Κατι τέτοια κάνανε οι παλιοί ρίχνανε μέσα και λίγη μαύρη στην ακαπνη για να είναι ζωηρή και τα δικαννακια τα κάναν τρομπόνιαΟ λόγος για τον οποίο κυκλοφορούν πυριτιδες x24 ,x32 , x40 ,x56 κλπ, είναι για να καλύψουν τις ανάγκες των αντίστοιχων γομωσεων . Αυτό που κάνουμε εμείς με την στρωματοποιηση είναι σε μεγάλο βαθμό σαν να αναμιγνύουμε δύο διαφορετικής προοδευτικοτητας πυριτιδες για να πετύχουμε μία ενδιάμεση. σε περιπτώσεις όπως στην Ρωσία προστίθεται και η επιδίωξη ευκολοτερης ανάφλεξης σε οριακές συνθήκες, και σχεδόν πάντα ο στόχος είναι να αλλάζει η καμπύλη πιέσεων ώστε η μέγιστη πίεση να εμφανιστεί μετά την θαλαμη. Ολα αυτά όμως χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας είναι επικίνδυνα, μπορεί μία μικρή φαινομενικά αλλαγή να οδηγήσει σε εκτροχιασμό, δεν είναι θέμα εμπειρίας ή ικανοτήτων του ιδιογομωτη , ακόμη και οι ειδικοί στα εκρηκτικά δεν εμπιστευονται τις γνώσεις τους για τέτοιους πειραματισμους δίχως τον έλεγχο σε βλητικο σταθμό.
Μανώλη, εσύ σωστά τα υπολογίζεις ... αλλά δεν λαμβάνεις υπόψιν σου ένα γεγονός: Τα νούμερα σκαγιών που χρησιμοποιούσε ο μακαρίτης ο Στόκας δεν ήταν βάσει της ιταλικής κλίμακας μεγεθών, που έχει επικρατήσει σήμερα, αλλά ένα - ενάμισυ νούμερο πιο ψιλά. Αυτό ακόμη και στα "καλά" του χρόνια. Στα δε τελευταία του, άστα να πάνε ... ότι νά'ναι ... μην το ψάχνεις ...Μερικά post πιο πριν ανέβασα ένα φυσίγγιο στα 34 γραμμάρια με 300 σκάγια νο10 και 300 σκάγια νο8 μετρημένα ένα ένα. Οπότε ναι το έχω τεστάρει και το έχω μετρήσει κιόλας γιατί προσπάθησα να φτιάξω κάτι αντίστοιχο και δεν βγαίνει. Τα 660 νο10 από μόνα τους ζυγίζουν 26 γρ, ενώ τα 300 νο8 ζυγίζουν 21 γρ. οπότε σύνολο 47 γρ. Οπότε ή τα σκάγια δεν ήταν πραγματικό νούμερο 10+8 αλλά 11+9,5 ή τα σκάγια ήταν πολύ λιγότερα από τα αναγραφόμενα.
Ο λόγος για τον οποίο κυκλοφορούν πυριτιδες x24 ,x32 , x40 ,x56 κλπ, είναι για να καλύψουν τις ανάγκες των αντίστοιχων γομωσεων . Αυτό που κάνουμε εμείς με την στρωματοποιηση είναι σε μεγάλο βαθμό σαν να αναμιγνύουμε δύο διαφορετικής προοδευτικοτητας πυριτιδες για να πετύχουμε μία ενδιάμεση. σε περιπτώσεις όπως στην Ρωσία προστίθεται και η επιδίωξη ευκολοτερης ανάφλεξης σε οριακές συνθήκες, και σχεδόν πάντα ο στόχος είναι να αλλάζει η καμπύλη πιέσεων ώστε η μέγιστη πίεση να εμφανιστεί μετά την θαλαμη. Ολα αυτά όμως χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας είναι επικίνδυνα, μπορεί μία μικρή φαινομενικά αλλαγή να οδηγήσει σε εκτροχιασμό, δεν είναι θέμα εμπειρίας ή ικανοτήτων του ιδιογομωτη , ακόμη και οι ειδικοί στα εκρηκτικά δεν εμπιστευονται τις γνώσεις τους για τέτοιους πειραματισμους δίχως τον έλεγχο σε βλητικο σταθμό.
[/QU
Λευτέρη γιατι ο στόχος ειναι να εμφανιστεί η μέγιστη πιεση μετα την θαλαμη?νομίζω πως ολοι προσπαθούν το ακριβώς αντίθετο.θεωρείς ενα 0,10 η 015 εστω κι απο ×24 τοσο επικίνδυνο σε μια πιριτηδα ×50 οταν τα γρ εχουν πεσει σχεδον στο μισο?ρωταω καθαρά απο περιέργεια μιας και κανω τέτοιες αλχημείες χωρίς ομως να εχω μετρήσει ποτε σε κανονακι τι μπαρ ανεβάζουν.
Το νατοϊκό πυροβολικό μετά τις επίσημες δοκιμές του 78' δουλεύει πλέον μόνο σε γεμίσματα την γόμωση,και στα μονοκόματα βλήματα.Ο λόγος για τον οποίο κυκλοφορούν πυριτιδες x24 ,x32 , x40 ,x56 κλπ, είναι για να καλύψουν τις ανάγκες των αντίστοιχων γομωσεων . Αυτό που κάνουμε εμείς με την στρωματοποιηση είναι σε μεγάλο βαθμό σαν να αναμιγνύουμε δύο διαφορετικής προοδευτικοτητας πυριτιδες για να πετύχουμε μία ενδιάμεση. σε περιπτώσεις όπως στην Ρωσία προστίθεται και η επιδίωξη ευκολοτερης ανάφλεξης σε οριακές συνθήκες, και σχεδόν πάντα ο στόχος είναι να αλλάζει η καμπύλη πιέσεων ώστε η μέγιστη πίεση να εμφανιστεί μετά την θαλαμη. Ολα αυτά όμως χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας είναι επικίνδυνα, μπορεί μία μικρή φαινομενικά αλλαγή να οδηγήσει σε εκτροχιασμό, δεν είναι θέμα εμπειρίας ή ικανοτήτων του ιδιογομωτη , ακόμη και οι ειδικοί στα εκρηκτικά δεν εμπιστευονται τις γνώσεις τους για τέτοιους πειραματισμους δίχως τον έλεγχο σε βλητικο σταθμό.
Για τις εταιρίες που βγάζουν κάθε δευτερόλεπτο και φυσίγγι, είναι απλά ασύμφορο.Μερικα πραγματα πρεπει να γινονται προσεχτικα και με το χερι ζυγιζοντας ,οι εταιριες δεν μπορουν να τα βαλουν σε γραμη παραγωγης για αυτο δεν γινονται !! Αλλα παλι γινονται και αρχησαν να τα παραγουν οπως πχ η nsi που χρησιμοποιησε την sp 8 στα δραμια της που ειναι πολυ λιγοτερα τα γρ απο το range της
Το 365m/s σε ποια απόσταση έχει μετρηθεί;Αν αυτό πάει στον Έβρο,με -15,πόσο θα γίνει;Οι μαγκνουμ γομωσεις έχουν τέτοιες αρχικές.Σ'αυτην την περίπτωση,το μεγαλύτερο φορτίο της γόμωσης,μας επιτρέπει να διατηρήσουμε ικανο αριθμό σκαγιων με μεγαλύτερη διάμετρο,ώστε να εξασφαλίσουμε ικανοποιητική "ροζέτα" με μεγαλυτερες μενουσες ...Σε όλα τα άλλα τα κυνήγια,οι μεγάλες ταχύτητες,δεν έχουν κανένα πλεονέκτημα.Εξαιρειται ο αγριόχοιρος,που εκεί οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές ...Καλησπέρα σ' όλους!...
Νομίζω για τα Ελληνικά δεδομένα , τα μεγαλύτερα πτερωτά που ενδέχεται να κυνηγήσουμε είναι τα υδρόβια...
Οι Πίνακες τα λένε όλα ...
View attachment 63831
View attachment 63832
Με 365 μ/δλ (μόνο!) με σκάγια Νο 4, υπερκαλύπτονται οι απαιτήσεις καταβολής από θέμα διάτρησης...Ποσό μάλλον με 380-390 άντε 400 μ/δλ!!!...
Νομίζω ότι μεγαλύτερες ταχύτητες είναι εκ' του περισσού και είναι βέβαιο ότι δεν είναι άμοιρες μειονεκτημάτων, πράγμα που το γνωρίζουν όλοι...
Τώρα γιατί υπάρχει αυτή η «ταχυτητολαγνεία» δεν μπόρεσα ποτέ να το καταλάβω… λες και με τις μεγάλες ταχύτητες θα λυθούν ως δια μαγείας τα όποια προβλήματα καταβολής των θηραμάτων...
Καλησπέρα Πάρη!...Το 365m/s σε ποια απόσταση έχει μετρηθεί;Αν αυτό πάει στον Έβρο,με -15,πόσο θα γίνει;Οι μαγκνουμ γομωσεις έχουν τέτοιες αρχικές.Σ'αυτην την περίπτωση,το μεγαλύτερο φορτίο της γόμωσης,μας επιτρέπει να διατηρήσουμε ικανο αριθμό σκαγιων με μεγαλύτερη διάμετρο,ώστε να εξασφαλίσουμε ικανοποιητική "ροζέτα" με μεγαλυτερες μενουσες ...Σε όλα τα άλλα τα κυνήγια,οι μεγάλες ταχύτητες,δεν έχουν κανένα πλεονέκτημα.Εξαιρειται ο αγριόχοιρος,που εκεί οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές ...
με τι τους ριχνεις με τσοκ φρενου ??? δεν εχω βρει ποτε διασπορεα τοσο κατεστραμενο σε δικα μου φυσιγγια !!!
Υποψιάζομαι ότι προέρχεται από πρόσκρουση... Περίεργο..με τι τους ριχνεις με τσοκ φρενου ??? δεν εχω βρει ποτε διασπορεα τοσο κατεστραμενο σε δικα μου φυσιγγια !!!
Καλησπέρα Γιάννη και χρόνια πολλά φίλε!Δεν την είχα διαβάσει τη δοκιμή,η οποία παρουσιάζει ενδιαφέρον και αφορμή για ωραία κουβέντα.Θα μου δώσεις λίγο χρόνο να διαβασω..Πρακτικά πάντως,σε διαβεβαιώ,μια τέτοια γόμωση ,δε θα ήταν αποτελεσματική σε πραγματικές συνθήκες..Καλησπέρα Πάρη!......
Είναι περίπου 1 μέτρο ... Αλλά τούτο είναι άσχετο μ' αυτό που θέλω να καταδείξω...και πάλι για να μην θεωρηθώ αιρετικός έγραψα για 380-390 και 400 μ/δλ...
Όσο για τις θερμοκρασίες και την διάτρηση εγώ είμαι πεπεισμένος πια φιλέ μου...μια δόκιμη έγινε κάποτε και έμενα μου αρκεί ...
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Συμβουλές-και-συνταγές-ιδιογόμωσης-Αρχείο.34/page-944#post-705793
Υ.Γ...έλπιζα τότε οτι αυτό που ήθελα να πω έπιασε τόπο αλλά εις μάτην...
5τσοκ μέσα σε πευκοδάσος έριξα ίσως είναι από τα κλαριά.με τι τους ριχνεις με τσοκ φρενου ??? δεν εχω βρει ποτε διασπορεα τοσο κατεστραμενο σε δικα μου φυσιγγια !!!
Εγω πιστεύω είναι λάθος να μετράς φυσίγγια από κατάψυξη το καλοκαίρι...;;;;;Καλησπέρα Πάρη!......
Είναι περίπου 1 μέτρο ... Αλλά τούτο είναι άσχετο μ' αυτό που θέλω να καταδείξω...και πάλι για να μην θεωρηθώ αιρετικός έγραψα για 380-390 και 400 μ/δλ...
Όσο για τις θερμοκρασίες και την διάτρηση εγώ είμαι πεπεισμένος πια φιλέ μου...μια δόκιμη έγινε κάποτε και έμενα μου αρκεί ...
https://www.hunterslife.gr/forums/t...ές-ιδιογόμωσης-Αρχείο.34/page-944#post-705793
Υ.Γ...έλπιζα τότε οτι αυτό που ήθελα να πω έπιασε τόπο αλλά εις μάτην...
Φιλε χομπιστα αν δεν ειναι αστοχια στο υλικο τους πρέπει να εχεις καμποσα μπαρ για να γίνουν έτσι ,μάλλον τα κανεις υπρερτασικα με αξιοπρέπεια οπως λεω για μερικα δικα μου .5τσοκ μέσα σε πευκοδάσος έριξα ίσως είναι από τα κλαριά.
Ποιά κλαριά!!! Χαμήλωσε μπαρούτι.5τσοκ μέσα σε πευκοδάσος έριξα ίσως είναι από τα κλαριά.
Μάλλον πατάς πολύ. Οι έλικες είναι έτσι από τα μπαρ
Οι ελικες ψιλα στα τοιχοματα, το πλαστικο τους λεπτενει για να μπορει στο κλεισιμο να τσαλακωνει λιγο...οπως τους βλεπω στις φωτο, τα φυσιγγια του Νικου εχουν μεγαλες αρχικες...δειτε τις σχισμες απο τα σκαγια στο πανω μερος του ελικα...ξεμασκλιζεται κ δεν ειναι απο το τσοκ ουτε απο τα κλαρια....αν το σεταπ, το κλεισει σε διαφανο καλυκα ΙΣΩΣ λεω ΙΣΩΣ δουμε κατι παρομοιο κ στα χειλει του καλυκα (λιωσιμο)...
Νικο, πως ακριβως ειναι στημενο το σεταπ.;;;
Αν θες το γραφεις φυσικα...δεν ειναι ντροπη να μη το πεις..