Τουφεκιά σε καθιστό θήραμα...

Πετρελεάδες με παιδεία και ηθική πετρελαιά !!!!

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο παραδοσιακός τρόπος κυνηγίου εκεί ήταν άλογο - σκύλος - γεράκι !!!!
αλλά τώρα έχουν σε όλα τα θέματα αγωγή νεόπλουτου ...
Αυτοί κυνηγάνε έτσι αλλά σε περιορισμούς για το τρυγόνι και γενικά για το κυνήγι υπόκειται μόνο ο Ευρωπαίος ! Τα προβλήματα που δημιουργούν στο οικοσύστημα τρίτες χώρες μας καλούν να τα λύσουμε εμείς !

Αυτοί κυνηγάνε έτσι αλλά σε περιορισμούς για το τρυγόνι και γενικά για το κυνήγι υπόκειται μόνο ο Ευρωπαίος ! Τα προβλήματα που δημιουργούν στο οικοσύστημα τρίτες χώρες μας καλούν να τα λύσουμε εμείς !
Καλημέρα , χωρίς ιδιαίτερα όρια κυνηγούν το τρυγόνι σε όλη την Ασία τη βόρεια Αφρική κ.λ.π. ...
Αλλά αυτή είναι μία άλλη συζήτηση , είμαστε εκτός θέματος 😀
topic.

Στα αρχιδια τους τα προβληματα καινοι επιπτωσεις
Ειναι απλα το ´´τιμολογιό´´ για να περνουν τα λεφτα
Και τα λεφτα απο τα κονδυλια σκοπιμα μπαινουν για αυτο το σκοπο
Για να καταληγουν εμεσως σε αυτους που δημιουργησαν τα κονδυλια
Η επιπτωση του περιορισμου του κυνηγιου στον ευρωπαιο πολιτη ειναι απλα πως το λεμε ξεχναω τωρα
Οταν καποιος παει θυμα αδικα και αναγκαστικα για την επιτευξη ενος στοχου

https://www.facebook.com/share/r/KbokPs1qb545wyNk/
Ορίστε ένα ανήθικο για εμένα κυνήγι.
Ακόμα και στο φτερό να τουφεκουσε μόνο.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Αυτό δεν είναι κυνήγι ρε παιδιά μη κοιτάμε τι μπορεί να κάνει ο κάθε λαός με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν εμείς έχουμε μάθει αλλιώς. Αν είχαμε μεγαλώσει εκεί μπορεί να κυνηγούσαμε και εμείς έτσι .Εμένα ούτε στην Αργεντινή μου αρέσει που ανεμίζουν εκατοντάδες πουλιά και διαλέγεις που ρίχνεις λες και τα αφήνουν από κλουβιά. Αλλά όποιος κυνηγά εκεί το θεωρεί φυσιολογικό και αν μπορούσα για μια φορά και μόνο θα πήγαινα για την εμπειρία συστηματικά δε θα κυνηγούσα έτσι ποτέ επειδή έχω μάθει αλλιώς τόσο απλά.

Αυτό δεν είναι κυνήγι ρε παιδιά μη κοιτάμε τι μπορεί να κάνει ο κάθε λαός με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν εμείς έχουμε μάθει αλλιώς. Αν είχαμε μεγαλώσει εκεί μπορεί να κυνηγούσαμε και εμείς έτσι .Εμένα ούτε στην Αργεντινή μου αρέσει που ανεμίζουν εκατοντάδες πουλιά και διαλέγεις που ρίχνεις λες και τα αφήνουν από κλουβιά. Αλλά όποιος κυνηγά εκεί το θεωρεί φυσιολογικό και αν μπορούσα για μια φορά και μόνο θα πήγαινα για την εμπειρία συστηματικά δε θα κυνηγούσα έτσι ποτέ επειδή έχω μάθει αλλιώς τόσο απλά.
Εγώ αν μπορούσα ΣΙΓΟΥΡΑ θα επισκεπτόμουν την Αργεντινή:εμπειρία με τόσα θηράματα δεν πρόκειται να αποκτήσω εδώ ούτε αν φτάσω στα 100 μου...😿😿

Κυνηγώντας παίρνουμε τροφή από την φύση η προσπαθούμε να ρυθμίσουμε την ισορροπία μεταξύ αρπακτικών ειδών και των υπολοίπων.
Το μεμπτό είναι να χτυπάμε το θήραμα όταν αυτό είναι στο όριο της εξάντλησης λόγω καιρικών συνθηκών,συνήθως.
Όταν σε περίοδο μεγάλης ξηρασίας στηνομαστε στο μοναδικό νερό της ευρύτερης περιοχής,όταν το χιόνι κι ο παγος έχει καλύψει τα πάντα και δεν υπάρχει μέρος τροφοληψιας,όταν πετύχουμε τα αποδημητικά στο ακρωτήρι και δεν έχουν δύναμη να φτερουγίσουν...
Το κυνήγι με χρήση αεροβόλου,που αναφέρει πιο πάνω ο συνάδελφος,είναι με χαμηλό βαθμό δυσκολίας,αν αυτός ο βαθμός είναι το ζητούμενο?
Το κυνήγι της γαλοπούλας,με τον τρόπο που βλέπουμε ότι γίνεται?
Γιατί να μην προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε στο φτερό αυτό το θήραμα, κόβοντας του το κεφάλι,έτσι που να μην χαλάσουμε το κρέας του?
Για να το φάμε δεν το κυνηγάμε?
7 στους 10 λαγούς,με χρηση σκυλιων δίωξης,χτυπιουνται εν στάση.
Όπως κι αν έχει όταν κυνηγάμε εκμεταλλευμαστε κάποια ανάγκη του θηράματος,την οποία γνωρίζουμε,μετά από εμπειρία πολλών πολλών χρόνων,ότι έχει.
Σήμερα είναι εύκολη η πρόσβαση στην τροφή σε σχέση με κάποια χρόνια πίσω και υπαρχουσες συνθήκες.
Σήμερα,γιατί κυνηγάμε??
Μήπως με το να παρουσιαζουμε το κυνήγι πολύ αθλητικό,δίνουμε επιχειρήματα εκεί που δεν πρέπει να δώσουμε?
Δεν είναι εύκολο να σου πει ο άλλος "γιατί δεν πας να χτυπήσεις δισκάκια στο σκοπευτήριο?",από την στιγμή που αυτό που ζητάς είναι η καταβολή εν κινήσει?
Ο βαθμός δυσκολίας της καρπωσης και η ικανοποίηση που μας δίνει,αν επιτευχθεί,είναι κάτι που αφορά εμάς τους ίδιους κι εμείς είμαστε αυτοί που βάζουμε τον πήχυ.
Θεωρώ σίγουρο ότι το θήραμα αδιαφορεί για τον τρόπο που θα χάσει την ζωή του.
Αυτό που το ενδιαφέρει είναι να μην την χάσει!

Δεν επιδιώκω την βολή σε καθιστό θήραμα!
Κάποια θηράματα δεν τα τουφεκαω καθιστά (όπως το τρυγόνι η τις πέρδικες)για δικούς μου,προσωπικούς λόγους.
Η καταβολη "στο φτερό"μου δίνει ικανοποίηση,η δύσκολη λόγω συνθηκών καταβολή,ακόμη μεγαλύτερη.

Δεν κατηγορώ κάποιον που το κάνει,ίσως επειδή δεν μπορεί η θεωρεί πολύ δύσκολη την βολή εν κινήσει η εν πάση περιπτώσει επειδή μπορεί.

Αρκεί να μην εκμεταλλεύεται τις συνθήκες που αναφέρω πιο πάνω οι οποίες κάνουν το θήραμα εντελώς ευάλωτο και μετατρέπουν το κυνήγι σε σφαγή!
Εύγε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Να κυνηγάω με έμαθε ο πατέρας μου!
Μου έδωσε το s.p. ένα marocci, μόλις έκλεισα τα 18 και μπορούσα να βγάλω άδεια και αυτός πήρε καραμπίνα. Κυνηγουσαμε μόνο λαγό,δεν κυνηγάει κάτι άλλο ο πατέρας
Οι παππούδες μου δεν κυνηγούσαν.
Τρυγόνι τσίχλα, κοτσύφια,φάσσα έμαθα να τα κυνηγάω μόνος μου,δεν μου έδειξε κανένας τίποτα, γιατί δεν υπήρχε κάποιος να μου δείξει.

Έριχναν και στο φτερό και καθιστά, πολλές φορές είχα κάτσει κάτω από ψηλά δέντρα ξερά και περίμενα με το δάχτυλο στην δεύτερη σκανδάλη.
Αν έρθει ένα πουλί και κάτσει μπροστά μου όπως περπατάω θα του ρίξω, μερικές φορές και τώρα θα κάτσω για ένα καφέ μήπως έρθει καμία φάσσα (μόνο στην φάσσα)...

Εγώ τύχη πρώτη μέρα σε κυνήγι λαγού πρίν μερικά χρόνια στα νότια παράλια και σηκώνονταν τα τρυγόνια από τα πόδια μου και ξανά κάθονταν στα 15 μέτρα, ανήμπορα να πετάξουν από το ταξίδι,τα είχε κάτσει ο καιρός,τα λυπήθηκα τόσο πολύ....δεν μου έχει ξανά τύχει.δεν σου περνούσε καν από το μυαλό να σηκώσεις όπλο.

Έχω το χάρισμα,ας το πούμε έτσι,να βλέπω τους λαγούς στο γιατακι,αν δεν είναι πυκνά,θα τον ακουμπήσω με το μποτάκι στον κωλο να σηκωθεί,αν είναι πυκνό,δεν θα το ρισκάρω,θα του κόψω την Μουτσούνα.
Καρπώνομαι το θήραμα,για να το φάω με την οικογένεια μου και με τους φίλους μου να πιούμε πέντε,δέκα κρασιά,να πούμε 5 πράγματα όσον αφορά το κυνήγι να πειράξει ο ένας τον άλλο.
Ότι σκοτώνω το τρώω.
Σε οτι δεν τρώγεται,δεν ρίχνω, μόνο σε επιβλαβή.

Όποιος λοιπών πηγαίνει για κυνήγι μόνο και μόνο για σκοποβολή, καλύτερα να πηγαίνει σε σκοπευτήριο γιατί το κυνήγι δεν είναι άθλημα, ούτε χόμπι...

Ότι παίρνουμε από την φύση,το τρώμε, αλλιώς.... Σκοπευτήριο και φεύγοντας, κρεοπωλείο...
Σύμφωνο σε ολλα .RESPECT.

Back