Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Του λαναρα δεν είναι όλα καλά, αυτό φαίνεται καλό.
Νικόλα φιλικά και χωρίς να θέλω να σε προσβάλω. Σταματά ότι κανείς με την ιδιογωμοση, ψάξου διάβασε, θεωρία περί Ιδιογωμοσεις υπάρχει άφθονη πληροφορία στο διαδύκτιο, και μετά ξεκινά
Στα λέω αυτά όχι για να κάνω τον δάσκαλο, φιλικά στα λέω για να μην πέρασεις τα λούκια που πέρασα εγώ. Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι τα έχεις μπερδεμένα και δεν τα έχεις με σειρά.
Καλό θα ήταν αν έχεις κάποιον έμπειρο κοντά σου να πας κοντά του και να τα βάλεις σε σειρά.
Μην τα παρατάς απλά μην μπλέξεις με πολλές μπαρουτες. Η ιδιογωμοσει είναι πειραματισμός ταξίδι ολάκερο που δεν τελείωνε ποτέ, το θέμα είναι από που θα το ξεκινήσεις.
Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Νίκος 😍

Νικόλα φιλικά και χωρίς να θέλω να σε προσβάλω. Σταματά ότι κανείς με την ιδιογωμοση, ψάξου διάβασε, θεωρία περί Ιδιογωμοσεις υπάρχει άφθονη πληροφορία στο διαδύκτιο, και μετά ξεκινά
Στα λέω αυτά όχι για να κάνω τον δάσκαλο, φιλικά στα λέω για να μην πέρασεις τα λούκια που πέρασα εγώ. Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι τα έχεις μπερδεμένα και δεν τα έχεις με σειρά.
Καλό θα ήταν αν έχεις κάποιον έμπειρο κοντά σου να πας κοντά του και να τα βάλεις σε σειρά.
Μην τα παρατάς απλά μην μπλέξεις με πολλές μπαρουτες. Η ιδιογωμοσει είναι πειραματισμός ταξίδι ολάκερο που δεν τελείωνε ποτέ, το θέμα είναι από που θα το ξεκινήσεις.

Σωστα τα λες συνονοματε....Εγω θα προτεινα . 1ον. Να προσαρμωσει τα σεταπ του στα 9 και 10 χιλιοστα
κενου χωρου.
Με τις λακουβες αυτες στα φυσιγγια του στα 11 χιλιοστα κενου ...ασπρη μερα δεν θα δει ποτε !!
Το ενα θα ειναι ετσι...και το αλλο γιουβετσι !!!
2ον . Και το ποιο σωστο που ειπε ο Λαμπης και εσυ...3το σταδιο στην μηχανη του...και καθαρισε...
Δεν ''σωνεται'' ουτε με στροφεια ουτε με μαχαιρια...
Αυτες τις δυο λυσεις εχει....!!!!

'Πήγαινε granular σε συνθήκες Έβρου,ακόμα και Aquila". Αν αυτή η πρόταση αποτέλεσε αφορμή για την προτροπή της ανάγνωσης,θέλω να διευκρινίσω....Δε λέω πήγαινε τη μια ή την άλλη κι ότι θα "κρεμάσουν" ως μονοβασικες,αλλά πήγαινε τη μια ακόμα και την άλλη , εννοώντας ότι ακόμα κι αυτές με το σωστό στήσιμο θα αποδώσουν τα δέοντα...Νομίζω ότι το ίδιο πράγμα αντιλαμβανόμαστε.Αν κάτι δεν έχω καταλάβει,στη διάθεσή σου... :)

Last edited:
Φίλε δεν με προσβάλεις να βρω άκρη θέλω το ίντερνετ είναι σαν το κυνήγι που σου λένε ο ένας βαλε το 3 τσοκ στην περδικα ο αλλος το 4τσοκ ο αλλος το 5τσοκ...
Ο ένας λέει το άλλο σετ απ αλλος ετσι ειναι χειρότερα..
Θελει έναν πραγματικό έμπειρο αλλά που είναι εδώ κοντά.
Αυτό που λες να βρεις έναν από κοντά αλλά να ξέρει πραγματικά οχι να λέει εμένα να ακούς και το κενο να το βγάζει με το μάτι ( εμπειρία )
Εχω δει 2 3 παλιούς αστο καλύτερα.

Σωστα τα λες συνονοματε....Εγω θα προτεινα . 1ον. Να προσαρμωσει τα σεταπ του στα 9 και 10 χιλιοστα
κενου χωρου.
Με τις λακουβες αυτες στα φυσιγγια του στα 11 χιλιοστα κενου ...ασπρη μερα δεν θα δει ποτε !!
2ον . Και το ποιο σωστο που ειπε ο Λαμπης και εσυ...3το σταδιο στην μηχανη του...και καθαρισε...
κενου χωρου.
Δεν υπάρχει σωτηρία από ότι βλέπω.

Μια απλή ερώτηση για τους έμπειρους ιδιογομωτες της ομάδας... Παρήγγειλα σκάγια μολυβδινα Ν5 και επινικελωμενα Ν5, παρατηρω ότι τα επινικελωμενα είναι λίγο πιο βαριά, ισχύει ή κάνω κάποιο λάθος;
Όταν θέλετε σε ενα σετ απ που δουλεύει με τα μολυβδινα να τα αντικαταστήσετε με επινικελωμενα κάνετε κάποια άλλη τροποποίηση;
Σας ευχαριστώ!

Φίλε δεν με προσβάλεις να βρω άκρη θέλω το ίντερνετ είναι σαν το κυνήγι που σου λένε ο ένας βαλε το 3 τσοκ στην περδικα ο αλλος το 4τσοκ ο αλλος το 5τσοκ...
Ο ένας λέει το άλλο σετ απ αλλος ετσι ειναι χειρότερα..
Θελει έναν πραγματικό έμπειρο αλλά που είναι εδώ κοντά.
Αυτό που λες να βρεις έναν από κοντά αλλά να ξέρει πραγματικά οχι να λέει εμένα να ακούς και το κενο να το βγάζει με το μάτι ( εμπειρία )
Εχω δει 2 3 παλιούς αστο καλύτερα.
εγω δεν σου είπα να ακούς τι σου λέει ο ένας και ο άλλος.( Και έχεις δίκιο στο διαδύκτιο πράγματι γράφουν ότι να είναι, υπάρχουν και σελίδες που πραγματικά θα μάθεις και θα καταλάβεις.)
εγω σου είπα να ψαξεις, να μελετήσεις, να κατανοήσεις.
Για να μπορείς μετά να κρίνεις ,να ξερεις αυτα που λεει ο ένας και ο άλλος αν έχουν βάση και αν κάνουν για τα δικά σου δεδομένα.
Το λες και μόνος ο παλιός που ξερεις πάει με το μάτι, καταλαβενεις λοιπών ότι αυτος δεν σου κάνει,
Αυτοματος έχεις δυο επιλογές η ψάχνεις έναν σοβαρό άνθρωπο να εμπιστεύεις και να σε βάλει σε ένα δρόμο, η βαδίζεις μόνος.
Το θέμα είναι αν πραγματικα θες να μπεις στην ιδιογωμοσει , αν θες κάτι πρεπει να κανείς να βοηθήσεις τα θέλω σου.
Διαφορετικα χάνουμε τα λόγια και τον χρόνο μας που είναι για άλλους πολύτιμος.

Μια απλή ερώτηση για τους έμπειρους ιδιογομωτες της ομάδας... Παρήγγειλα σκάγια μολυβδινα Ν5 και επινικελωμενα Ν5, παρατηρω ότι τα επινικελωμενα είναι λίγο πιο βαριά, ισχύει ή κάνω κάποιο λάθος;
Όταν θέλετε σε ενα σετ απ που δουλεύει με τα μολυβδινα να τα αντικαταστήσετε με επινικελωμενα κάνετε κάποια άλλη τροποποίηση;
Σας ευχαριστώ!
Θεωρητικά τα μολύβδινα θα έπρεπε να είναι βαρύτερα μιας και το υλικό της επιμετάλλωσης έχει μικρότερο ειδικό βάρος..Εκτός άμα ξεχειλίζουν από αντιμόνιο,που... χλωμό τα κοβω.Για τσεκαρε και διάμετρο..

Last edited:
Δεν υπάρχει σωτηρία από ότι βλέπω.
Νικόλα, υπάρχουν εδώ στο φόρουμ ορισμένα άτομα που και γνώσεις έχουν και αντίληψη της πραγματικότητας που βιώνει ο συνομιλητής τους, όπως εσύ τώρα που δείχνεις πελαγωμενος. Δεν είναι ΚΑΘΌΛΟΥ υποτιμητικό αυτό, αντίθετα σε τιμά η ειλικρίνεια και η ευχέρεια με την οποία αντίμετωπιζεις το πρόβλημα σου με την ιδιογομωση. Ίσως να αρχίσεις μία προσωπική επικοινωνία με έναν που θα είναι πρόθυμος να σου συμπαρασταθει και να σε καθοδηγήσει, μιάς και φαίνεται ότι διαθέτεις και μεράκι και θέληση.

Θεωρητικά τα μολύβδινα θα έπρεπε να είναι βαρύτερα μιας και το υλικό της επιμετάλλωσης έχει μικρότερο ειδικό βάρος..Εκτός άμα ξεχειλίζουν από αντιμόνιο,που... χλωμό τα κοβω.Για τσεκαρε και διάμετρο..
Το επινικελωμενα είναι περίπου 2,9mm ενώ τα μολυβδινα έχουν διάμετρο γύρω στα 2,8mm
Άρα τα επινικελωμενα είναι Ν5 και τα μολυβδινα Ν6;;;;;;;;;;

Νικόλα, υπάρχουν εδώ στο φόρουμ ορισμένα άτομα που και γνώσεις έχουν και αντίληψη της πραγματικότητας που βιώνει ο συνομιλητής τους, όπως εσύ τώρα που δείχνεις πελαγωμενος. Δεν είναι ΚΑΘΌΛΟΥ υποτιμητικό αυτό, αντίθετα σε τιμά η ειλικρίνεια και η ευχέρεια με την οποία αντίμετωπιζεις το πρόβλημα σου με την ιδιογομωση. Ίσως να αρχίσεις μία προσωπική επικοινωνία με έναν που θα είναι πρόθυμος να σου συμπαρασταθει και να σε καθοδηγήσει, μιάς και φαίνεται ότι διαθέτεις και μεράκι και θέληση.
Εχω στείλει αρκετούς στον ψυχολόγο τους τρελενα κάθε μερα 🤣🤣🤣 με αυτά που έκανα στα πουλιά 🤣🤣🤣 δεν υπάρχει άλλος 🤣🤣🤣

Το επινικελωμενα είναι περίπου 2,9mm ενώ τα μολυβδινα έχουν διάμετρο γύρω στα 2,8mm
Κάνε μια αναζήτηση,διάμετρος σκαγιων,γιατί είμαι στη δουλειά και δε τα θυμάμαι απ' έξω...

Σας ευχαριστώ!
Ισχυει και λιγο πιο βαρια θα ειναι και λιγο μεγαλητερη διαμετρο θα εχουν ,αφου περνουν τα 5 νο και τα επιχαλκωνουν πρωτα και μετα επινηκελωση ,δεν αλλαζεις τιποτα ποσα σκαγια θα χασεις στα 36 π,χ 1-2 ;;; Κερδηζεις ομως απο την λιγοτερη παραμορφωση !!

Πονεμενη ιστορια τα σκαγια που μας πουλανε !!
Δυσκολα θα βρεις να την σωστη διαμετρο σε ολα συμφωνα με το νουμερο τους.
Μετρησε καλυτερα την διαφορα στην σκληροτητα που εχουν τα επινικελωμενα με τα μολυβδινα..
Η τελευταια παρτιδα σε επινικελωμενα που αγορασα....ηταν ποιο μαλακά απο τα μολυβδινα..και λαθος
δεν εκανα στην μετρηση...σκληροτητας.
Και δεν ''εκλαιγα'' τα 6,5 ευρω το κιλο που τα πληρωσα....αλλα τις συγκεντρωσεις και τις κατανομες στον
στοχο...
Απο εκει την ψιλαστηκα και μετρησα σκληροτητα...
Οτι γουσταρουν μας πουλανε....Πιστευω οτι ολα τα σκαγια στην Ελληνικη αγορα ειναι 3της διαλογης.
Οτι σαβουρα εχουν σε εμας την δινουν...και εαν ρωτησεις τον προμηθευτη σου....η απαντηση ειναι
επινικελωμενα ειναι.....επινικελωμενα σου εστειλα....Την ποιοτητα πως να την ξερω...
Τελικα η λυση....μολυβδινο + αλευρι...Και δεν πληρωνεις 6,5 ευρω τις φολες τα ''επινικελωμενα''....

Status
Not open for further replies.
Back