Έχουμε παλικάρια κάποια συνταγή με obturator και Diana από 34 έως 36 γραμμάρια είτε αστέρι είτε ρέλι με τις πυρίτιδες MB 32,MB 36 ή Α0;
Έχουμε παλικάρια κάποια συνταγή με obturator και Diana από 34 έως 36 γραμμάρια είτε αστέρι είτε ρέλι με τις πυρίτιδες MB 32,MB 36 ή Α0;
Νίκο ξέχασα να το αναφέρω σκάγια από 7-5 νούμερο.Γιωργο με τι Νο σκαγιων ??? Για μεσαιες αποστασεις το θελεις ??
Ετσι οπως το δινεις δεν εχει αμορτισερ το σεταπ....φιλε!!!
Νομίζω Δημήτρη 1,85x36 μόνο δε θυμάμαι ύψος κάλυκα........ Νομίζω 67,40-62,00 mmΔοκιμασε σε ρελι με την mbx32 στο 1,80χ36 σε 70αρι καλυκα.
Στην ουσια ειναι η δοσολογια απο το ΜΒ Τricolor.
το χαρτινο στα 34gr ειναι σε 67αρι καλυκα Βαγγελη.Νομίζω Δημήτρη 1,85x36 μόνο δε θυμάμαι ύψος κάλυκα........ Νομίζω 67,40-62,00 mm
Το χάρτινο σίγουρα........ Το άλλο μέτρησε το και πες μου!!! Με ενδιαφέρει αυτό.......το χαρτινο στα 34gr ειναι σε 67αρι καλυκα Βαγγελη.
Θα το επιβεβαιωσω το μεσημερι.
Παιδιά μερικές ερωτήσεις.
Το βάρος του βύσματος δεν πρέπει να το υπολογίζουμε και αυτό στο βάρος της γόμωσης? Γιατί το βύσμα απο μονο του ζυγίζει πάνω απο 2 gr που δεν ειναι αμελητέο βάρος. Από ότι καταλαβαίνω είναι ήδη υπολογισμενο στις δοσολογίες που προτείνονται οπότε δεν χρειάζεται να το υπολογίζουμε και εμείς για αυτό και έχει άλλες δοσολογίες για πλαστικό συγκεντρωτήρα και άλλες για μάλλινη τάπα.
Διαβάζω για το αμορτισέρ στο βυσμα τι ακριβώς ρόλο παίζει αυτό?
Τελος επειδή σκέφτομαι να δοκιμάσω να κλεισω και στρογγυλό ρέλι με μάλλινη τάπα 12/65.4 και κλεισιμο στα 60mm μεταξύ της πυρίτιδας και της μάλλινης τάπας από όσο ξέρω πρέπει να βάζω εμφρακτήρα (έχω 12 cal χαρτονάκια) ώστε να μην καίγεται η μάλλινη τάπα από την πυρίτιδα έτσι δεν ειναι? Χρειάζεται να βάλω και μεταξύ μάλλινης τάπας και σκαγιών ή είναι περιττό; Από ότι καταλαβαίνω δεν χρειάζεται στα σκάγια εκτός και αν δεν βγαίνει η ογκομετρία έτσι δεν ειναι? Και τέλος με το στροφείο Ι0S για στρογγυλό ρέλι πόσο κενό πρέπει να μένει στο κάλλυκα για να γίνει σωστά το ρέλιασμα?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Προσπαθούμε να "ξεγελάσουμε" την πυρίτιδα, όσον αφορά το χώρο καύσης της και να "νομίζει" ότι καίγεται σε μεγαλύτερο χώρο, κρατώντας τις πιέσεις σε αποδεκτά επίπεδα, όταν χρησιμοποιούμε γρήγορες πυρίτιδες.Διαβάζω για το αμορτισέρ στο βυσμα τι ακριβώς ρόλο παίζει αυτό?
Πολύ όμορφο αποτέλεσμα!Παιδιά μετά από κάποιες τελευταίες ρυθμίσεις στο 5σταδιακό με το εξής setup 12/68.5 cx2000 csb5 1.35x28 μισόταπα bior 21 νο9 5σταδιακο 6* κλεισιμο στα 56.5 ιδού τα αποτελέσματα. 2-3 μου έκαναν πολυ μικρή τρυπούλα γιατί πείραζα τις ρυθμίσεις μέχρι να τις τελειοποιήσω. Σε σχέση με τα διασποράς του Θώθη 22 που έκανα ακριβώς το ίδιο setup με τις ίδιες ρυθμίσεις δεν έκλειναν τόσο τέλεια και πιστεύω ότι φταίει ο διασπορέας που δεν είναι ομοιόμορφος και δεν έχει την ίδια ογκομετρία καθώς τον έκοβα κιόλας λίγο γιατί προεξήχε.
Γενικά ειμαι πάρα πολυ ευχαριστημένος ειδικά αν σκεφτείτε ότι τα παρακάτω φυσίγγια είναι δευτερη φορά που κλείνω.
View attachment 35737View attachment 35738
Παιδιά μετά από κάποιες τελευταίες ρυθμίσεις στο 5σταδιακό με το εξής setup 12/68.5 cx2000 csb5 1.35x28 μισόταπα bior 21 νο9 5σταδιακο 6* κλεισιμο στα 56.5 ιδού τα αποτελέσματα. 2-3 μου έκαναν πολυ μικρή τρυπούλα γιατί πείραζα τις ρυθμίσεις μέχρι να τις τελειοποιήσω. Σε σχέση με τα διασποράς του Θώθη 22 που έκανα ακριβώς το ίδιο setup με τις ίδιες ρυθμίσεις δεν έκλειναν τόσο τέλεια και πιστεύω ότι φταίει ο διασπορέας που δεν είναι ομοιόμορφος και δεν έχει την ίδια ογκομετρία καθώς τον έκοβα κιόλας λίγο γιατί προεξήχε.
Γενικά ειμαι πάρα πολυ ευχαριστημένος ειδικά αν σκεφτείτε ότι τα παρακάτω φυσίγγια είναι δευτερη φορά που κλείνω.
View attachment 35737View attachment 35738
Από ότι βλεπω και καταλαβαίνω από συνταγές, με φελό ή χαρτάκι επειδή ειναι πιο μαλακά υλικά και άρα ανοίγουν πιο εύκολα χρειάζεται συνήθως έως 0.05 gr παραπάνω πυρίτιδα ενώ στο πλαστικό που ειναι πιο σκληρό χρειάζεται λιγότερη για να μην αυξυθούν πολύ οι πιέσεις. Έτσι δεν είναι ;Στο ρελι η στο αστεροειδες κλεισιμο....οταν προκειται να βαλουμε μαλλινη ταπα....επανω στην πυριτιδα
βαζουμε κουβετ 6,5 χιλιοστα....
Η ογκομετρια στο ρελι ( κενος χωρος ) πρεπει να ειναι 6 χιλιοστα με το τζαμακι - χαρτακι - φελλο επανω
στα σκαγια.... στο αστεροειδες την ξερεις....
Με αλλη δοσολογια το τζαμακι και αλλη το χαρτακι και φελλος...
Το αμορτισερ....Ο κανονας λεει.....Δεν κλεινουμε ΤΙΠΟΤΑ με λιγοτερο απο 5-6 χιλιοστα αμορτισερ...
εκτος απο φυσιγγια διασπορας....
View attachment 35741View attachment 35742View attachment 35743
Από ότι βλεπω και καταλαβαίνω από συνταγές, με φελό ή χαρτάκι επειδή ειναι πιο μαλακά υλικά και άρα ανοίγουν πιο εύκολα χρειάζεται συνήθως έως 0.05 gr παραπάνω πυρίτιδα ενώ στο πλαστικό που ειναι πιο σκληρό χρειάζεται λιγότερη για να μην αυξυθούν πολύ οι πιέσεις. Έτσι δεν είναι ;
Επίσης στην csb5 για παράδειγμα στου πίνακες του gualandi δεν έχει για μάλινη ταπα προτεινόμενη δοσολογία. Από όσο γνωρίζω με βάση αυτά που έχω διαβάσει και καταλαβαίνω στην μάλλινη τάπα χρειάζεται μία αύξηση της τάξεως 0.05-0.15 ανάλογα , το καψούλι , την πυρίτιδα την ελαστικότητα της μαλλινης ταπας , αν ειναι 6* η στρογγυλό ρέλι καθώς και το υλικό κλεισίματος αν ειναι φελος χαρτι ή πλαστικό όπως είπαμε παραπάνω.
Οπότε για παράδειγμα εγώ αν θέλω να κλεισω με μάλλινη τάπα στρογγυλό ρέλι με πλαστικό κλεισιμο υπολογίζω ότι πρέπει να κάνω την παρακάτω συνταγή.
12/65.4 cx2000 csb5 1.40χ28 ( ή 1.45χ28) κουβετ 6.5mm μάλλινη ταπα diana 21 (ή πιο μικρή ανάλογα την ογκομετρία ώστε να μου βγεί 6 χιλιοστά κενός χωρος για το ρελι) νο9 και πλαστικό cal12 για το κλεισιμο στα 60mm. Σωστά;
Ναι επειδη το ξέρω ότι ειναι κούτσουρο η ντιανα για αυτό είπα να αυξήσω μόνο 0.05 την πυρίτιδα κυρίως λόγο του στρογγυλου ρέλι. Δεν έχω αγοράσει ακόμη μαλλινη τάπα αλλά έλεγα ντιανα επειδή από ότι έχω καταλάβει αυτή βρίσκεις πιο εύκολα.ΟΠΑ....οπα....Κανε κρατει....Τι εννοεις μαλλινη ταπα diana 21 ??
Aλλο πραγμα η μαλλινη ταπα.....και αλλο η ντιανα.....
Η Μαλλινη ταπα συμπιεζεται.....Ενω η ντιανα ειναι κουτσουρο....
Ξεκαθαρισε ποια απο τις δυο θα βαλεις....και ανεβασε φωτο!!!
Ναι επειδη το ξέρω ότι ειναι κούτσουρο η ντιανα για αυτό είπα να αυξήσω μόνο 0.05 την πυρίτιδα κυρίως λόγο του στρογγυλου ρέλι. Δεν έχω αγοράσει ακόμη μαλλινη τάπα αλλά έλεγα ντιανα επειδή από ότι έχω καταλάβει αυτή βρίσκεις πιο εύκολα.
Με 9 νούμερο όπως έγραψα πιο πάνω στην συνταγή τσιχλοφύσιγγα. Προς το παρών μόνο τσιχλοφύσιγγα φτιαχνω μιας και μονο τέτοια με βλέπω να κυνηγώ λόγο έλειψης σκύλου στην παρέα. Επίσης πιστεύω ότι λόγο των σφικτών τσοκς demi και full που έχω θα μου δώσουν λίγο πιο σφικτές κατανομές από ένα διασποράς φυσίγγι και λίγο πιο ανοιχτές από ένα συγκεντρωτήρα δηλαδή κάτι το ενδιάμεσο.Τι θελεις να φτιαξεις ?????
Τι θα κυνηγησεις με αυτο το φυσιγγιο ???
Αυτο που πας να φτιαξεις ειναι διασπορας.....το ξερεις ???
Με 9 νούμερο όπως έγραψα πιο πάνω στην συνταγή τσιχλοφύσιγγα. Προς το παρών μόνο τσιχλοφύσιγγα φτιαχνω μιας και μονο τέτοια με βλέπω να κυνηγώ λόγο έλειψης σκύλου στην παρέα. Επίσης πιστεύω ότι λόγο των σφικτών τσοκς demi και full που έχω θα μου δώσουν λίγο πιο σφικτές κατανομές από ένα διασποράς φυσίγγι και λίγο πιο ανοιχτές από ένα συγκεντρωτήρα δηλαδή κάτι το ενδιάμεσο.