Τοποθέτηση πέλματος σε λειόκαννο

• Thread starter Thread starter jnp
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Παμφθηνοι ειναι, το θεμα δεν ειναι αυτο... Το θεμα ειναι οτι για να τους φαω γυρω γυρω θελει μηχανημα με σταθερο τριβειο επειδη ειναι απο βακελιτη κ εγω ηθελα εστω κ προσωρινα να δοκιμασω κατι πιο ευκολα...

Πάρε 80 νούμερο γυαλοχαρτο και θα τους φας σαν βούτυρο ;). Μόλις φτάσεις στο σημείο που θες κάνε το φινίρισμα με ένα λεπτό γυαλοχαρτο.

Ίσως βόλευε και η μπαλσα, αλλα με χοντρο γιαλοχαρτο η μια ρασπα θα φαγωθεί εύκολα και ο βακελίτης
Οτι λες θα χρησιμοποιηθει εναντιον σου θελω και εγω κατι ρυθμισεις στο πελμα και δεν πιανουν και πολυ τα χερια μου.my man.

Στην διάθεση σας κύριε.sarcastic.
Αρα παω τριτη να παραγγειλω την φλατζα και την τσοντα για το πελμα απο τον αλεξη και μετα οταν τα παρω θα ερθω στον γιατρο...η ο γιατρος σε μενα;

Για πειτε ενα υλικο που μπορουμε να φτιαξουμε ευκολα εναν αποσταστη τρωγοντας το με γυαλοχαρτο χωρις να χρειαζεται περιστρεφομενη ταινια... Παχος απο 3 εως 5 χιλ θα ηταν καλα...
Για μονιμη τοποθπετηση ή προσωρινή να δοκιμαστούν π.χ τα μέτρα...
Μπάλσα ή μαλακό ξύλο (σουηδικό) πιστεύω είναι εύκολο να τα φας με χοντρό γυαλόχαρτο ή ράσπα...
.xm.Ισως και ο φελλός...

Πάρε 80 νούμερο γυαλοχαρτο και θα τους φας σαν βούτυρο ;)

Exω εναν αποστατη ηδη αλλα πιο παλια που ειχα δοκιμασει να τον φαω με αρκετα χοντρο γιαλοχαρτο μεν αλλα σιγουρα οχι 80αρη ενιωθα οτι πιο γρηγορα θα εβγαινα απο τη φυλακη λιμαρωντας με νυχοκοπτη τα καγκελα παρα θα ετρωγα το πλατσικο... .hit.
Πηρα 36αρη γυλαοχαρτο σημερα κ θα ξαναδοκιμασω...:)
Ετσι πληροφοριακα, το μπαλσα που το βρισκουμε σε φετες?

Ετσι πληροφοριακα, το μπαλσα που το βρισκουμε σε φετες?
Σε βιβλιοπωλεία ή καταστήματα που έχουν είδη χειροτεχνίας, κατασκευών κ.λ.π.
Εκεί μπορείς να βρείς και φύλλα φελλού σε διαφορα πάχη, που με ένα ταποκόφτη, μπορείς να φτιάξεις ταπούλες απο φελλο με πολύ χαμηλό κόστος.

Για πειτε ενα υλικο που μπορουμε να φτιαξουμε ευκολα εναν αποσταστη τρωγοντας το με γυαλοχαρτο χωρις να χρειαζεται περιστρεφομενη ταινια... Παχος απο 3 εως 5 χιλ θα ηταν καλα...
Αρη δες αυτό το υλικό ( εδώ #51 )που εχω χρησιμοποιήσει εγώ .
δουλεύεται εύκολα και είναι όμορφο . μπορείς να το κόψεις στην πρώτη φάση μετά το συμάδεμα , με ένα καλό ψαλίδι και μετα τσουκου τσουκου γυαλοχαρτάρισμα στο χέρι ανα θές .
το υλικό εχει πάχος 2mm ή 3mm
αν ανέβεις Αθήνα μπορούμε να βρεθούμε να σου δώσω . χρώματα εχω σε μπεζ και ανοιχτώ γκρι . ίσως βρω και κάτι άλλο .

Χρήστο αυτό το υλικό μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν είχα βρει και γι αυτό κατέληξα να πάρω ένα ξύλο κοπής από τεφλόν για να φτιάξω τον αποστάτη που έχω στο πλάγιο

Ευχαριστω Χρηστο ειναι σαν να μου εδωσες, σε σενα πηγε πρωτα το μυαλο μου κ μπηκα να δω τι ειχες χρησιμοποιησει... ;)
Ωστοσο ειπα μηπως ειναι ευκολοτερο να βρω καποια αλλο υλικο στην αγορα κ να γλιτωσω το ψαξιμο...

Χρήστο αυτό το υλικό μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν είχα βρει και γι αυτό κατέληξα να πάρω ένα ξύλο κοπής από τεφλόν για να φτιάξω τον αποστάτη που έχω στο πλάγιο
φυσικά θεόφραστε αν θέλεις εχω να σου δώσω . δεν αξίζει τον κόπο να το ψάξεις
. εχω αρκετά κομματάκια
Ευχαριστω Χρηστο ειναι σαν να μου εδωσες, σε σενα πηγε πρωτα το μυαλο μου κ μπηκα να δω τι ειχες χρησιμοποιησει... ;)
Ωστοσο ειπα μηπως ειναι ευκολοτερο να βρω καποια αλλο υλικο στην αγορα κ να γλιτωσω το ψαξιμο...
Αρη θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την μαύρη βάση (αφαιρώντας το σφουγγάρι) απο τι παλιό σου πέλμα αν δεν το έχεις πετάξει .. γύρο στα 4mm πρέπει να ειναι και θα κάθετε ακριβώς πάνω στο κοντακι ;)

Last edited:
Ασχοληθηκα λιγο το μεσημερι κ εφερα τον αποστατη στο σχημα του κοντακιου... Κοβωντας λιγο με ενα πριονωτο μαχαιρι τα πολλα "μποσικα", το χοντρο γυαλοχαρτο εκανε τελικα καλη δουλεια κ με λιγο υπομονη εφαγε τον περισευουμενο βακελιτη... Με ενα πιο λεπτο κ με λιγη χαρτοταινια το λειανα πολυ περισσοτερο κ το εφερα σχεδον ιδιο με το πελμα...
Αυτο που ηθελα να δοκιμασω ειναι οτι λογω του οτι το κοντακι εχει κοντυνει αρκετα απο το αρχικο του μηκος, ειχε αποτησει ταχυτητα κ κουμπωνε ωραια με τα χειμερινα ρουχα,ωστοσο τις τελευταιες 2-3 φορες στο σκοπευτηριο με τη ζεστη κ φορωντας απλα μια λεπτη κοντομανικη μπλουζα σε καποιες πολυ χαλαρες επωμισεις κυριως σε χαμηλες τροχιες το κοντακι οριακα δεν ακουμπαγε καλα στον ωμο, ειδικα αν δεν το βοηθουσα καλα κ με το σωμα... Του εβαλα εναν τελειως ευθειο αποστατη 4 χιλ ωστε να μην χαλασει το πιτς με την σκεψη να τον χρησιμοποιω μονο τους καλοκαιρινους μηνες στο σκοπευτηριο κ να τον αφαιρω την κυνηγετικη περιοδο... Φαινομενικα κατι εγινε αλλα απομενει κ η δοκιμη στην πραξη...
Το ιδανικο βεβαια ειναι να υπαρχουν δυο πελματα, ενα για χειμωνα κ ενα για καλοκαιρι εφοσον το οπλο χρησιμοποιειται κ σε κυνηγι κ σε σκοπευτηριο αλλα αυτη η "επενδυση" θα γινει οταν με το καλο φτιαχτει απο την αρχη κοντακι...

Ασχοληθηκα λιγο το μεσημερι κ εφερα τον αποστατη στο σχημα του κοντακιου... Κοβωντας λιγο με ενα πριονωτο μαχαιρι τα πολλα "μποσικα", το χοντρο γυαλοχαρτο εκανε τελικα καλη δουλεια κ με λιγο υπομονη εφαγε τον περισευουμενο βακελιτη... Με ενα πιο λεπτο κ με λιγη χαρτοταινια το λειανα πολυ περισσοτερο κ το εφερα σχεδον ιδιο με το πελμα...
Αυτο που ηθελα να δοκιμασω ειναι οτι λογω του οτι το κοντακι εχει κοντυνει αρκετα απο το αρχικο του μηκος, ειχε αποτησει ταχυτητα κ κουμπωνε ωραια με τα χειμερινα ρουχα,ωστοσο τις τελευταιες 2-3 φορες στο σκοπευτηριο με τη ζεστη κ φορωντας απλα μια λεπτη κοντομανικη μπλουζα σε καποιες πολυ χαλαρες επωμισεις κυριως σε χαμηλες τροχιες το κοντακι οριακα δεν ακουμπαγε καλα στον ωμο, ειδικα αν δεν το βοηθουσα καλα κ με το σωμα... Του εβαλα εναν τελειως ευθειο αποστατη 4 χιλ ωστε να μην χαλασει το πιτς με την σκεψη να τον χρησιμοποιω μονο τους καλοκαιρινους μηνες στο σκοπευτηριο κ να τον αφαιρω την κυνηγετικη περιοδο... Φαινομενικα κατι εγινε αλλα απομενει κ η δοκιμη στην πραξη...
Το ιδανικο βεβαια ειναι να υπαρχουν δυο πελματα, ενα για χειμωνα κ ενα για καλοκαιρι εφοσον το οπλο χρησιμοποιειται κ σε κυνηγι κ σε σκοπευτηριο αλλα αυτη η "επενδυση" θα γινει οταν με το καλο φτιαχτει απο την αρχη κοντακι...
Καλη δουλεια!

Αρη το ιδανικοτερο ολων είναι εξειδικευση , το δικαννο στο αγωνισμα που σου αρεσει στημενο , στο κυνυγι αντιστοιχα οπλο στημενο , η αλλαγη μονο ζημια σου κανει , γνωμη μου παντα

Back