Τα πάντα για τα τσοκ

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
gif upload
Βγαίνουν όλα ένα βαθμό σύσφιξης πιο κλειστά!
Έξτρα φουλ έως 1/8 έχεις,με βάση τις μετρήσεις.
Ετσι το μέτρησα πως πρέπει να ήταν; ;;
Στου φίλου με 18.60 όλα ήταν 0.10 ποιο ανοιχτα

Last edited:
Κάτι δεν πάει καλά!
Τσεκαρισε το παχυμετρο.
Πώς το τσεκάρουμε αυτό ;
Υπάρχει διαδικασία καλιμπραρίσματος ;
Χρειάζεται να αγοράσουμε κάτι ακριβότερο για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο;
Έχω ένα από τα Lidl (φτηνό στα 11-15 € έκανε νομίζω) - χρειάζεται να ανησυχώ για κάτι;
Ρωτώ γιατί σκοπεύω κι εγώ να μετρήσω με ακρίβεια τα τσόκ που έχω.

Το παχυμετρο ,στο σημείο μέτρησης,έχει κάθετες επιφάνειες και μετράμε κυλινδρικές.
Κατά τι θα μας βγει λάθος.

Αν θέλουμε σωστό εργαλείο,με ακρίβεια μέτρησης,πάμε σε αγορά από αναγνωρισμένη φίρμα.

Το πιο πάνω λάθος,ισχύει ΚΑΙ στο σωστό παχυμετρο!

Απλά γνωρίζουμε πως ότι λέει,ΙΣΧΥΕΙ!

Πώς το τσεκάρουμε αυτό ;
Έχω ένα από τα Lidl (φτηνό στα 11-15 € έκανε νομίζω) - χρειάζεται να ανησυχώ για κάτι;
Υπάρχουν μετρημένα με ακρίβεια εξαρτήματα που έχουν τα καλά παχυμετρα για περιοδικό έλεγχο.
Τα καλά παχυμετρα είναι ακριβά...

Με μπέρδεψες 😅😅😅
Αν το τσοκ ήταν πχ 18,00 τότε σε κάννη 18,60 δίνει σύσφιξη 0,60 δηλ 2*. Σε κάννη 18,5 δίνει σύσφιξη 0,50 δηλαδή 3*.
Τις σιαγονες μην τις βάζεις τόσο μέσα, η σωστή μέτρηση γίνεται από την μέση προς την άκρη. Δες και τις άλλες σιαγονες σε ποιο σημείο είναι λεπτοτερες για να διορθώνουν όσο γίνεται το λάθος λόγω καμπυλότητας που λέει ο έτερος Γιάννης.

Last edited:
Αν το τσοκ ήταν πχ 18,00 τότε σε κάννη 18,60 δίνει σύσφιξη 0,60 δηλ 2* (ανοιχτή) . Σε κάννη 18,5 δίνει σύσφιξη 0,50 δηλαδή 3*.
Τις σιαγονες μην τις βάζεις τόσο μέσα, η σωστή μέτρηση γίνεται από την μέση προς την άκρη. Δες και τις άλλες σιαγονες σε ποιο σημείο είναι λεπτοτερες για να διορθώνουν όσο γίνεται το λάθος λόγω καμπυλότητας που λέει ο έτερος Γιάννης.
Είχα μέτρηση με τον ίδιο τρόπο και του φίλου και ήταν τα τσοκ ποιο ανοιχτά κατά 0.10χιλ από τα δικά μού.
Δεν ξέρω πως είναι το 1/8 1/2 και πως βγαίνει η ακριβής μέτρηση με τον αυλό

Είχα μέτρηση με τον ίδιο τρόπο και του φίλου και ήταν τα τσοκ ποιο ανοιχτά κατά 0.10χιλ από τα δικά μού.
Δεν ξέρω πως είναι το 1/8 1/2 και πως βγαίνει η ακριβής μέτρηση με τον αυλό
Μέτρα πολλές φορές μετακινώντας ελάχιστα τις σιαγώνες και κράτα το πιο μεγάλο νούμερο.
Μην τις βάζεις τόσο μέσα ούτε την μια περισσότερο και την άλλη λιγότερο.
Βρες δεύτερο παχύμετρο για μεγαλύτερη σιγουριά.

Κ
Μέτρα πολλές φορές μετακινώντας ελάχιστα τις σιαγώνες και κράτα το πιο μεγάλο νούμερο.
Μην τις βάζεις τόσο μέσα ούτε την μια περισσότερο και την άλλη λιγότερο.
Βρες δεύτερο παχύμετρο για μεγαλύτερη σιγουριά.
Καλα δεν θα αλλάξει κάτι... απλά έτσι τα μέτρησα απλά δεν κατάλαβα πως λένε έχει 18.5 αυλό και το τσοκ έχει 18χιλ αρα είναι 3* σε αυτό το όπλο και στο άλλο είναι 2* με 18.4 αυλό

Καλα δεν θα αλλάξει κάτι... απλά έτσι τα μέτρησα απλά δεν κατάλαβα πως λένε έχει 18.5 αυλό και το τσοκ έχει 18χιλ αρα είναι 3* σε αυτό το όπλο και στο άλλο είναι 2* με 18.4 αυλό
Αυτό που έχει σημασία είναι η σύσφιξη.
Δηλαδή κάνεις αφαίρεση της διαμέτρου του αυλού με την διάμετρο στην άκρη του τσοκ.

Σε αυλό 18,5 έχεις 18,5-18=0.5mm άρα μισό τσοκ ή mod ή 3* (0,50mm).

Για αυλό 18,6 όμως μιλάει ο Γιάννης @jnp όχι για 18,4 !!!

Σε αυλό 18,4 έχεις 18,4-18=0.4mm άρα είσαι ανάμεσα σε 4* (0,25mm) και 3* (0,50mm).

Επίσης σημασία έχει η διάμετρος της φούστας να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην διάμετρο του αυλού.

Με τα άστρα ή τις ονομασίες δεν βγάζεις νόημα.

Πχ το full των αμερικάνων μπορεί να είναι πιο ανοιχτό από το 1mm πχ 0,9-0,8mm.
Οπότε αυτό που έχει σημασία είναι όχι πόσα άστρα είναι το τσοκ ή τι γράφει πάνω του πχ mod, full, LM κτλ αλλά τι πραγματική σύσφιξη έχει σε σχέση με τον ΜΕΤΡΗΜΕΝΟ αυλό σου.

Αλλά και η πραγματική σύσφιξη δεν έχει πάντα σχέση με τα ποσοστά στον πίνακα.
Εξαρτάται από το φυσίγγι.
Τα ποσοστά είναι απλά αυτό που περιμένεις-αναμένεις στο περίπου να πάρεις.

Πώς το τσεκάρουμε αυτό ;
Τσεκάρουμε ζυγαριές και παχυμετρα με μια πολύ απλή και σίγουρη μέθοδος!

Screenshot_2023-03-06-16-39-50-724_com.viber.voip.jpg

Για πείτε ιδέα για 2αρι τσοκ σε α400
Το δικό της μην πετάς άδικα τα λεφτά σου τα after market στο συγκεκριμένο τουφέκι δεν προσφέρουν τίποτα μόνο ένα χοντρό αλλόκοτο πραγμα να προεξέχει από την κάνη

Back