Συμπόσιο στην Βοσκοπούλα

ρε Σταύρο, στα ίδια μέρη πηγαίνουμε για φαγητό!! Εξαιρετική η ΕΛΙΑ, πράγματι!
Αγαπητε Λεο, την τελευταια φορα που βρεθηκαμε στο Γαλατσι, ελπιζω να θυμασαι την αποψη μου για τις «νεου» τυπου κοπες.
Σιγουρα θα εχεις ακουσει την λεξη λαπα, συνηθως κοβεται κιμας (μοσχαρι) και ειναι ενα απο τα φθηνοτερα μερη του μοσχαριου. Σημερα, η μοσχαρισια σπαλομπριζολα προσφερεται μαζι με την λαπα και βαφτιζεται ΤΟΜΑΧΟΟΥΚ, η λεγομενη πανσετομπριζολα.
Εαν λοιπον σου την χρεωσω 25 ευρω, δυσκολα θα το δεχθεις!!!
Ενω σαν ΤΟΜΑΧΟΟΥΚ θα το δεχθεις ακομα και στα 45 ευρω.
Δεν θα συνεχισω, γνωριζεις την αποψη μου και για τα κρεατα « βαθειας ωριμανσης», θα αναφερω ομως οτι η λεξη ωριμανση χρησιμοποιειται και εχει νοημα σε ζωντανους οργανισμους.
Ελα μια μερα να παμε να φαμε στην «Αυλη»/Ροδοπολη μια μοσχαρισια μπριζολα γαλακτος και τα λεμε…
Πολλα φιλια και χαιρετισμους!!!
 
Last edited:
Μιας και το αναφέρεις, προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα καμία από τις 2 φορές που πήγα στο Base Grill, σε αντίθεση με το Travolta που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη και έχει ψάρι, όπου πραγματικά άξιζε τα λεφτά του. Για παράδειγμα την “Αυλή” στη Ροδόπολη την θεωρώ πολύ πιο value και πολύ πιο γευστικό το κρέας που έχει.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου Δημοσθενη.
Να αναφερω οτι η « Αυλη» ειναι οικογενειακη ταβερνα, εχει σπουδαια κουζινα και πολυ καλα κρεατα, οι δε τιμες ειναι τσιμπημενες εως και 15% αλλα αξιζει καθε πιατο.
Η « Ελια» που αναφερω πιο πανω, δεν προσφερει «νεες» κοπες, διοτι γνωριζουν…
Εδω θα πω οτι ενα καλο κοματι κρεας ΔΕΝ χρειαζεται marketing για να πουληθει!!!
Επισης, πρεπει να αναφερθει, οτι υπαρχει τεραστια διαφορα στο κοινο που απευθυνεται η καθε επιχειρηση εστιασης!!!
 
Επισης, πρεπει να αναφερθει, οτι υπαρχει τεραστια διαφορα στο κοινο που απευθυνεται η καθε επιχειρηση εστιασης!!!
Κυρ Σταυρο
Να συμπληρωσω οτι
Σημερα η πλειοψηφια του κοσμου δεν μπορει να ξεχωρισει το κρεας που βλεπει μπροστα του αν οχι καν σε ειδος, τουλαχιστον σε μερος του ζωου

Το ιδιο ισχυει και για τα ψαρια
Δεν ξερουν ουτε τα ειδη ουτε τα μερη

Και αυτο τυχγανει εκμεταλευσης και απο τους κασαπηδες και απο τα μαχαζια εστιασης αλλα πολλες φορες επιμενουν και οι πελατες να ζητουν λαθος κατι

αρνισιο μπουτι βαφτιζεται παγιδακι και κωλοκτυπα αστακος

Μην πω για χειλου που βαφτηστικε συναγριδα(επεμενε ο πελατης οτι θελει αυτη τη συναγριδα. Πηγε να πει μα αυτο ειναι χειλου… η υπευθυνη και της λεει….. δεν θελω μα!!!! Αυτη ειναι συναγριδα και θα την εχουμε στο τταπεζι μας αποψε! Εεε οκ
Εφαγε χειλου που γιααυτον ηταν συναγριδα και ετσι την πλερωσε!)
 
Έχω πάει συνολικά πάνω από 30 φορές στο Base Grill και σε πολλά κρεατάδικα Ελλάδα και εξωτερικό. Σαφώς μπορεί να δοκιμάσει κάποιος μία αντίστοιχα γευστική κοπή σε κάποιο άλλο μαγαζί. Αυτό που, για μένα, υπερέχει το Base Grill είναι η ποικιλία των κοπών (που δεν βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα), η ποικιλία σε ελληνικά και ξένα κρέατα και η σταθερότητα στην ποιότητα διαχρονικά. Επίσης πετυχαίνουν σε μεγάλο βαθμό σταθερότητα στο να είναι το medium medium και το medium rare medium rare.

Αν ισχύουν ακόμα όσα μου είχαν πει κάποτε οι σερβιτόροι στο Περιστέρι, όλα τα σαλατικά τους τα καλλιεργούν είτε οι ίδιοι είτε συγκεκριμένοι επαγγελματίες που συνεργάζονται και όλα τα αμνοερίφια προέρχονται από συγκεκριμένες φάρμες με τις οποίες επίσης έχουν ειδική συνεργασία. Δεν είναι τυχαία στη θέση που βρίσκεται επί τόσα συνεχόμενα χρόνια.

Για το Τραβόλτα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά δεν έχω πάει ακόμα... Σε ψαρικά συστήνω ανεπιφύλακτα το Αφρόψαρο στο Ν. Ηράκλειο.
Έχεις δοκιμάσει ποτέ Βραζιλιάνικο κρεαταδικο , που έρχονται με τις σούβλες στο τραπέζι και κοβουν τα κρέατα με τα χατζάρια ?
 
Συνιθιζουν τωρα τελευταια ενα πραγμα να του αλλαζουν ονομα για να ναι πιο πιασαρικο

Ξερεις οπως οταν ο αλλος δουλευει λατζα και οταν τον ρωτουν τι κανει απαντα
Ύπευθυνος της επι των υδατων και χημικης κατεργασιας ειδων εστιασης μηκροβιακης επεξεργασιας προς ασφαλη επαναχρησιμοποιησην
.sarcastic.
Ξέρεις που πήγε αμέσως το μυαλό μου ....


 
Έχεις δοκιμάσει ποτέ Βραζιλιάνικο κρεαταδικο , που έρχονται με τις σούβλες στο τραπέζι και κοβουν τα κρέατα με τα χατζάρια ?
Έπαιζε παλιά ένα στην Καλλιθέα, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα, είχα πάει δύο φορές, καλό ήταν, αυτό που μου έχει μείνει, είναι το άρωμα και η γεύση του φρέσκο κομενου καφέ....δεν έχω ξαναπεί τέτοιον καφε
 
Έπαιζε παλιά ένα στην Καλλιθέα, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα, είχα πάει δύο φορές, καλό ήταν, αυτό που μου έχει μείνει, είναι το άρωμα και η γεύση του φρέσκο κομενου καφέ....δεν έχω ξαναπεί τέτοιον καφε
Αυτό σου έμεινε απο το κρεαταδικο ????

Funny Bunny Confused Bunny GIF - Funny Bunny Confused Bunny Great Job Bunny GIFs
 
Έπαιζε παλιά ένα στην Καλλιθέα, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα, είχα πάει δύο φορές, καλό ήταν, αυτό που μου έχει μείνει, είναι το άρωμα και η γεύση του φρέσκο κομενου καφέ....δεν έχω ξαναπεί τέτοιον καφε
Νομίζω υπάρχει ακόμα, αλλά δεν έχω πάει γιατί μου πέφτει και λίγο μακριά και δεν έχω δει καλές κριτικές.
Και συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, αν από το κρεατάδικο σου έμεινε ο καφές μάλλον επιβεβαιώνεται...
 
... Σε ψαρικά συστήνω ανεπιφύλακτα το Αφρόψαρο στο Ν. Ηράκλειο.
[/QUOTE]
Αν σου αρέσει το ψάρι, να πας στις μικρές Κυκλάδες, Ηλιουπολη ή Κηφισιά. Ψαροταβέρνα φάση, με αρκετά γκουρμέ πιάτα...τιμές λογικές 100 - 120 ευρώ τα δύο άτομα, με τους μεζέδες σου την ψαρουκλα σου και τα ποτά σου...έχει και φοβερό σχοινουσωτικο ρακομελο...
 
Νομίζω υπάρχει ακόμα, αλλά δεν έχω πάει γιατί μου πέφτει και λίγο μακριά και δεν έχω δει καλές κριτικές.
Και συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, αν από το κρεατάδικο σου έμεινε ο καφές μάλλον επιβεβαιώνεται...
Δεν ήταν κακό σε καμία περίπτωση, έπαιρναν σε σούβλες κάποια κρεατικα, κάποια ήταν πράγματι εύγευστα και κάποια κάτι σύνηθες και γνωστό....για την εμπειρία και μόνο, αν τύχει και σε βγάλει ο δρόμος πήγαινε...
 
Αυτό σου έμεινε απο το κρεαταδικο ????

Funny Bunny Confused Bunny GIF - Funny Bunny Confused Bunny Great Job Bunny GIFs
Καλό ήταν αλλά οκ όχι κάτι εξαιρετικό, αυτό που πήγα εγώ...δεν ξέρω αλλού...αν είχε και τίποτα βραζιλιάνες να σερβίρουν, θα ήταν σαφώς καλύτερα.. παίζει ρόλο και το περιβάλλον
 
Αγαπητε Λεο, την τελευταια φορα που βρεθηκαμε στο Γαλατσι, ελπιζω να θυμασαι την αποψη μου για τις «νεου» τυπου κοπες.
Σιγουρα θα εχεις ακουσει την λεξη λαπα, συνηθως κοβεται κιμας (μοσχαρι) και ειναι ενα απο τα φθηνοτερα μερη του μοσχαριου. Σημερα, η μοσχαρισια σπαλομπριζολα προσφερεται μαζι με την λαπα και βαφτιζεται ΤΟΜΑΧΟΟΥΚ, η λεγομενη πανσετομπριζολα.
Εαν λοιπον σου την χρεωσω 25 ευρω, δυσκολα θα το δεχθεις!!!
Ενω σαν ΤΟΜΑΧΟΟΥΚ θα το δεχθεις ακομα και στα 45 ευρω.
Δεν θα συνεχισω, γνωριζεις την αποψη μου και για τα κρεατα « βαθειας ωριμανσης», θα αναφερω ομως οτι η λεξη ωριμανση χρησιμοποιειται και εχει νοημα σε ζωντανους οργανισμους.
Ελα μια μερα να παμε να φαμε στην «Αυλη»/Ροδοπολη μια μοσχαρισια μπριζολα γαλακτος και τα λεμε…
Πολλα φιλια και χαιρετισμους!!!
Ευχαρίστως να πάμε στην Αυλή και όπου αλλού θέλεις!

Έχω λίγο διαφορετική άποψη για κοπές και για την "ωρίμανση" (προτιμώ τον όρο "σίτεμα"). Θα χαρώ να τα συζητήσουμε από κοντά!

Πολλούς χαιρετισμούς και από εμένα!
 
Ξέρεις που πήγε αμέσως το μυαλό μου ....


Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Το ότι υπάρχουν ξένοι τίτλοι σε κάποια πράγματα δεν σημαίνει ότι είναι πιασάρικα ή αποτελούν κάτι το φανταστικό! Σημαίνει απλά ότι κάποιοι άλλοι μπήκαν στη διαδικασία να τα ανακαλύψουν πρώτοι και μετά εμείς πέσαμε θύματα να ακολουθήσουμε τη φρασεολογία τους.

Παράδειγμα: πριν πάω στο Base Grill δεν είχα ακούσει ποτέ την "πικάνια". Εκεί την έμαθα αλλά δεν φταίει το Base Grill που τη λέει πικάνια. Φταίει το ότι στα άπειρα κρεατάδικα που είχα πάει ως τότε, δεν είχα δει πουθενά στον κατάλογο το "καπάκι κιλότου", που είναι η πικάνια. Και το πιο πιθανό είναι ότι και σήμερα αν πάει κανείς να παραγγείλει καπάκι κιλότου, ακόμα και ο κρεοπώλης θα τον κοιτά με απορία.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που νομίζουν ότι γίνονται σπουδαίοι απλώς επειδή αναμασούν ξένες λέξεις. Προσωπικά προτιμώ να λέω σπαλομπριζόλα (αντί για ribeye), στηθοπλευρές (αντί για τα αγαπημένα μου short ribs), κότσι (αντί για osso buco) αλλά όταν η κουβέντα φτάσει σε t-bone, πικάνια κλπ, τα πράγματα δυσκολεύουν.
 
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που νομίζουν ότι γίνονται σπουδαίοι απλώς επειδή αναμασούν ξένες λέξεις. Προσωπικά προτιμώ να λέω σπαλομπριζόλα (αντί για ribeye), στηθοπλευρές (αντί για τα αγαπημένα μου short ribs), κότσι (αντί για osso buco) αλλά όταν η κουβέντα φτάσει σε t-bone, πικάνια κλπ, τα πράγματα δυσκολεύουν.
Πράγματι έτσι είναι, αλλά από τη μια έχω ακούσει το tri-tip να το λένε 'τρίγωνο' και από την άλλη να μην ξέρουν το hanger steak , το flank και το skirt (διάφραγμα)
 
Έπαιζε παλιά ένα στην Καλλιθέα, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα, είχα πάει δύο φορές, καλό ήταν, αυτό που μου έχει μείνει, είναι το άρωμα και η γεύση του φρέσκο κομενου καφέ....δεν έχω ξαναπεί τέτοιον καφε
Αναβαθμίστηκε ρε έγινε ο Σκορπιός Παμ
Τώρα έχει άλλη γεύση
 
... Σε ψαρικά συστήνω ανεπιφύλακτα το Αφρόψαρο στο Ν. Ηράκλειο.
Αν σου αρέσει το ψάρι, να πας στις μικρές Κυκλάδες, Ηλιουπολη ή Κηφισιά. Ψαροταβέρνα φάση, με αρκετά γκουρμέ πιάτα...τιμές λογικές 100 - 120 ευρώ τα δύο άτομα, με τους μεζέδες σου την ψαρουκλα σου και τα ποτά σου...έχει και φοβερό σχοινουσωτικο ρακομελο...
[/QUOTE]
Πάμε να κεράσεις η θα μου πεις ξανά καλύτερα να σου δώσω δυο κούτες φυσίγγια όπως σήμερα
Δε θα με τρέχεις στις μεταφορικές με τον καύσωνα καλό το δώρο αλλά να μου τα στέλνουν στο σπίτι
Αμάν πχια
 
Αγαπητε Λεο, την τελευταια φορα που βρεθηκαμε στο Γαλατσι, ελπιζω να θυμασαι την αποψη μου για τις «νεου» τυπου κοπες.
Σιγουρα θα εχεις ακουσει την λεξη λαπα, συνηθως κοβεται κιμας (μοσχαρι) και ειναι ενα απο τα φθηνοτερα μερη του μοσχαριου. Σημερα, η μοσχαρισια σπαλομπριζολα προσφερεται μαζι με την λαπα και βαφτιζεται ΤΟΜΑΧΟΟΥΚ, η λεγομενη πανσετομπριζολα.
Εαν λοιπον σου την χρεωσω 25 ευρω, δυσκολα θα το δεχθεις!!!
Ενω σαν ΤΟΜΑΧΟΟΥΚ θα το δεχθεις ακομα και στα 45 ευρω.
Δεν θα συνεχισω, γνωριζεις την αποψη μου και για τα κρεατα « βαθειας ωριμανσης», θα αναφερω ομως οτι η λεξη ωριμανση χρησιμοποιειται και εχει νοημα σε ζωντανους οργανισμους.
Ελα μια μερα να παμε να φαμε στην «Αυλη»/Ροδοπολη μια μοσχαρισια μπριζολα γαλακτος και τα λεμε…
Πολλα φιλια και χαιρετισμους!!!
Ισως γίνομαι κουραστικός αλλά θα το ξαναπώ και ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων.
Ελάτε να φάμε γκιόσα στην Κόρινθο και θα τα ξεχάσετε όλα τα άλλα.
 
Back
Top