Σχετικά με Αορτήρες

μακριααααα φιλεμου βασιλη ειχα ,, και στο περπατιτο ανεβωκατεβαινε το οπλο σαν αμορτισεςςςς σε κουραζεεεε μην παρης ακουσεμε ;) ;)
Με τον ελαστικό αορτηρα εγκλωβιζεις το όπλο μεταξύ του χεριού και του σώματος δεν αφήνεις να χοροπηδάει.

Με τον ελαστικό αορτηρα εγκλωβιζεις το όπλο μεταξύ του χεριού και του σώματος δεν αφήνεις να χοροπηδάει.
σεβαστη η γνωμισου για μενα ειναι ενα ασανσερ που οταν περπαταςς αναιβωκατεβαινηηη,,την πεταξαααα και δεν την κρατησα ουτε για λουρι στο σκυλι μιας και ειχε ξεχιλωση στο φουλλλλ

Τον αορτηρα τον θέλω για συγκεκριμένη χρήση. Για να μπορώ να περπατάω στον βάλτο κυρίως. Δεν κάνω πολλά τέτοια κυνήγια αλλά ξέρω πως ήταν τα λίγα που έκανα χωρίς αορτηρα. Ο ελαστικός αορτηρας βολεύει λόγω του ότι είναι μαλακός. Ο δερμάτινος ναι μεν δεν παίζει τόσο αλλά εμενα δεν με βόλεψε γιατί δεν άφηνε καθόλου μποσικα στον ώμο μου και με ενοχλούσε το όπλο.

Είναι καλυτεροι οι ελαστικοι αορτηρες;

Πιστεύω ότι οι ελαστικοί αορτηρες βγήκαν για κυνηγούς που δεν αφήνουν το όπλο από τα χέρια τους αλλά τόν χρειάζονται.
π.χ.οταν θέλουν να κατουρησουν ή για μικρό διάστημα ενώ δεν περπατάνε.

Αυτό που σου είπε ο φίλος πιο πάνω. Δεν εμποδίζει και είναι εκεί για τη στιγμή που θα χρειαστεί να έχεις ελεύθερα χέρια. Για να περπατάς με κρεμασμένο όπλο δεν κάνουν. Πάει πάνω κάτω το όπλο. Μπορεί να σου πέσει κιόλας.

Προσπάθησε να κουβαλάς το όπλο χωρις αορτηρα η αν τον θεωρείς τόσο απαραίτητο,χρησιμοποίησε αποσπώμενος αορτηριουχους έτσι που να κάνεις χρήση του ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ,!

Για να περπατάς με κρεμασμένο όπλο δεν κάνουν. Πάει πάνω κάτω το όπλο. Μπορεί να σου πέσει κιόλας.
Δεν είχα κ δεν προκειται να εχω ελαστικό αορτηρα κ ας δείχνει πιο συμμαζεμενος πανω στο όπλο..
Θυμάμαι παλια μου εδωσε ενας συνάδελφος να του κρατάω μια παλια fabarm euro s special becaccia κ ο συγκεκριμένος αορτηρας που είχε παλατζαρε...
Ασε που αυτό ήταν κ επικίνδυνο γιατί ήταν κ κοντοκαννο όπλο.....

Δεν ξέρω ίσως η πιο ποιοτικοι να είναι κ πιο ενισχυμένοι κ να μην 'ψοφαει" γρήγορα το λάστιχο...

Προσπάθησε να κουβαλάς το όπλο χωρις αορτηρα η αν τον θεωρείς τόσο απαραίτητο,χρησιμοποίησε αποσπώμενος αορτηριουχους έτσι που να κάνεις χρήση του ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ,!
Ο άτιμος πάντα θα τυχει να χρειαστεί...
Εκεί που είμαι κατά είναι στο να αγοράζει κάποιος ένα ποιοτικο όπλο κ να το "τρυπάει" για να του προσθέσει αορτηριούχους...

Ίσως το μόνο κυνήγι που τον κάνει περιττό να είναι αυτό της μπεκάτσας, κ λόγω πυκνου αλλά κ γιατί τα όπλα εκεί συνήθως είναι ελαφριά...

Για τα ατυχήματα που μπορεί να προκαλεσει ένας αορτηρας είναι κάτι που δεν το δέχομαι γιατί η χρήση του απαιτεί κάποιους κανόνες που αν δεν ληφθουν υπόψιν τότε ναι μπορεί να συμβεί το κακό..

Και κάτι άλλο..
Ποιος ελέγχει τους αορτηριουχους μήπως έχουν λασκαρει στο κοντακι, η μηπως έχει λασκαρει η πλαϊνή βιδα τους?
Ποιος ελέγχει τον αορτήρα του αν είναι σε καλή κατάσταση κ ιδιαίτερα στις ακρες που σχηματίζονται οι θηλιές?
Το δέρμα σε εκείνα τα σημεία καποτε ξεραινεται κ χάνει τις αντοχές του...

Δεν ευθυνεται ο αορτήρας αλλά εμείς ευθυνομαστε για αυτον........

Επειδή χρησιμοποιώ χρόνια ελαστικό αορτηρα αλλά και δερμάτινο, συμφωνώ με τους παραπάνω. Οι ελαστικοί είναι για να τους χρησιμοποιήσεις όταν είναι ανάγκη και όχι να κρεμάς το όπλο και να προχωράς.

Όσο για την αντοχή, ότι πληρώνεις παίρνεις παιδιά, εγώ τον ελαστικό τον άλλαξα μετά από 5 χρόνια γιατί έφαγε πολύ βροχή την τελευταία μέρα πέρυσι και δεν τον καθάρισα από αμέλεια και τα μεταλλικά μέρη άρχισαν να οξυδωνονται και δεν είχε ξεχειλωσει χιλιοστό.τον δερμάτινο δεν ξέρω καν πόσα χρόνια τον έχω και δεν έχει κάνει κιχ.

Μη το λες... Μπορεί να τύχει σενάριο να πρέπει να σκαρφαλώσεις με χέρια, πόδια, δόντια και να χρειαστεί.
Έχω δύο αορτηρες χοντρούς καναβινους με αποσπώμενος αορτηριουχους.
Συνήθως βρίσκονται σε τσέπες από τα κυνηγετικά μου γιλέκα.
Είναι για καποια όπλα μου που φέρουν αορτηριουχους(χωρίς την μεταλλική θηλιά).

Κυνηγάω πολύ περπατητο,γύρω στο 85-90% των κυνηγιων μου έχουν περπάτημα.
Σε βάθος χρόνου 25ετιας,ΙΣΩΣ,τους έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές...
Θέλω να ορίζω το όπλο μου,να ξέρω που κοιτάζει-ουν η-οι κάνη-ες του,να έχω σιγουριά.
Στο θέμα ασφαλούς χρήσης είμαι υποχόνδριος!
Για οσο μπορώ να το κουβαλάω στα χέρια θα το κάνω.
Όταν δεν θα μπορώ,μάλλον θα πρέπει να κόψω την δραστηριότητα.

Αν πιάνεις τον αορτηρα μαζί με την πάπια,αλλάζεις το πιάσιμο.
Αν δεν τον πιάνεις,έχεις ένα εκκρεμές που πηγαίνει όπου θέλει και μεταδίδει την κίνηση του.
Αν επωμισεις γρήγορα μπορεί να δεις τον αορτηρα που έχει καβαλήσει την κάνη.
Μεγάλο σπάσιμο!!
Αν πας να περάσεις πυκνό μέρος κι έχεις το όπλο κρεμασμένο,μπορεί να πιαστεί η κάνη,το κοντάκι,να μπει ένα κλαδί στην σκανδαλη,να χάσεις την ισορροπία σου και να μην καταλάβεις για ποτέ έπεσες!
Αν δεν προσέχεις την κατάσταση του,όπως επισημαίνει ο Τάσος,παίζεις με την σωματική ακεραιότητα την δική σου,της παρέας σου,του σκύλου σου!
Δικαιολογώ την χρήση του σε περιπτώσεις που θέλεις να δεσμεύσεις σκυλιά (αδειάζοντας το όπλο πριν!!!)η που πρέπει να μεταφέρεις κι άλλα αντικειμενα(πηγαίνοντας σε μια φυλαχτρας για υδρόβια πχ)
Αν και θα προτιμούσα ολόσωμη θήκη με αορτηρα και το όπλο ΑΔΕΙΟ εντός της.

Σε βάθος χρόνου 25ετιας,ΙΣΩΣ,τους έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές...
Βρε μια απ'τα ίδια. Για κάνα κατούρημα στον βάλτο λέμε και αν. Αλλά είναι κάποια κυνήγια που είτε κρεμάς το όπλο στον ώμο ή το πετάς επάνω για να σκαρφαλώσεις.

Βρε μια απ'τα ίδια. Για κάνα κατούρημα στον βάλτο λέμε και αν. Αλλά είναι κάποια κυνήγια που είτε κρεμάς το όπλο στον ώμο ή το πετάς επάνω για να σκαρφαλώσεις.
Ή να κυνηγάς στην Κρήτη, που όπου κι αν πας, παντού υπάρχουν περιφράξεις από πλέγματα οικοδομής. Είτε από τους βοσκούς που έχουν περιφράξει όλα τα βουνά και τις δασικές εκτάσεις για να έχουν τα ζώα μέσα χωρίς να τα επιτηρούν, είτε από τους αγρότες για να προστατεύσουν την περιουσία τους από τα ανεξέλεγκτα αιγοπρόβατα. (Δεν ξέρω αν επικρατεί η ίδια κατάσταση και στην υπόλοιπη χώρα ...)
Να θες να περάσεις από 2-3 "πόρτες" περίφραξης (από σκέτο πλέγμα δεμένο σε 2-3 σημεία με σύρματα ή σχοινάκια)... και να προσπαθείς να τις ανοιγοκλείσεις με το ένα χέρι, κρατώντας στο άλλο το όπλο - αν δεν έχει αορτήρα !!! .hair.

Last edited:
Αν δεν τον πιάνεις,έχεις ένα εκκρεμές που πηγαίνει όπου θέλει και μεταδίδει την κίνηση του.
Ποτέ δεν κρατάω την παπια μαζί με τον αορτήρα γιατί με ενοχλεί στο πιασιμο..
Αυτό που λες για την κίνηση ισχυει αλλά δεν με πειράζει...

Αν επωμισεις γρήγορα μπορεί να δεις τον αορτηρα που έχει καβαλήσει την κάνη.
Όσες φορές επιβάλλεται να επωμισω γρήγορα δε μου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο...
(Χωρίς να σημαινει πως δεν γίνεται αυτό που λες..)

Θέλω να ορίζω το όπλο μου,να ξέρω που κοιτάζει-ουν η-οι κάνη-ες του,να έχω σιγουριά.
Στο θέμα ασφαλούς χρήσης είμαι υποχόνδριος!
Και πολυ καλα κανεις!
Αλλα κ με τον αορτηρα ξέρεις που κοιτάνε οι καννες σου αρκεί αυτές να έχουν κ κάποιο μήκος...

Last edited:
Δασκ
Για όσους κυνηγούν με δίκαννο και θέλουν αορτήρα το ιδανικότερο είναι φορετός χωρίς αορτηριούχους.
δασκαλε
Με ενδιαφερει να έχω εναν μαζι στην περιπτωση του σκαρφαλωματος που συνβαινει συχνα
Αυτοι οι φορετοι ειναι ασφαλισμενοι απο ανοιγμα;
Δεν πληγωνουν καννες και κοντακι
Εχουμε κανεναν ενδεικτικο να δω
Ευχαριστω

Ειχα στο οπλο πιο παλια κανονικο αλλα τον εβγαλα
Αντιμετοπιζα τα προβληματα που ειπε πιο πανω ο γεροντας

Back