Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αξίζει να το δοκιμάσει.
Όχι τόσο για τις αλλαγές που (δεν) θα δει, αλλά για την διαδικασία και για το πώς θα νιώσει όταν βγάλει ένα όμορφο 8στερο.
Υπάρχει διαφορά θα στο που τα παιδιά που ρελιαζουν έτσι ( aris hellas) &Νίκος που δεν γραφή πλέων

Υπάρχει διαφορά σε μπάρ Όχη ειδιετερη 30,40 μπάρ κάτω αλά σε κατανομή ναι
Ακριβώς αυτό!
Γύρω στα 40 bar λιγότερα θα βγάλει το 8αστερο.
Πανομοιότυπο στήσιμο με c7,μετρημένο σε βλητικο σταθμό,650-6*,610-8*.
Στο ρίξιμο,σε δισκάκια,υπήρχε διαφορά στα μακρινά με το 8* εμφανώς πιο γρήγορο(σ' εκείνες τις αποστάσεις).
Έγιναν κάμποσες βολές,σε όμοιες τροχιές εναλλάξ οι δύο τύποι κλεισίματος.
Στην κατανομή,σε πίνακα,πιο "στρωτο"το 8*.

Ακριβώς αυτό.αστε της θεωρίες στην πράξη τη κάνει.τα τρελά σκάγια του6 στερου τα μαζεβη όλα μέσα στον κύκλο.βελινεκες ελάχιστο διαφορά αλά περισσότερα σκάγια στον κύκλο ισομετρια στην κατανομή και πόλη γλυκιά τουφεκια

Είπα και εγώ να σου γραψω ότι αν το κάνεις θα το κάνεις μόνο και μόνο για να σου φύγει το μεράκι για αυτό το κλείσιμο..
Και ότι δεν θα καταλάβεις διαφορες.
Το άφησα όμως γιατί βαριέμαι τις αντιπαραθέσεις.
Τελικά στα είπε ο Στέφανος αντί για μένα.
Όταν φορτώνεις και πατάς τα φυσίγγια σου το 8αστερο θα σε βοηθήσει να μελανιασεις λιγότερο τον ώμο και να γλυτώσεις περισσότερα σκακια από το στραπατσαρισμα.

Ακριβώς αυτό!
Γύρω στα 40 bar λιγότερα θα βγάλει το 8αστερο.
Πανομοιότυπο στήσιμο με c7,μετρημένο σε βλητικο σταθμό,650-6*,610-8*.
Στο ρίξιμο,σε δισκάκια,υπήρχε διαφορά στα μακρινά με το 8* εμφανώς πιο γρήγορο(σ' εκείνες τις αποστάσεις).
Έγιναν κάμποσες βολές,σε όμοιες τροχιές εναλλάξ οι δύο τύποι κλεισίματος.
Στην κατανομή,σε πίνακα,πιο "στρωτο"το 8*.
Αν είναι τόσο καλύτερο γιατί οι εταιρείες δε κλείνουν οκτάστερο αλλά συνεχίζουν με το εξάστερο;

Αν είναι τόσο καλύτερο γιατί οι εταιρείες δε κλείνουν οκτάστερο αλλά συνεχίζουν με το εξάστερο;
Υποθετικά μιλώντας,επειδή δεν μπορώ να γνωρίζω τι και γιατί το κάνει η κάθε εταιρία...
Το 6αστερο με την ίδια δοσολογία θα δώσει παραπάνω πιέσεις.
Σε δυσκολότερες καιρικές συνθήκες το 6*,λογικά,θα ανταποκριθεί καλύτερα(συγκρίνοντας δύο όμοια φυσίγγια με μόνη διαφορά το κλείσιμο).
Είναι πιο εύκολο στην κατασκευή και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις (καλύτερα φρεζαρισμένο καλυκα).
Αν με 2/100 γρμ λιγότερη πυρίτιδα βγάζεις τις ίδιες πιέσεις χρησιμοποιώντας το 6*,ποιος ο λόγος να μην το κάνεις και να πας στο 8*?
Αν με 1,60Χ32 ΘΕΛΩ να βγάλω ένα φυσιγγι με αρχική 400μ/δ,γιατί να πάω στο 1.62-3Χ32 αλλάζοντας το κλείσιμο?
Μη μας φαίνεται λίγο το 2/100!!!
Μιλάμε για ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ φυσίγγια.
Το "ζορικο"φυσίγγι,θα το κατηγορήσουν ελάχιστοι!
Δοκιμές,λεπτομερέστερες δοκιμές το ορθόν,κάνουν ακόμη λιγότεροι!
Το 6*,για τον οποιοδήποτε λόγο έχει επικρατήσει και δεν χτυπάει παράταιρα στο ματι.

Κάποιοι λόγοι που μπορώ να σκεφτώ...

Καλημέρα παιδιά.Επειδη έχω κλείσει κάποια φυσίγγια σε 8στερο θελω να μου πείτε αν το έχει δοκιμάσει κάποιος τι διαφορές έχει δει από το 6στερο στις τουφεκιές έχει καλύτερες κατανομές λιγότερες πιέσεις η διατρηση είναι η ίδια??
Καμία δεν θα δεις στην πράξη.

Καμία δεν θα δεις στην πράξη.
Πάντα υπάρχουν διάφορες ασχέτως τι μπορεί να αντιληφθεί και να μετρήσει κάποιος.Η bacieri να σας θυμίσω στα φασοφυσιγγα έκλεινε 4 αστερο σε ένα τύπο.Απλα το 8 αστέρο ίσως με το θέμα κάλυκα ρελιασμα και εμφάνιση ακόμη δημιουργεί κάποια θέματα .Είναι τέτοιες οι διαφορές σαν αυτές των κανών μεταξύ τους που τις καταλαβαίνουν λίγοι γιατί η πλειοψηφία λέει όλα τα ντουφέκια σκοτώνουν το ίδιο κάπως έτσι είναι και με το φυσίγγι λέμε όλα είναι το ίδιο ανεξαρτήτως 4/6/8 αστερου κλεισίματος .Άρα και το ρελιαστο το ίδιο να υποθέσω? Το οποίο ευτυχώς υπακούει πάντα το ίδιο σταθερά στο τσοκ έχοντας σχεδόν πάντα καλύτερη κατανομή αλλά υστερεί σε ταχύτητα άρα χάνει λίγα μέτρα επειδή απλά δεν αναπτύσει τις ίδιες πιέσεις.Το 8αστετο μπορεί να σου δώσει ένα πολύ δυνατό γρήγορο φυσίγγι με καλύτερη κατανομή και λιγότερες πιέσεις από το 6αστερο .Βρίσκεται στην μέση τιμή μεταξύ 6αστερο κλείσιμο και ρελι

Last edited:
Υποθετικά μιλώντας,επειδή δεν μπορώ να γνωρίζω τι και γιατί το κάνει η κάθε εταιρία...
Το 6αστερο με την ίδια δοσολογία θα δώσει παραπάνω πιέσεις.
Σε δυσκολότερες καιρικές συνθήκες το 6*,λογικά,θα ανταποκριθεί καλύτερα(συγκρίνοντας δύο όμοια φυσίγγια με μόνη διαφορά το κλείσιμο).
Είναι πιο εύκολο στην κατασκευή και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις (καλύτερα φρεζαρισμένο καλυκα).
Αν με 2/100 γρμ λιγότερη πυρίτιδα βγάζεις τις ίδιες πιέσεις χρησιμοποιώντας το 6*,ποιος ο λόγος να μην το κάνεις και να πας στο 8*?
Αν με 1,60Χ32 ΘΕΛΩ να βγάλω ένα φυσιγγι με αρχική 400μ/δ,γιατί να πάω στο 1.62-3Χ32 αλλάζοντας το κλείσιμο?
Μη μας φαίνεται λίγο το 2/100!!!
Μιλάμε για ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ φυσίγγια.
Το "ζορικο"φυσίγγι,θα το κατηγορήσουν ελάχιστοι!
Δοκιμές,λεπτομερέστερες δοκιμές το ορθόν,κάνουν ακόμη λιγότεροι!
Το 6*,για τον οποιοδήποτε λόγο έχει επικρατήσει και δεν χτυπάει παράταιρα στο ματι.

Κάποιοι λόγοι που μπορώ να σκεφτώ...
Δεν μου φαίνεται λίγο το 2 τοις 100.
Με αυτή την λογική όμως δεν θα έπρεπε να κλείνουν σε πεντάστερο ή ακόμη πιο σφιχτά σε τετράστερο;

Δεν μου φαίνεται λίγο το 2 τοις 100.
Με αυτή την λογική όμως δεν θα έπρεπε να κλείνουν σε πεντάστερο ή ακόμη πιο σφιχτά σε τετράστερο;
Τι να πω?
Το 6* είναι καθιερωμένο πολλά χρόνια ενώ το 5 η 4 σχεδόν ανύπαρκτο.
Αισθητικά,θεωρώ το 6* πολύ πιο όμορφο από τα άλλα δύο,ακόμη κι από το 8*.
Κι αυτό παίζει τον ρόλο του.

Όλα τα μαχαίρια, εχουν το σκοπό τους...
Ένα 8* κλεισιμο, σαφως κ προσφερει καποιες μικροδιαφορες...συμφωνω απολυτα με το @Στέφανος και @Giannis k .
Ενα 8* θα σου δωσει μια ποιο ομοιόμορφη κατανομή απο το 6* με μικρές διαφορες ρίχνωντας απιροελαχιστα τα bar σε οριακά φορτωμενα σεταπ κ δίνωντας ενα πιο όμορφο οπτικά κλείσιμο....όμως ας παμε κ στην αντίπερα όχθη........
Θα επιλέγατε ενα 4* κλείσιμο, οπου ειναι όχι και το ποιο ομόρφο στην ουσία κλείσιμο;;;
Ναι ή οχι..;;; 😏
Και γιατί...;;;;

Δεν αναφέρει κανείς το λόγο του αστεροειδούς κλεισίματος.
Για κατανομές μπορείς να αλλάξεις τσοκ, για στραπατσαριμένα σκάγια να βάλεις μεγαλύτερο αμορτισέρ βύσματος ή μπάφερ, για λιγότερες πιέσεις μπορείς να το κάνεις ρελιαστό.
Είναι ευκολία για τις μηχανές παραγωγής αλλά προσφέρει καλύτερη καύση πυρίτιδας.
Και η καλύτερη απόδοση έργου στον αριθμό πτυχών, πιστεύω, είναι το εξάστερο, στο κλείσιμο του φυσιγγίου.
Το να κάνεις οκτάστερο σε ένα σετάπ με ταχύκαυστη πυρίτιδα ώστε να το μαλακώσεις λίγο, το καταλαβαίνω. Όμως να το κάνεις σε μία αργή πυρίτιδα και να λες έχω καλύτερες κατανομές, λιγότερες πιέσεις αλλά σε αφήνει κάποια κατάλοιπα πιστεύω είναι λάθος.

Γι'αυτό έχει επικρατήσει το 6αστερο όπως έχει επικρατήσει και το 12 διαμέτρημα ενώ για για κάποια θηράματα είναι καλύτερο το 16 και για μπεκάτσα το 20 cal .Η μικτή χρήση και το πέρασμα των χρόνων δίνει στο κάθε τι τη θέση που του αναλογεί εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που πάντα υπάρχουν.

Καλημέρα παιδιά.Επειδη έχω κλείσει κάποια φυσίγγια σε 8στερο θελω να μου πείτε αν το έχει δοκιμάσει κάποιος τι διαφορές έχει δει από το 6στερο στις τουφεκιές έχει καλύτερες κατανομές λιγότερες πιέσεις η διατρηση είναι η ίδια??
Κλείσε όπως κ να έχει για να σου φύγει η ιδέα κ να δεις αν θα καταλάβεις εσύ κάποιο ώφελος... Οι υπόλοιποι ότι κ να λέμε, είναι σχετικά ανούσιο... Εγώ κλείνω 8αστερο από όταν ξεκίνησα, έτσι γιατί διάβασα κάποτε ότι έχει χαμηλότερες πιέσεις κ υψηλότερες μενουσες κ πιο ομοιόμορφη κατανομή κ μου είχε μείνει... Το 80% των φυσιγγίων που έχω φτιάξει είναι με 8*... Σωστό? λάθος? Σε διάφορες δοκιμές που έχω κάνει, έχει λιγότερο έντονα κέντρα από το 6* αλλά πιο ομοιόμορφη κατανομή κ λίγο υψηλότερη συγκέντρωση μερικές φορές... εγώ νομίζω ότι έχει κ λίγο πιο μαλακή αίσθηση ανάκρουσης αλλά είναι κάτι υποκειμενικό αυτό... Αν κ λένε ότι βγάζει χαμηλότερες πιέσεις, κάνα δυο τεστ σε κανονακια που έχω δεί, έβγαζε λίγο μεγαλύτερη το 8* οπότε δεν ξέρω αν τελικά είναι καθολική αυτή η αλλαγή στις πιέσεις η έχει να κάνει με την πυρίτιδα...
Είναι αρκετά πιο δύσκολο στο κλείσιμο, ειδικά αν οι κάλυκες είναι χοντροί η δεν είναι καλά φρενζάρισμενοι...
Εγώ θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις...

Last edited:
Όπως είπε και ο Αρις παραπάνω...δοκίμασε και θα τη βρεις μόνο σού την απάντηση...

Στην ιδιογόμωση, που μετράει το μεράκι περισσότερο από το "value for money" (που λένε οι φίλοι μας, οι Αμερικανοί) ακόμη και το αισθητικό κομμάτι αρκεί για να καθιερώσουμε μια επιλογή...

Τώρα...άποψη μού...μεταξύ των 2 κλείσιματων...αν υπάρχει μια μικρή διαφορά (που υπάρχει) δεν είναι τέτοια που θα επηρεάσει το αποτέλεσμα στην πράξη...
Δλδ ακόμη και το ίδιο στήσιμο φυσιγγίου να φτιάξεις με την μόνη διαφορά το 6στερο η 8στερο κλείσιμο και στηθείς σε ένα καρτέρι για κιχλες...αμφιβάλλω...αν στις 25 βολές έχεις έστω και 1 κιχλα διαφορά στο ντορβά, μεταξύ του ενός ή του άλλου κλεισίματος...

Εκείνο που έχει διαφορά και θέλει εξαρχής μελέτη και τροποποίησεις, τόσο σε αναλογίες, όσο και σε βυσματώσεις, είναι το ρελιαστό κλείσιμο...
Εκεί μιλάμε για άλλο φυσίγγι...

Τώρα βέβαια...αισθητικά...μεταξύ του 6στερου και του 8στερου, προτιμάω το 7στερο...😆😆😆
maxairakia6.jpg

..Αφιβάλλω...αν στις 25 βολές έχεις έστω και 1 κιχλα διαφορά στο ντορβά, μεταξύ του ενός ή του άλλου κλεισίματος...

Τώρα βέβαια...αισθητικά...μεταξύ του 6στερου και του 8στερου, προτιμάω το 7στερο...😆😆😆
Με το 7στερο παίρνεις παραπάνω 1/2 της τσίχλας στα 25, ενώ αν φτιάξεις 10αστερο μπορείς να πάρεις 2 παραπάνω τσίχλες στα 25.
😆

Με το 7στερο παίρνεις παραπάνω 1/2 της τσίχλας στα 25, ενώ αν φτιάξεις 10αστερο μπορείς να πάρεις 2 παραπάνω τσίχλες στα 25.
😆
Κοίτα...Ο ψυχολογικός παράγοντας, παίζει σημαντικότατο ρόλο στην υπόθεση σκόπευση...
Απ αυτή την μεριά, αν κάτι (στην συγκεκριμένη περίπτωση, το κλείσιμο) σου δίνει μεγαλύτερη σιγουριά, γιατί έχεις δει στις δοκιμές ότι σου δίνει το κατιτίς παραπάνω...έστω και λίγο...τότε ναι, μπορεί να έχει διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα...

Όλα παίζουν το ρόλο τούς..

Συμφωνώ και με τα δυο σου μηνύματα.

Στην ουσία όμως,
για μένα, είναι τόσες μεγάλες οι διαφορές που έχει ο κυνηγός στην απόδοση του, από μερα σε μερα που μεγαλύτερο κέρδος θα έχει να βελτιωθεί αυτός παρά να προσπαθεί να βελτιώσει όλα τα άλλα.
Θα έλεγα ότι μοιάζει με γκουασιμοδο που του φταίνε τα κοστούμια.

Status
Not open for further replies.
Back