Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Να πω και μια συμβουλη μιας κ λεμε για κανόνες ασφαλείας..ΠΟΤΕ δεν ρίχνουμε φυσιγγι είτε ιδιογομωσης είτε εμποριου που βρήκαμε πετάμενο στον κυνηγοτοπο..Μπορει να ειναι ακίνδυνο,σε καμία περίπτωση δεν ρισκάρουμε γιατί δυστυχώς υπάρχουν και ανώμαλα μυαλά..ΥΓ εγω βρει καμία δεκαριά φορές..ποτέ δεν μπήκε στο όπλο μου..

Φιλε Αντώνη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Δεν θεωρώ ομως ότι έγραψα κάτι σπουδαίο.Απλα προέχει πανω από όλα η ασφάλεια μας αλλά κ τον γύρω μας και ύστερα όλα τα άλλα.

Last edited:
Φιλε Αντώνη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Δεν θεωρώ ομως ότι έγραψα κάτι σπουδαίο.Απλα προέχει πανω από όλα η ασφάλεια μας αλλά κ τον γύρω μας και ύστερα όλα τα άλλα.

Με τις πολιτικές εξελίξεις σκέφτεται να κατέβει στις επόμενες εκλογές...Καταλαβαίνεις που το πάει με τις μαλαγανιές .yelling.

Με τις πολιτικές εξελίξεις σκέφτεται να κατέβει στις επόμενες εκλογές...Καταλαβαίνεις που το πάει με τις μαλαγανιές .yelling.
Αυτό ήταν το 666 μήνυμά μου .evil.

Ενταξει οτι δεν την παλευω ειναι γνωστο... .goodboy. Κατι με εχει πιασει ομως τον τελευταιο καιρο κ θελω να γεμιζω φυσιγγια... Σημερινες δοκιμουλες που με ευχαριστησαν μιας κ εχω καινουργιες παρτιδες πυριτιδας κ επρεπε να δοκιμαστουν μερικες αγαπημενες μου συνταγες... Θερμοκρασια 26 βαθμους με το 725, τσοκ demi Carlson στα 35 μετρα... Που να αρχισει να πεφτει κ η θερμοκρασια... .my man.

mb32 686 -1,8 -35 -z2m18 -57,7 n6 Το γεμιζω κανονικα με σκαγια 6-7 σε σειρα (κατω τα 7) και εινα πολυ καλο για μεσαιαες αποστασεις χωρις υπερσυγκεντρωσεις για να βοηθαει κ λιγο σκοπευτικα

mb32 cx2000- 1,75- 33,5- giovanni22 -57,6 n6 Η παραλλαγη του αγαπημενου με φυσιγγου για ολα τα θηραματα και για ολα τα νουμερα με αλλο συγκεντρωτηρα (Giovanni) που μου αρεσει πολυ τελευταια...

mb32 cx2000 -1,75 -33,5- z2m21- 57,8 n6

mb36 cx2000 -1,85- 34-Θωδη20- 57,8 n6 Πολυ μαλακο κ με πολυ ωραια κατανομη, καινουργια δοκιμη...

tecna 686 -1,9- 37- sg19 -57,9 n4 To αγαπημενο μου 4αρι με συμβατικα υλικα...

Την μβ36 την βαζω και εγω στο 1,85×34 αλλα με καψουλι 688 σε σκαγια ν.6 για φασα και παπια.(πριν τα ατσαλινα). Και στο 1,90×34 με καρδαρα ειναι τρομερο setup

Μια και λέμε για Τζιοβάνι..Γιατί κάποια φυσίγγια του δορκα είναι συγκεντρωτικα,είναι θέμα Τζιοβάνι η σεταπ?πιστεύω ότι δεν είναι θέμα κυαθιου..

Ειναι θεμα στησιματος υλικων.

Αρη, τα 33,5 ειναι αρκετα συγκεντρωτικα. Τα δοκιμασες με LM ή ανοικτοτερο τσοκ, 4αρι πχ ή Skeet?

Μανία το έχω χρόνια τωρα να κυνηγήσω μια φορα με φυσίγγια ιδιογομωσης..Αλλά δεν βρίσκω τον κατάλληλο άνθρωπο..:(

Δεν προκειται να καταλαβεις κατι. Και αυτο γιατι ο σωστος ιδιογομωτης δεν φτιαχνει φυσιγγια για αλλους. Ολες οι δοκιμες γινονται πανω μας, ειναι φαντασου σαν να ραβεις μονος σου τα ρουχα σου. Αυτα που φτιαχνω εγω, μπορει να βολευουν και αλλους, αλλα τα φτιαχνω με γνωμονα τη δικη μου αναγκη, το δικο μου οπλο, και το πως κυνηγαω εγω.

Δεν έχεις και άδικο..Πιστεύω όμως να μπορώ να δω καμιά διαφορά σε σχέση με τα φυσίγγια του εμπορίου..

Πιθανως εαν αυτο που σ'αρεσει ειναι ιδιο με αυτο που γεμιζει ο φιλος που θα πατε μαζι. Αλλος πχ θελει συγκεντρωτικα πολυ, αλλος γρηγορα, αλλος δε θελει λακτισμα, αλλος αρεσκεται στα λιγα γραμμαρια. Πχ, εμενα με ενδιαφερει το λακτισμα αρκετα, λογω του δικανου. Φυσιγγια με μη ανεκτο λακτισμα, ακομα και αν ειναι αποτελεσματικα, δεν μπορω να τα κυνηγησω. Στο σκοπευτηριο επισης, εχουν τη ταση να κανουν την κανη να αναπηδαει, με αποτελεσμα να χανεις τη σκοπευτικη γραμμη και να ψαχνεσαι. Αυτο με βοηθαει ομως και στο κυνηγι

Μια και λέμε για Τζιοβάνι..Γιατί κάποια φυσίγγια του δορκα είναι συγκεντρωτικα,είναι θέμα Τζιοβάνι η σεταπ?πιστεύω ότι δεν είναι θέμα κυαθιου..

O Giovanni ειναι μαλακος συγκεντρωτηρας κ βοηθαει στην αυξηση της συγκεντρωσης με το καταλληλο στησιμο οπως ειπε κ ο Βικτωρας... Ο ΔΟρκας τα εχει ταιριαξει αυτα...

Αρη, τα 33,5 ειναι αρκετα συγκεντρωτικα. Τα δοκιμασες με LM ή ανοικτοτερο τσοκ, 4αρι πχ ή Skeet?
Οχι Βικτωρα αυτη τη φορα αλλα στο κυνηγι το κανω αναλογα... Το 33,5αρι ειναι το αγαπημενο μου φυσιγγι απλα τωρα ηθελα να το δω και με Giovanni... ΑΥξηθηκε κι αλλο η συγκεντρωση του...

Τασο, οπως λεει κ ο Βικτωρας τα φυσιγγια της ιδιογομωσης ειναι για εναν... Μπορει να τα δοκιμασουν αλλοι 5 με ιδια η διαφορετικα οπλα κ να μην τους ταιριαζουν...

Η psb1/csb1 που βαζει ο δορκασ ειναι εξαιρετικές πυρητιδεσ το λαθωσ του για μενα ειναι οτι αλλαξε τα καψουλια απο cx2000 σε 616. αυτεσ η πυρητιδεσ θελου καψουλια ποιο ισχυρά απο το 616.π.χ.688/cx2000.με αποτελεσμα να χαλασουν αρκετα τα φυσηγγια του

Last edited by a moderator:
Αφού σε έχει πιάσει η δημιουργική σου ασαφεια, φτιάξε και ένα φουρνελο με mb36 στα 36 γρ, για μεγάλες παγωνιες, ειδικά για καννες beretta optima... :-)

Το εχω φτιαξει ηδη... Απλα δεν ειναι ωρα να δοκιμαστει... .my man. Αλλα δεν εχω καννη Optima bore φιλαρακι, θα βολευτειτε με οτι βρειτε... .yelling.

Mb36 1.90/95×36.cheddite 12/70/16 gualandi 17/19.πατημα ακρηβωσ 57.το δοκιμασα σε beretta a400 με παγωνια,το 1,95 το ρηξα με 688 καψουλι απλοσ killer.φετοσ θα το δοκιμασο και με σ.κ.drago.

Status
Not open for further replies.
Back