Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ολες οι 28αρες εχουν τo ιδιo setup 1,40x28...τωρα αν θα ειναι 1,38 η' παρακατω θα το δεις στην πραξη....
Σου προτεινω να δοκιμασεις την F2x28....ως τροποποιημενη θα σου κανει τα κεφια με ολους τους καιρους,δεν θα σε βολεψει ομως με ογκομετρικο...
Εγω προσωπικα γεμιζβ csb5 1,40x28 σε καλυκα maxam με spark στα 57,5...ταχογραφημενο στα 405m/s...

θα χει παρει πολλα ορτυκια αυτο το setup Κυριε Γιαννη...
Παραδοσιακοτατο αν εχεις και πλαγιοκαννο εδεσε το γλυκο...
Δημητρη,ειναι μαλακό και πολυ "υπακουο"στο τσοκαρισμα !:)
Εχει "μετρα"!
Δεν κυνηγαω ορτυκι.
Σε περπατητο τσίχλας ειναι απιθανο!
Στα μείον του το κοστος χρονου και χρήματος όπως και η δυσκολία γεμίσματος της F2,λογω στατικού!
Ακουω και στο "Γιαννη"...;):)

Ευχαριστώ πολύ παίδες ...
Τα ζυγίζω όλα στο χέρι .. δεν χρησιμοποιώ ογκομετρικό .. απλά λόγω στατικού ηλεκτρισμού αποφεύγω τις διβασικές ..αν και θα ήθελα.
Σε μια πυρίτιδα που το range της είναι απο 32 γρ έως 35 .. Τι είναι επιτρεπόμενο ως προς την συμπεριφορά της .. να ανέβεις σε γόμωση δλδ 36 γρ ή να κατέβεις σε 30γρ ..?
Τι άποψη έχετε για τον συγκεντρωτήρα gualandi piston skeet ..?

Βαγγελη, για να παίξεις εκτός range θέλει σχετικη εμπειρια!
Δεν ειναι μονο το φορτιο...
Παιζουν βασικο ρόλο και αλλες παραμετροι οπως το κυαθιο,ρελι,στροφειο,καψυλι κλπ.
Οι αποκλισεις που ρωτας,δεν ειναι απαγορευτικές...
Ο piston skeet, θα σου δωσει "ουρα"στην ατρακτο και θα σε βολεψει σε τραβερσες, περισσοτερο αν "φευγεις" μπροστα απο τον στόχο.
Απο αποψη βεληνεκους,δεν υπολειπεται πολυ απο ενα κλασικο κυαθιο.

Ευχαριστώ πολύ παίδες ...
Τα ζυγίζω όλα στο χέρι .. δεν χρησιμοποιώ ογκομετρικό .. απλά λόγω στατικού ηλεκτρισμού αποφεύγω τις διβασικές ..αν και θα ήθελα.
Σε μια πυρίτιδα που το range της είναι απο 32 γρ έως 35 .. Τι είναι επιτρεπόμενο ως προς την συμπεριφορά της .. να ανέβεις σε γόμωση δλδ 36 γρ ή να κατέβεις σε 30γρ ..?
Για που σκέφτεσαι να τον χρησιμοποιήσεις?

Όλες οι 28άρες είναι πολύ καλές !!! Θα μπορούσα "να ζήσω" με οποιαδήποτε, ακόμη και με την PRIMA-V παρόλο που δεν πολυγουστάρω τις κοκκώδεις ... ;) Αλλά προσωπικά έχω "φάει κόλλημα" (χωρίς ιδιαίτερο λόγο) με την CSB-5 !!! :)
Κάλυκας Cheddite T2 (κατά προτίμηση, αλλά και με άλλους no problem) - CSB-5 1,40 X 28 gr - B&P Z2M-24 - σκάγια Νο. 8 ή 9 - καψούλι Cx2000 - 6*. Αλλά και με 686 στο 1,40-1,45 γρ. ("αντιγραφή" του ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ SPORTING) μου δούλεψε το ίδιο καλά !!! .shoot..hunter.1.cool.

Ο piston skeet, θα σου δωσει "ουρα"στην ατρακτο και θα σε βολεψει σε τραβερσες, περισσοτερο αν "φευγεις" μπροστα απο τον στόχο.
Τον είχα χρησιμοποιήσει λίγο, παλιότερα, με ΜΒ32 (τον 23) - αρκετά ευχαριστημένος :), και τον 25 με κάποια σκοπευτική, Aquila-SV νομίζω, "ούτε κρύο - ούτε ζέστη" τίποτα το ιδιαίτερο ... και ακριβότερος από άλλους ... ;)
Αλλά, το NSI DUE Sporting, που έχει αυτό το συγκεντρωτήρα, από κάμποσα κουτιά που έχω ρίξει στο σκοπευτήριο, μου έχει αφήσει ΑΡΙΣΤΕΣ εντυπώσεις !!! .cool.

Βαγγελη, για να παίξεις εκτός range θέλει σχετικη εμπειρια!
Δεν ειναι μονο το φορτιο...
Παιζουν βασικο ρόλο και αλλες παραμετροι οπως το κυαθιο,ρελι,στροφειο,καψυλι κλπ.
Οι αποκλισεις που ρωτας,δεν ειναι απαγορευτικές...
Γιάννη με δεδομένο ότι θα επιλέξω μια πυρίτιδα για 28 γρ τα 30 θεωρούνται εκτός range..?

Γιάννη με δεδομένο ότι θα επιλέξω μια πυρίτιδα για 28 γρ τα 30 θεωρούνται εκτός range..?
Είναι....
Αν στηθει σωστά,δεν εχεις προβλημα.
Το φυσιγγι που εβαλα πριν,ειναι με 28αρα.
Ειναι στα 29,χωρίς κανενα προβλημα!

Σε περπατητό .. και σε μεσαίες αποστάσεις .. 20 - 30 m .. Λόγω αυτού που λέει ο Γιάννης μπορεί να έχω καλύτερα αποτελέσματα.
Στο σκοπευτήριο που τον είχα χρησιμοποιήσει μού έδινε στατιστικά περισσότερα δισκάκια αλλά με χειρότερα σπασίματα. Υποψιάζομαι ότι αυξάνει την άτρακτο όπως είπε και ο Γιάννης κάτι το οποίο δεν ξέρω αν το θες στο κυνήγι γιατί μπορεί να αυξηθούν οι επιτυχίες αλλά να έχεις περισσότερα ζωντανά. Βέβαια όλα αυτά είναι υποθέσεις.......

Στο σκοπευτήριο που τον είχα χρησιμοποιήσει μού έδινε στατιστικά περισσότερα δισκάκια αλλά με χειρότερα σπασίματα. Υποψιάζομαι ότι αυξάνει την άτρακτο όπως είπε και ο Γιάννης κάτι το οποίο δεν ξέρω αν το θες στο κυνήγι γιατί μπορεί να αυξηθούν οι επιτυχίες αλλά να έχεις περισσότερα ζωντανά. Βέβαια όλα αυτά είναι υποθέσεις.......
Εχει καλα σκοτώματα ,Γερασιμε!
Δεν ειναι μονο το κυαθιο που μπορει να το καθορισει αυτό...
Το συγκεκριμενο,κανει κατι σαν διπλη ατρακτο.
Αν το ριξεις σε μεταλλικο πίνακα,το αντιλαμβανεσαι απο τον ηχο των σκαγιων πσνω του.

Εχει καλα σκοτώματα ,Γερασιμε!
Δεν ειναι μονο το κυαθιο που μπορει να το καθορισει αυτό...
Το συγκεκριμενο,κανει κατι σαν διπλη ατρακτο.
Αν το ριξεις σε μεταλλικο πίνακα,το αντιλαμβανεσαι απο τον ηχο των σκαγιων πσνω του.
Στον πίνακα το είχα δει ή μάλλον ακούσει αυτό που λες. Στο κυνήγι δεν τον είχα χρησιμοποιήσει ποτέ, πάντα έβαζα REX και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

Status
Not open for further replies.
Back