Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συγνώμη αν σε πήραξε το "Α" από το
Κ. (Α).Χ.....yel.

ΥΓ. Κ επιδή λες πολλά, αν χρειαστείς ψώνια για το μαγαζί,πάρε τηλ κ δώσε παραγγελία να στα φέρω εγώ.........cofee.

post a picture
Την παραγγελία θα στην δώσω, αλλά να γράφεις όπως αναφέρεται,και όχι όπως μας βολεύει, γιατί μπορεί να το πεις " κενό απάτητου ζουλήγματος" έτσι το έλεγε η γιαγιά μου!!.sarcastic..cofee.

Την παραγγελία θα στην δώσω, αλλά να γράφεις όπως αναφέρεται,και όχι όπως μας βολεύει, γιατί μπορεί να το πεις " κενό απάτητου ζουλήγματος" έτσι το έλεγε η γιαγιά μου!!.sarcastic..cofee.
"Ζουληγματος" φίλε η γιαγιά ε;;;; Ήταν μπροστααα η γιαγιά...... .my man.
Μη το μαλώνεις το παιδι..... .big smile.

Καλησπέρα
Έσφαξα κάτι standard του Τριμμη από Πύργο
34γρ νο6 με Psb1(αν δεν κάνω λάθος) στα 2γρ.
Μου φάνηκε πολύ.. έτσι τα έσφαξα όλα για να τα κάνω αναγόμωση. Πάλι σε νο6 αλλά με 32-33γρ
Πείτε μου ένα σεταπ με psb λοιπόν, ωστε να δουλέψει καλύτερα.. γιατί με τις ζεστές που έχει τώρα εδώ ΔΕΝ! 24-25 έφτασε σήμερα
Δυνατό φυσίγγι αλλά έχει κάψει πολλά θηράματα σε μακρινές αποστάσεις με δύσκολες συνθήκες...

Καλησπέρα
Έσφαξα κάτι standard του Τριμμη από Πύργο
34γρ νο6 με Psb1(αν δεν κάνω λάθος) στα 2γρ.
Μου φάνηκε πολύ.. έτσι τα έσφαξα όλα για να τα κάνω αναγόμωση. Πάλι σε νο6 αλλά με 32-33γρ
Πείτε μου ένα σεταπ με psb λοιπόν, ωστε να δουλέψει καλύτερα.. γιατί με τις ζεστές που έχει τώρα εδώ ΔΕΝ! 24-25 έφτασε σήμερα
Psb1 1,70*32 ...1,75*33 με cx2000 το πρωτο για ζεστες..μετα παμε 1,80/85 *34 ..πολυ καλο με κρυο καιρο..ολλα με συγκ.καρδαρα

Κυριοι εσείς που ασχολεισθε με την ιδιογωμοση μπορειτε να μου πειτε εαν ολα τα βυσματα ανταποκρινονται επαρκως στους αυλους 18.7 η επιλεγουμε καποια βυσματα που εχουν ιδιαιτερα χαρακτηριστικά ωστε να αποφευγετε το φαινομενο της διαφυγης αεριων στο χωρο τον σκαγιων κατα την εκρηξη με τα αναλογα αποτελεσματα.Τι εχετε να πειτε.

Ο Δημήτρης είχε αναφέρει παλιότερα ότι τα βύσματα gualandi ταιριάζουν καλύτερα σε διευρυμενους αυλούς που λόγω του πρωτογενούς υλικού κατασκευης κάνουν καλύτερη έμφραξη.
Έγω αυτό που έχω δει σε αυλο 18,4 είναι οι φοβερές κατανομές που βγάζουν...

Κυριοι εσείς που ασχολεισθε με την ιδιογωμοση μπορειτε να μου πειτε εαν ολα τα βυσματα ανταποκρινονται επαρκως στους αυλους 18.7 η επιλεγουμε καποια βυσματα που εχουν ιδιαιτερα χαρακτηριστικά ωστε να αποφευγετε το φαινομενο της διαφυγης αεριων στο χωρο τον σκαγιων κατα την εκρηξη με τα αναλογα αποτελεσματα.Τι εχετε να πειτε.
Ολλα τα οπλα διαλεγουν βυσματα εχω δοκημαση τα παντα στην μαξους εκτος απο μαληνες παραξενιες δεν εχω δει σε βυσματαο ο s.g ειναι ενα πολυ καλο βυσμα...τα παντα ειναι το μαγηρεμα που θα φταξεις

Ολλα τα οπλα διαλεγουν βυσματα εχω δοκημαση τα παντα στην μαξους εκτος απο μαληνες παραξενιες δεν εχω δει σε βυσματαο ο s.g ειναι ενα πολυ καλο βυσμα...τα παντα ειναι το μαγηρεμα που θα φταξεις
Δοκιμασα του LAMBRO με GIOVANI βυσμα και παρατηρω οτι παροτι εχει καλης ποιοτητας σκαγια δεν κραταει ομοιομορφια στην περιφερεια κατι το οποιο με την 302 και 18.2 αυλο κενταει τον πινακα.

Χωρις να εχω κανει δοκιμες με 18,7 αυλο.....Θα πω το εξης.
Οι γνησιες μαλλινες ( οχι ντιανα ) νομιζω οτι θα εχουν την καλυτερη εμφραξη.....Οταν στηνεις το
φυσιγγιο η διαμετρος της ειναι 18,5 -19 χιλιοστα.....Οταν την βρεις μετα την πυροδοτηση ειναι στα
21 χιλιοστα η διαμετρος της.
Σε 12/76 φυσιγγιο με 48 γραμμαρια σκαγια Ν3 την βρηκα στα 21,5 -22 χιλιοστα....
Βγαλε τα συμπερασματα σου....

Χωρις να εχω κανει δοκιμες με 18,7 αυλο.....Θα πω το εξης.
Οι γνησιες μαλλινες ( οχι ντιανα ) νομιζω οτι θα εχουν την καλυτερη εμφραξη.....Οταν στηνεις το
φυσιγγιο η διαμετρος της ειναι 18,5 -19 χιλιοστα.....Οταν την βρεις μετα την πυροδοτηση ειναι στα
21 χιλιοστα η διαμετρος της.
Σε 12/76 φυσιγγιο με 48 γραμμαρια σκαγια Ν3 την βρηκα στα 21,5 -22 χιλιοστα....
Βγαλε τα συμπερασματα σου....
Σε ευχαριστω Νικ θα την βρω την ακρη και θα επανελθω.

Νομίζω πως τα πλαστικά βύσματα κάνουν τέλεια εμφραξη σε όλους τους αυλους εκτός από δύο περιπτώσεις: 1) αν στραβώσουν λόγω κακής τοποθέτησης ή αμορτισέρ που έχει αυτή την τάση, 2) αν η φούστα έχει ατέλειες σε συνδυασμό με κακής ποιότητας πλαστικό. Το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται στο κομμάτι του αυλου αλλά στην θαλαμη όταν η φούστα του βύσματος βγαινει από τον κάλυκα που έχει εσωτερική διάμετρο γύρω στο 19,3 και πρέπει ακαριαία να διασταλεί στο 20,4.

Πείρα τα πρώτα μου θηράματα με τα δικά μου φυσίγγια χθες την Κυριακή. Και μάλιστα έτυχε να καρποθώ θήραμα μόνο απο τα δικά μου φυσίγγια. Οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος που δούλεψαν καλά. Η δοκιμή έγινε κατευθείαν στον κυνηγότοπο και όχι σε χαρτι για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα αλλά δεν νομίζω να έχει καμία σημασία αφού στον κυνηγότοπο απέδωσαν και μάλιστα καλά. Είχα φτιάξει διασποράς με 9 νούμερο σκάγια και 28 γραμμάρια τα οποία σε πολύ κοντινές αποστάσεις πείρα πολύ εύκολα 3 τσίχλες. Τουφέκισα και μία σε μεγάλη απόσταση και φαίνεται ότι την πείραν κάποια σκάγια στα φτερά γιατί άφησε πούπουλα αλλά συνέχισε να πετάει ακάθεκτη. Προφανώς 28 gr σε διασποράς είναι πολύ λίγα ώστε να έχουν καλή συγκέντρωση και σε μεγάλη απόσταση οπότε αυτός ίσως είναι ένας λόγος που δεν την πείρα εκτός και αν δεν έκανα αρκετή προσκόπευση και την βρήκα στην ουρά. Όπως και να έχει σε κοντινές αποστάσεις δεν είχα σχεδόν καμία αποτυχία σε πάρα πολύ γρήγορες-βιαστικές τουφεκιές παρόλο που κυνηγάω με demi και full τσοκ.

Πείρα τα πρώτα μου θηράματα με τα δικά μου φυσίγγια χθες την Κυριακή. Και μάλιστα έτυχε να καρποθώ θήραμα μόνο απο τα δικά μου φυσίγγια. Οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος που δούλεψαν καλά. Η δοκιμή έγινε κατευθείαν στον κυνηγότοπο και όχι σε χαρτι για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα αλλά δεν νομίζω να έχει καμία σημασία αφού στον κυνηγότοπο απέδωσαν και μάλιστα καλά. Είχα φτιάξει διασποράς με 9 νούμερο σκάγια και 28 γραμμάρια τα οποία σε πολύ κοντινές αποστάσεις πείρα πολύ εύκολα 3 τσίχλες. Τουφέκισα και μία σε μεγάλη απόσταση και φαίνεται ότι την πείραν κάποια σκάγια στα φτερά γιατί άφησε πούπουλα αλλά συνέχισε να πετάει ακάθεκτη. Προφανώς 28 gr σε διασποράς είναι πολύ λίγα ώστε να έχουν καλή συγκέντρωση και σε μεγάλη απόσταση οπότε αυτός ίσως είναι ένας λόγος που δεν την πείρα εκτός και αν δεν έκανα αρκετή προσκόπευση και την βρήκα στην ουρά. Όπως και να έχει σε κοντινές αποστάσεις δεν είχα σχεδόν καμία αποτυχία σε πάρα πολύ γρήγορες-βιαστικές τουφεκιές παρόλο που κυνηγάω με demi και full τσοκ.
Τσ λίγα γραμμάρια δεν ανοίγουν εύκολα την τουφεκιά.

Μπράβο σου φίλε,και τα θηράματα να γίνουν χιλιάδες εύχομαι,θα σου πω και κάτι που είχα πάθει εγώ, γέμιζα κάτι φυσίγγια 32 γρ, και τα παπιά τα έκοβα στην μέση!!! Στο χαρτι όμως η τουφεκιά δεν άξιζε ούτε για γέλια, έτσι προχώρα άφοβα

Πριν απο 20 χρονια πρωτοκυνηγησα με διευρυμενο αυλο κ ειδα διαφορες απο βυσμα σε βυσμα.
Σημερα εχουν εξελιχθει τα υλικα κ οι διαφορες ειναι πολυ μικροτερες.
Τα μονα βυσματα που δεν ειδα διαφορες η ειδα ελαχιστες αναλογα παντα κ το φορτιο ηταν κ ειναι τα gualandi.

Πριν απο 20 χρονια πρωτοκυνηγησα με διευρυμενο αυλο κ ειδα διαφορες απο βυσμα σε βυσμα.
Τα μονα βυσματα που δεν ειδα διαφορες η ειδα ελαχιστες αναλογα παντα κ το φορτιο ηταν κ ειναι τα gualandi.
Ευχαριστω Στελιο.

Τι το ''μαγικο'' εχουν τα gualandi Στελιο ???? Το ''εψαξες'' ??? Γιατι να εχουν μειωμενη αποδοση τα
αλλα βυσματα ???
Μιλας για εμπορικα φυσιγγια ???
Δεν αμφισβητω τα γραφομενα σου......απλα ρωταω....συζητηση κανουμε Σταλαρα μου!!!!
Εκλεισες ποτε 28-30 γραμμαρια με gualandi και την ιδια δοσολογια με SPARK ωστε να δεις διαφορες ???
Μηπως δοκιμασες 36 γραμμαρια με gualandi και την ιδιο με drago 17 ???
Δεν πιστευω οτι εχει κατι ''μαγικο'' ο gualandi.......Το στησιμο - τα γραμμαρια - και το βαθος φουστας
που εχει το καθε βυσμα.....εκει ειναι το ''μυστικο''..... Βαλε ντιανα -κουτσουρο....και ''δες''.... ;)
Αυτο παιζει ρολο στους διευρυμενους αυλους....αυτη ειναι η γνωμη μου.....ΧΩΡΙΣ να διεκδικω το αλαθητο !!!!
Ωστοσο με 5-6 δοκιμες.....και οχι περισσοτερες ο στοχος και ο ταχογραφος και η καννη θα τα πει ΟΛΑ φιλε!!!! ;)

Status
Not open for further replies.
Back