Τουφεκιά σε καθιστό θήραμα...

Μια χαρα θεση εχει στο κυνηγετικο φορουμ το θεμα κατ εμενα

Δεν παροτρυνει καποιον να ριχνει επι σκοπου στα καθιστα
Ουτε εξηγιε πως να στηθει σε ενεδρα

Μονο ετσι μπορει καποιος να καταλαβει την διαφορα αναμεσα στο πως γινοταν παλια και γιατι και γιατι δεν πρεπει να γινεται σημερα η εαν θα γινει σημερα τι θεωρειτε λαθος η τι κανει ζημια και τι οχι
παλια γινοταν ετσι γιατι δεν ειχαν να φανε.

Να κυνηγάω με έμαθε ο πατέρας μου!
Μου έδωσε το s.p. ένα marocci, μόλις έκλεισα τα 18 και μπορούσα να βγάλω άδεια και αυτός πήρε καραμπίνα. Κυνηγουσαμε μόνο λαγό,δεν κυνηγάει κάτι άλλο ο πατέρας
Οι παππούδες μου δεν κυνηγούσαν.
Τρυγόνι τσίχλα, κοτσύφια,φάσσα έμαθα να τα κυνηγάω μόνος μου,δεν μου έδειξε κανένας τίποτα, γιατί δεν υπήρχε κάποιος να μου δείξει.

Έριχναν και στο φτερό και καθιστά, πολλές φορές είχα κάτσει κάτω από ψηλά δέντρα ξερά και περίμενα με το δάχτυλο στην δεύτερη σκανδάλη.
Αν έρθει ένα πουλί και κάτσει μπροστά μου όπως περπατάω θα του ρίξω, μερικές φορές και τώρα θα κάτσω για ένα καφέ μήπως έρθει καμία φάσσα (μόνο στην φάσσα)...

Εγώ τύχη πρώτη μέρα σε κυνήγι λαγού πρίν μερικά χρόνια στα νότια παράλια και σηκώνονταν τα τρυγόνια από τα πόδια μου και ξανά κάθονταν στα 15 μέτρα, ανήμπορα να πετάξουν από το ταξίδι,τα είχε κάτσει ο καιρός,τα λυπήθηκα τόσο πολύ....δεν μου έχει ξανά τύχει.δεν σου περνούσε καν από το μυαλό να σηκώσεις όπλο.

Έχω το χάρισμα,ας το πούμε έτσι,να βλέπω τους λαγούς στο γιατακι,αν δεν είναι πυκνά,θα τον ακουμπήσω με το μποτάκι στον κωλο να σηκωθεί,αν είναι πυκνό,δεν θα το ρισκάρω,θα του κόψω την Μουτσούνα.
Καρπώνομαι το θήραμα,για να το φάω με την οικογένεια μου και με τους φίλους μου να πιούμε πέντε,δέκα κρασιά,να πούμε 5 πράγματα όσον αφορά το κυνήγι να πειράξει ο ένας τον άλλο.
Ότι σκοτώνω το τρώω.
Σε οτι δεν τρώγεται,δεν ρίχνω, μόνο σε επιβλαβή.

Όποιος λοιπών πηγαίνει για κυνήγι μόνο και μόνο για σκοποβολή, καλύτερα να πηγαίνει σε σκοπευτήριο γιατί το κυνήγι δεν είναι άθλημα, ούτε χόμπι...

Ότι παίρνουμε από την φύση,το τρώμε, αλλιώς.... Σκοπευτήριο και φεύγοντας, κρεοπωλείο...

Εννοείται πως έχει θέση στο φόρουμ ένα τέτοιο θέμα...

Δηλαδή αν μας διαβάζει κάποιος ο οποίος ασκεί αποκλειστικά κυνήγι τσιχλοκοτσυφων στον κισσο κ στα καθιστά κ βρει την ευκαιρία να μας γράψει τις εμπειρίες του θα πρεπει εμείς να τον στείλουμε στην πυρά???
Η να του πουμε πως εδώ γράφουν μόνο οι κυνηγοί του φτερού???

Κακά τα ψέματα...
Η πραγματικοτητα ειναι πως αφαιρούμε μια ζωή από ένα θήραμα, είτε έχει τουφεκιστει στο φτερό είτε σε στάση...
Τώρα αν κάποιος νιώθει καλυτερα τουφεκωντας στο φτερό γιατί θεωρεί πως έχει την συνείδηση του..καθαρή αυτό είναι άλλο θέμα....

Υπάρχουν κ κυνηγοί που βαράνε στο φτερο αλλά πάντα κυνηγανε ρίχνοντας μια χουφτα ψιλόσκαγα με ανοιχτα τσοκ....
Εκεί τι γίνεται???? Γιατί να μην το δυσκολέψουν λίγο παραπανω??

και κάτι άλλο...
ο κλαροκυνηγός θα επιλέξει τόπο καθαρό κάτω από τα δέντρα που επέλεξε..
θα παρει πχ δέκα πουλια κ θα τα βρει όλα...
Δεν υπάρχει η σπατάλη χαμένων(τραυματισμένων)θηραμάτων που ενδεχομένως να γίνεται σε άλλες μεθόδους κυνηγίου....

Οι Ιταλοί εκτρέφουν ζωντανους κραχτες για να βαράνε καθιστά τσιχλοκοτσυφα κ έχουν κ δικαννα με δυο καννες διαφορετικών διαμετρηματων για αυτό τον σκοπό..
Οι Γάλλοι με ζωντανους κραχτες βαράνε φασσες καθιστες...
οι Ισπανοί καλά καμουφλαρισμένοι τοποθετούν σε ένα ψηλό δεντράκι μια ζωντανη περδικα σε κλουβι κ χτυπάνε καθιστά οποια άλλη την πλησιάσει....

και φυσικά όλα αυτά έχουν να κανουν με τις παραδόσεις του κάθε τόπου....

θα παω εγω να τους πω ότι "σημερα" είναι λαθος αυτός ο τρόπος????

Ας κοιτάξουμε αλλά ζητήματα του κυνηγίου που είναι πολυ ποιο σοβαρά κ ας τους αφήσουμε όλους αυτους να κυνηγάνε όπως έχουν μάθει κ όπως τους ευχαριστεί....

Η λαθροθηρία κ η απληστία είναι το χειροτερο κ οχι ο τρόπος που χάνει την ζωή του ένα θήραμα....

Οι παλιοί κυνηγοί έριχναν επί το πλείστον σε καθιστά θηράματα, περισσότερο για λόγους οικονομίας και σιγουριάς....

Όλοι έχουμε ρίξει σε καθιστά θηράματα!

Ας γράψουμε εμπειρίες, τεχνικές,τσοκαρίσματα κ.τ.λ...

Ξέρω ότι μερικοί θα αρχίσουν για ευκαλύπτους,ξεράδια και κλαριά αλλά γουστάρω...😜
Χαχαχα όσο είχες τη Μπερέτα μια χαρά ήσουνα πήρες τη μπουριχα τη χωανα τη μιξους βιδωσες κι εκείνο το υπερτσοκ το μιντ κι εχεις γίνει φωτιά στα καθιστά στα 30metri μέχρι και θέμα ανοιξες.για πες φίλε έχεις ξερανει όλους τους ευκαλυπτους έχει μείνει κανείς υπάρχουν κι άλλοι εκεί γύρω γύρω?

Τεράστια!!!!
Η προσπάθεια διαφυγής και η ίδια η κίνηση (πεταγμα-τρεξιμο) του δίνει πιθανότητες επιβίωσης.
Δεν ψαχνω να βαρέσω καθιστά γιατί μετά δεν μπορώ να δικαιολογήσω την αστοχία μου ούτε στον ευατο μου… αλλά ένα κοτσύφι πέρσι θα του εβαζα και φόλα με αυτά που μου έκανε, όποτε όταν μετά από κανα τέταρτο που με κορόιδευε βγήκε σε μερος που μπορούσα να το παρω το χτύπησα. Σημειωτέον ότι κυνηγάω μόνο τσίχλες κοτσύφια. Ίσως αυτό αλλάξει αύριο… :)

Να κυνηγάω με έμαθε ο πατέρας μου!
Μου έδωσε το s.p. ένα marocci, μόλις έκλεισα τα 18 και μπορούσα να βγάλω άδεια και αυτός πήρε καραμπίνα. Κυνηγουσαμε μόνο λαγό,δεν κυνηγάει κάτι άλλο ο πατέρας
Οι παππούδες μου δεν κυνηγούσαν.
Τρυγόνι τσίχλα, κοτσύφια,φάσσα έμαθα να τα κυνηγάω μόνος μου,δεν μου έδειξε κανένας τίποτα, γιατί δεν υπήρχε κάποιος να μου δείξει.

Έριχναν και στο φτερό και καθιστά, πολλές φορές είχα κάτσει κάτω από ψηλά δέντρα ξερά και περίμενα με το δάχτυλο στην δεύτερη σκανδάλη.
Αν έρθει ένα πουλί και κάτσει μπροστά μου όπως περπατάω θα του ρίξω, μερικές φορές και τώρα θα κάτσω για ένα καφέ μήπως έρθει καμία φάσσα (μόνο στην φάσσα)...

Εγώ τύχη πρώτη μέρα σε κυνήγι λαγού πρίν μερικά χρόνια στα νότια παράλια και σηκώνονταν τα τρυγόνια από τα πόδια μου και ξανά κάθονταν στα 15 μέτρα, ανήμπορα να πετάξουν από το ταξίδι,τα είχε κάτσει ο καιρός,τα λυπήθηκα τόσο πολύ....δεν μου έχει ξανά τύχει.δεν σου περνούσε καν από το μυαλό να σηκώσεις όπλο.

Έχω το χάρισμα,ας το πούμε έτσι,να βλέπω τους λαγούς στο γιατακι,αν δεν είναι πυκνά,θα τον ακουμπήσω με το μποτάκι στον κωλο να σηκωθεί,αν είναι πυκνό,δεν θα το ρισκάρω,θα του κόψω την Μουτσούνα.
Καρπώνομαι το θήραμα,για να το φάω με την οικογένεια μου και με τους φίλους μου να πιούμε πέντε,δέκα κρασιά,να πούμε 5 πράγματα όσον αφορά το κυνήγι να πειράξει ο ένας τον άλλο.
Ότι σκοτώνω το τρώω.
Σε οτι δεν τρώγεται,δεν ρίχνω, μόνο σε επιβλαβή.

Όποιος λοιπών πηγαίνει για κυνήγι μόνο και μόνο για σκοποβολή, καλύτερα να πηγαίνει σε σκοπευτήριο γιατί το κυνήγι δεν είναι άθλημα, ούτε χόμπι...

Ότι παίρνουμε από την φύση,το τρώμε, αλλιώς.... Σκοπευτήριο και φεύγοντας, κρεοπωλείο...
το κυνήγι ειναι δραστηριότητα με υλική απολαβή

Το sex είναι μία δραστηριότητα από την οποία προκύπτει η αναπαραγωγή !!!

Μπορεί να είναι όμως και μία ευχάριστη διαδικασία :)

Μου αρέσουν πολύ όλα τα πτερωτά που κυνηγάω σαν φαγητό , αλλά κατά τη διάρκεια του κυνηγιού αυτό που με ευχαριστεί είναι η διαδικασία...

Αν όλη η διαδικασία δεν με κάνει να αισθάνομαι ικανοποίηση ... σίγουρα δεν θα κυνηγήσω μόνο για την κάρπωση :)

Χαχαχα όσο είχες τη Μπερέτα μια χαρά ήσουνα πήρες τη μπουριχα τη χωανα τη μιξους βιδωσες κι εκείνο το υπερτσοκ το μιντ κι εχεις γίνει φωτιά στα καθιστά στα 30metri μέχρι και θέμα ανοιξες.για πες φίλε έχεις ξερανει όλους τους ευκαλυπτους έχει μείνει κανείς υπάρχουν κι άλλοι εκεί γύρω γύρω?
Καλώς τονε και ας άργησε! 😍
Και εγώ σ' αγαπώ!😘

Αααααα.... Οι berettares είναι στον οπλοβαστό!
Ξεκουράζονται!

Τα κλειστά φτερά της δίνουν κάποια επιπλέον προστασία....
Ίσως να είναι κ αυτό κ ιδιαίτερα αν μιλάμε για μια μακρινή τουφεκιά...
Ενας άλλος λόγος είναι κ τα κλαδιά που πιθανόν να βρίσκονται μπροστά τους...
Παντως αυτές οι τουφεκιές απαιτούν σκόπευση κ οχι βιασύνες....

Θυμάμαι κ κάτι περιστατικα με καποια τσιχλοκοτσυφα που μου εχουν μείνει:

Την ώρα που το δάχτυλο πήγαινε να πιεσει την σκανδαλη το βλέπω να σηκώνεται κ να φευγει, όμως αυτό ήταν για κλάσματα του δευτερολέπτου κ ετσι δεν μπόρεσα να αφήσω την σκανδαλη...

Και 2-3 φορες ακριβώς την ώρα που παταγα την σκανδάλη να έχει ανοίξει φτερά κ να έχει προλαβει να πετάξει 10-20εκ από το σημειο που καθόταν αλλά η τουφεκιά να την προλαβαινει......

Δεν ψαχνω να βαρέσω καθιστά γιατί μετά δεν μπορώ να δικαιολογήσω την αστοχία μου ούτε στον ευατο μου… αλλά ένα κοτσύφι πέρσι θα του εβαζα και φόλα με αυτά που μου έκανε, όποτε όταν μετά από κανα τέταρτο που με κορόιδευε βγήκε σε μερος που μπορούσα να το παρω το χτύπησα. Σημειωτέον ότι κυνηγάω μόνο τσίχλες κοτσύφια. Ίσως αυτό αλλάξει αύριο… :)
Aγριόπαπιες...

https://www.facebook.com/share/r/KbokPs1qb545wyNk/
Ορίστε ένα ανήθικο για εμένα κυνήγι.
Ακόμα και στο φτερό να τουφεκουσε μόνο.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Πετρελεάδες με παιδεία και ηθική πετρελαιά !!!!

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο παραδοσιακός τρόπος κυνηγίου εκεί ήταν άλογο - σκύλος - γεράκι !!!!
αλλά τώρα έχουν σε όλα τα θέματα αγωγή νεόπλουτου ...

Back