Δεν το γνωρίζει κανείς!Αφου ομως δεν σπρωχνει τα γρ που εχει φτιαχτει μπορεί να καίγεται εκτος θαλαμης αλλα τα μπαρ να παραμένουν σε ασφαλή επίπεδα ,η κανω λάθος?
Δεν το γνωρίζει κανείς!Αφου ομως δεν σπρωχνει τα γρ που εχει φτιαχτει μπορεί να καίγεται εκτος θαλαμης αλλα τα μπαρ να παραμένουν σε ασφαλή επίπεδα ,η κανω λάθος?
Το ελιξ είχε 16αρι έλικα μέσα και είχε 13.50 κενό όταν έβαλα τα υλικά του μέσα σε ριγμένο να δω ογκομετρία.Έχω την υποψία,ότι η τελευταία mb36 που κυκλοφορεί,είναι κατά τι,πιο νευρική απ'την προηγούμενη.Γι'αυτο και ίσως, το elix το έχει στο 1.80x36.
Βγάζει και 16αρι;Νόμιζα από 18 και πάνω...Το ελιξ είχε 16αρι έλικα μέσα και είχε 13.50 κενό όταν έβαλα τα υλικά του μέσα σε ριγμένο να δω ογκομετρία.
Αν προέρχεται από σφάξιμο, υφίσταται παραμόρφωση...
Μεχρι 18mm ελικας υπαρχει.....το βυσμα ηταν σε κλεισμενο φυσιγγι γιαυτο το βρικες "κοκκαλομενο" στα 16mm...Το ελιξ είχε 16αρι έλικα μέσα και είχε 13.50 κενό όταν έβαλα τα υλικά του μέσα σε ριγμένο να δω ογκομετρία.
Αρα είναι 11.50 το κενο του... τελικά είναι ασφαλές τα φυσίγγια μου;;;; η κατάσταση ξεφεύγει; ;Μεχρι 18mm ελικας υπαρχει.....το βυσμα ηταν σε κλεισμενο φυσιγγι γιαυτο το βρικες "κοκκαλομενο" στα 16mm.....κ γιαυτο εβγαλες τετοια ογκομετρια με 13.5mm κενο...ποτε δεν θα βγαζεις ογκομετριες με μεταχειρισμενα βυσματα Νικολα.
Εγώ πάντως που έχω δουλέψει αρκετά τους Θώδη έχω διαφορετική άποψη... Στις μβ τα ποδαράκια πρέπει να βρίσκουν μεταξύ τους σε νορμάλ γομωσεις ...σε άλλες πυρίτιδες που δεν θέλουν τόσο πολύ στριμωγμα δουλεύουν κ οριακά πρίν ακουμπήσουν...
Αυτό έχω δει εγώ στην πράξη, αυτό εφαρμόζω...
Οι κάλυκες δείχνουν όντως ότι το φυσίγγι είναι πιεσμένο... Με διασπορεις κ μισοταπα ακόμα κ σε εμπορικά φυσίγγια έχουν τέτοια εικόνα οι κάλυκες γενικά... Νομίζω ότι θα μπορούσε να δοκιμάσει κ στο 1,85 την πυρίτιδα κ βλέπει...
Αν πας για γεμισμα παλι, ξανα τσεκαρε την ογκομετρια...ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ εχεις ΟΝΤΩΣ 11.5mm Κ.Χ. (68.8 -11.50 = 57.3 ΠΑΤΑ στα 57.00 τελικο ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ...αλλα για μενα καντο 1.85×36...την υπολυπη δυναμη θα την παρεις στο πατημα...εξαλλου κοντινες τουφεκιες ειναι..Αρα είναι 11.50 το κενο του... τελικά είναι ασφαλές τα φυσίγγια μου;;;; η κατάσταση ξεφεύγει; ;
Τα ποδαρακια του θωδη πρεπει ισα-ισσ να ακουμπανε !!Αρα είναι 11.50 το κενο του... τελικά είναι ασφαλές τα φυσίγγια μου;;;; η κατάσταση ξεφεύγει; ;
Οι κάλυκες,δεν έχουν το ίδιο ύψος μεταξύ τους.Μπορει να έχουν και πάνω από 1μμ διάφορα.Οποτε,μπορεί 10.5ή12.5 ή όσο...Αυτός ξέρει τι μέτρησε,τι ήθελε να φτιάξει,τι έφτιαξε.Εσυ θα προσπαθήσεις να φτιάξεις το δικό σου φυσιγγι....Αρα είναι 11.50 το κενο του... τελικά είναι ασφαλές τα φυσίγγια μου;;;; η κατάσταση ξεφεύγει; ;
Ναι με συγχωρεις...ξεμασκλιζεται...![]()
![]()
![]()
![]()
Καποιες φορές ναι, αυτό είναι το επιθυμητό, αυτό που αλλάζει τα δεδομένα είναι η μικρή ποσότητα ταχυκαυστης που καίγεται πολύ ταχύτερα από το συνηθισμένο και ανεβάζει την πίεση ( για αυτό και την χρησιμοποιούμε), δίνοντας έτσι την εκκίνηση της καύσης της αργής, η οποία αναφλεγεται μεν, με αβέβαιη συνέχεια όμως. Το χειρότερο συμβαίνει όταν για κάποιο λόγο έχουμε μια απότομη άνοδο του ρυθμού της καύσης, όπως πχ επιβράδυνση του βύσματος σε κάποιο σημείο και συντονισμό των κυμάτων εκτόνωσης των αερίων, κάτι που δημιουργεί στιγμιαία αύξηση των πιέσεων με ανάλογη επιτάχυνση της καύσης ( η ταχύτητα καύσης όλων των πυριτιδων είναι ευθέως ανάλογη με την πίεση), και την δημιουργία φαυλου κύκλου (μεγαλύτερη πίεση =ταχύτερη καύση => ακόμα μεγαλύτερη πίεση και ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα καύσης). Μεχρι και κατάλοιπα στο εσωτερικό του αυλου ή και ο κώνος του τσοκ μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει αιτία για καθυστερημένη ανάφλεξη.Αφου ομως δεν σπρωχνει τα γρ που εχει φτιαχτει μπορεί να καίγεται εκτος θαλαμης αλλα τα μπαρ να παραμένουν σε ασφαλή επίπεδα ,η κανω λάθος?
Στο 1,80 Κώστα γαζωνει ....... Το δοκίμασα έτσι φέτος.....Αν πας για γεμισμα παλι, ξανα τσεκαρε την ογκομετρια...ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ εχεις ΟΝΤΩΣ 11.5mm Κ.Χ. (68.8 -11.50 = 57.3 ΠΑΤΑ στα 57.00 τελικο ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ...αλλα για μενα καντο 1.85×36...την υπολυπη δυναμη θα την παρεις στο πατημα...εξαλλου κοντινες τουφεκιες ειναι..
Το πρόβλημα με τα 28αρια,είναι αν μπορείς να τα υποστηριξεις σκοπευτικά.Εξαιρετικα σκοτώνουν ....τους έριχνα κάτι 28 άρια μέχρι τα 30 μέτρα και δεν κάναν κιχ, τι να πω ;;
Εγω σε σεντιτ έχω 10 κενο θα ξανά φτιάξω να δω.Αν πας για γεμισμα παλι, ξανα τσεκαρε την ογκομετρια...ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ εχεις ΟΝΤΩΣ 11.5mm Κ.Χ. (68.8 -11.50 = 57.3 ΠΑΤΑ στα 57.00 τελικο ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ...αλλα για μενα καντο 1.85×36...την υπολυπη δυναμη θα την παρεις στο πατημα...εξαλλου κοντινες τουφεκιες ειναι..
Θυμαμαι που μου το ελεγες!!Διαβάζω, για προσάναμμα στα σεταπ, και αναρωτιέμαι χρειάζονται στα κρύα ;; Γιατί χρειάζεται να έχουν μπαρ, έτσι λέει, ποιος είναι αυτός που το λέει ;; δεν μπορώ να το καταλάβω, πήγαινα κοντά στο γέρο μου στο υδρόβιο από 10 χρόνον, αν δεν με έπαιρνε κοντά αρρωστενα από την στεναχώρια μου, οπότε ήθελε δεν ήθελε με έπαιρνε, και τότε έριχνε ΠΑΓΟΥΣ πάρα πολύ δυνατούς για πάρα πολλές μέρες, που η σημερινή γενιά δεν θα τους ζήσει, και αναρωτιέμαι πώς έπεφταν τότε, δηλαδή σήμερα δεν πέφτουν ;; Όταν έχεις μια μπαρατη γομοση με την ανάλογη μπαρούτι χωρίς αλχημείες, δεν θα πέσουν ;; Αρχίζω να μπαίνω σε μια ηλικία, που όταν πάω για υδρόβια, θέλω όταν ρίχνω να μην κοδουνιζω πρώτα εγώ και μετά το παπί, και όλος τυχαίως να πέφτουν τα σκασμενα, και ιδικά πέρσι με τα πολλά κρύα που έκανε,σε ένα απόγευματινο από λάθος τους έριχνα κάτι 28 άρια μέχρι τα 30 μέτρα και δεν κάναν κιχ, τι να πω ;;![]()