Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Πριν το καλοκαίρι έπεσε στα χέρια μου πυρίτιδα roket.
Λέω θα κλείσω φυσιγγια για το δικανο και κλείνω το εξής σεταπ έπειτα από καθοδήγηση φίλων που δούλευαν παλιές πυρίτιδες.

Cheddite t2
615
1,95γρ roket
Overpowder
Diana 8mm
Χαρτακι cal12
Μάλλινη 10mm
Χαρτάκι cal 12
32γρ Ν5
Χαρτάκι cal12
65mm-60mm

Πηγαινω σήμερα και τουφεκαω 3 τρυγόνια, ξερά και τα 3 σε αποστάσεις μέχρι 20μέτρα.
Μέσα στην κάνη είχε ακαυτη πυρίτιδα λες και την έριξα με το κουτάλι.

Σκότωνε επειδή ήταν Ν5 και η αποσταση μικρή, σωστα;;;;

Τώρα τι κάνουμε;;;; ρελιαζω χαμηλότερα και πόσο;;;
Βάζω πιο ισχυρό καψύλια;;;;
Κάνω και τα 2 μαζί;;;
Εχει πάρει υγρασία η πυρίτιδα και δεν ασχολούμαι ξανά;;;;

Δεν την ξερω την πυριτιδα....Αλλα να ρελιασεις ποιο χαμηλα ? και ποσο ? υπαρχει ποιο χαμηλα απο
το 60 ?? υπαρχει το 59...αλλα δεν το θεωρω σωστο..
Κατεβα στο 1,90χ32...αν και το βλεπω υπερβολικο...το 1.95χ32..
Εγω θα το ξεκιναγα CX2000-1,85X32..Ρελι στα 60....θα εριχνα στα 35 μετρα ...θα εβαζα και ενα βιβλιο να
δω διατρηση..απο την διατρηση θα καταλαβαινα και την ταχυτητα...και επομενη κινηση να δω την καννη μου !!
Εαν δεν εχεις καταλοιπα...προχωρας...με το τι διατρηση θα εχεις...Εαν εχεις καταλοιπα...''χαιρετε''.....

Στα 20 μετρα σκοτωνει και το αμμοχαλικο....Το καλο ειναι που κοιταξες και ειδες τα καταλοιπα στην καννη σου.!!!;)

Δεν την ξερω την πυριτιδα....Αλλα να ρελιασεις ποιο χαμηλα ? και ποσο ? υπαρχει ποιο χαμηλα απο
το 60 ?? υπαρχει το 59...αλλα δεν το θεωρω σωστο..
Κατεβα στο 1,90χ32...αν και το βλεπω υπερβολικο...το 1.95χ32..
Εγω θα το ξεκιναγα CX2000-1,85X32..Ρελι στα 60....θα εριχνα στα 35 μετρα ...θα εβαζα και ενα βιβλιο να
δω διατρηση..απο την διατρηση θα καταλαβαινα και την ταχυτητα...και επομενη κινηση να δω την καννη μου !!
Εαν δεν εχεις καταλοιπα...προχωρας...με το τι διατρηση θα εχεις...Εαν εχεις καταλοιπα...''χαιρετε''.....

Στα 20 μετρα σκοτωνει και το αμμοχαλικο....Το καλο ειναι που κοιταξες και ειδες τα καταλοιπα στην καννη σου.!!!;)
Για να δούμε τι θα δούμε...
Ελπιζω να βρω χρόνο αύριο να τα δοκιμάσω.

Για να δούμε τι θα δούμε...
Ελπιζω να βρω χρόνο αύριο να τα δοκιμάσω.

Μια δοκιμη κανε.....Εαν ΔΕΝ σου ''κατσει''.....πηγαινε παρε μια ΜΒ32 ή 36 να κανεις την δουλεια σου...
Περισσοτερα υλικα θα πεταξεις....ψαχνοντας την !!!

Μια δοκιμη κανε.....Εαν ΔΕΝ σου ''κατσει''.....πηγαινε παρε μια ΜΒ32 ή 36 να κανεις την δουλεια σου...
Περισσοτερα υλικα θα πεταξεις....ψαχνοντας την !!!
Έχω κύριε Νικο mbx32 απλά ήθελα να τη δοκιμάσω. Πάντως μύριζε πολύ ωραία!! 😀

Νικολα ( χομπίστας ).....Οταν εχω 11κενο χωρο στην ΜΒ36....Κανω το εξης..

εικόνα_Viber_2023-08-27_13-44-28-062.jpg

Παταω λιγο 3το σταδιο..οσο βλεπεις στην φωτο..

εικόνα_Viber_2023-08-27_13-44-44-686.jpg
Με αυτον τον τροπο ''κλεβω'' λιγο απο το πλαστικο του του ρελιασματος...δλδ το φυσιγγιο δεν θα
ειναι αρελιαστο στα 58 χιλιοστα...αλλα λιγοτερο..κοιτα φωτο..

εικόνα_Viber_2023-08-27_13-47-50-430.jpg
Αρελιαστο ειναι εδω..
εικόνα_Viber_2023-08-27_13-48-05-695.jpg
Συνεχιζω..

Συνεχεια...
ΕΔΩ ρελιασμενο..

εικόνα_Viber_2023-08-27_13-48-23-404.jpg

εικόνα_Viber_2023-08-27_13-48-32-529.jpg
Τι κερδιζω,,,,με το ''κλεψιμο'' που κανω με το 3το σταδιο ??
Να εχω πολυ νορμαλ πατημενο αμορτισερ....και την ''στριμωχνω'' ασχημα την πυριτιδα και μου βγαλει
''δοντια''...και να μου σκορπισει τα σκαγια !!!
Αυτο κερδιζω φιλε !! :)

εικόνα_Viber_2023-08-27_13-48-39-234.jpg

Ευχομαι να σε βοηθησα ...:)

Συνεχεια...
ΕΔΩ ρελιασμενο..

View attachment 77890

View attachment 77891
Τι κερδιζω,,,,με το ''κλεψιμο'' που κανω με το 3το σταδιο ??
Να εχω πολυ νορμαλ πατημενο αμορτισερ....και την ''στριμωχνω'' ασχημα την πυριτιδα και μου βγαλει
Αυτο κερδιζω φιλε !! :)

View attachment 77892

Ευχομαι να σε βοηθησα ...:)
Ωραίος αλλά δεν έχω 3το σταδιο 😁😅

Διορθωνω..

Να εχω πολυ νορμαλ πατημενο αμορτισερ....και ΜΗΝ την ''στριμωχνω'' ασχημα την πυριτιδα και μου βγαλει

Ο Δαιμων του πληκτρολογιου....εβαλε το χερι του !!! :D

Διορθωνω..

Να εχω πολυ νορμαλ πατημενο αμορτισερ....και ΜΗΝ την ''στριμωχνω'' ασχημα την πυριτιδα και μου βγαλει

Ο Δαιμων του πληκτρολογιου....εβαλε το χερι του !!! :D
Λέω κι εγω...τοσο λάθος κάνω... .big smile.

καλησπέρα.

υπάρχει κάποια συνταγή για tecna με ρελιαστο κλεισιμο στα 32 με 34γρ ?
αυτή την στιγμή δεν θυμάμαι να σας πω τι καλυκα & καψύλη έχω.

σας ευχαριστώ
Ειναι πολύ εκτος range τα 32 για την Tecna δε νομιζω ομως να αξιζει τον κοπο, παραλληλα, δε σημαίνει ομως πως να μην υπαρχει τροπος να την καψεις τοσο χαμηλα....
Οστοσο, στα 34gr σιγουρα ειναι πιο εφικτό να δουλέψει εννοείται κ ολο κ καποιος συναδελφος θα σε βοηθησει.

καλησπέρα.

σας ευχαριστώ

Οπως προειπα....Νρο σκαγιων....
Σεταπ στα 34 γραμμαρια εχω.....Αλλα αυτο που πρεπει να σου πω...ειναι ιεροσυλια να σπαταλας την
Τεκνα στα 34 γραμμαρια...!!!

καλησπέρα.

σας ευχαριστώ
Φτιαξε βρε ανθρωπε μου 1,95χ36 να σε δει κι ο θεος τεκνα ειναι δεν ειναι για τσιχλες !!

καλησπέρα.

σας ευχαριστώ
Σε αυτά τα βάρη (32-34 γρ) σε ρελιαστό δύσκολα θα την κάψεις, σε κλασικό στήσιμο πάντα...

Σε αστέρι, στα 34γρ και αναλόγως παρτίδας εγώ θα ξεκινούσα στο 1,80-1,85/καψούλι 688/σκληρό βύσμα τύπου Drago ή Gt/κενό χώρο 10,5 χιλ./ πάτημα 11,5 χιλ.

Σαν βυσματωση θα δοκίμαζα και πλαστικό εμφρακτηρα + τάπα τύπου Diana...σαν κενό χώρο ομως θα άφηνα 12 χιλ./ πάτημα 11,5 χιλ.

Πάντως, όπως σου έγραψαν και οι συνάδελφοι παραπάνω, είσαι χαμηλά για TEKNA...σε ρελιαστο και 68,50-69,00 ύψος κάλυκα ψάξε την καλύτερα στα 38-40 γρ.

Σε αυτά τα βάρη (32-34 γρ) σε ρελιαστό δύσκολα θα την κάψεις, σε κλασικό στήσιμο πάντα...

Σε αστέρι, στα 34γρ και αναλόγως παρτίδας εγώ θα ξεκινούσα στο 1,80-1,85/καψούλι 688/σκληρό βύσμα τύπου Drago ή Gt/κενό χώρο 10,5 χιλ./ πάτημα 11,5 χιλ.

Σαν βυσματωση θα δοκίμαζα και πλαστικό εμφρακτηρα + τάπα τύπου Diana...σαν κενό χώρο ομως θα άφηνα 12 χιλ./ πάτημα 11,5 χιλ.

Πάντως, όπως σου έγραψαν και οι συνάδελφοι παραπάνω, είσαι χαμηλά για TEKNA...σε ρελιαστο και 68,50-69,00 ύψος κάλυκα ψάξε την καλύτερα στα 38-40 γρ.

Σπυρο μου ...καιγεται....και στα 28 γραμμαρια....
Την εχω ''ψαξει'' πολυ...τοτε που την ειχαμε σε ποσοτητες...και βαζαμε και στην σαλατα....
Δεν εχει νοημα ομως....Τεκνα κατω απο 36 γραμμαρια...και ειδικοτερα τωρα που φιλαμε κατουρημες ποδιές
για να την βρουμε φιλε !!!

Αν ειναι να την ''πεταξει'' σε 32-34 γραμμαρια....καλυτερα να την ανταλλαξει...με καποια αλλη με σωστα
φορτία....σε αυτα τα γραμμαρια...
Εγω ΠΧ...του δινω οποια πυριτιδα θελει...και του πληρωνω και την διαφορα τιμης...εαν θελει βεβαια !!!

Σπυρο μου ...καιγεται....και στα 28 γραμμαρια....
Την εχω ''ψαξει'' πολυ...τοτε που την ειχαμε σε ποσοτητες...και βαζαμε και στην σαλατα....
Δεν εχει νοημα ομως....Τεκνα κατω απο 36 γραμμαρια...και ειδικοτερα τωρα που φιλαμε κατουρημες ποδιές
για να την βρουμε φιλε !!!

Αν ειναι να την ''πεταξει'' σε 32-34 γραμμαρια....καλυτερα να την ανταλλαξει...με καποια αλλη με σωστα
φορτία....σε αυτα τα γραμμαρια...
Εγω ΠΧ...του δινω οποια πυριτιδα θελει...και του πληρωνω και την διαφορα τιμης...εαν θελει βεβαια !!!
Τώρα αυτό Νίκο είναι θέμα του κατόχου τί θα την κάνει...

Αν βολέψει και τους δυο σας η ανταλλαγή...γιατί όχι...

Status
Not open for further replies.
Back