Τουφεκιά σε καθιστό θήραμα...

Εδω και πολλα χρονια δεν ριχνω σε καθιστα γιατι δεν μου αρεσει.
Πρωτον θελω το θηραμα να με εχει δει και να προσπαθησει να σωθει.
Δευτερον αν το κανω, νιωθω εκτελεστης και οχι κυνηγος.
Τριτον οταν σκεφτομαι βολη σε καθιστο θηραμα μου ερχονται εικονες απο ανατολη και Αφρικη με εκτελεση καθιστων ορτυκιων, τρυγονιων αλλα και περδικιων σε νερο.
Αυτα ειναι η δικη μου οπτικη, τι κανουν οι αλλοι δεν με αφορα.

Επειδη ισως ετσι ξεκινησαμε, εγω σαν εφηβος κυνηγουσα καρτερι με 32αρι, σιταριθρες, τσιχλες και τρυγονια.
Οταν πηρα το πρωτο πουλι στο φτερο με το 32αρι ετρεξα με μεγαλη χαρα να το πω στον πατερα μου.

Last edited:
Εδω και πολλα χρονια δεν ριχνω σε καθιστα γιατι δεν μου αρεσει.
Πρωτον θελω το θηραμα να με εχει δει και να προσπαθησει να σωθει.
Δευτερον αν το κανω, νιωθω εκτελεστης και οχι κυνηγος.
Τριτον οταν σκεφτομαι βολη σε καθιστο θηραμα μου ερχονται εικονες απο ανατολη και αφρικη με εκτελεση καθιστων ορτυκιων και τρυγονιων.
Αυτα ειναι η δικη μου οπτικη, τι κανουν οι αλλοι δεν με αφορα.

Επειδη ολοι ετσι ξεκινησαμε, εγω σαν εφηβος κυνηγουσα ετσι σε καρτερι με 32αρι, σιταριθρες, τσιχλες και τρυγονια.
Οταν πηρα το πρωτο πουλι στο φτερο με το 32αρι ετρεξα με μεγαλη χαρα να το πω στον πατερα μου.
Προσυπογράφω.
Εν έτει 2024 δεν καταλαβαίνω το νόημα της ύπαρξης,τέτοιου θέματος,σε κυνηγετικό forum.
Να πώ να κυνηγούσαμε γαλοπούλες,να το καταλάβω.Να κυνηγούσαμε με αεροβόλα,επίσης.
Τώρα να έχουμε φτάσει στο σημείο,να υπεραναλύουμε,τα υπερσύγχρονα τσόκ,τις σούπερ κάνες κτλ. και να τουφεκάμε καθιστά...
Κι επειδή αναφέρθηκε το "όλοι", καλό θα είναι ο καθένας, να μιλάει, για τον εαυτό του.

σκεφτειτε την ωρα που τρωτε , απο πισω να φατε μια δυνατη σφαλιαρα στο σβερκο.Πως θα σας φαινοτανε?
Δεν τα τραμπουκίζουμε προσπαθούμε να τα σκοτωσουμε ακαριαία, υπάρχει διαφορά για το ίδιο το πουλι εαν ειναι στον αέρα ή σε κλαρί; Δεν νομίζω.

Το πρώτο πράγμα που μου είπε ο πατέρας μου, όταν ήμουν ακόμα μαθητής δημοτικού και απορταδόρος ήταν ότι : "ποτέ δεν τουφεκάμε καθιστό θήραμα " ξεφτιλίζεσαι !!!
Καμιά 10αριά χρόνια μετά, έκανα την παράβαση αυτή για πρώτη και τελευταία φορά σε καθιστά παπιά που δεν μπορούσα να τα πλησιάσω άλλο.
Δεν μου άφησε τίποτα καλό αυτή η τουφεκιά, εκτός από ένα σβουρδούλι ... από τότε όσες φορές έτυχε να μπορώ να ρίξω καθιστά το απέφυγα , σήκωσα τα πουλιά και έριξα.

Κυνηγώντας παίρνουμε τροφή από την φύση η προσπαθούμε να ρυθμίσουμε την ισορροπία μεταξύ αρπακτικών ειδών και των υπολοίπων.
Το μεμπτό είναι να χτυπάμε το θήραμα όταν αυτό είναι στο όριο της εξάντλησης λόγω καιρικών συνθηκών,συνήθως.
Όταν σε περίοδο μεγάλης ξηρασίας στηνομαστε στο μοναδικό νερό της ευρύτερης περιοχής,όταν το χιόνι κι ο παγος έχει καλύψει τα πάντα και δεν υπάρχει μέρος τροφοληψιας,όταν πετύχουμε τα αποδημητικά στο ακρωτήρι και δεν έχουν δύναμη να φτερουγίσουν...
Το κυνήγι με χρήση αεροβόλου,που αναφέρει πιο πάνω ο συνάδελφος,είναι με χαμηλό βαθμό δυσκολίας,αν αυτός ο βαθμός είναι το ζητούμενο?
Το κυνήγι της γαλοπούλας,με τον τρόπο που βλέπουμε ότι γίνεται?
Γιατί να μην προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε στο φτερό αυτό το θήραμα, κόβοντας του το κεφάλι,έτσι που να μην χαλάσουμε το κρέας του?
Για να το φάμε δεν το κυνηγάμε?
7 στους 10 λαγούς,με χρηση σκυλιων δίωξης,χτυπιουνται εν στάση.
Όπως κι αν έχει όταν κυνηγάμε εκμεταλλευμαστε κάποια ανάγκη του θηράματος,την οποία γνωρίζουμε,μετά από εμπειρία πολλών πολλών χρόνων,ότι έχει.
Σήμερα είναι εύκολη η πρόσβαση στην τροφή σε σχέση με κάποια χρόνια πίσω και υπαρχουσες συνθήκες.
Σήμερα,γιατί κυνηγάμε??
Μήπως με το να παρουσιαζουμε το κυνήγι πολύ αθλητικό,δίνουμε επιχειρήματα εκεί που δεν πρέπει να δώσουμε?
Δεν είναι εύκολο να σου πει ο άλλος "γιατί δεν πας να χτυπήσεις δισκάκια στο σκοπευτήριο?",από την στιγμή που αυτό που ζητάς είναι η καταβολή εν κινήσει?
Ο βαθμός δυσκολίας της καρπωσης και η ικανοποίηση που μας δίνει,αν επιτευχθεί,είναι κάτι που αφορά εμάς τους ίδιους κι εμείς είμαστε αυτοί που βάζουμε τον πήχυ.
Θεωρώ σίγουρο ότι το θήραμα αδιαφορεί για τον τρόπο που θα χάσει την ζωή του.
Αυτό που το ενδιαφέρει είναι να μην την χάσει!

Δεν επιδιώκω την βολή σε καθιστό θήραμα!
Κάποια θηράματα δεν τα τουφεκαω καθιστά (όπως το τρυγόνι η τις πέρδικες)για δικούς μου,προσωπικούς λόγους.
Η καταβολη "στο φτερό"μου δίνει ικανοποίηση,η δύσκολη λόγω συνθηκών καταβολή,ακόμη μεγαλύτερη.

Δεν κατηγορώ κάποιον που το κάνει,ίσως επειδή δεν μπορεί η θεωρεί πολύ δύσκολη την βολή εν κινήσει η εν πάση περιπτώσει επειδή μπορεί.

Αρκεί να μην εκμεταλλεύεται τις συνθήκες που αναφέρω πιο πάνω οι οποίες κάνουν το θήραμα εντελώς ευάλωτο και μετατρέπουν το κυνήγι σε σφαγή!

Δεν υπαρχει ξεκαθαρη απαντηση
Και εξηγω
Οι παλιοι εριχναν στα καθιστα και μαλιστα σε ενεδρα!
Το κυνηγι για αυτους ηταν αποκομιδη τροφης!
Οσο περισοτερο θηραμα με μια μονο ντουφεκια
Ταυτοχρονα αγαπουσαν και εκτιμουσαν πολυ παραπανω απο εμας το θηραμα γιατι ηταν γιαυτους η επιβιωση τους
Μονο με κουβεντες απευθειας με Παλιους κυνηγους σωστους σε χαρακτηρα μπορει καποιος να το καταλαβει αυτο
Σημερα θεωρω ανηθικο και μουνισιμο καποιος να στησει ενεδρα για να βαρεσει θηραμα στα καθιστα
Πχ να στρωσει μηλα στους λαγους στο φεγγαρι η να βαλει κλουβα στο νερο στα πουλια
Αυτο που θεωρω ανηθικο καποτε δεν ηταν
Και δεν θα ειναι σε περιπτωση που πχ σε ενα πολεμο αναγκαστει καποιος να επιβιωσει ξανα με μονη επιλογη την τροφη απο την φυση
Επομενως ολα εξαρτωνται απο το κινητρο πισβ απο την πραξη

Τωρα εαν κυνηγας κανονικα και ερθει ενα πουλι και πιασει μπροστα σου και το βαρεσεις προσωπικα δεν το θεωρω κακο
Κυνηγας
Δεν το εκανες επι σκοπου, δεν ειναι με ενεδρα και δεν ειναι και συχνο
Πολυ συχνα θα αστοχησεις γιατι στην περιπτωση αυτη ουτε βολικα θα εισαι ουτε καθαρη βολη θα εχεις και συνηθως το θηραμα σηκωνεται οταν πατας την σκανδαλη
Γιαυτο και πολλα παιδια ειπαν οτι δεν πεφτουν οι καθηστες !

Αν ομως βαλεις μιχανακι για να ερχονται να καθονται πχ οι τσιχλες και να της βαρας η στρωσεις φαι για να κατσει ενα κοπαδι φασσες να βαρεσει μια ντουφεκια να πεσουν πολλες ναι ειναι λαθος

Τωρα οσον αφορα τον λαγο
Προσωπικα θεωρω προσον για ενα κυνηγο να εχει την ικανοτητα να εντοπισει τον λαγο στο γιατακι και να καταφερει να τον βαρεσει!
Οποιος δεν εχει εντριβισει σε αυτο δεν μπορει να καταλαβει ποσο δυσκολο ειναι
Σημερα ειδικα τηνει να χαθει σαν ικανοτητα γιατι γερναει ο κυνηγετικος μας πλυθησμος και οι νεοι δεν ειχαν ποτε την επαφη με την φυση που ειχαμε οι προηγουμενοι

Ακομη και αν δεις τον λαγο το να καταφερεις να τον βαρεσεις ειναι πολυ δυσκολο και παρα πολλοι λαγοι εχουν φυγει ετσι

Θα σας πω προςωπικες εμπειριες για να καταλαβετε
Ο παππους μου γεννημα θρεμα του βουνου εχει αυτη την ικανοτητα
Απο ολους μας μονο ενας ξαδερφος την κληρονομισε
Εγω δεν το εχω το χαρισμα
Εχω δει 3-4 φορες αλλα αναλογικα με τους λαγους που συναντησα δεν εχω την ικανοτητα αυτη
Ο παππους λοιπον που στα νιατα του ελεγε παω να φερω ενα λαγο για να φαμε και πηγαινε και τον εφερνε οταν με μαθαινε στα πρωτα μου κυνηγετικα βηματα και εξω απο υο μαντρι ερχονταν οι λαγοι τον ρωτησα
Παππου
Γιατι δεν βαραμε τους λαγους πιυ ειναι στο τριφυλλι
Ξερετε τι μου ειπε;
Γιε μου
Ο κυνηγος πρεπει να εχει αρχιδια και αμα βλεπει την φατσα του να μην συχαινετε
Αυτοι οι λαγοι ειναι σαν τα ζωα στο μαντρι μας
Ερχονται τρωνε παιζουν και φευγουν
Τους βλεπουμε και μας γεμιζουν χαρα και ξεγνασια
Γιατι να τους βαρεσουμε;
Τωρα πεζουν τρωνε μετα θα ζευγαρωσουν
Να τους βλεπεις για να μαθαινεις απο αυτους
Να παρατητας
Ειναι σχολειο αυτοι οι λαγοι
Τι θα κερδισεις αμα κανεις ενα μπαμ και τον δεις να πεφτει;
Τιποτε
Κρεας εχουμε
Και αρνια και κουνελια και κοτες
Να περνεις ενα θηραμα με την αξια σου και οχι με την μπαμπεσια.
Να μαθεις να τους βλεπεις στο γιατακι και να φτιαχνεις σκυλια και να διαβαζεις τον τοπο!
Ετσι κυνηγας τον λαγο!
Με κοπο

Ο ιδιος κυνηγος που βαρουσε ενα σωρο λαγους στο γιατακι ο ιδιος δεν τους βαρουσε ποτε στο μαντρι του που ετρωγαν διπλα στο τριφυλλι!

Νομιζω η διαφορα ειναι ξεκαθαρη

Θελει ικανοτητα και κοπο να βαρεσεις λαγο στο γιατακι και για μενα ειναι προσον να μπορεις να το κανεις

Καποιο διαφωνειτε και ειναι λογικο
Εγω εδω αλλη οπτικη ξεροντας ποσο δυσκολο ειναι

Ειναι πολυ πιο ευκολο να χασεις τον λαγο προσπαθοντας να τον παρεις στο γιατακι παρα εν κινησει!

Και μια ιστορια και κλεινω
Ο πατερας λατρευει υο κεφαλι του λαγου απο υο στιφαδο
Ο παππους παντα χαλουσε υο κεφαλι αμα βαρουσε λαγο στο γιατακι
Μονο εκει εριχνε στον λαγο
Απαγορευοταν να τον χαλασει
Ειχαν ενα σεβασμο στο κρεας του θηραματος οι παλιοι!
Οταν αραβωνιαστηκε η μανα μου με τον πατερα λεει ο πατερας στον παππου
Χαλας υον καλυτερο μεζε Πατερα. Τον επομενο προσπαθα να μην τον βαρεσεις στο κεφαλι

Δεν ειπε τιποτε ο παππους

Αφου του το ζητησε ο γαμπρος του επρεπε να προσπαθησει

Παει λοιπον κυνηγι και βλεπει ενα λαγο στο γιατακι
Ο τοπος πυκνος
Επι δεκα λεπτα γυριζε τον σκοινο να μπορεσει να του ριξει χωρις να χαλασει το κεφαλι και χωρις να χαλασει τον λαγο!
(Ριχνεις χαμηλα στην μουτσουνα)
Δεν βολευε ο τοπος
Σα καποια φαση πετιετε ο λαγος ενω ο παππους κινειτε να βρει σωστο σημειο
Και φευγει!
Οταν πηγε σπιτι λεει στον πατερα
Γιε μου
Δεν γινεται αυτο που θες
Σημερα χασαμε τον λαγο
Θα τους βαραω οπως ξερω και αν μπορω να μην χαλασω το κεφαλι καλως

Οποταν
Σε καθε περιπτωση
Ο σκοπος και η παρακινηση και η μεθοδος για εμενα ειναι που κανουν την διαφορα!

Το πρωτα μου θηραματα ηταν καθιστα
Για να μαθω να κραταω το οπλο
Ενα ημερο περιστερι στο μαντρι και κια καρακαξα
Δεν νομιζω οτι ειμουν ανηθικος ομως
Σημερα περπατω χιλιομετρα για 1-2 περδικες και δεν βαραω ποτε μου περαστο πουλι που μου εστειλαν αλλοι!
Το θεωρω για μενα ανηθικο!
Εαν ομως δω ποτε λαγο στο γιατακι σιγουτα θα προσπαθησω να τον καρπωθω!

Για μενα η περαστη περδικα ειναι απλα σκοποβολη!
Ο λαγος στο γιατακι ειναι τεχνη και ικανοτητα

Κάποια θηράματα δεν τα τουφεκαω καθιστά (όπως το τρυγόνι η τις πέρδικες)για δικούς μου,προσωπικούς λόγους.
Ας κρατήσουμε αυτό...ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα πιστεύω τους και τους προσωπικούς τους λόγους.
Από την στιγμή που είναι νόμιμοι είναι σεβαστοί.

Ωραίο θέμα Μύρο.
Από εκεί ξεκίνησα, στα 16 μου, κοντά με τον αείμνηστο πατέρα μου, στο ανέβασμα που λέγαμε για κιχλοκοτσυφα, απόγευμα στα καθιστά . Βέβαια εγώ έφευγα από νωρίς και αργότερα ερχόταν ο πατέρας. Με το πρώτο μου όπλο, ένα 16αρι μονόκανο μπαικαλ. Ο καθένας είχε το πόστο του, ποτέ δεν καθόμασταν σε πόστο άλλων, εκτός αν ξέραμε σίγουρα ότι δε θα έρθει, ηλικιωμένοι κυνηγοί του χωριού κυρίως ερχόταν εκεί αλλά και κάποια μικροπαιδα όπως εγώ με τους πατεράδες τους. Ο πατέρας προσπαθούσε να δει τη κιχλα ή τον κοτσυφο που έκατσε.....εγώ από την άλλη τη μπουμπουνιζα μέσα στη τσουφα και αν έπεφτε καλώς...... θυμάμαι μου έλεγε, μη βιάζεσαι και μην κουνιέσαι, θα κάτσει για λίγο .....αλλά που εγώ.......
Με γύρισες πολλά χρόνια πίσω φίλε Μύρο...... σ' ευχαριστώ.....
Ακόμα έτσι κυνηγάνε εδώ σε απογευματινά ανεβάσματα κάθονται μέσα σε λακους με μεγάλα δέντρα η πουρνάρια αλλά και σε ελιές .. έτσι ξεκίνησανε πολλοι....εγω με ένα ρωσικό μονοκανο 20σαρι το έχω ακόμα ντουφεκες θάνατος....τσίχλα/ κοτσιφια και παπιά αν τα βρω καθηστα τα προτα σε κυσσους και Δευτέρα σε νερά θα τους ρίξω.. ντουφεκη δεν σηκώνο ποτε σε μπεκάτσα και λαγό.γιατι δεν τα τρωο

Last edited:
Η πιο λάθος σκέψη είναι να εξανθρωπιζουμε τα ζώα, πράγμα που γίνεται συχνά και με τα κατοικίδια.
το σεβεσαι το ζωντανο οταν καθεται αμεριμνο.πρεπει να εξαλειφθουν οι μανιες για την καρπωση.Πρεπει να εχει την δυνατοτητα διαφυγης.Αυτα τα μαθαινουμε στην πρωτη δημοτικου.Εξ αλλου οι παπουδες ειχαν την καραμελα της πειρας.Η πειρα ομως μπορει να ειναι και η επαναληψη του ιδιου λαθους.ευχαριστω.

Προσυπογράφω.
Εν έτει 2024 δεν καταλαβαίνω το νόημα της ύπαρξης,τέτοιου θέματος,σε κυνηγετικό forum.
Να πώ να κυνηγούσαμε γαλοπούλες,να το καταλάβω.Να κυνηγούσαμε με αεροβόλα,επίσης.
Τώρα να έχουμε φτάσει στο σημείο,να υπεραναλύουμε,τα υπερσύγχρονα τσόκ,τις σούπερ κάνες κτλ. και να τουφεκάμε καθιστά...
Κι επειδή αναφέρθηκε το "όλοι", καλό θα είναι ο καθένας, να μιλάει, για τον εαυτό του.
Είναι κάποια θηράματα που τουφεκιούνται μόνο καθιστά, όπως ο λαγός στο καρτέρι, γαλοπούλα κ.α. δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε κάποιο θήραμα.

Εν έτη 2024 εγώ δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα,πολύ σοβαρότερα, τώρα αν το συγκεκριμένο θέμα έχει λόγο ύπαρξης στο φόρουμ, αυτό μπορεί να το κρίνει η διαχείριση.
Στο "όλοι" θα επιμείνω πάντως...

Είναι κάποια θηράματα που τουφεκιούνται μόνο καθιστά, όπως ο λαγός στο καρτέρι, γαλοπούλα κ.α. δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε κάποιο θήραμα.

Εν έτη 2024 εγώ δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα,πολύ σοβαρότερα, τώρα αν το συγκεκριμένο θέμα έχει λόγο ύπαρξης στο φόρουμ, αυτό μπορεί να το κρίνει η διαχείριση.
Μια χαρα θεση εχει στο κυνηγετικο φορουμ το θεμα κατ εμενα

Δεν παροτρυνει καποιον να ριχνει επι σκοπου στα καθιστα
Ουτε εξηγιε πως να στηθει σε ενεδρα

Μονο ετσι μπορει καποιος να καταλαβει την διαφορα αναμεσα στο πως γινοταν παλια και γιατι και γιατι δεν πρεπει να γινεται σημερα η εαν θα γινει σημερα τι θεωρειτε λαθος η τι κανει ζημια και τι οχι

Προσυπογράφω.
Ενώ σε γενικές γραμμές συμφωνώ σε πάρα πολλά από όσα γράφεις, σε αυτή την άποψη διαφωνώ απολύτως.

Ο λόγος είναι πολύ απλός, ένα forum ακριβώς είναι ο χώρος που οι απόψεις και οι γνώμες μας κατατίθενται γίνονται κατανοητές σε μεγάλο βαθμό με επιχειρήματα και αναλύσεις . Τελικά αυτό δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να βλέπουμε τα θέματα από πολλές οπτικές.
Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με ένα συζητούμενο θέμα , είναι θέμα δημοκρατίας να αποδεχόμαστε να συζητιέται ... κάνει καλό σε όλους !

Τη εξαιρέσει εμού.
Εν έτει:Δοτική!
Ενώ σε γενικές γραμμές συμφωνώ σε πάρα πολλά από όσα γράφεις, σε αυτή την άποψη διαφωνώ απολύτως.

Ο λόγος είναι πολύ απλός, ένα forum ακριβώς είναι ο χώρος που οι απόψεις και οι γνώμες μας κατατίθενται γίνονται κατανοητές σε μεγάλο βαθμό με επιχειρήματα και αναλύσεις . Τελικά αυτό δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να βλέπουμε τα θέματα από πολλές οπτικές.
Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με ένα συζητούμενο θέμα , είναι θέμα δημοκρατίας να αποδεχόμαστε να συζητιέται ... κάνει καλό σε όλους !
Τεκμηρίωσα,τη διαφωνία μου.

Παιδιά ωραίο θέμα το οποίο δεν έχει λογική όμως να συζητούμε περί ηθικής και μη σε αυτό το κομμάτι,και εξηγώ.Πιανοντας το από πάλια όχι από.παπουδες που έχοντας λιγοστά πυρομαχικά το κυνήγι ήταν τρόπος επιβίωσης της οικογένειας άρα θα έπρεπε όσο λιγότερα και σίγουρα βόλια με περισσότερα θηράματα,απόλυτα δικαιολογημένη λογική για μένα.Ξεκινω από εμένα από παιδάκι του δημοτικού με αεροβόλο ,Φλομπέρ ,μονόκανο ,προσπαθούσα και έρποντας και μάλιστα είχα φτάσει σε σημείο να ρίχνω με το αεροβόλο σε πουλιά και στα δύο μέτρα ,το ίδιο και με το Φλομπεράκι.Ειναι ενάς τρόπος που δοκιμάζεις και εσύ τις δυνατότητες σου θα τολμήσω να πω σαν ελεύθερος σκοπευτής αθόρυβα να κρατάς την ανάσα σου μέσα στην ένταση και το πάθος της στιγμής να καρπωθείς ένα συκοφαγο ,έναν Κεφαλά,μια ασπροκολα,ακόμη και μια τρυγόνα η το χειμώνα διάφορα άλλα .Αυτά πέρασανε στο διαταυτα δεν επιδιώκω ποτέ να ρίξω σε καθιστό αλλά αν κάτσει κοντά μου θα του ρίξω και πάμε τώρα στο κομμάτι δεν του δίνω περιθώριο ζωής η ηθικοί λόγοι που μπορεί να αναφερθεί κάποιος .Το καθιστό θα το σκοτώσω όπως και να έχει και αυτός είναι και ο λόγος που πάω για κυνήγι για να σκοτώσω θήραμα σαν κυνηγός και έπειτα τα υπόλοιπα ,αν πεταχτεί και το τραυματίσω ,δεν θα είναι χειρότερο? Και πάει και πέσει 300 μέτρα κάτω και χαθεί ? Γι'αυτό το θέμα ρίχνω η όχι σε καθιστό θεωρώ ότι είναι μια εντελώς προσωπική υπόθεση που είτε έτσι είτε αλλιώς καλώς πράτει ο κάθε κυνηγός και κανείς δεν είναι πιο μάγκας από τον άλλον και ας τουφεκά καθιστά θηράματα εξάλλου είναι λιγοστές οι φορές που σου δίνετε η δυνατότητα να ρίξεις που αν ξέρεις να υπολογίζεις αποστάσεις και ξέρεις και την απόδοση του όπλου σου δεν τα χάνεις .Και όσο για το βαθμό δυσκολίας αν δεν ξέρεις ακριβώς που ρίχνει το όπλο σου και δεν έχει μαζεμένη τουφεκιά αν ρίχνεις πάνω από 30 μέτρα λόγο μικρού όγκου πιθανόν να σου φεύγουν κιόλας (σφιχτή ντουφεκια) να προσέχουν οι μπενελάκιδες αυτόν τον όρο γιατί δεν τους βοηθά στα καθιστά η κυρία τους ,για να γελάσουμε και λίγο.

Η φύση μετράει απώλειες όχι τον τρόπο που προήλθαν αυτές.
Ο παππούς μου έβγαινε με ένα παλιό πλαγιοκαννο που δεν έριχνε η μία κάννη με πέντε σφαίρες στην τσέπη και έριχνε μόνο σε ευμεγέθη θηράματα καθιστά.
Εγώ βγαίνω με σύγχρονη τρισφαιρη καραμπίνα με δύο κουτιά στο γιλέκο και ρίχνω μόνο στο φτερό.
Ποιος προκαλεί μεγαλύτερες απώλειες;;;
Ή ποιος είναι πιο ηθικός;;;
Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο.
Δε φτάνει μόνο ο τρόπος θήρευσης για να χαρακτηρίσει τον κυνηγό ως ηθικό ή άξιο. Είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα.

Back