Τουρκικά όπλα

Μάλλον είναι αντιγραφές ιταλικών όπλων, φτιαγμένα σε τουρκικά εργοστάσια, τα οποία όσο ανεβαίνουν οικονομικά επεκτεινονται και στην κατασκευή πολεμικών όπλων και ήδη σε ελαφρύ οπλισμο καλύπτουν τις ανάγκες της τουρκιας και κάνουν και εξαγωγές.

Μάλλον είναι αντιγραφές ιταλικών όπλων, φτιαγμένα σε τουρκικά εργοστάσια, τα οποία όσο ανεβαίνουν οικονομικά επεκτεινονται και στην κατασκευή πολεμικών όπλων και ήδη σε ελαφρύ οπλισμο καλύπτουν τις ανάγκες της τουρκιας και κάνουν και εξαγωγές.
Ας τα πούμε τουρκικές αντιγραφές που τα σχέδια τους τα έδωσαν απλόχερα οι γείτονες μας στα αριστερά που λέγονται Ιταλοί για να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα από τα χαμηλοτερες τσέπες και αν πρέπει να κατηγορήσουμε κάποιους για τα κέρδη των Τούρκων επιχειρηματιών είναι οι Ιταλοί. Φιλικά πάντα Γιώργος

Τέτοια όπλα κάνουν εξαγωγές Λευτέρη μου. Πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι το canik στις ΗΠΑ. Θα το αγόραζες; Εγώ δεν θα το δεχομουν ούτε ως δώρο.

Εγώ παιδιά τα σνομπαρα άσχημα τα τουρκικά όπλα. Μόνο benelli μου έμαθαν. Αλλά όσο περνάνε τα χρόνια όλο και μαθαίνεις. Έχω πάρει μέχρι και το 828u της benelli(καθόλου ευχαριστημένος για τα λεφτά που έδωσα) πριν 6 μήνες με την εκκίνηση της σεζόν ήθελα να αγοράσω ένα beretta 686 silver pigeon καθώς έτυχε να ρίξω από ενός γνωστού και μου άρεσε πολύ το ζύγισμα και η χαμηλή αναπήδηση της κάνης στα 71 εκατοστά. Εκεί ακριβώς ξεκίνησε ο έρωτας του ζυγισματος της σκοπευτικής γραμμής της ομορφιάς. Έψαξα για μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση δεν βρήκα ένα που βρήκα πλησίαζε την τιμή του καινούργιου και έτσι είπα ας πάρω καινούργιο να τελειώνουμε έτσι και αλλιώς θα πάρω ένα όπλο για γενικό κυνήγι για τα επόμενα 40 χρόνια να μαστε καλά. Πήρα όλα τα μαγαζιά της Αθήνας κανένας τίποτα. Πήρα αντιπροσωπεία Μοναστηράκι τίποτα και εκεί μόνο σε Σπόρτινγκ μου είπαν. Πρώτη φορά ξενέρωσα άσχημα. Κατά τις παλιότερες αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο είχα δει ότι η ΑΤΑ Arms μια από τις καλύτερα τουρκικα εργοστασια όπλων εξαγορασμενη από τη beretta έχει την άδεια από την beretta να βγάζει αντίγραφα του 686 του benelli rafaello και της franchi affinity νομίζω. Εμένα με ενδιέφερε φυσικά το αντίγραφο της 686. Πήρα λοιπόν τον αντιπρόσωπο της Αθήνας και ζήτησα ένα σε 71 εκατοστά αλλά ούτε εκεί βρήκα. Βρήκα όμως μεταχειρισμένο σε άψογη κατάσταση 2 ετών και το πήρα αμέσως. Η ποιότητα των υλικών είναι απίστευτη ειδικά τα ξύλα είναι ίδια κατηγορία με του 828u το ζύγισμα του έρωτας αλλά ας πάμε στα πιο βασικά το όπλο κάνει φοβερές τουφεκιές που με έχει κάνει να παρατήσω στην άκρη όλα τα benelli και να κυνηγάω αποκλειστικά με αυτό. (Για να μην παρεξηγηθουμε είμαι ακόμα benelakias ως το κόκκαλο γιατί θαυμαζω τις καινοτόμιες της και στο φοβερό μηχανισμό αδράνειας που δημιούργησε. ) Παιδια και γω θα ήθελα να μην δημιουργό έσοδα στο κακό γείτονα αλλά δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει σχέση το εμπόριο εισαγωγών εξαγωγών της κάθε χώρας με τις διαφορές που έχει κάθε χώρα με την άλλη. Κάτι τελευταίο, η επιτυχία της ata φυσικά δεν οφείλεται στην οπλογνωσια των Τούρκων αλλά στην beretta που τους έδωσε τα μοντέλα. Στην ουσία είναι ιταλικά όπλα φτιαγμένα σε τουρκικό εργοστάσιο.
Εγώ για 35 και πλέον χρόνια ήμουν super fan της Franchi. Είχα 3 διαφορετικά αυτογεμή (όχι όλα μαζί), αλλά και των αθάνατων Baikal σε πλάγιο και σουπερποζέ (2) συγχρόνως με τα Franchi.
Για οικονομικούς λόγους πρόσφατα απέκτησα μια Impala Plus και πραγματικά δεν μπορώ να βρω που υστερεί σε σχέση με τα Franchi μου, αντίθετα μάλιστα. Μόνο για την αντοχή της στο χρόνο κρατάω μικρό καλάθι, αν και εγώ που ρίχνω 500 φυσίγγια το χρόνο δεν θα το μάθω ποτέ.
Είχα δει και τα ΑΤΑ και μου δημιούργησαν την ίδια άριστη εντύπωση, όπως και τα Stoeger, αλλά τα τελευταία με πολύ ελαφρά κατώτερο φινίρισμα, ουσία όμως ίδια. Και τα τρία του 500ρικου και κάτω. Πειρασμός αδερφέ....

Εγώ για 35 και πλέον χρόνια ήμουν super fan της Franchi. Είχα 3 διαφορετικά αυτογεμή (όχι όλα μαζί), αλλά και των αθάνατων Baikal σε πλάγιο και σουπερποζέ (2) συγχρόνως με τα Franchi.
Για οικονομικούς λόγους πρόσφατα απέκτησα μια Impala Plus και πραγματικά δεν μπορώ να βρω που υστερεί σε σχέση με τα Franchi μου, αντίθετα μάλιστα. Μόνο για την αντοχή της στο χρόνο κρατάω μικρό καλάθι, αν και εγώ που ρίχνω 500 φυσίγγια το χρόνο δεν θα το μάθω ποτέ.
Είχα δει και τα ΑΤΑ και μου δημιούργησαν την ίδια άριστη εντύπωση, όπως και τα Stoeger, αλλά τα τελευταία με πολύ ελαφρά κατώτερο φινίρισμα, ουσία όμως ίδια. Και τα τρία του 500ρικου και κάτω. Πειρασμός αδερφέ....
Ακριβώς είπες τη σωστή λέξη αδερφέ πειρασμος

Ας τα πούμε τουρκικές αντιγραφές που τα σχέδια τους τα έδωσαν απλόχερα οι γείτονες μας στα αριστερά που λέγονται Ιταλοί για να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα από τα χαμηλοτερες τσέπες και αν πρέπει να κατηγορήσουμε κάποιους για τα κέρδη των Τούρκων επιχειρηματιών είναι οι Ιταλοί. Φιλικά πάντα Γιώργος

Οποτε φιλε Γιωργο τα συμπερασματα που βγαινουν απο τα γραφομενα σου ειναι δυο :
1) Οτι οσο και αν εψαξες δεν βρηκες οπλο να αγορασεις. (με τα κριτηρια που ειχες θεσει)
2) Οτι για ολα φταινε οι αλλοι (Ιταλοι που εδωσαν τα σχεδια) και φυσικα ποτε δεν φταιμε εμεις που ξινομαστε στην γκλιτσα του τσοπανη....και θα φαμε το κεφαλι μας στο τελος.

Φιλικα, Παναγιωτης.

Οποτε φιλε Γιωργο τα συμπερασματα που βγαινουν απο τα γραφομενα σου ειναι δυο :
1) Οτι οσο και αν εψαξες δεν βρηκες οπλο να αγορασεις. (με τα κριτηρια που ειχες θεσει)
2) Οτι για ολα φταινε οι αλλοι (Ιταλοι που εδωσαν τα σχεδια) και φυσικα ποτε δεν φταιμε εμεις που ξινομαστε στην γκλιτσα του τσοπανη....και θα φαμε το κεφαλι μας στο τελος.

Φιλικα, Παναγιωτης.
Το κριτήριο μου ήταν ένα να πάρω 686 δεν βρήκα πήρα αντίγραφο. Επίσης θα στηρίζω την επιχειρηματικότητα από όπου και αν προέρχεται. Τώρα αν εμείς έχουμε κλείσει όλες τις παραγωγές προιόντων σίγουρα δεν φταίνε οι Τούρκοι ούτε η γκλίτσα του τσομπανη και ήδη το χουμε φάει το κεφάλι μας σε αυτό. Φιλικα Γιώργος

Last edited:
Δε νομίζω ότι είπα ότι οι Τούρκοι είναι φίλοι μας και ότι μας αγαπάνε. Νόμιζα ότι το θέμα είναι να πούμε εμπειρίες από τουρκικά όπλα και όχι να επιβάλλουμε τη γνώμη μας στον συνομιλητή μας όπως κάνετε εσείς αυτή τη στιγμή.... Λυπάμαι πραγματικά αλλά πολιτικοποιειτε τη συζήτηση.
Είναι ρε Γιώργο πολιτική πράξη, έστω και αν δεν το συνειδητοποιείς. Φαίνεται ότι ο αέρας του κοσμοπολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης έχει αρχίσει να μας παρασέρνει.....

Είναι ρε Γιώργο πολιτική πράξη, έστω και αν δεν το συνειδητοποιείς. Φαίνεται ότι ο αέρας του κοσμοπολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης έχει αρχίσει να μας παρασέρνει.....
Πολύ θα ήθελα να είχαμε βιομηχανίες και εργοστάσια και να τα στηρίζουμε καθημερινά
Έχει ξεκινήσει προ πολλού θα έλεγα 9 στα 10 νοικοκυριά αγοράζουμε Γερμανικα ψυγεία κουζίνες πλυντήρια και γράφουν made in turkey. Αγοράζουμε vw nisaan Renault mercedes και όλα τα περισσότερα παράγονται στη Τουρκία.... Και πολλά άλλα παραδείγματα μπορώ να πω που πίστεψε με δεν μαρεσει καθόλου που απλά είμαστε θεατές σε όλο αυτό.... Αλλά ξαναλέω νόμιζα πως λέμε εμπειρίες σε αυτό το φόρουμ και όχι πολιτικές πεποιθήσεις. Φιλικά Γιώργος

Το κριτήριο μου ήταν ένα να πάρω 686 δεν βρήκα πήρα αντίγραφο. Επίσης θα στηρίζω την επιχειρηματικότητα από όπου και αν προέρχεται. Τώρα αν εμείς έχουμε κλείσει όλες τις παραγωγές προιόντων σίγουρα δεν φταίνε οι Τούρκοι ούτε η γκλίτσα του τσομπανη και ήδη το χουμε φάει το κεφάλι μας σε αυτό. Φιλικα Γιώργος
Καλορίζικο!
Με υγεία!

Aυτο ειναι το κλειστρο γνωστης τουρκικης εταιριας το οποιο ειναι αχρησιμοποιητο παρατηρηστε ποιοτητα .οι μαυριλες δενειναι βρωμα 20220320_131326.jpg20220320_131157.jpg20220320_131141.jpg

Attachments

• 20220320_131135.jpg
    20220320_131135.jpg
    169,3 KB · Προβολές: 20
Last edited:
Aυτο ειναι το κλειστρο γνωστης τουρκικης εταιριας το οποιο ειναι αχρησιμοποιητο παρατηρηστε ποιοτητα .οι μαυριλες δεν βρωμα View attachment 44821View attachment 44822
Οτι πληρώνεις περνεις συν κάτι ψιλά για το brand name

οχι ομως οτι τουρκοι δν φτιαχνουν καλα οπλα γενικα...
Τα τούρκικα έτσι γενικά ;;;
Καλά από τα χειρότερα, καλά από τα μετριότατα, καλά από τα μέτρια, καλά από τα καλά ή καλά από τα άριστα ;

Τι τους εμποδίζει να γίνουν μέλη της cip ; Και να σφραγίζουν μόνοι τους τα όπλα τους ;;;
Το εργατικό είναι φθηνό ... έτσι λέγεται.
Να φτιάξουν και μια δική τους τράπεζα δοκιμών.
Όπλα ποιάς χώρας κοντεύουν να φάνε ban από ολόκληρη την Αυστραλία ξέρεις ;
Τον λόγο τον ξέρεις ;

Μπορείτε να βγάζετε ότι συμπεράσματα θέλετε αλλά η ουσία είναι μια.
Η καλή ποιότητα και το φινίρισμα κοστίζουν, ακόμα και στην Κίνα !!!
Όποιος αγοράζει όπλο για τα όμορφα ξύλα, για εμένα δεν έχει και μεγάλη σχέση με τα όπλα.

Το value for money δε, είναι για τα ραπανάκια στην λαϊκή, ούτε καν για τοστιέρα, γιατί στο τέλος την πληρώνεις τριπλή και το κάνεις γαργάρα.

Last edited:
Τα τούρκικα έτσι γενικά ;;;
Καλά από τα χειρότερα, καλά από τα μετριότατα, καλά από τα μέτρια, καλά από τα καλά ή καλά από τα άριστα ;

Τι τους εμποδίζει να γίνουν μέλη της cip ; Και να σφραγίζουν μόνοι τους τα όπλα τους ;;;
Το εργατικό είναι φθηνό ... έτσι λέγεται.
Να φτιάξουν και μια δική τους τράπεζα δοκιμών.
Όπλα ποιάς χώρας κοντεύουν να φάνε ban από ολόκληρη την Αυστραλία ξέρεις ;
Τον λόγο τον ξέρεις ;

Μπορείτε να βγάζετε ότι συμπεράσματα θέλετε αλλά η ουσία είναι μια.
Η καλή ποιότητα και το φινίρισμα κοστίζουν, ακόμα και στην Κίνα !!!
Όποιος αγοράζει όπλο για τα όμορφα ξύλα, για εμένα δεν έχει και μεγάλη σχέση με τα όπλα.

Το value for money είναι για τα ραπανάκια στην λαϊκή.
Καλα για τα λεφτα τους παντα αυτο εννοουμε αν θεωρειται την stoeger τουρκικη ποιος απο εδω θα βγει να πει κατι οταν μιλαμε για αμετρητες πωλησεις για εταιρεια πετυχημενη στην αμερικανικη αγορα πουλαει χιλιαδες οπλα καθε μηνα και μαλιστα με ευχαριστημενους κατοχους...επισης για φινιρισμα και ποιοτητα σαφεστατα και κοστιζει οπου και αν ειναι αλλα εδω μιλαμε για φτηνα οπλα που τα βλεπεις πιο πολυ σαν εργαλεια και στοχο εχουν να ειναι αξιοπιστα και απροβληματιστα και οχι αν θα εχουν περδικες αν θα ειναι ομορφα αν θα κανουν νερα τα ξυλα και λοιπα!!

Καλα για τα λεφτα τους παντα αυτο εννοουμε αν θεωρειται την stoeger τουρκικη ποιος απο εδω θα βγει να πει κατι οταν μιλαμε για αμετρητες πωλησεις για εταιρεια πετυχημενη στην αμερικανικη αγορα πουλαει χιλιαδες οπλα καθε μηνα και μαλιστα με ευχαριστημενους κατοχους...επισης για φινιρισμα και ποιοτητα σαφεστατα και κοστιζει οπου και αν ειναι αλλα εδω μιλαμε για φτηνα οπλα που τα βλεπεις πιο πολυ σαν εργαλεια και στοχο εχουν να ειναι αξιοπιστα και απροβληματιστα και οχι αν θα εχουν περδικες αν θα ειναι ομορφα αν θα κανουν νερα τα ξυλα και λοιπα!!
Νέος είσαι ακόμα.
Θα πληρώσεις και θα μάθεις ότι το value for money μερικές φορές κοστίζει πολύ ακριβά.

Νέος είσαι ακόμα.
Θα πληρώσεις και θα μάθεις ότι το value for money μερικές φορές κοστίζει πολύ ακριβά.
Δεν ισχυει αυτο σαν γενικοτητα ειναι αποψη δικη σου ...υπαρχουν ανθρωποι αμετρητοι που κυνηγανε με στοιγερ μπαικαλ εχουν κια χιουνται συμ σκουτερ και πολλα αλλα μην λεω χρονια ουτε θεματα ειχαν ουτε πληρωσαν κατι οπως λες ουτε τιποτα το αντιθετο ειναι και ευχαριστημενοι απο την αγορα τους σε σχεση με αυτα που εδωσαν ....το οτι μπορει κατι να μην βγει ενταξει ισχυει στα παντα και στα πλυ ακριβοτερα πραγματα!!

Last edited:
Benellακιας είμαι αλλά στην κατοχή μου έχω και τούρκικο όπλο, όταν ρωτάνε κάποιοι για ένα όπλο πρέπει πρώτα να το ξέρουμε και όχι εικόνες από το ίντερνετ, εδώ για παράδειγμα βλέπουμε τις ιταλικές μάρκες που έχουν ιστορία 500+ χρόνια, εγώ ξέρω ένα, είναι να μην σου τύχει,αν σου τύχει φίλε και τα κανόνια του ναβαρονε να έχεις στο χέρι σου,την ζημιά δεν την γλιτώνεις, εμένα η benelli μου κόπηκε στην μέση στην αρχή της σεζόν κόπηκε η σωλήνα του κοντακιου,75€, για αυτό, πρέπει πρώτα να το ζούμε και μετά να λέμε...InCollage_20220320_174138245.jpg

Back