Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Δεν ξέρω αποστάσεις που τουφεκάς ... δεν φημίζομαι για την προτίμησή μου σε ψιλά σκάγια.
Για πέρδικα δεν θα έπαιρνα 7άρι μαζί μου.

Βέβαια αν τις κατεβάζεις με άλλα φυσίγγια έπρεπε να τις κατεβάζεις και με τα δικά σου ... σε αυτό συμφωνώ.

Όλοι με 7½. Και σοκολ 1.80χ34 δεν ήξερα ότι θέλει παραπάνω στο ρελι.
την μπεκάτσα και την περδικα την είχε κάνει φίλος με ιμπεριαλ cil

Πολύ κακώς..........
Μην μπερδεύεις την ιδιογόμωση με τα εμπορικά.
Ίσως κάνω λάθος αλλά έτσι κυνηγούσα ... (και όχι μόνο εγώ).

Έχω πολλά χρόνια να κυνηγήσω πέρδικα ... το προηγούμενο ΣΚ ένα μπουλούκι καμιά 10αριά πουλιά βγήκε μπροστά μου στον δρόμο.
Τις κοίταζα.
Ανοίγω την πόρτα βγάζω το όπλο, το γεμίζω με 8άρια ... μια με κοιτούσε από τα 20μ.
Την άφησα πέρασε τον δρόμο, πήγα τις σήκωσα και δεν έριξα.
Ήθελα μια για να δει ο μικρός.
Δεν το μετανιώνω που δεν έριξα.

Και η rem ετσι το έχει.
Ναι αλλά αν είναι Remi #6 τότε είναι πραγματικό 5,5 ιταλικό και όχι 7 ;)
Σημείωσε επίσης ότι το συγκεκριμένο δεν χαμπαριάζει από θερμοκρασία ...

Και με κοροϊδεύετε για το πεντάρι εμπορικό = πραγματικό εξάρι.
Όχι θα πάρω εφτάρι να μου βγει οχτάρι 🤣

Βρε ούρτ βρέιιιιιι αχαχαχαχ

Ναι αλλά αν είναι Remi #6 τότε είναι πραγματικό 5,5 ιταλικό και όχι 7 ;)
Σημείωσε επίσης ότι το συγκεκριμένο δεν χαμπαριάζει από θερμοκρασία ...

Και με κοροϊδεύετε για το πεντάρι εμπορικό = πραγματικό εξάρι.
Όχι θα πάρω εφτάρι να μου βγει οχτάρι 🤣

Βρε ούρτ βρέιιιιιι αχαχαχαχ
Η Remington είναι εκτός ανταγωνισμού είτε εμπορικά είτε φτιαχτα..
Αλλα είναι για λίγες τσέπες..
Η αλήθεια είναι όλοι μα όλοι οι παλιοί Περδικάδες έριχναν 6αρια και κυρίως αμερικανικά...

Το νο 7 για την πέρδικα, είναι θάνατος. Εξυπακούεται για πουλιά φερμαριστά και τουφεκιές μέχρι 35 μέτρα το πολύ. Δεν υπάρχει και λόγος να γίνονται βολές στα 40 μέτρα ή παραπάνω. Συνήθως οι βολές αυτές, είναι από πίσω, το πουλί ήδη έχει πάρει μεγάλη φόρα, με αποτέλεσμα και σκάγια να πάρει, συνήθως θα κρεμάσει πόδια και θα πέσει λαβωμένο σε πολύ μακρινή και κατηφορική απόσταση. Στις περιπτώσεις αυτές, ακόμη και για το σκυλί είναι δύσκολο να επαναφέρει το θήραμα.
Τωρα μίλησες με εμπειρία 👌👍

Η Remington είναι εκτός ανταγωνισμού είτε εμπορικά είτε φτιαχτα..
Αλλα είναι για λίγες τσέπες..
Η αλήθεια είναι όλοι μα όλοι οι παλιοί Περδικάδες έριχναν 6αρια και κυρίως αμερικανικά...
Εμένα με κόβεις για νέο ?
Της παλιάς σχολής είμαι ... μην με βλέπεις κομπιουτερά.

Σου είπα ... #5 ιταλικό να γράφει το εμπορικό για πέρδικα, για να είναι πραγματικό 5-6.
Τα εφτάρια καλά είναι για πρώτο φυσίγγι σε φερμαριστά αλλά που ξέρεις αν δεν σου πεταχτεί στα 25m.
Μέχρι να ισιάσεις έχει πάρει 10μ.
Αν χρειαστείς δεύτερη τουφεκιά ?
Αν κάνει κρύο ?
Αν το σκάγια είναι ψιλομούφα ?

Είπαμε ο καθένας χρησιμοποιεί το φυσίγγι που τον κάνει να νιώθει σιγουριά.
Κανένα θήραμα δεν αναστήθηκε με ένα νούμερο χοντρότερο σκάγι .... 🤣 Ημιαστείο ...

Τα Rem είναι όντως ακριβά ... πολύ ακριβά.

ps
Πες μας τίποτα για τον φίλο μου τον χομπίστα ... διαβάζω ότι γαζώνει ...

Last edited:
Εμένα με κόβεις για νέο ?
Της παλιάς σχολής είμαι ... μην με βλέπεις κομπιουτερά.

Σου είπα ... #5 ιταλικό να γράφει το εμπορικό για πέρδικα, για να είναι πραγματικό 5-6.
Τα εφτάρια καλά είναι για πρώτο φυσίγγι σε φερμαριστά αλλά που το ξέρεις αν δεν σου πεταχτεί στα 25m.
Μέχρι να ισιάσεις έχει πάρει 10μ.
Αν χρειαστείς δεύτερη τουφεκιά ?
Αν κάνει κρύο ?
Αν το σκάγια είναι ψιλομούφα ?

Είπαμε ο καθένας χρησιμοποιεί το φυσίγγι που τον κάνει να νιώθει σιγουριά.
Κανένα θήραμα δεν αναστήθηκε με ένα νούμερο χοντρότερο σκάγι .... 🤣 Ημιαστείο ...

Τα Rem είναι όντως ακριβά ... πολύ ακριβά.

ps
Πες μας τίποτα για τον φίλο μου τον χομπίστα ... διαβάζω ότι γαζώνει ...
ΒΕΤΕΡΆΝΟΣ και εσυ;;;;;;
Ο χομπίστας μου είπε μ@λακ@ πέτα τις σερπατινες και βαλε φυσίγγια της προκοπής να πιάνω και εγω κανα πουλί.yelling.
Ο μαύρος το παλεύει αλλά δεν θα γίνει περδικοσκυλο:confused:

Παιδες ....αυτο που καταληγω απο τις δοκιμες συναδελφων κατα καιρους, καθως
και απο διαπιστωσεις (π.χ. ΝικοςΠ με την σφραγισμενη sipe) και απο προσωπικη εμπειρια, ειναι οτι πρεπει να ξαναδοκιμαζουμε τα σετ απ μας οταν ανοιγουμε πυριτιδα απο νεα συσκευασια, με ταχογραφο ή αλλες μεθοδους (χαρτονια για κατανομη, τενεκε, ξυλα, καταλογους, περιοδικα κλπ)! Διαφορετικα στον κυνηγοτοπο βρισκομαστε προ εκπληξεως...
έχω βαρεθεί να το γράφω
για τα ΛΟΤ των ευρωπαικών μπαρουτιών

* απο τα 90'ς το είχα διαπιστώσει! χώρια που ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ Γ. Βλαχόπουλος με είχε προειδοποιήσει!
** ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ Γ. Βλαχόπουλος μου είπε πως οι ΒΛΗΤΙΚΕΣ διαφορές από ΛΟΤ σε ΛΟΤ, επισκιάζουν τις όποιες διαφορές λόγω καιρικών συνθηκών!!!!

Ίσως πραγματικά,από λοτ σε λοτ να έχουμε κάποιες διαφορές.Ας πούμε για τη σιπε ,π.χ. με μια γόμωση στο 1.65 έχουμε περίπου 300φυσιγγια στο 1/2κιλο. Αναλογιστείτε,πόσα χρόνια περνάει ένας λαγοκυνηγος...Βέβαια,καλό είναι ,όταν βρούμε μια γόμωση που μας ταιριάζει,να εξασφαλίσουμε αρκετή απ' τη συγκεκριμένη πυρίτιδα.Αυτο δεν είναι εφικτό πάντα.Στα εμπορίου,δεν αλλάζουν υλικά;Κι εκεί κανονικά, σεβόμενοι το θήραμα,είτε είναι λαγός είτε ψαρονι, επιβάλλονται δοκιμές .Αυτήν είναι η άποψή μου...Όσον αφορά το επίπεδο του Βλαχοπουλου στη βλητική,είναι τουλάχιστον Υπερτεραστιο!!!

Εδω που ''φτασαμε''......Εαν δοκιμαζεις το καινουργιο Λοτ εισαι χαμενος απο χερι.
Δοκιμαζω παντα και το ιδιο Λοτ οταν ανοιξω καινουργια συσκευασια..( εννοω μισοκιλο )....
Σε καλο μου βγηκε....Το ιδιο Λοτ σε πυριτιδα sipe σε καινουργιο μισοκιλο σφραγισμενη συσκευασια
μου βγηκε φολα απο την κατασκευη του...
Στην ιδια δοσολογια και στησιμο...η προηγουμενη εδινε V1,5-400m/s και η καινουργια V1,5-354m/s.
και δεν δουλευε με κανενα καψουλι απο 684 - 615 μεχρι και 688 !!!
Αρχισα τις ''ταρζανιες'' λυπομουν να την πεταξω....μετα απο ''κοπους και βασανα'' καταφερα να την
κανω να δουλεψει....και την γεμισα σε τσιχλο φυσιγγια...

Status
Not open for further replies.
Back