φιλε !!!

Η αποφαση ειναι δικη σου Μανωλη!!!
Να ξερεις οτι την μηχανη θα την εχεις μια ζωη....κατα την γνωμη μου κακως που δεν το εχει....Απο την
''αλλη'' το να κανεις υπομονη 6 μηνες δεν λεει τιποτα....
Θα λιπαινεις περιφεριακα το 3το που μαγκωνει ωστε να βγαινει ο καλυκας ποιο ευκολα φιλε !!!
Λοιπόν είπα να σας εμπιστευτώ και να κάνω την υπέρβαση και έκλεισα τηλεφωνικα την μηχανή του Καββαδία. Αύριο η μεθαύριο θα προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες για τα περιφερειακά και με την πληρωμή και μετά περιμένω να μου έρθει. Είμαι και εγώ επίσημα ιδιογομωτης. Λέμε και κανένα αστείο να περάσει η ώρα.
.yelling.

Παχυμετρο ακριβειας έχω, ζυγαριά ακριβείας έχω, καψουλωτη θα πάρω από τον κένταυρο μαζί με το εξάγωνο μαχαίρι γιατί δεν το έχει, καλυκοκοφτη θα πάρω μαζί με την μηχανη και μετά μενει να πάρω μόνο τα υλικά για να ξεκινήσω και εγώ. Τώρα ξεκινάει το δύσκολο κομμάτι. Διάβασμα για να μαθουμε πυριτιδες και πως να γεμίζουμε καθώς και συνταγές.

Έχετε να προτείνετε κάτι; Για αρχή λόγο και του όπλου μου που είναι προς το παρών το παλιό baikal ij58 με 650bar και 18.2 αυλό με φουλ και 3 άστρα τσοκ θέλω να ξεκινήσω με πολύ ελαφρύ γομωσεις μάξιμουμ 30 γραμμάρια για τσιχλοφυσιγγο. Γενικά μου αρέσουν πολύ χαμηλές γομωσεις για κυνήγι από 28 έως 30 με 32 γραμμάρια και αυτός ήταν και ο λόγος που ήθελα να γεμίζω μόνος μου γιατί στο εμπόριο δεν έχει αρκετές επιλογές ειδικά στα 28 γραμμαρια παρά μόνο σκοπευτικά κυρίως φυσιγγια.

Last edited:
Λοιπόν είπα να σας εμπιστευτώ και να κάνω την υπέρβαση και έκλεισα τηλεφωνικα την μηχανή του Καββαδία. Αύριο η μεθαύριο θα προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες για τα περιφερειακά και με την πληρωμή και μετά περιμένω να μου έρθει. Είμαι και εγώ επίσημα ιδιογομωτης. Λέμε και κανένα αστείο να περάσει η ώρα.
.yelling.
Μανώλη με το καλό το καινούριο σου μηχάνημα κ σιδεροκέφαλος...πάντα με προσοχή,σύνεση κ όλα θα γίνουν.

.yelling.

Καλως ηρθες στον μαγικο ''κοσμο'' της Ιδιογομωσης......ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ φιλε....
Δεν θα το μετανιωσεις ποτέ!!! ;) :)

Έχεις κάνει πολύ καλή επιλογη, έχεις πλέων κίνητρο να ψαχτείς και να πας πενήντα βήματα παραπάνω στην ιδιογωμοσει.
θα σου πω κάτι και προσέξετο. Η ζυγαριά που έχεις δεν είναι καλή
παρε μια πενήντα γραμμαριων με υποδιερεση προς τέσσερα.

Έχεις κάνει πολύ καλή επιλογη, έχεις πλέων κίνητρο να ψαχτείς και να πας πενήντα βήματα παραπάνω στην ιδιογωμοσει.
θα σου πω κάτι και προσέξετο. Η ζυγαριά που έχεις δεν είναι καλή
παρε μια πενήντα γραμμαριων με υποδιερεση προς τέσσερα.
Την ζυγαριά την είχα πάρει ακριβή θυμάμαι γιατι το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου την ιδιογομωση αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κυρίος λόγος που την είχα πάρει είναι για να ζυγίζω υλικά για σαπουνοποιηση μιας και ασχολουμε λίγο και με τα σαπούνια ξυρίσματος. Αλλά θα βρω να πάρω μια περισσοτερο ακριβείας όπως λες.

.yelling.

Παχυμετρο ακριβειας έχω, ζυγαριά ακριβείας έχω, καψουλωτη θα πάρω από τον κένταυρο μαζί με το εξάγωνο μαχαίρι γιατί δεν το έχει, καλυκοκοφτη θα πάρω μαζί με την μηχανη και μετά μενει να πάρω μόνο τα υλικά για να ξεκινήσω και εγώ. Τώρα ξεκινάει το δύσκολο κομμάτι. Διάβασμα για να μαθουμε πυριτιδες και πως να γεμίζουμε καθώς και συνταγές.

Έχετε να προτείνετε κάτι; Για αρχή λόγο και του όπλου μου που είναι προς το παρών το παλιό baikal ij58 με 650bar και 18.2 αυλό με φουλ και 3 άστρα τσοκ θέλω να ξεκινήσω με πολύ ελαφρύ γομωσεις μάξιμουμ 30 γραμμάρια για τσιχλοφυσιγγο. Γενικά μου αρέσουν πολύ χαμηλές γομωσεις για κυνήγι από 28 έως 30 με 32 γραμμάρια και αυτός ήταν και ο λόγος που ήθελα να γεμίζω μόνος μου γιατί στο εμπόριο δεν έχει αρκετές επιλογές ειδικά στα 28 γραμμαρια παρά μόνο σκοπευτικά κυρίως φυσιγγια.
Με το καλό Μανώλη και καλώς ήρθες στόν όμορφο κόσμο τής ιδιογομωσης!

Μαχαιρι να παρεις 8 πτυχο.....σου μαζευει τα περιφεριακα σκαγια και στα βαζει στον κυκλο.
Σκοπευτικη η Ας ειναι πολυ καλη....και οχι ακριβη....ας προτεινουν και καποια αλλη τα παιδια που
πανε σκοπευτηριο...
Για κυνηγι θα ελεγα SIPE.
Oταν αποφασισεις για πυριτιδα....θα σου πουμε και τι βυσματα και καλυκες θα χρειαστεις!!! :)

Μαχαιρι να παρεις 8 πτυχο.....σου μαζευει τα περιφεριακα σκαγια και στα βαζει στον κυκλο.
Σκοπευτικη η Ας ειναι πολυ καλη....και οχι ακριβη....ας προτεινουν και καποια αλλη τα παιδια που
πανε σκοπευτηριο...
Για κυνηγι θα ελεγα SIPE.
Oταν αποφασισεις για πυριτιδα....θα σου πουμε και τι βυσματα και καλυκες θα χρειαστεις!!! :)
Που να την βρει τώρα την AS...;;;
Εφόσον ο Κένταυρος έχει διαθέσιμη μόνο την 206×28 από σκοπευτικές...

Την ζυγαριά την είχα πάρει ακριβή θυμάμαι γιατι το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου την ιδιογομωση αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κυρίος λόγος που την είχα πάρει είναι για να ζυγίζω υλικά για σαπουνοποιηση μιας και ασχολουμε λίγο και με τα σαπούνια ξυρίσματος. Αλλά θα βρω να πάρω μια περισσοτερο ακριβείας όπως λες.
Τη κυνήγια κάνεις Μανώλη κ τη γομώσεις ρίχνεις;;;

Που να την βρει τώρα την AS...;;;
Εφόσον ο Κένταυρος έχει διαθέσιμη μόνο την 206×28 από σκοπευτικές...
Δεν την θέλω για σκοπευτική χρήση. Κυνηγετικά φυσίγγια θέλω να φτιάξω αλλά με χαμηλές γομώσεις από 28-32 γραμμάρια. Δηλαδή κάπου κοντά στα 30 γραμμάρια. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι βαριές γομώσεις και ειδικά στο συγκεκριμένο όπλο.

Διαλεξε πυριτιδα για 28-30 γρ που κακως ονομαζεται σκοπευτικη. Ειτε AS, ειτε 206x28 ειτε CSB5 ολες κανουν. 28 με 30 γρ θα βγαλεις ακρη για τα κυνηγια σου. Αν δεν χρειαζεται περισσοτερα γραμμαρια καποιο κυνηγι σου, μην παρεις αλλη πυριτιδα

Δεν την θέλω για σκοπευτική χρήση. Κυνηγετικά φυσίγγια θέλω να φτιάξω αλλά με χαμηλές γομώσεις από 28-32 γραμμάρια. Δηλαδή κάπου κοντά στα 30 γραμμάρια. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι βαριές γομώσεις και ειδικά στο συγκεκριμένο όπλο.
Τότε επέλεξε αρχικά την Aquila×32 ή τη D20x32...διαθέσιμες στν Κένταυρο αυτή τη στιγμή και είναι ευκολοδούλευτες πυρίτιδες κ γεμίζονται από τα 28 ως 33gr maximum.......και μια διβασική οπωσδήποτε για τις υγρασίες.....SIPE n !! ;)

Η CSB-5 είναι πολύ καλό υλικό και στα γραμμάρια που θέλεις να φτιάξεις!

Τη κυνήγια κάνεις Μανώλη κ τη γομώσεις ρίχνεις;;;
Αχ μακάρι να ήξερα. Στην Κρήτη κυνηγούσα λαγό κυρίως και τσίχλες. Δεν έχουμε και κάτι άλλο. Αντε καμία φάσα και τρυγόνια και μαζί με τις τσίχλες αν πεταγόταν και κανένα ορτύκι. Τώρα εδώ στην Αθήνα που έχω έρθει θα πηγαίνω με έναν ξάδερφο προς Εύβοια που γνωρίζει αυτός καλύτερα τους κυνηγότοπους. Δεν ξέρω τι θηράματα έχει εδώ πάνω (εκτός απο το αγριογούρουνο που έχει γεμίσει ο τόπος) οπότε εγώ κυρίως για τσίχλες θα πηγαίνω φάσες τρυγονια ορτύκια αυτά που ξέρω καλύτερα δηλαδή κυρίως. Τώρα με τον καιρό θα δω και τι άλλα έχει εκει που θα πηγαίνουμε και θα μάθω. Για αρχή λέω για τσιχλοφύσιγγα που θα αρχίσουν να εμφανίζονται σιγα σιγα τώρα που δροσερεύει. Πιστεύω είναι και πιο εύκολα για να μάθω.

Glanular

Status
Not open for further replies.
Back