Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αυτό Στράτο το δοκίμασες στο κυνήγι?
Ναι το δοκίμασα σε πέρδικα το φθινόπωρο και σε φασα στην έναρξη σε αποστάσεις από 15 έως 25 μέτρα χωρίς να έχω διαμπερή τραύματα.
Σε κυνήγι πέρδικας έριξα και σε λαγό αλλά τα σκάγια είχαν περάσει την προβιά του μόνο. Τον κατάφερα με 3 άρια το επόμενο Σάββατο και βρήκα τα 6αρια καρφωμένα στον πισινό του.

Παναγιώτη ένα ρελιαστό φυσίγγι όχι πολύ γρήγορο... ότι πρέπει για πέρδικα.
View attachment 80692
Ελπίζω να σε καλύπτει το νούμερο του τσοκ και η απόσταση.
66,5 είναι οι κάλυκες από το εργοστάσιο... Αν θες μπορείς να το κατεβάσεις λίγο ακόμα στο ρέλιασμα... μην το φοβηθείς.
Ωραίο μου φαίνεται θα το φτιάξω για δοκιμή το Σαββατοκύριακο..Το χρεισημοπιεις ως πρώτο??

Καλησπέρα Παναγιώτη........
Με ζεστό καιρό η σε "φορτωμένα σεταπ" σε σκάγια πηγαίνει μια χαρά στην sipe.......
Το cal 16 όμως είναι τελείως διαφορετικό.....
Εκεί όπως και στο cal 20 και cal 28 επιβάλλεται το 615!!!!
Εκεί δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πιο ισχυρό καψουλι ........
Δηλαδή να μην το φοβηθω στο βουνό να το δοκιμάσω το 615 σε πολύ κρύο?

Ναι το δοκίμασα σε πέρδικα το φθινόπωρο και σε φασα στην έναρξη σε αποστάσεις από 15 έως 25 μέτρα χωρίς να έχω διαμπερή τραύματα.
Σε κυνήγι πέρδικας έριξα και σε λαγό αλλά τα σκάγια είχαν περάσει την προβιά του μόνο. Τον κατάφερα με 3 άρια το επόμενο Σάββατο και βρήκα τα 6αρια καρφωμένα στον πισινό του.
ενω έχεις ταχύτητες βλέπεις μια αξιόλογη κατανομή εν τούτοις στο κυνήγι αλλα εργα .

ενω έχεις ταχύτητες βλέπεις μια αξιόλογη κατανομή εν τούτοις στο κυνήγι αλλα εργα .
Σε λαγό δε θα το έβαζα στη θαλάμη ούτε με πιο χοντρά σκάγια με την ταχύτητα που έχει...
Σε πέρδικα φάσσα και αγριοπεριστερο είναι ωραίο φυσίγγι με λίγα μπαρ (λογικά) κατάλληλο για δίκανο.

δεν ειναι λιγα τα 392 στρατό,ενα ρεμι πχ με 380 δεν θα τον ξερανει σε αυτην την απόσταση?έγραψα τα παραπάνω με αφορμή την σημασία που δίνουμε στους πίνακες και τις ταχύτητες βγάζοντας άχρηστα η σωστά τα οποία σετ υπ δοκιμάζουμε.μονο στο κυνήγι φενεται τελικα τι δουλευει .

Παναγιώτη ένα ρελιαστό φυσίγγι όχι πολύ γρήγορο... ότι πρέπει για πέρδικα.
View attachment 80692
Ελπίζω να σε καλύπτει το νούμερο του τσοκ και η απόσταση.
66,5 είναι οι κάλυκες από το εργοστάσιο... Αν θες μπορείς να το κατεβάσεις λίγο ακόμα στο ρέλιασμα... μην το φοβηθείς.
Πολυ ωραια τουφεκια Κρητικέ μου....παρομοιο στησιμο εχω κανει κ θελω να το ριξω, αλλα εχω κομμενο καλυκα, αλλο βυσμα, αλλο πάτημα κτλ...και η ταχύτητα μια χαρα ειναι θεωρω για την περδικα, αν και είμαι άσχετος με το κυνήγι της.

δεν ειναι λιγα τα 392 στρατό,ενα ρεμι πχ με 380 δεν θα τον ξερανει σε αυτην την απόσταση?έγραψα τα παραπάνω με αφορμή την σημασία που δίνουμε στους πίνακες και τις ταχύτητες βγάζοντας άχρηστα η σωστά τα οποία σετ υπ δοκιμάζουμε.μονο στο κυνήγι φενεται τελικα τι δουλευει .
Κι αυτό θα τον είχε ξαπλώσει αν ήταν σε άλλη φάση ...σε μια πιο εύκολη τουφεκιά.
Όλα έχουν τη σημασία τους, και οι ταχύτητες και οι συγκεντρώσεις και οι κατανομές. Το κάθε φυσίγγι για να πούμε ότι είναι πολύ καλό πρέπει να το κυνηγήσουμε ολόκληρη περίοδο....με 5-10 κυνήγια δεν βγαίνει σωστό συμπέρασμα.
Αν το αναλύσουμε θα γράψουμε σελίδες... τελικός "κριτής" το αποτέλεσμα στον κυνηγότοπο όπως έγραψες.

Πολυ ωραια τουφεκια Κρητικέ μου....παρομοιο στησιμο εχω κανει κ θελω να το ριξω, αλλα εχω κομμενο καλυκα, αλλο βυσμα, αλλο πάτημα κτλ...και η ταχύτητα μια χαρα ειναι θεωρω για την περδικα, αν και είμαι άσχετος με το κυνήγι της.
Ευχαριστώ Κωστή.
Το παρακάτω σε ν5 γεμίζω του πατέρα μου για τον λαγό...
Πάρα πολύ γρήγορο για πέρδικα...στους λαγούς όμως κάνει ωραία σκοτώματα.
IMG_20220326_172410.jpg
sipe 34 gr.jpg

Ευχαριστώ Κωστή.
Το παρακάτω σε ν5 γεμίζω του πατέρα μου για τον λαγό...
Πάρα πολύ γρήγορο για πέρδικα...στους λαγούς όμως κάνει ωραία σκοτώματα.
View attachment 80697
View attachment 80698
Αυτο εχει σημασία ρε Στράτο....μπαμ κ κατω...
Οταν λειτουργει ενα φυσιγγι οπως θελουμε, ολα τ'άλλα είναι:
Να'χαμε να λέγαμε, να'χαμε να πούμε...

απο τα 33gr κι έπειτα, αρχιζει κ γουρλώνει τα μάτια η Drago...πολυ καλο range εχει απο τα 28 ως τα 32gr αρκεί να στήσεις το σεταπ λιγο μεθωδικά..
Κώστα αν θέλεις ανάλυσε το λίγο αυτό. Τί ακριβώς έχεις παρατηρήσει στα 34γρ στη Drago. Δε σου βγάζει ταχύτητες; Δεν είσαι ευχαριστημένος από τις κατανομές; Τί δε σου άρεσε;

Κώστα αν θέλεις ανάλυσε το λίγο αυτό. Τί ακριβώς έχεις παρατηρήσει στα 34γρ στη Drago. Δε σου βγάζει ταχύτητες; Δεν είσαι ευχαριστημένος από τις κατανομές; Τί δε σου άρεσε;
Κοιτα, καθε άλλο Θαλή...στα 34gr ιδικα, οργειάζει η πυρίτιδα....με νορμαλ πατημα, ξεπερνα τα
415 m/s για πλάκα σε χοντρα νούμερα πάντα με αξιοπρεπεστατες κατανομες για τις αποστασεις που ριχνω συνήθως...απλα θελει προσοχη στο πάτημα, διοτι επειτα απο δοκιμες, τα 0.2 δεκατα επιπλεον πατημα έστω απο λάθος χειρισμό, ΘΑ σου χαλασει ολη την τουφεκια, επιδη το στησιμο ειναι εντελως οριακο για αυτην...ολα μου αρεσουν σε αυτη..
Κυνηγια να εχω να δοκιμασω στησίματα.

Υ.Γ. Την ετοιμαζω και για 35gr, να δω τι θα κανει.

Κοιτα, καθε άλλο Θαλή...στα 34gr ιδικα, οργειάζει η πυρίτιδα....με νορμαλ πατημα, ξεπερνα τα
415 m/s για πλάκα σε χοντρα νούμερα πάντα με αξιοπρεπεστατες κατανομες για τις αποστασεις που ριχνω συνήθως...απλα θελει προσοχη στο πάτημα, διοτι επειτα απο δοκιμες, τα 0.2 δεκατα επιπλεον πατημα έστω απο λάθος χειρισμό, ΘΑ σου χαλασει ολη την τουφεκια, επιδη το στησιμο ειναι εντελως οριακο για αυτην...ολα μου αρεσουν σε αυτη..
Κυνηγια να εχω να δοκιμασω στησίματα.

Υ.Γ. Την ετοιμαζω και για 35gr, να δω τι θα κανει.
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ρωτάω επειδή μου είχε αρέσει πολύ και στα 34γρ σε αντίθεση με την άκουιλα που δεν την πάω πάνω από 32γρ.
Επίσης θυμάμαι ένας Ρώσος γέμιζε τα 34γρ με Drado S και όχι Drago και τώρα είδα και αυτό που είχες γράψει και σκέφτηκα μήπως κάνω κάπου λάθος.

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ρωτάω επειδή μου είχε αρέσει πολύ και στα 34γρ σε αντίθεση με την άκουιλα που δεν την πάω πάνω από 32γρ.
Επίσης θυμάμαι ένας Ρώσος γέμιζε τα 34γρ με Drado S και όχι Drago και τώρα είδα και αυτό που είχες γράψει και σκέφτηκα μήπως κάνω κάπου λάθος.
Να'σαι καλά!!
Οπως γουσταρει γεμιζει ο καθενας φιλαρα αρκεί να είναι εκ του ασφαλούς... ;) ισως ο Ρώσσος κατι να του άρεσε κι αυτού, για να ριξει τη DRAGO S στα 34gr...γούστα ειν'αυτά....

Π.Χ. Εμενα προσωπικα, μου αρεσει να ανεβαζω "ψηλότερα" τις ×32 πυρίτιδες και οχι τοσο, να κατεβαζω τις ×36...

Υ.Γ. Η Aquila θελει λιγο δουλείτσα για τα 33gr σε αστέρι...με πέδεψε η αλήθεια είναι...όπως και η GP το ίδιο, η οποία ενδείκνυνται απο 33 ως 34gr να κλείνεται ΜΟΝΟ σε ρέλι....

Μην βγάζεις συμπεράσματα για τις δοκιμές σε πίνακα από μία περίπτωση φυσιγγίου το οποίο ρίχτηκε σε θήραμα για το οποίο δεν προορίζεται. Εδώ καμιά φορά ούτε το 4 νούμερο δεν τον κρατάει τον λαγό πόσο μάλλον το 6 νούμερο. Απλά ήταν λάθος επιλογή νούμερο σκαγίων για τον λαγό. Το φυσίγγι από ότι φαίνεται για μικρότερα θηράματα για τα οποία είναι κατάλληλο το 6 νούμερο σκάγι θα είναι άψογο. Ο συγκεκριμένος αυτιάς και όχι μόνο αυτός όπως έγραψε και ο @Στράτος155 ήθελε 3αρι σκάγι. Είναι κρίμα να ρισκάρουμε με ψηλά νούμερα σκαγίων στον λαγό με κύνδινο να τον τραυματίζουμε χωρίς να τον παίρνουμε. Φαντάζομαι ο @Στράτος155 για διαφορετικό κυνήγι είχε πάει και απλά του πετάχτηκε και ο λαγός για αυτό και του έριξε με 6 νούμερο. Από ότι φαίνεται με 3 αρι νούμερο τους κυνηγάει και αυτός.

Status
Not open for further replies.
Back