Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επειδή είμαι κι εγώ κριθαροκίνητος, στο site http://www.idiogomosi.com/pages/posts/g3000-561.php (σε όλες τις πυρίτιδες) έχει διαφορετικά βάρη γομώσεων για μικρά και διαφορετικές για μεγάλα νούμερα σκαγιών. Αυτό γιατί συμβαίνει;
Συνηθως Θεοφραστε στα χοντρα σκαγια θελουμε να δωσουμε λιγο περισσοτερη ταχυτητα κ ετσι "τσιμπαμε" λιγο την πυριτιδα... Επιπλεον οσο πιο χοντρα ειναι τα σκαγια που χρησιμοποιουμε, τοσο πεφτουν κ οι πιεσεις, λογο λιγοτερων τριβων της στηλης των σκαγιων με τα τοιχωματα της καννης, οποτε μας επιτρεπεται να χρησιμοποιησουμε λιγο παραπανω πυριτιδα... Η διαφορα της τριβης υφιστασται γιατι στα ψιλα σκαγια δεν υπαρχουν σχεδον καθολου κενα μεταξυ του στη στηλη των σκαγιων κ ετσι αυτη ερχεται ολοκληρη σε επαφη με τα τοιχωματα της καννης... ΑΝτιθετα στα χοντρα υπαρχουν αρκετα κενα κ μικροτερη επιφανεια τριβης...

Δεν τα εχω μετρησει προσωπικα... Η Lambro τα δινει στα 440 αρχικη κ καπου στα 1000 bar την πιεση... Η δοσολογια ειναι η ιδια με αυτη που ανεφερες κ δνε νομιζω να κανω λαθος την πυριτιδα... ;) Ψαγμενη συνταγη παντως, μπραβο στην Ελληνικη εταιρια που την τολμησε...

Δεν τα εχω μετρησει προσωπικα... Η Lambro τα δινει στα 440 αρχικη κ καπου στα 1000 bar την πιεση... Η δοσολογια ειναι η ιδια με αυτη που ανεφερες κ δνε νομιζω να κανω λαθος την πυριτιδα... ;) Ψαγμενη συνταγη παντως, μπραβο στην Ελληνικη εταιρια που την τολμησε...
.xm.Αν τις αλλαξουμε συγκετροτηρα και τη κανουμε να 500ριση θα θεωρηθει αντιγραφη.xm.αντε να τις χαμηλοσουμε και λιγο τα σκαγια και κανα μπαφερ τις προκοπης................................victory.

Χαβαλέ κάνω ορε Κερκυραιε δυναμιτιστη...shake.Δεν πιστεύω να αντιγραφεις κ τον Ζωχιο?.sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic.
Ακριβως τασο ακριβως ιδια τα κανει αντε να βαλει 0.10 πανω τη πυριτηδα και κανα δυο γραμμαρια κατω τα σκαγια.violin.

Ακριβως τασο ακριβως ιδια τα κανει αντε να βαλει 0.10 πανω τη πυριτηδα και κανα δυο γραμμαρια κατω τα σκαγια.violin.
Βαγγελιστραααααα μου!!!που έλεγε και ο βεγγος...
Να πείτε στους κυνηγούς γύρω να κρατάνε τουλαχιστον 500μ απόσταση ασφαλείας από εσας.big smile.

Last edited by a moderator:
Έχει νόημα το μπαφερ στα ατσάλινα;

Εάν είναι αλήθεια Γιώργο αυτό που ειπώθηκε το 2013 από τον ίδιο που μου έδωκε τη πατέντα με το αλέβρι, τότε ναι, το αλέβρι εβγήκε για τα ατσάλια στην αμερική, αλλά ουδέποτε βρήκα κάτι μέχρι και τις προάλλες και τώρα αυτή τη στιγμή που εχάλεψα στο γκούγκη μου έβγαλε ότι ένας τα βαρεί με αλέβρια http://www.duckhuntingchat.com/foru...&sid=732bda28f5304f869a28e18194fc2f49#p934386 -> 1. For my steel shot pheasant loads, (7/8 oz) I use oatmeal as a filler over the shot.

Και η πλάκα είναι ότι μιλάει στο τέλος για VP65 και μόνο κάποιος πολύ παλαβοαναγκεμένος θα πρέπει να γιωμίζει τσου πυραύλους με τσου Vanger Plast - VP65 και τέτοιους είχα στα χέρια μου εδώ και πολλά χρόνια και ουδέποτε τσου γιώμισα και τσου χάρισα σε κάτι παλαβούς και μετά με παρακαλήγανε γονατιστοί να τσου δώκω κιάλλους .yel.

Όσο για το Μπαλώκα που δοκιμάζει τσου πυραύλους του Βενετάτου, έχω να καταθέσω ότι ο Βενετάτος εγιώμισε μια φορά ένα μπύραυλο νααααα και ο Μπαλώκας έτρεμε να τονε βαρήσει και όταν τονε βάρησε του πέσανε τα σκάγια στη γης και δεν επίτυχε το στόχο!!! .vert funny.

Έχει νόημα το μπαφερ στα ατσάλινα;
Γιατι οχι alter,ολα τα παντα ισως παιζουν ρολο ισως και οχι.xm.αλλα εχει κανενας κατασκευαστης μηχανη που να γεμιζει και μπαφερ;;).υπομονη μεχρι τον οκτωβρη........και κανα ξεχωριστο θεμα για τα ασταλινα θα ηταν καλο

Εάν είναι αλήθεια Γιώργο αυτό που ειπώθηκε το 2013 από τον ίδιο που μου έδωκε τη πατέντα με το αλέβρι, τότε ναι, το αλέβρι εβγήκε για τα ατσάλια στην αμερική, αλλά ουδέποτε βρήκα κάτι μέχρι και τις προάλλες και τώρα αυτή τη στιγμή που εχάλεψα στο γκούγκη μου έβγαλε ότι ένας τα βαρεί με αλέβρια http://www.duckhuntingchat.com/foru...&sid=732bda28f5304f869a28e18194fc2f49#p934386 -> 1. For my steel shot pheasant loads, (7/8 oz) I use oatmeal as a filler over the shot.

Και η πλάκα είναι ότι μιλάει στο τέλος για VP65 και μόνο κάποιος πολύ παλαβοαναγκεμένος θα πρέπει να γιωμίζει τσου πυραύλους με τσου Vanger Plast - VP65 και τέτοιους είχα στα χέρια μου εδώ και πολλά χρόνια και ουδέποτε τσου γιώμισα και τσου χάρισα σε κάτι παλαβούς και μετά με παρακαλήγανε γονατιστοί να τσου δώκω κιάλλους .yel.

Όσο για το Μπαλώκα που δοκιμάζει τσου πυραύλους του Βενετάτου, έχω να καταθέσω ότι ο Βενετάτος εγιώμισε μια φορά ένα μπύραυλο νααααα και ο Μπαλώκας έτρεμε να τονε βαρήσει και όταν τονε βάρησε του πέσανε τα σκάγια στη γης και δεν επίτυχε το στόχο!!! .vert funny.
Αναγκεμενε αστα σαπια και να βρουμε εκεινους τους συγκετροτηρες δεν θελουμε και πολλους καμια 7-8χιλιαδα εχουμε δοκιμες.ακου VP αχρηστα πραγματα αυτοι ανεβαζουν τα 1500 για πρωινο

Σε παπια και φασες οταν βρισκοντε σε αποστασης 100+

Χαιρω πολυ χαιροπουλος Αντωνης Αντωνοπουλος.
Εγω σε ρωτάω σοβαρά κ εσύ γελάς.

Οχι ρε φιλε ρωτα skyfol kai venetato δεν κανω πλακα μονο εκη τα χρισημοπιο

Εδώ στα μέρη μας υπάρχει ένα πρωτοχρονιάτικο έθιμο εδώ και δεκαετίες και ντουφεκάνε τα νησάρια-παπιά στα γνέφια-σύννεφα και επήγα φέτος να το δω και εγώ για πρώτη φορά και τα χαιρέτισα στα 300 μέτρα ύψος και μπορώ να πω ότι σε μια φάση ακούστηκε ένα σμπαροκόπι στο παρακάτω καρτέρι και ήτανε 2 που γνώριζα φατσικά και ένας που δεν γνώριζα και είχε ρίξει ένα σμπάρο έκαστος!!!

Το νησάρι ξεκρέμασε από τα 100 προς 120 μέτρα κάθετου ύψους και έπεσε λαβωμένο ή τσακισμένο, δεν είμαι σίγουρος, λαβωμένο στο σώμα ή τσακισμένο στο λαιμό...διότι έπεσε και άλλο ένα σε επίσης τρελή απόσταση και δεν το είδα να πέφτει αλλά το είδα έπειτα εκεί που μαζευτήκαμε όλοι, αλλά αυτό το νησάρι το είδαμε 4 άτομα να πέφτει και οι 2 παλαίμαχοι τση παρέας είπανε ότι ήτανε προς τα 120 μέτρα ντουφεκιά με BB ~ 4.57 χιλιοστά ή 6/0 ~ 5.50 χιλιοστά

Ο άλλος, που είμαστε μαζί στο αμάξι και με πήρε χεράκι-χεράκι να με πάει μέχρι να χωρίσουμε στα πόστα, έριξε μια ιδιοβυσμάτωση με αλέβρια και έκαμε το φούρναρη να στραβοστωμίσει και ο φούρναρης που του είχα δώκει 3 φουσέκια με μηδενικά τεκνάλευρα...ήρθε και μου ζήτησε άδεια να μου μιλήσει όταν έκανα μια πατέντα και του λέω έλα μέσα σαν να μην συμβαίνει τίποτα και μου λέει με ύφος που δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος και κοιτάζωντάς με στα μάτια εντελώς παομένος...ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΑΡΟΥΝΕ ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΛΕΒΡΙΑ;

Παιδιά, δεν κάνω πλάκα, πρώτα ακούστηκε το σμπαροκόπι και έπειτα ξεκρέμασε το νησάρι!!! .hunter.1

Status
Not open for further replies.
Back