Ναι δεν σε κατακρίνουμε επειδή δεν ξέρεις. Ούτε εγώ ξέρω. 1 χρόνο μόλις γεμίζω φυσίγγια και ότι απορία έχω ρωτάω και εγώ για να μάθω. Αλλά το πλεονέκτημα της ιδιογομωσης είναι ότι μπορείς εσύ μόνος σου να βελτιώσεις το φυσιγγι σου κάτι που με τα εμπορικά δεν γίνεται. Οπότε πρέπει να κάτσεις να πεδευτεις να σπάσεις το κεφάλι σου να ρωτήσεις να διαβάσεις για να μάθεις και κυρίως να καταλάβεις πως και γιατί επιδρά η κάθε παράμετρος στο φυσιγγι ώστε να μπορείς και μόνος σου να κρίνεις τι μπορεί να φταιει για να το διορθωσεις και στο τέλος είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις και θα φτιάξεις τέλειο φυσιγγι. Ασφαλώς και θα βοηθήσουν όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω από εσένα εδώ πέρα. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι ότι έχεις ένα αδύναμο φυσιγγι. Για αυτό μπορεί να φταίνε οι εξής παράμετροι. Κακό κλείσιμο. Όχι σωστό ύψος στο ρελιασμα. Αδύναμο καψουλι. Μικρή ποσότητα πυρίτιδας ή πυρίτιδα με υγρασία ,μεγάλη μάζα γόμωσης δηλαδή παραπάνω από αυτή που μπορεί να ωθήσει η ποσότητα πυρίτιδας που βάζεις, διαφυγή αερίων και γενικότερα ακατάλληλο βύσμα, πολύ μαλακά σκάγια ή πολύ λεπτά σκάγια και μπορεί και άλλα που εμένα δεν μου έρχονται στο μυαλό η δεν τα ξέρω. Όπως πρότειναν και τα παιδιά παραπάνω το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό από όλα μαλλον για αρχή είναι να μειώσεις τα γραμμάρια στα σκάγια σε συνδιασμό με περισσότερο πάτημα στο ρελιασμα. Έτσι θα ανεβάσεις λίγο την ταχύτητα χωρίς να αυξηθούν οι πιέσεις και θα δυναμώσεις λίγο το φυσιγγι σου. Εγώ αυτό θα έκανα για αρχή.Κανείς δεν γεννήθηκε να ξερή...
Εγω παλιότερα με την benelli είχα θέματα με την C7 ......... Δε βρήκα ποτέ αξιοπρεπές φυσίγγι με αυτήν για πέρδικα από 32 έως 34 γραμμάρια σε Νο7...... Δεν την ξαπαπηρα και ησύχασα.......Δεν είπα ότι φταίει η ιδιογομωση αλλά ρε σεις είχα 2 κιλα σοκολ στο ρελι είτε 5 η 6 η 7 κενο από το τζαμάκι δεν είχα ποτέ θέμα και είχα κάνει πολλά θηράματα...
Όταν πειρα σ4 διασποράς και μαλλινη 35γρ όλα ζωντανά... ποιο πριν μου είχε φτιάξει κάποιος που ήξερε παλη Σ4 σε άστερι και κουαλαντι διασπορεα παλι όλα ζωντανά..
Αρα λες να κόβω κάλυκες στο άστερι 68.50mm και να πατάω όλες τις πυρίτιδες στα 57mm
Και στο ρελι πόσο; ;;; 5mm 6mm 7mm
Και αν κούρασα σορυ προσπαθώ να βγάλω άκρη.
Εγω ένα άλλο που πιστεύω είναι επιδει είναι πολύ γρήγορες η σ4 μβ32 ανοίγουν πολύ στο χαρτί την κατανομή σε σχέση με την σοκολ που ειχα συνηθίσει με 5τσοκ μπεκάτσα ότι σκορπάει πολύ και για αυτό έχει ζωντανά..Εγω παλιότερα με την benelli είχα θέματα με την C7 ......... Δε βρήκα ποτέ αξιοπρεπές φυσίγγι με αυτήν για πέρδικα από 32 έως 34 γραμμάρια σε Νο7...... Δεν την ξαπαπηρα και ησύχασα.......
Δεν ξέρω να σου απαντήσω....... Εμένα η mb32 πάει καλά σε πέρδικα,το ίδιο σεταπ και σε φίλους που έδωσα είναι πολύ ευχαριστημένοι......Εγω ένα άλλο που πιστεύω είναι επιδει είναι πολύ γρήγορες η σ4 μβ32 ανοίγουν πολύ στο χαρτί την κατανομή σε σχέση με την σοκολ που ειχα συνηθίσει με 5τσοκ μπεκάτσα ότι σκορπάει πολύ και για αυτό έχει ζωντανά..
Και ότι δεν της πατάω καλα.
Εγω θέλω να τα βρω με 1 πυρίτιδα να κυνηγάω μπεκάτσα περδικα στα 35-36 γρ και τελος δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο απλά να ξέρω ότι όταν φεύγει το θήραμα φταίω εγώ και όχι τα φυσίγγια μου η τα φυσίγγια που αγόρασα.Δεν ξέρω να σου απαντήσω....... Εμένα η mb32 πάει καλά σε πέρδικα,το ίδιο σεταπ και σε φίλους που έδωσα είναι πολύ ευχαριστημένοι......
Τη ΜΒ32 αν της βρεις τα κουμπια της, ανοιγει 1.10cm × 1.10cm στα 12m για πλακα.....Εγω ένα άλλο που πιστεύω είναι επιδει είναι πολύ γρήγορες η σ4 μβ32 ανοίγουν πολύ στο χαρτί την κατανομή σε σχέση με την σοκολ που ειχα συνηθίσει με 5τσοκ μπεκάτσα ότι σκορπάει πολύ και για αυτό έχει ζωντανά..
Και ότι δεν της πατάω καλα.
Τη ΜΒ32 αν της βρεις τα κουμπια της, ανοιγει 1.10cm × 1.10cm στα 12m για πλακα.....
Ναι μόνο αυτόν δουλεύω..ΜΕ ελικοειδή είναι?
Ποσα χιλ κενο θέλει για να μην είναι κλανια;Μια χαρα κατανομαρα!!!
6Ποσα χιλ κενο θέλει για να μην είναι κλανια;
Η MB32? Από το τζαμάκι;
6mm κενο....με 5.5mm χαλας κι αλλο την κατανομή...με 5mm τη χαλας λιγο ακομη...αλλα κοβεις 0.05 πυριτιδα...Ποσα χιλ κενο θέλει για να μην είναι κλανια;
Η MB32? Από το τζαμάκι;
Όταν έχεις για βϋσμα ντιάνα ή φελό που ειναι βύσματα μικρής συμπιεσιμότητας, να αφήνεις κενό ελεύθερο χώρο με το τζαμάκι τοποθετημένο πάνω στα σκάγια 6.5 έως 7χιλ.Ποσα χιλ κενο θέλει για να μην είναι κλανια;
Η MB32? Από το τζαμάκι;
Όταν έχεις για βϋσμα ντιάνα ή φελό που ειναι βύσματα μικρής συμπιεσιμότητας, να αφήνεις κενό ελεύθερο χώρο με το τζαμάκι τοποθετημένο πάνω στα σκάγια 6.5 έως 7χιλ.
Εάν χρησιμοποιείς μάλλινη τάπα ή συγκεντρωτήρες μεγάλης συμπιεσημότητας ή ψηλά βύσματα, μεσώταπες. Τότε να αφήνεις 5 με 6χιλ ελεύθερο χώρο και πάντα με το τζαμάκι τοποθετημένο. Αυτά στο στρογγυλό ρέλι.
Βρε Νικόλα, βάλε ρε φίλε ένα τενεκέ και ρίξε μία στα μέτρα που τουφεκισες έτσι από περιέργεια!!!
Βρε Νικόλα, βάλε ρε φίλε ένα τενεκέ και ρίξε μία στα μέτρα που τουφεκισες έτσι από περιέργεια!!!
Εσένα έπρεπε να σε βάλουν να προμοταρεις τη βε 3