Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ΟΚ....Κανε μια δοκιμη σε στοχο....Με φουλ τσοκ τα 35 μετρα τα εχεις δεν τα εχεις....
Ναι μα μαξιμουμ μέχρι τα 30-35 μέτρα σκοπεύω να ρίχνω με το συγκεκριμένο φυσίγγι. Σε σχέση με τον διασπορέα του Θωδη πιστεύω θα έχει λίγο πιο σφιχτή κατανομή ώστε να μπορώ να κυνηγώ σε κοντινές και μεσαίες αποστάσεις με αυτό το φυσίγγι. Για πιο μακριά τότε μόνο με συγκεντωτήρα και για πολύ κοντινές αποστάσεις το διασποράς του θώδη. Κάπως έτσι το έχω σκεφτεί. Λες να έχει την ίδια διασπορά με αυτή του διασπορέα του Θώδη?

Last edited:
Ναι μα μαξιμουμ μέχρι τα 30-35 μέτρα σκοπεύω να ρίχνω με το συγκεκριμένο φυσίγγι. Σε σχέση με τον διασπορέα του Θωδη πιστεύω θα έχει λίγο πιο σφιχτή κατανομή ώστε να μπορώ να κυνηγώ σε κοντινές και μεσαίες αποστάσεις με αυτό το φυσίγγι. Για πιο μακριά τότε μόνο με συγκεντωτήρα και για πολύ κοντινές αποστάσεις το διασποράς του θώδη. Κάπως έτσι το έχω σκεφτεί. Λες να έχει την ίδια διασπορά με αυτή του διασπορέα του Θώδη?

ΟΧΙ....Εναι εντελως διαφορετικο φυσιγγιο απο αυτο με τον διασπορεα του Θωδη.

Παιδιά μερικές ερωτήσεις.
Το βάρος του βύσματος δεν πρέπει να το υπολογίζουμε και αυτό στο βάρος της γόμωσης? Γιατί το βύσμα απο μονο του ζυγίζει πάνω απο 2 gr που δεν ειναι αμελητέο βάρος. Από ότι καταλαβαίνω είναι ήδη υπολογισμενο στις δοσολογίες που προτείνονται οπότε δεν χρειάζεται να το υπολογίζουμε και εμείς για αυτό και έχει άλλες δοσολογίες για πλαστικό συγκεντρωτήρα και άλλες για μάλλινη τάπα.

Διαβάζω για το αμορτισέρ στο βυσμα τι ακριβώς ρόλο παίζει αυτό?

Τελος επειδή σκέφτομαι να δοκιμάσω να κλεισω και στρογγυλό ρέλι με μάλλινη τάπα 12/65.4 και κλεισιμο στα 60mm μεταξύ της πυρίτιδας και της μάλλινης τάπας από όσο ξέρω πρέπει να βάζω εμφρακτήρα (έχω 12 cal χαρτονάκια) ώστε να μην καίγεται η μάλλινη τάπα από την πυρίτιδα έτσι δεν ειναι? Χρειάζεται να βάλω και μεταξύ μάλλινης τάπας και σκαγιών ή είναι περιττό; Από ότι καταλαβαίνω δεν χρειάζεται στα σκάγια εκτός και αν δεν βγαίνει η ογκομετρία έτσι δεν ειναι? Και τέλος με το στροφείο Ι0S για στρογγυλό ρέλι πόσο κενό πρέπει να μένει στο κάλλυκα για να γίνει σωστά το ρέλιασμα?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με το ιος θα αφηνεις 4 χιλ κενου στα βυσματα με αμορτισερ κ βαθος ρελιου απο 2.4 ως 2.6 εκει εγω εχω παρει τα καλυτερα αποτελεσματα
Με ντιανα θα αφηνεις 6-7 χιλ κενου θα πατας τα υλικα πριν κ θα ρελιαζεις χωρις επιπλεον συμπιεση
Οπου βαλεις πλαστικο ταπακι (optudator) πανω στην πυριτιδα κρατα την συνταγη ιδια , αποψη μου προσθεσε πυριτιδα αν κατι δεν σου αρεσει μετα τις πρωτες δοκιμες

Η μαλλινη, και εν μερει και η Diana δεν βγαζουν φυσιγγια διασπορας, αλλα φυσιγγια με πιο ομοιομορφη κατανομη χωρις εμφανη κεντρα. Αυτο τουλαχιστον εχω προσεξει στις δοκιμες μου. Σας βαζω μια δοκιμη που εχω κανει παλιοτερα, με χαρτινο φυσιγγι και diana. Παρομοιες κατανομες εχω παρει και με ΜΒ και με C7 και με JK6 στα ιδια περιπου βαρη 32-33 γρ. Τσοκ δοκιμης εδω ειναι ενα εξωτερικο 4αρι beretta optima, μετρα 32, λογικα η περιοδος δοκιμης ειναι Αυγουστος ή Σεπτεμβρης καθως αυτα τα φυσιγγια προοριζονταν για τσιχλες με σχετικα καλο καιρο.

4stars-MB32-WAD.jpg

Η μαλλινη, και εν μερει και η Diana δεν βγαζουν φυσιγγια διασπορας, αλλα φυσιγγια με πιο ομοιομορφη κατανομη χωρις εμφανη κεντρα. Αυτο τουλαχιστον εχω προσεξει στις δοκιμες μου. Σας βαζω μια δοκιμη που εχω κανει παλιοτερα, με χαρτινο φυσιγγι και diana. Παρομοιες κατανομες εχω παρει και με ΜΒ και με C7 και με JK6 στα ιδια περιπου βαρη 32-33 γρ. Τσοκ δοκιμης εδω ειναι ενα εξωτερικο 4αρι beretta optima, μετρα 32, λογικα η περιοδος δοκιμης ειναι Αυγουστος ή Σεπτεμβρης καθως αυτα τα φυσιγγια προοριζονταν για τσιχλες με σχετικα καλο καιρο.

View attachment 35778
και εγω αυτο εχω δει στις δοκιμες μου με diana, ομοιομορφες κατανομες που ακουν στο τσοκ.
Ημιδιασπορας εστησα μονο με 2 στρωσεις σκαγια με τα χοντρα κατω αλλα και παλι κρατουσαν μετρα.

Αλλη συγκεντρωση και κατανομη δινει η μαλλινη ταπα που συμπιεζεται και δημιουργει αμορτισερ
και εντελως διαφορετικο η ντιανα που ειναι κουστουρο....
Καμια σχεση αυτες οι ταπες μεταξυ τους....
Η δε fsf πλησιαζει τις κατανομες και συγκεντρωσεις της μαλλινης...η το αντιθετο εαν θελετε ....

H δοκιμη πανω, κατα 50% να ειναι Diana. Οι συγκεκριμενες ειναι οι πρωτες που αγορασα προσπαθωντας να φτιαξω ενα χαρτινο παραδοσιακο φυσιγγι, οποτε παιζει να εχω κρατησει δοκιμες και απο αυτες. Αυτο που αλλαζει σιγουρα, ειναι η αισθηση της τουφεκιας, με την κετσεδενια να δινει πολυ πιο ανεκτη τουφεκια σε σχεση με την diana που ειναι κουτσουρο οντως

Βικτωρα δεν κρινω την δοκιμη σου....( μια χαρα δοκιμη ειναι ).....
Λεω οτι η ντιανα με την μαλλινη δινουν εντελως διαφορετικες τουφεκιες.....
Δλδ στην ιδια δοσολογια με το ιδιο υψος ρελιασματος και ριγμενα τα φυσιγγια στα ιδια μετρα και με
το ιδιο τσοκ....Η μαλλινη θα δωσει μεγαλυτερο ποσοστο συγκεντρωσης με μια Α κατανομη....και αλλη
ταχυτητα και διατρηση απο την ντιανα.
Η ντιανα χωρις αμορτισερ....δεν εχει καμια σχεση σαν τουφεκια ουτε με την μαλλινη ουτε με την fsf...
και βεβαια και στο τελικο αποτελεσμα...
Ολα αυτα τα εχω δοκιμασει σε 12/70 -12/76 πλαστικο καλυκα....Δεν ξερω για τους χαρτινους....δεν εχω
ασχοληθει.
Αν και πιστευω οτι και στον χαρτινο τα αποτελεσματα θα ειναι σχεδον τα ιδια με τον πλαστικο καλυκα.

ΛΟΙΠΟΝ . Δυο δοκιμες σημερινες η μια με ΜΑΛΛΙΝΗ ταπα....και η αλλη με ΝΤΙΑΝΑ
Στα ιδια μετρα....με το ιδιο τσοκ....οι δοκιμες ειναι για να δειτε τις διαφορες μεταξυ μαλλινης
και ντιανας....και παραλληλα τις συγκεντρωσεις σε σεταπ με αμορτισερ ( μαλλινη ) και σε σεταπ
χωρις αμορτισερ ( ντιανα ).
Η Ντιανα εδωσε λιγοτερη συγκεντρωση κατα 10% σε σχεση με την μαλλινη....και στα 35 μετρα
πιστευω οτι η διαφορα θα ειναι μεγαλυτερη του 25%...
Τωρα τα συμπερασματα δικα σας....και μην μου αρχισετε....''εμενα μου αρεσει περισσοτερο η κατανομη
της Ντιανα''....γιατι μπραβο σας και μαγκια σας....γι'αυτο κανουμε δοκιμες....να βγαζουμε ''ακρη''....
Επισης την δικη μου απαντηση την ξερετε....Περι ορεξεως.....κολοκυθοπιτα!!!! :D

ΥΓ. Συγνωμη για τα χαρτια των στοχων....ξεμεινα...και εβαλα μεταχειρισμενα απο δοκιμες μου με βολια.

εικόνα_Viber_2021-11-13_12-15-41-758.jpgεικόνα_Viber_2021-11-13_12-15-56-234.jpgεικόνα_Viber_2021-11-13_12-16-07-884.jpgεικόνα_Viber_2021-11-13_12-16-17-111.jpgεικόνα_Viber_2021-11-13_12-46-51-956.jpg

Στα ιδια μετρα....με το ιδιο τσοκ....οι δοκιμες ειναι για να δειτε τις διαφορες μεταξυ μαλλινης
και ντιανας....και παραλληλα τις συγκεντρωσεις σε σεταπ με αμορτισερ ( μαλλινη ) και σε σεταπ
Η Ντιανα εδωσε λιγοτερη συγκεντρωση κατα 10% σε σχεση με την μαλλινη....και στα 35 μετρα
Τωρα τα συμπερασματα δικα σας....και μην μου αρχισετε....''εμενα μου αρεσει περισσοτερο η κατανομη
της Ντιανα''....γιατι μπραβο σας και μαγκια σας....γι'αυτο κανουμε δοκιμες....να βγαζουμε ''ακρη''....

ΥΓ. Συγνωμη για τα χαρτια των στοχων....ξεμεινα...και εβαλα μεταχειρισμενα απο δοκιμες μου με βολια.

View attachment 35834View attachment 35835View attachment 35836View attachment 35837View attachment 35838
Κάνε μια δοκιμή και με πυτουρο να δεις θα πάει ακόμα καλύτερα

View attachment 35834View attachment 35835View attachment 35836View attachment 35837View attachment 35838
Στο 1.70×32 θα είναι μια χαρά σε ταχύτητα....

Νίκο,
Βλέπω ότι δεν υπάρχει διαφορά στις ταχύτητες (τα 3μ/δευτ. δεν τα θεωρώ σημαντική διαφορά).
Μήπως οι Diana έχουν περισσότερη ελαστικότητα απ' όσο νομίζεις; (Δεν τις γνωρίζω ούτε τις έχω δουλέψει ποτέ).

Exεις δικιο για την ταχυτητα....και μενα μου εκανε εντυπωση....ΔΕΝ τις ''γουσταρω'' τις ντιανα....τις
δουλευω μονο σε διασπορας....και δεν εχω μετρησεις.....
Τωρα οσον αφορα την ελαστηκοτητα της σε σχεση με την μαλλινη ειναι κουτσουρο....το ποσο
συμπιεζεται με την πυροδοτηση δεν το ξερω....ουτε ποια ειναι η κατασταση της μετα την πυροδοτηση.
Δεν εψαξα να την βρω για να λεω και την αληθεια....Μου ειναι ''αδιαφορη'' σαν υλικο για νορμαλ
τουφεκιες.
Οπως προειπα.....μονο σε διασπορας την δουλευω!!! :)

ΥΓ. Και δεν ειναι ''γεροντοπαραξενιες''....αυτη η ''κολώνια'' κραταει χρονια!!! :D

Στο 1.70×32 θα είναι μια χαρά σε ταχύτητα....

Κωστη μου για την μαλλινη ΝΑΙ....
Για την ΝΤΙΑΝΑ ....το 75% θα γινει 65% ισως και χαμηλοτερο φιλε!!! ;)

Αστο Τεο !!!! Δωσαμε....... και πηραμε...... εγω ...... δεν θελω αλλο!!!! :D
Νίκο σήμερα πήρα 4 πράσινα με πυτουρο 60+μτ με τέκνα 2,20 και 42+ 2 αλεύρι ν2 άστο σου λέω δεν πεζεται

Attachments

• IMG_20211030_094804_4.jpg
    IMG_20211030_094804_4.jpg
    592,7 KB · Προβολές: 34
Νίκο σήμερα πήρα 4 πράσινα με πυτουρο 60+μτ με τέκνα 2,20 και 42+ 2 αλεύρι ν2 άστο σου λέω δεν πεζεται
Τέο πόσα bar βγάζει αυτο το set up ΄;
Ρωτάω διότι κάνω ένα στήσιμο tecna 2.20 Χ 32 γρ κι'είναι αρκετά ζωηρό σε 12/70

Status
Not open for further replies.
Back