Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σχετικά με αυτο που είπε ο Ηλίας για τα καψουλια του Δορκά ,κατάλαβα για μια ακόμα φορα ότι η (σωστή)κατασκευή ενός φυσιγγίου είναι επιστήμη.Ειδικα στις μέρες μας που υπάρχει μεγάλη πληθώρα υλικών.Θυμαμε κάποτε έβλεπα ένα DVD με εναν τεχνικό της BP που ενώ γέμιζε φυσιγγια αλλά κ μετά που τα δοκίμαζε σε χαρτόνια φορούσε μια άσπρη ποδιά σαν γιατρος..Στην αρχή ξεραθηκα στα γέλια,μετά σκέφτηκα και είπα οτι κάλλιστα αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να ήταν επιστημονας.Αλλα επιστημονας των φυσιγγίων κ τις βλητικης.....

Mb36 1.90/95×36.cheddite 12/70/16 gualandi 17/19.πατημα ακρηβωσ 57.το δοκιμασα σε beretta a400 με παγωνια,το 1,95 το ρηξα με 688 καψουλι απλοσ killer.φετοσ θα το δοκιμασο και με σ.κ.drago.
Το 1,9χ36 με τον 17αρη μου εδινε τρομερη συγκεντρωση... Για πολυ κρυο προτιμω το 2χ36 με 686 και cx2000 αναλογα με τη θερμοκρασια... ;) Το εριξα λιγο δοκιμαστικα περυσι κ θεριζε... Παρεπιπτωντος με θερμοκρασια οχι πολυ χαμηλη το ιδιο στησιμο με 686 μου εδινε καλυτερη διατρηση απο το cx2000... Ομαλη εκκινηση, καλυτερη σφαιρικοτητα, υψηλοτερη διατρηση... ;) Στα μειων αλλαζουν τα δεδομενα...
Προσοχη, οι φορτωμενες συνταγες απευθυνονται μονο σε νουμερα σκαγιων απο 5-4 και κατω... Στα ψιλα σκαγια μπορουν να ανεβασουν επικυνδινα τις πιεσεις...

Το 1,9χ36 με τον 17αρη μου εδινε τρομερη συγκεντρωση... Για πολυ κρυο προτιμω το 2χ36 με 686 και cx2000 αναλογα με τη θερμοκρασια... ;) Το εριξα λιγο δοκιμαστικα περυσι κ θεριζε... Παρεπιπτωντος με θερμοκρασια οχι πολυ χαμηλη το ιδιο στησιμο με 686 μου εδινε καλυτερη διατρηση απο το cx2000... Ομαλη εκκινηση, καλυτερη σφαιρικοτητα, υψηλοτερη διατρηση... ;) Στα μειων αλλαζουν τα δεδομενα...
Προσοχη, οι φορτωμενες συνταγες απευθυνονται μονο σε νουμερα σκαγιων απο 5-4 και κατω... Στα ψιλα σκαγια μπορουν να ανεβασουν επικυνδινα τις πιεσεις...
Αρι το 2,×36 με 686 με z2m η s.g.

Σχετικά με αυτο που είπε ο Ηλίας για τα καψουλια του Δορκά ,κατάλαβα για μια ακόμα φορα ότι η (σωστή)κατασκευή ενός φυσιγγίου είναι επιστήμη.Ειδικα στις μέρες μας που υπάρχει μεγάλη πληθώρα υλικών.Θυμαμε κάποτε έβλεπα ένα DVD με εναν τεχνικό της BP που ενώ γέμιζε φυσιγγια αλλά κ μετά που τα δοκίμαζε σε χαρτόνια φορούσε μια άσπρη ποδιά σαν γιατρος..Στην αρχή ξεραθηκα στα γέλια,μετά σκέφτηκα και είπα οτι κάλλιστα αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να ήταν επιστημονας.Αλλα επιστημονας των φυσιγγίων κ τις βλητικης.....
Γιατί σου φαίνεται παράξενο ότι μπορεί να είναι επιστήμονας;
Σε αυτές τις θέσεις δουλεύουν χημικοι ή χημικοι μηχανικοί.
Λες αυτές οι μεγάλες εταιρείες να έχουν σε καιριες θέσεις το μπαρμπαθαναση που έφτιαχνε χειροποίητα φυσιγκια στο χωριό του;

θα συμφωνήσω..Έχω όμως την εντύπωση ότι υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες ιδιογομωτες που ίσως να πλησιάζουν σε γνώσεις αυτούς "σπουδαγμενους".(τουλάχιστον με βάση όσα ακούω κ διαβάζω).

H αμφιεση που βλεπεις, δεν εχει να κανει απλα και μονο αν ειναι επιστημονας. Ειναι εξοπλισμος ασφαλειας, ρομπα, γυαλια και τετοια. Ειναι υποχρεωμενοι να φορανε τετοια

Δεν ήταν έτσι ακριβώς στην συγκεκριμένη περίπτωση φορούσε μια ρόμπα ιατρική ασπρη(έτσι εμοιαζε) χωρίς κανέναν άλλο εξοπλισμό.(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ντύνονται κ έτσι όπως λες).

Δεν ήταν έτσι ακριβώς στην συγκεκριμένη περίπτωση φορούσε μια ρόμπα ιατρική ασπρη(έτσι εμοιαζε) χωρίς κανέναν άλλο εξοπλισμό.(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ντύνονται κ έτσι όπως λες).
Στα χημικα εργαστηρια οπως και στα μικροβιολογικα οπως και οι γιατροι εχουν ολοι τις ιδιες λευκες μπλουζες.

Δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι εδω ειναι ο καταλληλοτερος τοπος για να το συζητησουμε.Αφορμη ειναι το ποστ του Αρη στο τρυγονι περι ιδιογομωσης με αναμικτα σκαγια.Ειναι κατι που το ειχα σκεφτει αρκετες φορες στο παρελθον αλλα δεν το δοκιμασα ποτε.Βεβαια ο Αρις αναφερετε σε δυο νουμερα σε σειρα ενω εγω σε αναμικτα.Σε σειρα παντως εχουν μεγαλη φασαρια ενω αναμικτα ειναι δυσκολο να βρεις την σωστη αναλογια σκαγιων αλλα κυριως να την επιτυχεις.Εχει δοκιμασει καποιος να μας πει εντυπωσεις??

Δημητρη, δοκιμασα περυσι κ σε αναμικτα σκαγια περα απο μια συνταγη που γεμισα επιλεκτικα σε σειρα...
Γενικα, ολα οσα ειχα διαβασει περι μεγαλυτερης ατρακτου στην τουφεκια, το οποιο εχει λογικη, με ειχαν αποθαρυννει... Περσυ ομως αλλαξα αρχικα την αγαπημενη μου συνταγη που ειχα ριξει πανω απο 1500 φυσιγγια σε ν.9 και της εβαλα αναμικτα 8/9. Το αποτελσμα??? Εκπληκτικο... Η τουφεκια "μαζεψε" κ αλλο κ το ηδη φονικοτατο φυσιγγι αρχισε να με αφηνε με το στομα ανοιχτο... Δοκιμασα και σε αναμικτα 4/5 μερικες τουφεκιες και το αποτελεσμα ειχε τα αναλογα αποτελεσματα... Στον πινακα η τουφεκια ειχε γινει πιο σφιχτη, η διατρηση εξακολουθουσε να ειναι στα ιδια επιπεδα και με τον τελειως μπακαλιστικο τροπο της τουφεκιας σε νερο για να δω την ατρακτο, αυτη δεν ηταν μεγαλυτερη σε καμια περιπτωση...
Βεβαια δοκιμασα να αναμιξω μονο 2 συνεχομενα νουμερα ωστε να μειωσω τις ανεπιθυμητες ενεργειες... Το πειραμα παντως ειχε πετυχει και φετος θα το κανω και σε αλλες συνταγες για να δω αποτελεσματα...
Ο τροπος που ανεμιξα τα σκαγια ηταν βαζοντας σε ενα δοχειο μισο κιλο απο το ενα νουμερο και μισο κιλο απο το αλλο και κανοντας το μιξερ...

O Lambro με το Euromix το έχει κάνει αυτό, εδώ και χρόνια και έχει γίνει το αγαπημένο μου φυσιγγάκι ... :)

DIMAR. Ενα βασικο φουσεκι που ριχνο στα παπια με επιτιχεια εδω και χρονια και πραγματι δουλευει,αλλα ειναι εφιαλτης στιν κατασκευη ειναι/ Μ92Σ 2,20/LB/19gr3+0,50alebro kato kai19gr1pano 57,7xil κλισιμο. ΣΙΝΟΛΟ 39γρ+1αλεβρο.SORRY GIA TO.off topic.

DIMAR. Ενα βασικο φουσεκι που ριχνο στα παπια με επιτιχεια εδω και χρονια και πραγματι δουλευει,αλλα ειναι εφιαλτης στιν κατασκευη ειναι/ Μ92Σ 2,20/LB/19gr3+0,50alebro kato kai19gr1pano 57,7xil κλισιμο. ΣΙΝΟΛΟ 39γρ+1αλεβρο.SORRY GIA To_Off topic.
Σ'ευχαριστω για την συνταγη.Καποια στιγμη ισως την δοκιμασω.Οσο για το τοπικ μια χααρα ειμαστε.Για ιδιογομωσεις μιλαμε...;)

Δημητρη, δοκιμασα περυσι κ σε αναμικτα σκαγια περα απο μια συνταγη που γεμισα επιλεκτικα σε σειρα...
Γενικα, ολα οσα ειχα διαβασει περι μεγαλυτερης ατρακτου στην τουφεκια, το οποιο εχει λογικη, με ειχαν αποθαρυννει... Περσυ ομως αλλαξα αρχικα την αγαπημενη μου συνταγη που ειχα ριξει πανω απο 1500 φυσιγγια σε ν.9 και της εβαλα αναμικτα 8/9. Το αποτελσμα??? Εκπληκτικο... Η τουφεκια "μαζεψε" κ αλλο κ το ηδη φονικοτατο φυσιγγι αρχισε να με αφηνε με το στομα ανοιχτο... Δοκιμασα και σε αναμικτα 4/5 μερικες τουφεκιες και το αποτελεσμα ειχε τα αναλογα αποτελεσματα... Στον πινακα η τουφεκια ειχε γινει πιο σφιχτη, η διατρηση εξακολουθουσε να ειναι στα ιδια επιπεδα και με τον τελειως μπακαλιστικο τροπο της τουφεκιας σε νερο για να δω την ατρακτο, αυτη δεν ηταν μεγαλυτερη σε καμια περιπτωση...
Βεβαια δοκιμασα να αναμιξω μονο 2 συνεχομενα νουμερα ωστε να μειωσω τις ανεπιθυμητες ενεργειες... Το πειραμα παντως ειχε πετυχει και φετος θα το κανω και σε αλλες συνταγες για να δω αποτελεσματα...
Ο τροπος που ανεμιξα τα σκαγια ηταν βαζοντας σε ενα δοχειο μισο κιλο απο το ενα νουμερο και μισο κιλο απο το αλλο και κανοντας το μιξερ...
Η αληθεια ειναι οτι με το 5αρι και τα αποτελεσματα του ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Το προβλημα που αντιμετωπισα καποιες φορες και με κανει να ψαχνομαι ειναι η ομοιομορφια.Μου ετυχε καποιες φορε το τσουβαλακι να εχει καποια 5αρια "για δειγμα" και τα περισσοτερα να ειναι 6αρια.Οποτε και ειχα θεμα!!Οποτε σκεφτομουν την αναμιξη με 4αρι για να μετριασω το προβλημα.Ειχα και γω ομως τους ιδιους ενδιασμους.Πιθανον να κανω και γω καποια δοκιμη σε 4/5.Με προβληματιζει ομως και η μιξη.Μισο κιλο πχ 4αρια και μισο 5αρια τα δευτερα λογο μικροτερης διαμετρου θα ειναι πολαπαλασια απο τα 4αρια.Ασε που δεν θα ειναι απο φυσιγγι σε φυσιγγι ιδια η αναλογια.xm.

Την ιδια αναλογια αποκλειεται να την πετυχεις ξεχνα το... Το θεμα με τη διαφορα βαρους ειναι μοιραιο να συμβει, δεν μετριαζεται στα αναμικτα...
Τωρα αν εχεις ενα τσουβαλακι 5αρια κ εχει μεσα κ 6αρια κ του βαλεις κ 4αρια χμμμμμμμ...δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα... Δυστυχως τα τσουβαλακια εχουν μεσα οτι ναναι, πργαμτικα ομως... Εχω δει να γραφει 10αρια κ να εχει 7ρια, να γραφει 6αρια κ να εχει 8αρια κτλ... Τα πιο πολλα λαθη γινονται στα 5αρια-6αρια οποτε κανε συμφωνια να αγορασεις τσουβαλακι αφου το μετρησεις με το παχυμετρο πρωτα...

Status
Not open for further replies.
Back