Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα.
Είμαι νέος στην ιδιογομωση με το τρίτο στάδιο και έφτιαξα ένα σετ με διάφορα πειραματα.
Mε το απλό 3 στάδιο δεν μου έβγαζε ογκομετρια και έτσι αναγκαστικά και έβαλα το 3 που μαγκώνει το σετ είναι:
N.Sport T2 67.4 Cx2000
Sipe 1.50 x33 Dispenzer Gualandi Light N7(2.4) 55.8
Το θέλω για ελαφρύ δικανακι
Ισορροπημενο φαινεται σε εμενα το setup.Aπλα ρελιασετο στα 56.0 ακριβως.
Για τι θηραμα προοριζεται αν επιτρεπετε?Ρωταω γιατι η επιλογη του διασπορεα που εχεις κανει δεν δινει και τοσο μεγαλες διασπορες και ειναι και λιγο δυσκολος να βγαλεις ογκομετρια με την sipe.

Γιώργο σε ευχαριστώ.
Πρώτη φορά κάνω πολσταδιακο διασποράς και δεν θέλω πολύ μεγάλο άνοιγμα τουφεκιας
Θα σου πρότεινα τη sipe να την κρατήσεις.Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τις πυρίτιδες και πότε.Πολλα τα 33γρ για τσίχλα και ελαφρύ δικαννο..Προσωπικά θα πήγαινα σε μια ισπανική,ν'αλλαξω την ογκομετρια,αλλά και πιο οικονομική.Οπως επίσης και η γκρανουλαρ την οποία θεωρω εξαιρετικη...

Γιώργο σε ευχαριστώ.
Πρώτη φορά κάνω πολσταδιακο διασποράς και δεν θέλω πολύ μεγάλο άνοιγμα τουφεκιας
Αυτα που σου λενε τα παιδια για την Granular ισχυουν.
Αν και νομιζω οτι ουτε αυτη υπαρχει για αγορα.

Η δεύτερη τουφέκια εδώ και πολλά χρόνια είναι Gm3 1.45 x 28 N 8 Spark 57.8
Σας ευχαριστώ
Setup "παιδικό" μεν, αλλα καλό...
Πατα το κ 57.5mm αν θες...;)

Ειχα 8 κουτια γεμισμενα ως εξης:
Δοκιμασμενο εως 90% στην υγρασία του Οκτώβρη.
T1 Cheddite
12/68.5
Cx2000 GM3 1.50×28 με Spark 26 & Aquila 26 No:9 & σε Νο9½ (6*) στα 57,5 & 57,3 αντίστοιχα...με 1* στα μπασιματα εκανε κηδίες...πλεον μου εχουν μινει ΜΟΝΟ 3 κουτακια κ τα φυλαω σα τα ματια μου ΜΟΝΟ για μπασιματα τσίχλας...:)

Setup "παιδικό" μεν, αλλα καλό...
Πατα το κ 57.5mm αν θες...;)

Ειχα 8 κουτια γεμισμενα ως εξης:
Δοκιμασμενο εως 90% στην υγρασία του Οκτώβρη.
T1 Cheddite
12/68.5
Cx2000 GM3 1.50×28 με Spark 26 & Aquila 26 No:9 & σε Νο9½ (6*) στα 57,5 & 57,3 αντίστοιχα...με 1* στα μπασιματα εκανε κηδίες...πλεον μου εχουν μινει ΜΟΝΟ 3 κουτακια κ τα φυλαω σα τα ματια μου ΜΟΝΟ για μπασιματα τσίχλας...:)
Το πατούσα 57.6 αλλά σκορποσκαγιαζε οπότε την βρήκα στα 57.8

Το πατούσα 57.6 αλλά σκορποσκαγιαζε οπότε την βρήκα στα 57.8
Ο spark ναι....ειναι κουτσουρο κ στο σκορπαει στην προκειμενη περιπτωση...επιδει ξερω ομως την κατανομη που σου δινει στα 57.6 οπως λες, κοιτα τον Αquila 26 ομως, ετσι οπως το βλεπεις, με 1* & Νο9½ επαιρνα πουλια στο θεο.....

Αν σου αρεσει κρατα τη συνταγη για να τη ριξεις σε καρτερι...ελπιζω να βοηθησα.

20200105_144722.jpg20200105_144755.jpg

Ο "ορισμός" του να παιρνεις μπασιματιάρες τσιχλες στο ΘΕΟ περί των 40-45m στουπί με Νο: 9½.

Ο spark ναι....ειναι κουτσουρο κ στο σκορπαει στην προκειμενη περιπτωση...επιδει ξερω ομως την κατανομη που σου δινει στα 57.6 οπως λες, κοιτα τον Αquila 26 ομως, ετσι οπως το βλεπεις, με 1* & Νο9½ επαιρνα πουλια στο θεο.....

Αν σου αρεσει κρατα τη συνταγη για να τη ριξεις σε καρτερι...ελπιζω να βοηθησα.

View attachment 63208View attachment 63209

Ο "ορισμός" του να παιρνεις μπασιματιάρες τσιχλες στο ΘΕΟ περί των 40-45m στουπί με Νο: 9½.
Το έριχνα και με Rex αλλά η συγκέντρωση που δίνει ο Spark δεν νομίζω να τον δώσει ο Aquila.
Νομίζω ότι κάτι παραπάνω δίνει ο Spark ακόμη και σε ταχύτητα.
Κατέβασα τσαρτσσαρα από τον ουρανό με ένα Rubist και ένας άγνωστος που μας παρακολουθούσε ήρθε και είπε δεν το πιστεύω στα μάτια μου.
Το πρόβλημα μου δεν είναι αυτό πσαχνω να κάνω πεντασταδικο σε διασποράς έτσι για το γ....
Μπράβο που κρατάς τέτοιο αρχείο

Status
Not open for further replies.
Back