Τουρκικά όπλα

όταν λές πολύ νεύρο τι εννοείς;;;; :)
:)....υπάρχουν όπλα που η εργονομία τους (λαβή, σχεδιασμός πάπιας, ζύγισμα, οπτική προοπτική - σκοπευτική ευθεία, αίσθηση επώμισης) σε κάνει να "σκέφτεσαι" , να προετοιμάζεσαι, να μην σου δημιουργούν την αίσθηση ότι η διαδικασία της τουφεκιάς είναι μια ολοκληρωτικά φυσική απόρεια των γεγονότων γύρω σου. Όμορφα, ακριβά, καταξειωμενα αλλά όχι αρμονικά.
Το συγκεκριμένο κάνει την κίνηση να μοιάζει σαν προϋπάρχουσα από καιρό και το αποδίδω μεταξύ άλλων περισσότερο σε αυτό που περιέγραψα παραπάνω. Το μάτι μοιάζει να κάθεται σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, όχι με σκοπό να χαλαρώσεις αλλά με σκοπό να σου δημιουργήσει την έξαψη να βγάλεις τον καλύτερο σου σκοπευτικό εαυτό! Παίζει επιθετικά!
Αυτό εννοώ λέγοντας ότι το όπλο βγάζει νεύρο!

:)....υπάρχουν όπλα που η εργονομία τους (λαβή, σχεδιασμός πάπιας, ζύγισμα, οπτική προοπτική - σκοπευτική ευθεία, αίσθηση επώμισης) σε κάνει να "σκέφτεσαι" , να προετοιμάζεσαι, να μην σου δημιουργούν την αίσθηση ότι η διαδικασία της τουφεκιάς είναι μια ολοκληρωτικά φυσική απόρεια των γεγονότων γύρω σου. Όμορφα, ακριβά, καταξειωμενα αλλά όχι αρμονικά.
Το συγκεκριμένο κάνει την κίνηση να μοιάζει σαν προϋπάρχουσα από καιρό και το αποδίδω μεταξύ άλλων περισσότερο σε αυτό που περιέγραψα παραπάνω. Το μάτι μοιάζει να κάθεται σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, όχι με σκοπό να χαλαρώσεις αλλά με σκοπό να σου δημιουργήσει την έξαψη να βγάλεις τον καλύτερο σου σκοπευτικό εαυτό! Παίζει επιθετικά!
Αυτό εννοώ λέγοντας ότι το όπλο βγάζει νεύρο!
καλώς ευχαριστώ
όντως έχεις αυτό που λένε καλός πωλητής :)
αλλά μ αυτά που αναφέρονται στην 1η παράγραφο μπερδεύτηκα περισσότερο αν και την διάβασα πολλές φορές
τέλος πάντων no problem πάμε παρακάτω :)

Εγώ ευχαριστώ.
Δυστυχώς βγαίνει μια πίκρα την ώρα που την αφήνεις από τα χέρια σου και ένα ΓΙΑΤΊ σε ταλαιπωρεί. Γιατί να μην γράφει επάνω ΠΥΡΚΑΛ και γιατί να μην μπορώ να πω αυτές τις αλήθειες για ένα Ελληνικό προϊόν, εργαζόμενος στο τμήμα πωλήσεων!

Τα χούφτωσες Παύλο; Πώς σου φάνηκαν;
Εγώ τα επωμισα όλα.
Τα χούφτωσες Παύλο; Πώς σου φάνηκαν;
Εγώ τα επώμισα όλα.
Το Masai είχε την αίσθηση Rafaello. Δε μου καθόταν καλά.
Το Armsan ήταν πιο πολύ στα μέτρα μου.
Εκεί που έπαθα πλάκα ήταν με το Churchill.
Ραμμένο πάνω μου!!!
Στο πιάσιμο ολα τους φαίνονταν στιβαρά. Καλόζυγισμένα. Άνετα τα αγόραζα. Τώρα εάν θα αντέξουν κ πόσο ένας θεός το ξέρει.
Από γνωστούς μου ξέρω όμως ότι μια Churchill χράπα 2 χρόνια ο ένας κανένα πρόβλημα... και ο άλλος μια impala φέτος την έλιωσε. Πάρα πολλά magnum φυσίγγια για το χαβαλέ, πολλές ώρες στο σκοπευτήριο, και κάθε μέρα για κυνήγι. Και αυτός κανένα πρόβλημα.
Και γιατί να βγάλουν πρόβλημα, είναι όπλα που κοστίζουν κοντά στα 600€.
Είδαμε στην έκθεση και καραμπίνες με 200€ και εκεί έβλεπες την ποιότητα.
Γενικά ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις. Αλλά όπως και να το κάνουμε πληρώνεις και το σήμα. Και κακά τα ψέματα το πληρώνεις ακριβά.
Για να τελειώσω τη σκέψη μου είναι και η τιμολογιακή πολιτική της κάθε εταιρίας στην κάθε χώρα...
Πχ τα ιταλικά στην Αμερική είναι φθηνότερα από την Ελλάδα.
Η maverick 88 έχει 400€+ εδώ και έχει 200$ στην Αμερική.
Τα τουρκικά είναι στα ίδια με εδώ... ίσως και ακριβότερα.

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν After market chokes για ρεκτα??? Πήρε ένας γνωστός μια ίδια η gold είναι κι απ όσο θυμάμαι το σπειρωμα είναι κατω
πες του να την δουλεψει πρωτα ετσι γιατι η ρεκτα εβγαζαν προβληματα και μετα το ψαχνη.

γιατί του έκανε εμπλοκή κατάλαβε κανείς ;

Κατι για το κλειστρο πρεπει να λεει....think

Το έστειλα για μετάφραση σε κάτι "καρντάσια". Περιμένω απάντηση και θα σας πω. ;)
Ήρθε η μετάφραση στο περίπου από όσο μου είπε γιατί είναι κοπέλα και δεν ξέρει αν τα μεταφράζει σωστά κυνηγετικά:
"Ο κυριος λεει οτι, αν πεσει το κοκορακι πριν βαλεις την ασφαλεια για να πυροβολεις κατα ριπας δεν σκανε οι σφαιρες.. ετσι ειναι το συστημα του οπλου, ολων των οπλων που εχουν το ιδιο συστημα"

Ήρθε η μετάφραση στο περίπου από όσο μου είπε γιατί είναι κοπέλα και δεν ξέρει αν τα μεταφράζει σωστά κυνηγετικά:
"Ο κυριος λεει οτι, αν πεσει το κοκορακι πριν βαλεις την ασφαλεια για να πυροβολεις κατα ριπας δεν σκανε οι σφαιρες.. ετσι ειναι το συστημα του οπλου, ολων των οπλων που εχουν το ιδιο συστημα"
Ωραιος!! Ευχαριστούμε για την μετάφραση! Δηλαδή κάποιο εξτρα συστημα ακουσιας πυροδότησης?
Ενα ωραιο συστημα που ειδα σε αυτη την καραμπινα (σε προτεινομενο βιντεο στο youtube) ειναι η σκανδαλη που βγαινει με το πατημα ενος κουμπιου και ο εξωστηρας (ejector) που αν καταλαβα καλα ειναι ευκολα αποσπωμενος!

Last edited:
Back