Με τι τσοκ εχεις και 71cm κάννη εχεις αυλό μικρότερο; ;; τι σκάγια; ;;Στο 1,80 Κώστα γαζωνει ....... Το δοκίμασα έτσι φέτος.....
Με τι τσοκ εχεις και 71cm κάννη εχεις αυλό μικρότερο; ;; τι σκάγια; ;;Στο 1,80 Κώστα γαζωνει ....... Το δοκίμασα έτσι φέτος.....
Αν ημουν στο πατρικο μου θα εστεινα κι εγω ενα να δω...θα στεισω την κυριακη απο περιεργεια.Εγω σε σεντιτ έχω 10 κενο θα ξανά φτιάξω να δω.
Σε μπενελι δοκιμάστηκαν ...... Με 3* η μία και με το μπριλει το ντιφουσιον η άλλη ..... Τα φυσίγγια σε νούμερο 9Με τι τσοκ εχεις και 71cm κάννη εχεις αυλό μικρότερο; ;; τι σκάγια; ;;
Τριανταφυλλε, με τα χρόνια και εξαιτίας της παραληροφορησης καθιερώθηκαν <νέες > αντιλήψεις για το τι ταιριάζει σε κάθε κυνήγι και τι όχι. πχ πολύ ψηλές ταχύτητες για κρύο καιρό ή για τα υδρόβια γενικά. Οι Αμερικανοί δηλαδή που όπως στα κείμενα που βάζει ο Τρατσης, κυνηγάνε χήνες σε θερμοκρασίες άγνωστες σε μας και απλά χρησιμοποιούν χοντρά σκάγια με 365 έως 385 μ/δ, δεν το πήραν χαμπάρι και κάτι κάνουν λάθος.Διαβάζω, για προσάναμμα στα σεταπ, και αναρωτιέμαι χρειάζονται στα κρύα ;; Γιατί χρειάζεται να έχουν μπαρ, έτσι λέει, ποιος είναι αυτός που το λέει ;; δεν μπορώ να το καταλάβω, πήγαινα κοντά στο γέρο μου στο υδρόβιο από 10 χρόνον, αν δεν με έπαιρνε κοντά αρρωστενα από την στεναχώρια μου, οπότε ήθελε δεν ήθελε με έπαιρνε, και τότε έριχνε ΠΑΓΟΥΣ πάρα πολύ δυνατούς για πάρα πολλές μέρες, που η σημερινή γενιά δεν θα τους ζήσει, και αναρωτιέμαι πώς έπεφταν τότε, δηλαδή σήμερα δεν πέφτουν ;; Όταν έχεις μια μπαρατη γομοση με την ανάλογη μπαρούτι χωρίς αλχημείες, δεν θα πέσουν ;; Αρχίζω να μπαίνω σε μια ηλικία, που όταν πάω για υδρόβια, θέλω όταν ρίχνω να μην κοδουνιζω πρώτα εγώ και μετά το παπί, και όλος τυχαίως να πέφτουν τα σκασμενα, και ιδικά πέρσι με τα πολλά κρύα που έκανε,σε ένα απόγευματινο από λάθος τους έριχνα κάτι 28 άρια μέχρι τα 30 μέτρα και δεν κάναν κιχ, τι να πω ;;![]()
Ημουν σιγουρος πως θελει Θωδη 18.Έφτιαξα ένα σε fiem Τ3-68.5-cx 2000-1.90 Θώδη 18-36γρ σε δύο στάδια* 57.5 .Μου έδωσε αυτή τη συμπίεση και ν1.5 418View attachment 63835
Η υπερπροοδευτικες πυρίτιδες είναι φτιαγμένες για να ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ πολλά γραμμάρια.
ΚΑΊΓΟΝΤΑΙ σωστα οταν βρίσκουν ανάλογη αντίσταση (φορτίο).
Και με το ανάλογο καψουλι....
Με το υπερκαψουλι (στρώμα)τις αναγκάζουμε να καουν σε ΑΛΛΟ χρόνο από αυτόν που είναι φτιαγμένες να καουν.
Με το "στρωμα"δεν έχουμε την βεβαιότητα ότι θα είναι πανομοιότυπη η σειρά, η οριοθέτηση,μεταξύ των δύο πυριτιδων.
Μπορεί ν'αλλαξει κατά τι....
Το ξέρουμε???
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε ανεπιθύμητη ανάπτυξη πιέσεων σε ΛΑΘΟΣ σημείο της κάνης!
Μήπως είναι πιο φρονιμο να χρησιμοποιήσουμε ανάλογες του φορτίου
Σωστός σε ολα τριαντάφυλλε δεν βαζω προσαναμα σε ολα τα φυσίγγια μονο σε αυτα που θα τα ριξω μερα το θεμα ειναι ποιοα μερα θα ειναι αυτη με τους καιρούς που κανει . Τοτε που λες με τους πάγους τι εριχναν οι παλιοί 600 μπαρ με 40γρ ? Δεν νομιζω με 30 γρ νομ 3 εριχνε ο συνχωρεμενος ο θείος αλλα το μπαρουτι ξεχειλίζε .Διαβάζω, για προσάναμμα στα σεταπ, και αναρωτιέμαι χρειάζονται στα κρύα ;; Γιατί χρειάζεται να έχουν μπαρ, έτσι λέει, ποιος είναι αυτός που το λέει ;; δεν μπορώ να το καταλάβω, πήγαινα κοντά στο γέρο μου στο υδρόβιο από 10 χρόνον, αν δεν με έπαιρνε κοντά αρρωστενα από την στεναχώρια μου, οπότε ήθελε δεν ήθελε με έπαιρνε, και τότε έριχνε ΠΑΓΟΥΣ πάρα πολύ δυνατούς για πάρα πολλές μέρες, που η σημερινή γενιά δεν θα τους ζήσει, και αναρωτιέμαι πώς έπεφταν τότε, δηλαδή σήμερα δεν πέφτουν ;; Όταν έχεις μια μπαρατη γομοση με την ανάλογη μπαρούτι χωρίς αλχημείες, δεν θα πέσουν ;; Αρχίζω να μπαίνω σε μια ηλικία, που όταν πάω για υδρόβια, θέλω όταν ρίχνω να μην κοδουνιζω πρώτα εγώ και μετά το παπί, και όλος τυχαίως να πέφτουν τα σκασμενα, και ιδικά πέρσι με τα πολλά κρύα που έκανε,σε ένα απόγευματινο από λάθος τους έριχνα κάτι 28 άρια μέχρι τα 30 μέτρα και δεν κάναν κιχ, τι να πω ;;![]()
Έφτιαξα ένα σε fiem Τ3-68.5-cx 2000-1.90 Θώδη 18-36γρ σε δύο στάδια* 57.5 .Μου έδωσε αυτή τη συμπίεση και ν1.5 418View attachment 63835
Εγω με σεντιτ πρέπει να βάλω τον 20ρη για να πατήσει ετσι ο ελικας.Ημουν σιγουρος πως θελει Θωδη 18.
Fiem N.S ιδια πυθμενια...οχι ομως με Cheddite...o Νικος ομως βαζει Θωδη 20 κ γι'αυτο εχει 10mm Κ Χ...καταλαβες;;![]()
Τη λες ;; Για ποια 30 γρ , και 600 μπάρ ;; Τα ολυμπους , βυτουρμο, λαμπρό μαύρα, λαμπρό μπλε, Καβαθας,κοντορ mac, φυσίγγια του 90 , που έχω ακόμα, για μάθε την κάναν στον κυνηγοτοπο, μπαρατα φυσίγγια, αυτά είχαν προσάναμμα ;; Και νομίζεις ότι είχαν πάνω από 400 ;; Όμως σκότωναν πάρα πολύ μακριά.Σωστός σε ολα τριαντάφυλλε δεν βαζω προσαναμα σε ολα τα φυσίγγια μονο σε αυτα που θα τα ριξω μερα το θεμα ειναι ποιοα μερα θα ειναι αυτη με τους καιρούς που κανει . Τοτε που λες με τους πάγους τι εριχναν οι παλιοί 600 μπαρ με 40γρ ? Δεν νομιζω με 30 γρ νομ 3 εριχνε ο συνχωρεμενος ο θείος αλλα το μπαρουτι ξεχειλίζε .
Λευτέρη,το θέμα με τον Αμερικάνο,είναι ότι έχει καλύτερα σκάγια,και πυρίτιδες πιο σταθερές σε μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών .Η σκόπευση επίσης,είναι και εικόνες..Άλλη η εικόνα που έχεις ρίχνοντας συνέχεια πχ 410 και άλλη στα 365.Ασφαλως και τα 365 σκοτώνουν και νομίζω,οι υψηλές ταχύτητες ,έχουν σκοπο και μόνο,να παραμεινουν αξιοπρεπείς,370,80,90 σε δυσμενείς συνθήκες.Επισης ο Αμερικάνος έχει μοτζα,φυντες,κραχτες κι ο.τι καντήλι υπάρχει, προκειμένου οι βολές του να είναι εντός των δυνατοτήτων του εξοπλισμού του.Δε μπορούμε να αμφισβητήσουμε επίσης,ότι οι ταχύτητες σκοτώνουν.Μακαρι να μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα ταχύτατο φυσιγγι,με μεγάλη συγκέντρωση και χαμηλές πιέσεις.Προσωπικά,στα καθημερινά μου κυνήγια,θεωρώ ένα φυσίγγι με ταχύτητα από 370 και πάνω,είναι αποτελεσματικό...Τριανταφυλλε, με τα χρόνια και εξαιτίας της παραληροφορησης καθιερώθηκαν <νέες > αντιλήψεις για το τι ταιριάζει σε κάθε κυνήγι και τι όχι. πχ πολύ ψηλές ταχύτητες για κρύο καιρό ή για τα υδρόβια γενικά. Οι Αμερικανοί δηλαδή που όπως στα κείμενα που βάζει ο Τρατσης, κυνηγάνε χήνες σε θερμοκρασίες άγνωστες σε μας και απλά χρησιμοποιούν χοντρά σκάγια με 365 έως 385 μ/δ, δεν το πήραν χαμπάρι και κάτι κάνουν λάθος.
Ναι, Κωστή!Απλά δεν είχα άλλα υλικά...Ημουν σιγουρος πως θελει Θωδη 18.
Fiem N.S ιδια πυθμενια...οχι ομως με Cheddite...o Νικος ομως βαζει Θωδη 20 κ γι'αυτο εχει 10mm
Κ Χ...καταλαβες;;![]()
Λευτέρη θεωρείς τα αμερικανικά υλικά εφαμιλα με αυτα που κυκλοφορουν στην Ελλάδα?δεν υπάρχουν διακιμανσεις στις καιρικες συνθηκες στα φυσίγγια που κυκλοφορουν εδω? Αν ρωτισα κατι ηταν καθαρα απο ιδιογομοτικο εδιαφερον δεν νομιζω να προσπαθήσα να πεισω κανεναν πως εγω ειμαι ο σωστος.τωρα για τις ταχύτητες ο καθενας οτι θελει κανει πρωσοπικα οσα εμπορικά έριξα με χοντρά σκάγια που τα περισσότερα σε αυτα τα μετρα παίζουν εκτος απο ρεμι ηταν απαραδεκτα με προσκοπευσεις που δεν υπάρχει περίπτωση να συνηθίσω.Τριανταφυλλε, με τα χρόνια και εξαιτίας της παραληροφορησης καθιερώθηκαν <νέες > αντιλήψεις για το τι ταιριάζει σε κάθε κυνήγι και τι όχι. πχ πολύ ψηλές ταχύτητες για κρύο καιρό ή για τα υδρόβια γενικά. Οι Αμερικανοί δηλαδή που όπως στα κείμενα που βάζει ο Τρατσης, κυνηγάνε χήνες σε θερμοκρασίες άγνωστες σε μας και απλά χρησιμοποιούν χοντρά σκάγια με 365 έως 385 μ/δ, δεν το πήραν χαμπάρι και κάτι κάνουν λάθος.
Τα περισσότερα φυσίγγια που κυκλοφορουν τωρα τριανταφυλλε δεν έχουν πανω απο 700 μπαρ ,οσο για αυτα που αναφέρεις τα παλια τα περισσότερα ειναι 420 και σε μπαρ κοντα στα 1000Τη λες ;; Για ποια 30 γρ , και 600 μπάρ ;; Τα ολυμπους , βυτουρμο, λαμπρό μαύρα, λαμπρό μπλε, Καβαθας,κοντορ mac, φυσίγγια του 90 , που έχω ακόμα, για μάθε την κάναν στον κυνηγοτοπο, μπαρατα φυσίγγια, αυτά είχαν προσάναμμα ;; Και νομίζεις ότι είχαν πάνω από 400 ;; Όμως σκότωναν πάρα πολύ μακριά.
Τα παλιά τα έχεις μέτρηση ;; Και είσαι σίγουρος ότι είναι κοντά στο 1000 ;; Δεν έχουν προσάναμμα όμως, την δοσολογία της πυρίτιδας που προβλέπονταν είχαν, και σκωτοναν καλά, άρα που καταλήγουμε ;;Τα περισσότερα φυσίγγια που κυκλοφορουν τωρα τριανταφυλλε δεν έχουν πανω απο 700 μπαρ ,οσο για αυτα που αναφέρεις τα παλια τα περισσότερα ειναι 420 και σε μπαρ κοντα στα 1000
και εγω τα ιδια με εσενα αλλα τοτε δεν ειχες τους 1002 μα@@@@κες που τουφεκανε στο θεο τα παπια λες και εχουν αντιεροπορικα!! και τα τουφεκουσανε εκει που πρεπει !! οσο για τα κουδουνισματα χειμωνας βαρυς και κουδουνισμα δεν πανε μαζι!!!Διαβάζω, για προσάναμμα στα σεταπ, και αναρωτιέμαι χρειάζονται στα κρύα ;; Γιατί χρειάζεται να έχουν μπαρ, έτσι λέει, ποιος είναι αυτός που το λέει ;; δεν μπορώ να το καταλάβω, πήγαινα κοντά στο γέρο μου στο υδρόβιο από 10 χρόνον, αν δεν με έπαιρνε κοντά αρρωστενα από την στεναχώρια μου, οπότε ήθελε δεν ήθελε με έπαιρνε, και τότε έριχνε ΠΑΓΟΥΣ πάρα πολύ δυνατούς για πάρα πολλές μέρες, που η σημερινή γενιά δεν θα τους ζήσει, και αναρωτιέμαι πώς έπεφταν τότε, δηλαδή σήμερα δεν πέφτουν ;; Όταν έχεις μια μπαρατη γομοση με την ανάλογη μπαρούτι χωρίς αλχημείες, δεν θα πέσουν ;; Αρχίζω να μπαίνω σε μια ηλικία, που όταν πάω για υδρόβια, θέλω όταν ρίχνω να μην κοδουνιζω πρώτα εγώ και μετά το παπί, και όλος τυχαίως να πέφτουν τα σκασμενα, και ιδικά πέρσι με τα πολλά κρύα που έκανε,σε ένα απόγευματινο από λάθος τους έριχνα κάτι 28 άρια μέχρι τα 30 μέτρα και δεν κάναν κιχ, τι να πω ;;![]()
Στέφανε χρόνια πολλά για την γιορτή σου. Μην συγκρίνουμε ραβδωτά ή και λειοκανα κανόνια με τα όπλα μας, στα κανόνια μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με γομώσεις, βλήματα, αντοχές, ενώ στα όπλα μας ψάχνουμε πάντα την χρυσή τομή ισχύος- βάρους- διαστάσεων όπλου με τους περιορισμούς του μολύβδου.Το νατοϊκό πυροβολικό μετά τις επίσημες δοκιμές του 78' δουλεύει πλέον μόνο σε γεμίσματα την γόμωση,και στα μονοκόματα βλήματα.
Με τις ίδιες κάνες και το ίδιο βάρος βλήματος κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο των 11,5 χιλιομέτρων.
Κατάφεραν να φτάσουν τα 23,6 χιλιόμετρα με ''απλό'' βλήμα.
Ακόμη και στους όλμους, μόνο με γεμίσματα-δαχτυλίδια γίνετε να μεγαλώσουν το βεληνεκές χωρίς καταπόνηση του σωλήνα.
Για τις εταιρίες που βγάζουν κάθε δευτερόλεπτο και φυσίγγι, είναι απλά ασύμφορο.
Δεν ειπα ποτε πως ντε και καλα πρέπει να εχεις προσαναματα για να σκοτώνεις παπια τριανταφυλλε ισως παραξηγειθηκαν οι όποιες ερωτήσεις εκανα στον Λευτέρη ,μερικοι οπως και εγω έχουν λοξα με την ιδιογομωση και το ψάχνουν λιγο παραπάνω.Τα παλιά τα έχεις μέτρηση ;; Και είσαι σίγουρος ότι είναι κοντά στο 1000 ;; Δεν έχουν προσάναμμα όμως, την δοσολογία της πυρίτιδας που προβλέπονταν είχαν, και σκωτοναν καλά, άρα που καταλήγουμε ;;
Ο χειμώνας ο Βάρης που είναι ;;και εγω τα ιδια με εσενα αλλα τοτε δεν ειχες τους 1002 μα@@@@κες που τουφεκανε στο θεο τα παπια λες και εχουν αντιεροπορικα!! και τα τουφεκουσανε εκει που πρεπει !! οσο για τα κουδουνισματα χειμωνας βαρυς και κουδουνισμα δεν πανε μαζι!!!
Μόνο για τους κάλυκες έχω διαβάσει Λεωνιδα να τους αποκαλούν eurotrash. Αυτοί βέβαια απαιτούν πολλαπλές αναγομωσεις ίσως γιαυτο ? Τους συγκρίνουν με τους αμερικανικούς που γεμίζονται αρκετές παραπανω φορές .Μου αρέσει που όλοι λέμε πόσο ανώτερα είναι τα αμερικάνικα από τα ευρωπαϊκά, αλλά δεν έχω διαβάσει κανέναν Αμερικάνο να λέει το ίδιο. Επί 20 χρόνια διαβάζω αμερικάνικα φόρουμ και δεν υπάρχει πουθενά έστω υπαινιγμός ότι τα αμερικάνικα φυσίγγια έχουν καλύτερα υλικά από τα ευρωπαϊκά.
Δεν λέω ότι συμφωνώ ή διαφωνώ, απλά το αναφέρω ως διαπίστωση.