Τεχνολογία φυσιγγίων, καινούργια προϊόντα.

Tα saga διασπορας θελω να τα δοκιμασω..μιας εχουν παραξενη πατεντα..ενας πλαστικος "αξονας" στο κεντρο του κυαθιου αντι τον κλασσικο σταυρο κλπ..
Για περπατητο για τσιχλες καλος πρεπει να ειναι για μπεκατσες δεν . .

Τι λες ρε φιλε...580 m/so_O! Πολυ γρηγορο!
Επίσης, και πολύ ελαφρύ! περίπου 16 γραμμάρια.
Έχουμε λοιπόν: 16Χ580=9280 και 32Χ470=15040 αλλά με ένα πλεονέκτημα του 20ριού σε αντίσταση (αέρα και στόχου) λόγω διαμέτρου.
Ποιο λες να καταβάλει πιο εύκολα το αγριογούρουνο;

Επίσης, και πολύ ελαφρύ! περίπου 16 γραμμάρια.
Έχουμε λοιπόν: 16Χ580=9280 και 32Χ470=15040 αλλά με ένα πλεονέκτημα του 20ριού σε αντίσταση (αέρα και στόχου) λόγω διαμέτρου.
Ποιο λες να καταβάλει πιο εύκολα το αγριογούρουνο;
Ποιο είναι πιο φονικό το εννιαρι η το 45αρι?(το 2το 2)το πρώτο ταχύτητα το δεύτερο διάμετρο(υποηχητικο)

Μου φάγανε την πατέντα .sarcastic. οι σπανιολοι, αυτό ακριβώς είχα πει στο Αλέξανδρο σε κάποιο ποστ εδω
Παλια πατεντα για διασπορα οι παλιωτεροι καρφωναν ενα κοματι οδοντογλυφιδα στη μαλλινοταπα και ειχαν διασπορα

Δές κάτω απ'αυτό την ταχύτητα που βγάζει το μονόβολο για το 20άρι
Το μυστικό για αυτή την ταχύτητα είναι στο βάρος του βλήματος: ούτε 16 γραμμάρια σωστά-σωστά (15,95) !!! Απ'ότι είδα παρακάτω, μόνο ο Γιάννης @Μονήρης το πρόσεξε ... Όταν το 12αρι είναι 32 γρ. και το 28αρι 20 γρ. !!!
Και μάλλον έχει και κάποια επικάλυψη (tin)που στο δωδεκαρι δεν το αναφερει.
Μάλλον Κώστα είναι εξολοκλήρου από κασσίτερο. Γι' αυτό και το τόσο μικρό βάρος σε σχέση με το διαμέτρημα.
Τώρα όσον αφορά τη χρήση του ... Για καμμιά αλεπού καλό θα είναι, άντε και κανένα ζαρκαδάκι ή κατσικάκι.;).yel. Για αγριογούρουνο δε νομίζω, αν και δεν έχω σχέση με αυτό το θήραμα. Μόνο αν το βρεις ακίνητο και σχετικά κοντά, και καταφέρεις να του το φυτέψεις ακριβώς στην καρδιά.
Καλές και οι υψηλές ταχύτητες ... αλλά για stopping power σε μεγάλα και σκληρά ζώα είναι καλύτερα μεγάλο βάρος (μάζα) βλήματος και μεγάλη διάμετρος. Σωστό το παράδειγμα του Γιάννη @Johnny brow με το 9mm vs .45 ...

Το μυστικό για αυτή την ταχύτητα είναι στο βάρος του βλήματος: ούτε 16 γραμμάρια σωστά-σωστά (15,95) !!! Απ'ότι είδα παρακάτω, μόνο ο Γιάννης @Μονήρης το πρόσεξε ... Όταν το 12αρι είναι 32 γρ. και το 28αρι 20 γρ. !!!

Μάλλον Κώστα είναι εξολοκλήρου από κασσίτερο. Γι' αυτό και το τόσο μικρό βάρος σε σχέση με το διαμέτρημα.
Τώρα όσον αφορά τη χρήση του ... Για καμμιά αλεπού καλό θα είναι, άντε και κανένα ζαρκαδάκι ή κατσικάκι.;).yel. Για αγριογούρουνο δε νομίζω, αν και δεν έχω σχέση με αυτό το θήραμα. Μόνο αν το βρεις ακίνητο και σχετικά κοντά, και καταφέρεις να του το φυτέψεις ακριβώς στην καρδιά.
Καλές και οι υψηλές ταχύτητες ... αλλά για stopping power σε μεγάλα και σκληρά ζώα είναι καλύτερα μεγάλο βάρος (μάζα) βλήματος και μεγάλη διάμετρος. Σωστό το παράδειγμα του Γιάννη @Johnny brow με το 9mm vs .45 ...
Εσύ ριξτου μια πισω απο το αφτί και αν θέλει ας κανει κιχ ακόμα και με .410

Ωραία ποιοτικα και ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα για την νέα σεζόν! Φαίνονται ενδιαφέροντα όλα! Μένει μόνο να δοκιμαστούν και να υπάρχει διαθέσιμη κάθε χρόνο η συγκεκριμένη πυρίτιδα για να μην σταματήσουν και αυτά....

Ωραία ποιοτικα και ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα για την νέα σεζόν! Φαίνονται ενδιαφέροντα όλα! Μένει μόνο να δοκιμαστούν και να υπάρχει διαθέσιμη κάθε χρόνο η συγκεκριμένη πυρίτιδα για να μην σταματήσουν και αυτά....
Βασικο αυτο που λες...ή μαλλον το πιο βασικο...παντως ειναι αξιεπαινη η προσπαθεια να κατασκευαστουν φυσιγγια Ελληνικα τα οποια συναγωνιζονται στα χαρακτηριστικα τα εισαγωμενα. Αυτο που λεμε συνεχεια (στην περιπτωση των δραμιων) οτι τα Αμερικανικα ειναι σταθερα ή περισσοτερο σταθερα απο τα αλλα....ειδωμεν!!! Ο πατερας μου παντως λεει "ρε αγορι μου τι δοκιμαζεις συνεχεια φυσιγγια....εγω απο οταν πηρα καραμπινα ('80 την auto5) μονο remington εριχνα και ριχνω.... .sarcastic.

Φόρτοσε πυρίτιδα χαχα

Back