Τα πάντα για τα τσοκ

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εαν θέλεις να σκοτώνεις τα πάντα πεσμου τι αυλό έχεις να σου στείλω σχέδιο τσοκ και τηλ να κάνεις ένα χειροποίητο αλλά κοστίζει και χρειάζεται και την κανη ο συγκεκριμενος.Εγω σκότωνα όλες τις μαύρες που περνούσαν είχε καταντήσει αηδία πριν ξημερώσει σε καλές μέρες έπρεπε να σταματήσω και να φύγω από το κυνήγι είχα ντεφεκισει μια μπεκάτσα που από το αφήνω να στα κλαριά δεν μπορούσα να καλοεπωμισω που είδα κυριολεκτω τα πόδια της και κοιταχτηκαμε και έπεσε πίσω μου 3 μέτρα νεκρή ακέραια.

Εαν θέλεις να σκοτώνεις τα πάντα πεσμου τι αυλό έχεις να σου στείλω σχέδιο τσοκ και τηλ να κάνεις ένα χειροποίητο αλλά κοστίζει και χρειάζεται και την κανη ο συγκεκριμενος.Εγω σκότωνα όλες τις μαύρες που περνούσαν είχε καταντήσει αηδία πριν ξημερώσει σε καλές μέρες έπρεπε να σταματήσω και να φύγω από το κυνήγι είχα ντεφεκισει μια μπεκάτσα που από το αφήνω να στα κλαριά δεν μπορούσα να καλοεπωμισω που είδα κυριολεκτω τα πόδια της και κοιταχτηκαμε και έπεσε πίσω μου 3 μέτρα νεκρή ακέραια.
Δεν θα φτιάξω χειροποίητο τσοκ.
Είχα πάρει το μπελ και δεν έκανε τίποτα παραπάνω από τον 5τσοκ.. Ίσως να βοηθήσει λίγο το gemini αλλά και αυτό δεν το πολύ πιστεύω.

Είχα πάρει το μπελ και δεν έκανε τίποτα παραπάνω από τον 5τσοκ.. Ίσως να βοηθήσει λίγο το gemini αλλά και αυτό δεν το πολύ πιστεύω.
Πάρε το διασποράς μπερετα σίγουρα ανοίγει περισσότερο από τον κύλινδρο και είναι και φθηνό

Πάρε το διασποράς μπερετα σίγουρα ανοίγει περισσότερο από τον κύλινδρο και είναι και φθηνό
Δεν κανει φίλε για γενικό κυνήγι..
Το θέλω για μπεκάτσα αλλά αν βγουν γουρούνια; ;;
Αν περάσουν φασσες; ;
Θέλω να είναι ανοιχτό..
Το διασποράς τα σκορπάει.. δεν μπορείς να παίξεις με φυσίγγια.

Πάρε το brilley ραβδωτο και δεν θα σου ξεφεύγει τίποτα ούτε skeet ούτε μαμά ούτε τίποτα η μεινε με το κύλινδρο σου

Αν περάσουν φασσες; ;
Θέλω να είναι ανοιχτό..
Έτσι που τα λες πάρε ένα δίκανο να έχεις δύο τσοκ και καθάρισες

Αν περάσουν φασσες; ;
Θέλω να είναι ανοιχτό..
Πάντως, εγώ θα σου πρότεινα να ψάξεις λίγο τους συνδυασμούς των τσοκ που διαθέτεις με διάφορα φυσίγγια διασποράς. Βέβαια, δεν έχω ψάξει πολύ το θέμα κοντινές βολές. Όταν κυνηγούσα πριν μια δεκαετία με σκύλο φερμας, τα φυσίγγια που δούλευα ήταν τα εξής: lambro κίτρινο διασποράς (πάρα πολύ καλό), Beretta dispersante (δεν νομίζω να κυκλοφορούν πλέον) και Winchester universal (!!)32gr. Τα τελευταία ήταν με κλασικό συγκεντρωτηρα με ποτηράκι. Όλα αυτά τα έριχνα με το *** το εργοστασιακό και με κάλυπταν πλήρως, οπότε και δεν έψαξα για κάτι άλλο. Αποστάσεις βολής 15-25 μέτρα και όπλο Browning fusion evolve. Ελπίζω να βοήθησα λίγο!!

Υ. Γ + Jordan διασποράς, με τον ελικοειδή διασπορεα! Αυτό θυμάμαι πήγαινε καλά και με πιο κλειστά τσοκ πχ *.

Αν περάσουν φασσες; ;
Θέλω να είναι ανοιχτό..
Δεν γίνεται να το θέλεις για μπεκάτσα και για γενικό κυνήγι συγχρόνως
Από την στιγμή που κυνηγάς μπεκάτσα ρίχνεις εκεί το βάρος
Εάν έρθει ότι έρθει,πράξε ανάλογα με την απόσταση που θα σου βγει
Κοντά θα πέσουν,από απόσταση μεσαία και πάνω άστα να φύγουν
Στο γουρούνι παίζει και το μονόβολο

Καλό είναι και το ραβδωτό της μπενελι φωτό δική μου το τσοκ φίλου.Βρηκα και τη δεύτερη

Attachments

• IMG_20210908_210919.jpg
    IMG_20210908_210919.jpg
    169,1 KB · Προβολές: 60
  • IMG_20210908_210907.jpg
    IMG_20210908_210907.jpg
    225,6 KB · Προβολές: 53
Last edited:
Αν περάσουν φασσες; ;
Θέλω να είναι ανοιχτό..
Γιατι άμα περάσει η φάσα στα 35 μέτρα με Το σκτ 2 τι θα της κάνεις που δεν θα το κάνεις με ραβδοτο

Μονοβολα τα πάει και καλύτερα

Αν θέλεις πασπαρτού πρέπει να πας στο 4

Και να παίζεις με στιλ νταιρεκτ

Γιατι άμα περάσει η φάσα στα 35 μέτρα με Το σκτ 2 τι θα της κάνεις που δεν θα το κάνεις με ραβδοτο

Μονοβολα τα πάει και καλύτερα

Αν θέλεις πασπαρτού πρέπει να πας στο 4

Και να παίζεις με στιλ νταιρεκτ
Αλλάζεις ένα φυσίγγι.. δεν το ανεμίζει..
Με το 5τσοκ έχω πάρει αρκετά μακριά θηράματα.
Το ντιρεκτ τύπου ΣΤΌΚΑΣ δεν μου άρεσαν το είχα δουλέψει με 4τσοκ

Αλλάζεις ένα φυσίγγι.. δεν το ανεμίζει..
Με το 5τσοκ έχω πάρει αρκετά μακριά θηράματα.
Το ντιρεκτ τύπου ΣΤΌΚΑΣ δεν μου άρεσαν το είχα δουλέψει με 4τσοκ
Τα χοντρά σκάγια είναι ποιο αναίσθητα στις διασπορες μην φανταστείς ότι το νο5 θα σκορπίζει όπως τα 8-9

Καλό είναι και το ραβδωτό της μπενελι φωτό δική μου το τσοκ φίλου.Βρηκα και τη δεύτερη
Όποιος μπορεί να βρει αυτό το τσοκ κάνει πραγματικά διάφορα... Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα... Δεν δουλεύει το ίδιο καλά με όλους τους συγκέντρωτηρες αλλά έχω δεί διασπορες με απλά φυσίγγια που στα 10 μέτρα άνοιγαν σχεδόν ένα μέτρο.... Πραγματικό τσοκ διασποράς

Το ραβδωτό τσοκ σταθεροποιεί και μονοβολα. Βέβαια παίζει ρόλο και το συνολικό μήκος του και κυρίως το βήμα ράβδωσης. Τώρα όσον αφορά φασσες στα 35+ μέτρα, με ν8 - ν9, από τύχη θα κρατηθούν. Ένα φυσίγγι με ψαγμενο βύσμα (πχ αποσπώμενου πατου, flight control κτλ) ΊΣΩΣ (λέω ίσως γιατί δεν έχω δοκιμάσει) δουλέψει σχετικά κανονικά σε τέτοιες αποστάσεις με χοντρά σκάγια.

Τώρα όσον αφορά φασσες στα 35+ μέτρα, με ν8 - ν9, από τύχη θα κρατηθούν. Ένα φυσίγγι με ψαγμενο βύσμα (πχ αποσπώμενου πατου, flight control κτλ) ΊΣΩΣ (λέω ίσως γιατί δεν έχω δοκιμάσει) δουλέψει σχετικά κανονικά σε τέτοιες αποστάσεις με χοντρά σκάγια.
Στα + 35 δεν λέω, αλλά μέχρι 30 άντε κ 35 μέτρα η φάσσα με λίγο σφιχτό τσοκ αν πάει κέντρο η τουφεκιά επάνω τους γίνεται σκόνη...

Στα + 35 δεν λέω, αλλά μέχρι 30 άντε κ 35 μέτρα η φάσσα με λίγο σφιχτό τσοκ αν πάει κέντρο η τουφεκιά επάνω τους γίνεται σκόνη...
Μέχρι 30μ με καλοφτιαγμένο φυσίγγι πράγματι πέφτει! Το ίδιο και τα μεσαία παπιά! Το έχω δει το έργο!!

Όποιος μπορεί να βρει αυτό το τσοκ κάνει πραγματικά διάφορα... Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα... Δεν δουλεύει το ίδιο καλά με όλους τους συγκέντρωτηρες αλλά έχω δεί διασπορες με απλά φυσίγγια που στα 10 μέτρα άνοιγαν σχεδόν ένα μέτρο.... Πραγματικό τσοκ διασποράς
Για το ampliator λέτε ... Αφού δίνει τόσο έντονη διασπορά, και βλέποντας την παραπάνω φωτογραφία του Γιάννη - γιατί δεν το έχω δει από κοντά - συμπεραίνω ότι έχει αυλακώσεις πιο βαθιές και με μεγαλύτερη κλίση (μικρότερο βήμα έλικας) σε σχέση με άλλα ραβδωτά τσοκάκια,
έτσι "πιάνει" καλύτερα το βύσμα και του δίνει πιο γρήγορη περιστροφή.
Απεναντίας, το Briley Difussion π.χ. είναι στην ουσία ένα ανοιχτό τσοκ (Skeet, με μόλις 0,005" σύσφιξη), με πολύ ρηχές ραβδώσεις με μικρή κλίση (μεγάλο βήμα έλικας).

Για το ampliator λέτε ... Αφού δίνει τόσο έντονη διασπορά, και βλέποντας την παραπάνω φωτογραφία του Γιάννη - γιατί δεν το έχω δει από κοντά - συμπεραίνω ότι έχει αυλακώσεις πιο βαθιές και με μεγαλύτερη κλίση (μικρότερο βήμα έλικας) σε σχέση με άλλα ραβδωτά τσοκάκια,
έτσι "πιάνει" καλύτερα το βύσμα και του δίνει πιο γρήγορη περιστροφή.
Απεναντίας, το Briley Difussion π.χ. είναι στην ουσία ένα ανοιχτό τσοκ (Skeet, με μόλις 0,005" σύσφιξη), με πολύ ρηχές ραβδώσεις με μικρή κλίση (μεγάλο βήμα έλικας).
Όπως τα λές Στέλιο... Θυμάμαι τότε , γιατί έχουν περάσει κάνα 4 χρόνια ότι μου φαινόταν ότι είχε πιο βαθιές κ πιο στενές αυλακώσεις με μεγαλύτερη κλίση από το briley... Μπορεί κ να κάνω λάθος γιατί δεν τα είχα κ τα δυο δίπλα δίπλα ( το briley το είχα κυνηγήσει πριν 10-12 χρόνια)...
Πάντως έκανε πραγματικη δουλειά ειδικά σε σχέση με το briley...

Back