Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπερα παιδες........
Εφτιξα σημερα δυο φυσιγγια παρομοια για ορτυκι.....
Ο καλυκας και στα δυο ειναι 66,20 mm και το κλεισιμο 6* στα 55,15mm
Το πρωτο Α1 688 1,52x30 No10 με βυσμα free shot
Το δευτερο granular 616 1,47x30 με βυσμα bioretabille 21.....
Και εγώ με α1 1,60*32 με 688 και Giovanni για τρυγωνια όμως ορτύκι δεν έχουμε εδω

Καλησπέρα!

Τι εννοώ...Μιλώντας για τις διάφορες του 8στερου με το 6στερο κλείσιμο και το ότι μπορείς να μεταφέρεις μια γόμωση από το 6στερο στο 8στερο και το ανάποδο...έστω με μια μικρή αυξομείωση πυρίτιδας...και να πάρεις ένα πανομοιότυπο φυσίγγι όσο αφορά τις βλητικές τιμές (πιέσεις, ταχύτητες, χρόνος κάννης κ.λ.π).

Στο ρελιαστό δεν ισχύει...

Καταρχήν θέλεις 5-6 χιλιοστά ψηλότερη βυσματωση προκειμένου να έχεις 5-6 χιλ κενό χώρο κάλυκα για να μπορείς να κλείσεις σε σχέση με τα 11-12 χιλ του αστεριού...
Και σαν αναλογίες πυρίτιδας/σκαγιών, θα πρέπει να ανεβεις 0,05-0,10 του γραμμ. σε πυρίτιδα και 1-2 γραμμ. σκάγια...
Για να πάρεις πανομοιότυπες βλητικές τιμές σε σχέση με το αστέρι...

Π.χ σε μια κλασική γόμωση αστεριού...
1,65×32 με 22αρι βύσμα...πας...
1,75×34 με 25αρι βύσμα σε ρελιαστό...

Άλλο φυσίγγι στην ουσία...

Σε γενικές γραμμές όλα αυτά...

Από κει και πέρα...μόνο αν δοκιμάσεις μόνος σου θα βρεις την αλήθεια βάση του δικού σου γούστου και των δικών σου θέλω...
Μα εσυ δεν φτιαχνεις ιδιο φυσιγγι αλλα εντελος αλλο !!! Που το ειδες αυτο εσυ οτι δεν μπορεις να φτιαξεις το 1,65χ32 σε ρελι απλα αλλαζοντας βυσμα σε ψιλοτερο ; Γιατι εμενα με δουλευουν μια χαρα !! Αντε να βαλεις 0,05 πυριτηδα παραπανω !!

Μα εσυ δεν φτιαχνεις ιδιο φυσιγγι αλλα εντελος αλλο !!! Που το ειδες αυτο εσυ οτι δεν μπορεις να φτιαξεις το 1,65χ32 σε ρελι απλα αλλαζοντας βυσμα σε ψιλοτερο ; Γιατι εμενα με δουλευουν μια χαρα !! Αντε να βαλεις 0,05 πυριτηδα παραπανω !!
Απάντησα στο συνάδελφο...τί ισχύει σε γενικές γραμμές...
Κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά...

Σαφώς μπορείς να κυνηγήσεις αν μεταφέρεις την γόμωση ενός αστεριού σε ρέλι αν θέλεις να κάνεις μια χειμωνιάτικη γόμωση, σε καλοκαιρινή...
Ή
Αν μια γόμωση σε αστέρι με μεσαίο καψούλι την γυρίσεις σε ρέλι με δυνατό καψούλι...θα δουλέψει...

Πάλι σε γενικές γραμμές...όλα μπορεί να χρειαστούν αναπροσαρμόγες...

Αλλά να βάλεις την ίδια ακριβώς γόμωση...κάλυκα, καψούλι, αναλογίες μπαρούτης/σκαγιών...και να κλείσεις αστέρι και ρέλι με μόνη διαφορά το ύψος του συγκεντρωτήρα και να σου δώσει ίδιες βλητικές τιμές...εγώ προσωπικά δεν το έχω δει...μόνο αν γεμίσεις το ρέλι σε κάλυκα 65 χιλ.

Δεν αμφιβάλλω ότι εσύ μπορεί να το κάνεις με επιτυχία...

Γέμισμα πανομοιότυπο κατά τα λοιπά,με διαφοροποίηση το ύψος του κυαθιου(ιδίου τύπου)68,5 -57,5mm 6* ,65,5-60mm(0)με ζελατινακι ελληνικο,γύρω στα 100bar πιο λίγο το στρογγυλό.
C7 στα 30γρμ.
Βάθος ρελιού 1,8mm το αστέρι,2,8mm το ρέλι.

Γέμισμα πανομοιότυπο κατά τα λοιπά,με διαφοροποίηση το ύψος του κυαθιου(ιδίου τύπου)68,5 -57,5mm 6* ,65,5-60mm(0)με ζελατινακι ελληνικο,γύρω στα 100bar πιο λίγο το στρογγυλό.
C7 στα 30γρμ.
Βάθος ρελιού 1,8mm το αστέρι,2,8mm το ρέλι.
Γιάννη καλησπέρα!
Τι κάνεις;

Την C7, στα 32-34 γρ δοκίμασες να μετρήσεις διαφορές;

Απάντησα στο συνάδελφο...τί ισχύει σε γενικές γραμμές...
Κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά...

Σαφώς μπορείς να κυνηγήσεις αν μεταφέρεις την γόμωση ενός αστεριού σε ρέλι αν θέλεις να κάνεις μια χειμωνιάτικη γόμωση, σε καλοκαιρινή...
Ή
Αν μια γόμωση σε αστέρι με μεσαίο καψούλι την γυρίσεις σε ρέλι με δυνατό καψούλι...θα δουλέψει...

Πάλι σε γενικές γραμμές...όλα μπορεί να χρειαστούν αναπροσαρμόγες...

Αλλά να βάλεις την ίδια ακριβώς γόμωση...κάλυκα, καψούλι, αναλογίες μπαρούτης/σκαγιών...και να κλείσεις αστέρι και ρέλι με μόνη διαφορά το ύψος του συγκεντρωτήρα και να σου δώσει ίδιες βλητικές τιμές...εγώ προσωπικά δεν το έχω δει...μόνο αν γεμίσεις το ρέλι σε κάλυκα 65 χιλ.

Δεν αμφιβάλλω ότι εσύ μπορεί να το κάνεις με επιτυχία...
Απαντησες στον συναδελφο τι ; Οτι αν εχεις ενα φυσιγγι που σου αρεσει 32 γρ και θελεις να το περασεις σε ρελι ,θα το κανεις 34 γρ .think.
Θα ξεχασουμε και αυτα τα λιγα που ξερουμε !! Οταν δινετε σιμβουλες τουλαχιστον να ειναι σωστες συμβουλες και ποσο μαλον σε νεους ανθρωπους !!
Χωρια που υπαρχουν μετρισεις που δειχνουν οτι το ρελι εχει μεγαλητερη αντισταση και μεγαλητερη η ιση pmax με το αστεροιδες !!
Η διαφορα απο αστερι σε ρελι στην ταχυτητα που εχω βρει εγω με τις μετρισεις σε ιδια φυσιγγια απλα αλλαζοντας υψος βυσματος ειναι το πολυ 10 μ/δ αρα δεν νωμιζω οτι γινεται απο χειμωνιατικο καλοκαιρινο !! Καληνυχτα !!

Απαντησες στον συναδελφο τι ;
Ξαναδιάβασε από την αρχή της συζήτησης τα μηνύματα και θα καταλάβεις...
Οτι αν εχεις ενα φυσιγγι που σου αρεσει 32 γρ και θελεις να το περασεις σε ρελι ,θα το κανεις 34 γρ .think.
Απομόνωσες ένα παράδειγμα μιας
πρότασης χωρίς να λαμβάνεις υπόψη την όλη πρόταση...
Και σαν αναλογίες πυρίτιδας/σκαγιών, θα πρέπει να ανεβεις 0,05-0,10 του γραμμ. σε πυρίτιδα και 1-2 γραμμ. σκάγια...
Για να πάρεις πανομοιότυπες βλητικές τιμές σε σχέση με το αστέρι...

Π.χ σε μια κλασική γόμωση αστεριού...
1,65×32 με 22αρι βύσμα...πας...
1,75×34 με 25αρι βύσμα σε ρελιαστό
Κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος....
Οταν δινετε σιμβουλες τουλαχιστον να
ειναι σωστες συμβουλες και ποσο μαλον σε νεους ανθρωπους !!
Υπάρχει κάποιος που διεκδικεί την απόλυτη γνώση εδω μέσα;
Ή
Έχει πτυχίο και κυρίως επαγγελματική ενασχόληση με τη βλητική επιστήμη;

Να κάτσω και γω ο "μπακάλης", μαθητής στο θρανίο, να μάθω 5 πράματα...
Χωρια που υπαρχουν μετρισεις που δειχνουν οτι το ρελι εχει μεγαλητερη αντισταση και μεγαλητερη η ιση pmax με το αστεροιδες !!
Δεν έτυχε, πότε, να δω τέτοιες μετρήσεις...
Ειδικά στις πιέσεις...
Ειλικρινά...ενδιαφέρομαι... αν έχεις σχετικά άρθρα ή μετρήσεις να τις παραθέσεις...
Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τα γραφόμενά σου...

Ο συναδέρφος Γιάννης, παραπάνω, σε ίδια γόμωση, με διαφορα ψηλότερο βύσμα, μέτρησε 100 bar πιέση χαμηλότερη το ρελιαστο...
Και μάλιστα σε 65αρι κάλυκα το ρελιαστό...
Σε ισουψή κάλυκα...το πιθανότερο...Η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη...
Η διαφορα απο αστερι σε ρελι στην ταχυτητα που εχω βρει εγω με τις μετρισεις σε ιδια φυσιγγια απλα αλλαζοντας υψος βυσματος ειναι το πολυ 10 μ/δ αρα δεν νωμιζω οτι γινεται απο χειμωνιατικο καλοκαιρινο !! Καληνυχτα !!
Γύρω στα 15 μ/δ στα 2,5 μέτρα, την έχω βρει εγω...μικρή η διαφορά μας...
Αν "τσιμπαγες" το ρελιαστό 0,05-0,10 του γραμμ. μπαρούτη και 1-2 γραμμ. σκάγια...το πιθανότερο...να έπαιρνες παρεμφερή τιμές...

Δεν είναι μόνο οι ταχύτητες, που χαρακτηρίζουν ένα φυσίγγιο...
Οι κυριότερες τιμές είναι ο χρόνος κάννης, πίεση και η σωστή καμπύλη καύσης...
Καληνυχτα !!
Καλημέρα και καλή συνέχεια!!!

Ενα ακομη σεταπ για ορτυκι με mb32......
Nobel sport 12/67 688 1,60x30 No 10 free shot 6* 55,15mmView attachment 89819
Η περδικα ερχεται........
Mb32 fiocchi 616 1,72x33 No 7 sg22 57,80 mmView attachment 89821
Παλι για περδικα αλλα χειμωνα........
Mb32 fiocchi 616 1,80x34 No 7 GT21 58,00 mmView attachment 89822
Όμορφα καλοφτιαγμενα Βαγγέλη!!!
Καινούριες γομώσεις, για δοκιμή ή έτοιμες, δοκιμασμένες;

Εκείνη την MB32 στα 30 γραμμ. για ορτύκι την "λυπάται η ψυχή μού"...
Δεν ξέρω τη απόθεμα έχεις...Κράτησε την για πιο "δυνατές" γομώσεις...
Για ορτυκακι κάψε καμία σκοπευτική ή καμιά 30αρα-32αρα μονοβασική...

Όμορφα καλοφτιαγμενα Βαγγέλη!!!
Καινούριες γομώσεις, για δοκιμή ή έτοιμες, δοκιμασμένες;

Εκείνη την MB32 στα 30 γραμμ. για ορτύκι την "λυπάται η ψυχή μού"...
Δεν ξέρω τη απόθεμα έχεις...Κράτησε την για πιο "δυνατές" γομώσεις...
Για ορτυκακι κάψε καμία σκοπευτική ή καμιά 30αρα-32αρα μονοβασική...
Καλημερα .......
Αυτη που ειναι δοκιμασμενη και πολυ καλη ειναι το 1,72x33 No 7.......
Το 1,60x30 ειναι για δοκιμη........
Το ιδιο και το 1,80x34 με GT........αυτο το εκανα με Z2M 21 στο 1,75x34....

Καλημερα .......
Αυτη που ειναι δοκιμασμενη και πολυ καλη ειναι το 1,72x33 No 7.......
Το 1,60x30 ειναι για δοκιμη........
Το ιδιο και το 1,80x34 με GT........αυτο το εκανα με Z2M 21 στο 1,75x34....
Ωραίος!

Μήπως να κατεβάσεις και την χειμωνιάτικη στο 57,80...
Δοκίμασε και δες...

Ενα ακομη σεταπ για ορτυκι με mb32......
Nobel sport 12/67 688 1,60x30 No 10 free shot 6* 55,15m
Κωνικό στάδιο δεν έχεις μετά το χάραγμα ;
Βλέπω σε όλα μικρή τρυπούλα.
Θα πεις μικρό το κακό και για το μάτι αλλά αν μπορείς να το κάνεις και τέλειο αισθητικά !

Status
Not open for further replies.
Back