+a5 browningImpala plus , αδράνεια με 18.7 αυλό, Performance shop αδράνεια με 18.6 αυλό, Breda 930 αδράνεια με 18.6 αυλο
+a5 browningImpala plus , αδράνεια με 18.7 αυλό, Performance shop αδράνεια με 18.6 αυλό, Breda 930 αδράνεια με 18.6 αυλο
Όλα ειναι στο μυαλό.Παιδιά μιας και μιλάμε για κάννες μια ερώτηση. Ποια κάννη θα προτιμούσατε και γιατί;. Benelli Powerbore, Beretta optima bore, Fabarm hp tribore ή Browning back bore η κάποια απλή κάννη χωρις διεύρυνση αυλού;
Άλεξ με αφορμή αυτό που είπες ...Απο ποτε οι διευρυμένου αυλοί χανουν σε ταχυτητα και θελουν μεγαλυτερες προσκοπευσεις απο τους συμβατικους?
Εχουν πολυ καλυτερες μενουσες οι διευρυμενοι αυλοι λογω λιγοτερης παραμορφωσης σκαγιων, λιγοτερη παραμορφωση- μεγαλυτερες μενουσες-μεγαλυτερη συγκεντρωση και διατρηση και με ενα μεγαλο και σωστο κωνο εχεις φοβερες τουφεκιες.
Κάποια κάννη από 18,5 και πάνω αμερικανική,αχρωμιωτη και με κώνο από 3 και πάνω .Παιδιά μιας και μιλάμε για κάννες μια ερώτηση. Ποια κάννη θα προτιμούσατε και γιατί;. Benelli Powerbore, Beretta optima bore, Fabarm hp tribore ή Browning back bore η κάποια απλή κάννη χωρις διεύρυνση αυλού;
Εσυ θελεις παντα να σου γραφουμε και ποσοστα Βασιλη, επισης δεν παραδεχεσαι με τιποτα οτι ο κωνος σφιγγει την τουφεκιά ενω οσοι εχουν πειραξει κωνο σου λενε το αντιθετο.Άλεξ με αφορμή αυτό που είπες ...
Πόσο μεγαλύτερη ταχύτητα, πόσο καλύτερες μένουσες, πόσο λιγότερες παραμορφώσεις, πόσο μεγαλύτερες μένουσες και πόσο μεγαλύτερη συγκέντρωση και διάτρηση κατά μέσο όρο ???
1%, 5%, 10%, 20%, 50% ???
Σε όλα τα φυσίγγια ? Με όλα τα βύσματα ? Σε όλες τις γομώσεις ? Με όλα τα μεγέθη σκαγιών από #2 και πάνω ? κτλ κτλ
Αυτές είναι οι ερωτήσεις που θέλουν απάντηση ...
Η θεωρία είναι γνωστή ... η πράξη τι λέει ...
Αλίμονό σας αν κάνω δοκιμή και δεν βρω καλύτερη συγκέντρωση και διάτρηση κατά 10%
Το φυσίγγι θα είναι Rem #4 35.5gr (κλασικά).
Τα Χριστούγεννα θα δείτε δοκιμές ...Εσυ θελεις παντα να σου γραφουμε και ποσοστα Βασιλη, επισης δεν παραδεχεσαι με τιποτα οτι ο κωνος σφιγγει την τουφεκιά ενω οσοι εχουν πειραξει κωνο σου λενε το αντιθετο.
Το οπλο μου εχει 18.7 αυλο και ακομα και με 28γρ δινει φοβερες τουφεκιες, αυτο το γραφω γιατι ειπωθηκε οτι οι διευρημενοι αυλοι ειναι για μαγκνουμ γομωσεις, προσωπικα μια φορα εριξα μαγκουν 50γρ για δοκιμη και δεν θα ξαναριξω γιατι δεν τα χρειαζομαι.
Θα το γραψω αλλη μια φορα, ολα σε μια κανη παιζουν τον ρολο τους κωνος αυλος λειανση γεωμετρια αν ειναι και αχρωμιωτη με καλο γυαλισμα ακομα καλυτερα, το παντρεμα ολων αυτων δινει πολυ καλα βλητικα αποτελεσματα.
Εγω ειμαι στην κατηγορια 18.7 με μεγαλο κωνο και πολυ καλο γυαλισμα αχρωμιωτης κανης, εχω ανεβασει πολλες καλες δοκιμες στα 51 μετρα τις πιο πολλες φορες αλλα και μερικες στα 36, αλλα ολο το εργο ειναι στις καταβολες στο κυνηγι.
Καλα τα χαρτονια και οι δοκιμες αλλα ολο το ζουμι ειναι στο τερεν, εκει βλεπεις πραγματικα την αποδοση μιας κανης και κυριως με εμπορικα φυσιγγια, κανε τα πειραματα σου με την 11-87 και την Μ2 να δουμε τι θα δεις...
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω φιλε αυτά που διαβάζω ώρες ώρες.να αναιρείται σκόπιμα ο παράγοντας κάννη στην βλητική απόδοση ενώ όπως ξέρουμε κάννη φυσίγγι και ανάποδα είναι αδιαρικτο παντρεμαΕγώ αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω είναι η σύγκριση μεταξύ 2 καννών σε διαφορετικά όπλα τα οποία έχουν διαφορετικό lock time και βάρος στις σκανδάλες να βγαίνει το συμπέρασμα ότι η μία κάννη είναι ποιό γρήγορη από την άλλη....
Ναι. Υπάρχουν οι κάννες και υπάρχουν και οι καλές κάννες και ας είναι και από το ίδιο όπλο.Εγώ δε μπορώ να καταλάβω φιλε αυτά που διαβάζω ώρες ώρες.να αναιρείται σκόπιμα ο παράγοντας κάννη στην βλητική απόδοση ενώ όπως ξέρουμε κάννη φυσίγγι και ανάποδα είναι αδιαρικτο παντρεμα
Φίλοι που παρακολουθείτε την συζήτηση σας προτρέπω να διαβάσετε με προσοχή τα παραπάνω....Η βλητική απόδοση θέλει ορισμό τον οποίο δεν έχουμε οπότε μιλάμε έχοντας διαφορετικά πράγματα ο καθένας στο μυαλό του.
Τα σκοτώματα δεν είναι ορισμός.
Το 100% συγκέντρωση στα 36μ, ίσως είναι, αλλά ποιές κάνες το κάνουν αυτό.
Μπορούμε να αξιοποιήσουμε μια τέτοια κάνη ή θα περνάει η φάσσα στα 25μ και θα φεύγει με τριάρα ;
Αυτά και άλλα πολλά.
Προσωπικά για το 99% των φυσιγγίων που ρίχνω μέσα στην χρονιά δεν με ενδιαφέρει η απόλυτη συγκέντρωση και διάτρηση.
Οταν εισαι καρτεριτζης φιλε Βασιλη πχ στη φασσα θελεις τετοια συγκεντρωση στα 36 μετρα γιατι συνηθως οι τουφεκιες ειναι αρκετα μακρινες, οπως επισης και ημερησιο στο παπι, τωρα αν πας τσιχλα περπατητο η για μπεκατσα δεν σου χρειαζεται τετοια συγκεντρωση.Παιδιά όταν ισχυριζόμαστε ότι κάτι ισχύει ΠΑΝΤΑ για να καταρρίψει κάποιος το επιχείρημα αρκεί να βρεί ένα μόνο παράδειγμα που να μην ισχύει ο ισχυρισμός.
Αυτό τουλάχιστον λέει η λογική.
Δεν θα ξανανεβάσω τα αρχεία και τις φωτογραφίες που δείχνουν παραδείγματα όπου δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί για αυλούς και κώνους.
Θα μου πείτε, είναι μόνο ένα παράδειγμα.
Ναι, αλλά οι δοκιμές είναι εξαντλητικές, ΔΟΚΙΜΕΣ από ανθρώπους που έχουν ρίξει χιλιάδες φυσίγγια στον πίνακα, όχι σαν εμάς.
Θα με ρωτήσετε, από το ένα παράδειγμα βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν ισχύουν ποτέ ;
Φυσικά όχι, ισχύουν υπό προυποθέσεις.
Αυτές ψάχνω να βρω, για αυτό αναζητώ το ΠΟΣΟ.
Όποιος θέλει ψάχνει.
Δεν θα γίνω γραφικός.
Όταν οι ίδιες συζητήσεις γίνονται και στην Αμερική και άνθρωποι καταθέτουν τα ίδια πράγματα, ότι άλλος είδε διαφορές και άλλος όχι αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι στην χειρότερη περίπτωση είναι θέμα τύχης στην καλύτερη ισχύουν υπό προυποθέσεις.
Η βλητική απόδοση θέλει ορισμό τον οποίο δεν έχουμε οπότε μιλάμε έχοντας διαφορετικά πράγματα ο καθένας στο μυαλό του.
Τα σκοτώματα δεν είναι ορισμός.
Το 100% συγκέντρωση στα 36μ, ίσως είναι, αλλά ποιές κάνες το κάνουν αυτό.
Μπορούμε να αξιοποιήσουμε μια τέτοια κάνη ή θα περνάει η φάσσα στα 25μ και θα φεύγει με τριάρα ;
Αυτά και άλλα πολλά.
Προσωπικά για το 99% των φυσιγγίων που ρίχνω μέσα στην χρονιά δεν με ενδιαφέρει η απόλυτη συγκέντρωση και διάτρηση.
Οπότε ... σε συζήτηση να βρισκόμαστε.
Οι δοκιμες στο χαρτονι ειναι σιγουρο οτι χρειαζονται για να δεις τι κανει το φυσιγγι με το οπλο σου στα ταδε μετρα, οπως επισης και ο ελεγχος της διατρησης, σιγουρα ενα χαλια φυσιγγι στον πινακα θα ειναι και χαλια στο κυνηγι.Έχω ακούσει πολλές φορές από συγκυνηγούς ότι: το τάδε φυσίγγι ήταν καλό στο χαρτί αλλά χάλια στο κυνήγι! και αντιστρόφως...
Κάποτε το πίστευα κι εγώ μέχρι που έμαθα να δοκιμάζω σωστά με μέθοδο.
Έκτοτε όταν το φυσίγγι που δοκιμάζω έχει πιάσει καλή βαθμολογία, ΠΑΝΤΟΤΕ αποδίδει καλά στο κυνήγι, συμβαίνει όμως φυσίγγι με μέτρια ή κακή απόδοση στον πίνακα να τα πάει καλά στο κυνήγι....
Ποτέ όμως μα ποτέ, φυσίγγι με καλή βαθμολογία δεν βγήκε "σκάρτο" στο κυνήγι, εφόσον βεβαίως, σκόπευα σωστά......
Οι φίλοι που πιστεύουν το αντίθετο μάλλον κάτι κάνουν λάθος στις δοκιμές τους..... ή έχουν παρασυρθεί από άλλους, ενίοτε επαγγελματίες...
όπως ο κύριος που τύπωνε σελίδες Α4 με μια τσίχλα σε φυσικό μέγεθος και τις έδινε να "κάνουν δοκιμές" λέει....
Και τουφεκάγανε την Α4 και λέγανε το Α φυσίγγι έβαλε 6 σκάγια στο πουλί, το Β έβαλε 9 και το Γ (ο φύσιγγος) έβαλε 17!
σκέτη παραπληροφόρηση...
καθότι η τσίχλα πέφτει με 2 σκάγια Νο8 ή 3 Νο 9 1/2 και δεν χρειάζεται 45 σκάγια, αλλά ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ (στο μέτρο του δυνατού) να καλύψει σωστά και ομοιόμορφα τον κύκλο διασποράς......
Τα παραπάνω τα γράφω ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ, χωρίς πρόθεση αντιπαράθεσης, αλλά πιστεύω πως πρέπει να τα πω ειδικά για τους νέους κυνηγούς που μας παρακολουθούν και ίσως παρασυρθούν σε λοξές ατραπούς.....