Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Νίκο,
Μπορεί να φαίνεται σχετικά μικρή η ταχύτητα, δες όμως τα υπόλοιπα στοιχεία της συνταγής. Σκάγια #3 που έχουν καλύτερο βαλλιστικό συντελεστή από άλλα νούμερα, μικρότερου μεγέθους, που σε συνδιασμό με το γεγονός ότι όλα περιέχονται μέσα στο συγκεντρωτήρα (Steel 32) έχουν μικρότερη παραμόρφωση και "κρατάνε" καλύτερα την ταχύτητα. Και μην ξεχνάμε το γεγονός ότι οι πιέσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 740bar.
Κοίταξε το εργοστασιακό Remington με ίδιο βάρος και # σκαγιών, γεμισμένα σε κάλυκα 76χιλ. Βγάζει ακριβώς την ίδια ταχύτητα με ελαφρώς μεγαλύτερες πιέσεις.
(Κάποιοι, όπως ο Βασίλης gvp9000, πίνουν νερό στο όνομά τους). :cool:

Capture.PNG

Καλημερα Μητσαρα!!!
Μην μου απαντας με ερωτηση....ρωτησα εαν το θεωρειται αργο...
Την γνωμη σου πες μου εαν θελεις φιλε!!
Καλημέρα ... Εξαρτάται πως ορίζει ο καθένας το αργό.
Αν υποθέσουμε ότι κάτω από 380 το φυσίγγι είναι αργό και πάνω από 400 γρήγορο, τότε ναι, είναι αργό.
Αλλά μην νομίζεις ότι έχει τεράστια διαφορά από ένα γρήγορο.

Το όλο θέμα είναι να βρεις τρόπο να κρατήσεις τα σκάγια σφαιρικά και ενωμένα στην αρχή.
Ο Λευτέρης δεν νομίζω ότι χρησιμοποιεί αλεύρια οπότε δουλεύει υπερπροοδευτικές με χαμηλότερες αρχικές.

Θα απαντήσει και ο ίδιος.

Αν στα 40m η διαφορά στην διάτρηση είναι 4mm στα 50mm, σε μεγαλύτερες αποστάσεις θα είναι ακόμα μικρότερη.

Σου γράφω, τι βλέπω εγώ.

Με τις λίγες γνώσεις που έχω βλέπω το εξής.

Όλοι λένε ότι η συνταγή πρέπει να είναι ισορροπημένη.
Τι σημαίνει αυτό ;
Σημαίνει ότι δίνει την απαιτούμενη συγκέντρωση και διάτρηση στα μέτρα, στο θήραμα και στις συνθήκες που θα χρησιμοποιηθεί.

Δεν μπορούμε κοιτώντας μόνο μια παράμετρο (πχ v1.5 ή πυρίτιδα ή ποιότητα σκαγιών) να βγάλουμε συμπέρασμα για ένα φυσίγγι.

Αν όλοι έγραφαν στο κουτί τα πραγματικά και αληθή στοιχεία των φυσιγγίων πολλοί θα είχαν κλείσει ή θα αναγκαζόντουσαν να γίνουν καλύτεροι.

Εγώ πχ βολεύομαι με την V2.5 και την V10 ή ακόμα καλύτερα την V20, στους μείον 10 και συν 20.
Πραγματικό νούμερο σκαγιού, απαραίτητο.
Επίσης με αναγραφή των συγκεντρώσεων που έδωσαν 2-3 συσφίξεις, με 2-3 κάνες, με 2-3 νούμερα σκαγιών στα 36.5m.
Και όλα αυτά με τις τυπικές τους αποκλίσεις για να δούμε σταθερότητα.

Πείτε μου, ζητάω πολλά ;;; :) :) :)

Νίκο,
Μπορεί να φαίνεται σχετικά μικρή η ταχύτητα, δες όμως τα υπόλοιπα στοιχεία της συνταγής. Σκάγια #3 που έχουν καλύτερο βαλλιστικό συντελεστή από άλλα νούμερα, μικρότερου μεγέθους, που σε συνδιασμό με το γεγονός ότι όλα περιέχονται μέσα στο συγκεντρωτήρα (Steel 32) έχουν μικρότερη παραμόρφωση και "κρατάνε" καλύτερα την ταχύτητα. Και μην ξεχνάμε το γεγονός ότι οι πιέσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 740bar.
Κοίταξε το εργοστασιακό Remington με ίδιο βάρος και # σκαγιών, γεμισμένα σε κάλυκα 76χιλ. Βγάζει ακριβώς την ίδια ταχύτητα με ελαφρώς μεγαλύτερες πιέσεις.
(Κάποιοι, όπως ο Βασίλης gvp9000, πίνουν νερό στο όνομά τους). :cool:

View attachment 51368

Ναι Λευτερη αυτα βλεπω....Θα το στησω το σεταπ και θα το δοκιμασω....Προς ΘΕΟΥ....οχι γιατι δεν σε
πιστευω....Θελω απλα να δω την ανακρουση που θα εχει και την ταχυτητα που θα βγαλει !!
Τωρα σκεπτομαι...η να βαλω επινικελωμενα σκαγια....η να κοψω 2 γραμμαρια και να τα βαλω σε αλευρι
και με μολυβδινα σκαγια.
Ισως στησω και τα δυο...
Οπως και ν'αχει.....σε ευχαριστω για την απαντηση !!!

21οC
40m
Mod

V1.5=366
V0=388
Διάτρηση=51mm

V1.5=410
V0=435
Διάτρηση=55mm

Δεν βλέπω Δημήτρη διαφορά στην διάτρηση αν τα σκάγια δεν παραμορφωθούν.
Για μενα Βασιλη απο τις εμπειριες μου ειναι πολυ αργο !!! Για το παπι !!! Για τα αλλα δεν ξερω !! Ασε που ειναι παρα πολλα τα γρ ακομα και για λαγο ,μεχρι τα 38 εισαι καλυμενος για ολλα τα κυνηγια ετσι πιστευω εγω ;)

View attachment 51359
θα ήθελα να σε ρωτήσω αν εχεις δοκιμασει με 688 στην τιπικη γομοση τιςsp2 για 52γρ τι μπαρ βγαζει στο στισιμο που κανεις.δοκιμαζοντας με 040 πανω και λιγη σ4 για βοήθεια στα45γρ ανοιξα το κοντακι τις 303 στην βαση του.για μενα ειναι το απόλυτο υλικο αλλα χωρις το πιεσομετρο που εχεις στα πολλα γρ ακροβατείς.

Κώστα,
Δεν κάνω στρωματοποιήσεις, ούτε χρησιμοποιώ "προσάναμα" για την SP2. Δεν το χρειάζεται.
Το 040 πάνω από την S4, δεν κατάλαβα τι είναι.
Δεν έχω δοκιμάσει με 688. Μόνο με 684.

Λευτερη την εχω δουλεψει την SP2 με 688 και UEE . Δεν λεει ''οχι''.....και δεν αφηνει καταλοιπα...!!!
Την δουλεψα και με στρωματοποιηση....Εκει αλλαζουν ολα....και εννοω οτι βγαζει δοντια η πυριτιδα....
αναλογα την στρωματοποιηση που θα κανεις...
Στην στρωματοποιηση δεν χρειαζετε ιδιαιτερα δυνατο καψουλι .

Νίκο,
Κοίτα, με προσοχή, τα στοιχεία της παρακάτω συνταγής.
(Παρότι σε κάλυκα 70χιλ. πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε όπλα δοκιμασμένα στα 1370bar).
Τι να την κάνεις τη στρωματοποίηση όταν έχεις τέτοια αποτελέσματα; Άσε που ακροβατείς σε τεντωμένο σχοινί.

36γραμ.PNG

Κώστα,
Δεν κάνω στρωματοποιήσεις, ούτε χρησιμοποιώ "προσάναμα" για την SP2. Δεν το χρειάζεται.
Το 040 πάνω από την S4, δεν κατάλαβα τι είναι.
Δεν έχω δοκιμάσει με 688. Μόνο με 688
040 παραπανω sp2 ειχα απο την τιπικη γομοση που χρησιμοποιειται στα 52γρ.όπως και να χει ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Προσαναμα βαζεις για να την καψεις ας πουμε στα 36 γρ οχι στα 46 !!! Σιγουρα θα ειχες καμποσα μπαρ αλλα δεν ειμαι σηγουρος οτι για το κοντακι φταιει αυτο !!!
Δεν εχεις αδικο αλλα η αίσθηση που σου δίνει σαν τουφεκια ειναι σε παίρνει για λιγο ακομα .

Νίκο,
(Παρότι σε κάλυκα 70χιλ. πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε όπλα δοκιμασμένα στα 1370bar).
Τι να την κάνεις τη στρωματοποίηση όταν έχεις τέτοια αποτελέσματα; Άσε που ακροβατείς σε τεντωμένο σχοινί.

View attachment 51512
465m/s
850bar
στα 36gr με αστέρι

Νίκο,

View attachment 51512

Εχεις δικιο....Δεν ξερω το ''γιατι''.....αλλα αυτες τις ταχυτητες δεν μου τις εδωσε....Βεβαια εχω κανει λιγες
δοκιμες με αυτην την μπαρουτι....και παραλληλα δεν αμφισβητω το οτι λες...

ΥΓ. Χωρις να υπερβάλω.....οι δοκιμες σου για μενα....Οαση στην ερημο Λευτερη !!!!

Νάσαι καλά Νίκο.

2.50 με2.60
2.50 + 0.40 = 2.90 για 52γραμ. σκάγια, είσαι αρκετά ψηλά στις πιέσεις, ακόμη και αν χρησιμοποιείς συγκεντρωτήρα με αμορτισέρ και σκάγια μεγάλης διαμέτρου. Θα σου πρότεινα να μην υπερβείς τα 2.70.
Φαντάσου πόσο περισσότερο ανέβηκαν οι πιέσεις χρησιμοποιώντας και S4 σαν προσάναμα.
Δες την παρακάτω συνταγή, για παράδειγμα:

52γραμ.PNG

Νάσαι καλά Νίκο.

2.50 + 0.40 = 2.90 για 52γραμ. σκάγια, είσαι αρκετά ψηλά στις πιέσεις, ακόμη και αν χρησιμοποιείς συγκεντρωτήρα με αμορτισέρ και σκάγια μεγάλης διαμέτρου. Θα σου πρότεινα να μην υπερβείς τα 2.70.
Φαντάσου πόσο περισσότερο ανέβηκαν οι πιέσεις χρησιμοποιώντας και S4 σαν προσάναμα.
Δες την παρακάτω συνταγή, για παράδειγμα:

View attachment 51521
Ναι το "σωστο" θα ηταν 0,5ς4+2 sp εκει θα ειχε λιγοτερα μπαρ

Status
Not open for further replies.
Back