Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Μία μικρή διαφωνία έχω στο θέμα χοντρά- ψιλά σκάγια ( απο Ν10 έωςΝ3 ) , δεν πιστεύω πως πρέπει να αλλάζει η δοσολογια πυρίτιδας, ειδικά αν χρησιμοποιούμε πλαστικά κυαθια.
Για μένα εξαρτάται από την πυρίτιδα στη διβασικη όχι στις μονοβασικες στα χοντρά από 6 και κάτω θα τη τσιμπαγα λίγο.

Γιάννη, το ξαναέβαλα παλιότερα, δοκιμές με 5 φυσίγγια από κάθε τυπολογία με mbx32 και s4n. Σε νούμερα 3 ,7,5 και 11, με πλαστικό συγκεντρωτήρα με ποτηράκι καμία διαφορά. Με μαλλινόταπες μία ελάχιστη, πρακτικά ασήμαντη διαφορά υπάρχει.

Attachments

• 20220413_201853.jpg
    20220413_201853.jpg
    250,2 KB · Προβολές: 12
  • 20220413_201840.jpg
    20220413_201840.jpg
    253,4 KB · Προβολές: 12
Γιάννη, το ξαναέβαλα παλιότερα, δοκιμές με 5 φυσίγγια από κάθε τυπολογία με mbx32 και s4n. Σε νούμερα 3 ,7,5 και 11, με πλαστικό συγκεντρωτήρα με ποτηράκι καμία διαφορά. Με μαλλινόταπες μία ελάχιστη, πρακτικά ασήμαντη διαφορά υπάρχει.
Αυτό Λευτέρη με ίδιο μπαρούτι σε Νο.9 για τσίχλα και νο.6 για πέρδικα μου τόπε κι'ένας βιοτέχνης .,
Προσωπικά διαφωνώ .Ένα + 0.05 πυριτιδα το θέλει το χοντρό διότι η μεγαλύτερη ατομική μάζα στο νο.6
πιστεύω δέν θα μεταβάλει την τιμή Ε (ενέργειας) στον βαθμό που απαιτεί η καταβολή της πέρδικας .

Μία μικρή διαφωνία έχω στο θέμα χοντρά- ψιλά σκάγια ( απο Ν10 έωςΝ3 ) , δεν πιστεύω πως πρέπει να αλλάζει η δοσολογια πυρίτιδας, ειδικά αν χρησιμοποιούμε πλαστικά κυαθια.

Απλα μια ερωτηση φιλε !!! Στην τσιχλα θα πηγαινες με 1,60χ32 -Ν10 = 750 σκαγια περιπου οκ.
Στον λαγο θα πηγαινες το ιδιο σεταπ και Ν3 = 153 σκαγια ???
Πρακτικα δεν γινεται ...αν λαβεις και υπ'οψιν σου και τον καιρο (στο κρυο )....εχετε γεια βρυσουλες...!!!
Τι να του κανεις στο κρυο με το 1,60χ32 ?? Να χαιδεψεις την γουνα ??

Απλα μια ερωτηση φιλε !!! Στην τσιχλα θα πηγαινες με 1,60χ32 -Ν10 = 750 σκαγια περιπου οκ.
Στον λαγο θα πηγαινες το ιδιο σεταπ και Ν3 = 153 σκαγια ???
Πρακτικα δεν γινεται ...αν λαβεις και υπ'οψιν σου και τον καιρο (στο κρυο )....εχετε γεια βρυσουλες...!!!
Τι να του κανεις στο κρυο με το 1,60χ32 ?? Να χαιδεψεις την γουνα ??
Κοιτάξτε κ. Νίκο, 1.60 χ 32 νο3 με s4 ή και sipe ακόμα και με ρελιαστό, ο λαγός θα πει έχετε γεια βρυσούλες ακόμα και σε μακρινή απόσταση!

Κοιτάξτε κ. Νίκο, 1.60 χ 32 νο3 με s4 ή και sipe ακόμα και με ρελιαστό, ο λαγός θα πει έχετε γεια βρυσούλες ακόμα και σε μακρινή απόσταση!

Πιστεύω οτι ως τα 35-40 μέτρα μπορεί ανετά!...και στο κρύο!....θα πει το άσπιλε!;).sarcastic.

s4_n.jpg

1.png

Πίνακας 2..jpg

Υ.Γ...προσωπική μου άποψη είναι αυτή ....:)

Νίκο από περιέργεια αν έχεις γέμισε ένα τέτοιο και ριχτο να δούμε αποτελέσματα.Με 32 γρ 6αρια έχω κυνηγήσει πολλές φορές παλιά αλλά 3αρι όχι.

Γιαννη θα το ριξω φιλε.....Δεν ξερω για σημερα....Εχω να κανω δοκιμες σε βολια....Μολις λασκαρω
θα το δοκιμασω.....Ασχετα που δεν θα πηγαινα με τετοιο σεταπ στον λαγο!!!

Ναι .....Αλλο s4 και sipe....και αλλο ΜΒ32.... στα 32 με 154 σκαγια... και αν πεσεις και κρυο και υγρασια
την γουνα θα του χαιδεψεις......Ετσι το βλεπω εγω...
686 - 1,65 Χ34 +1,5 αλευρι- Ν5 = 241 σκαγια εχω πολλους λαγους...και με ασχημο καιρο !!!
Το θεμα ειναι ...ποσο θελει να ρισκαρει ο καθε κυνηγος !!!

Γιάννη το σεταπ στα 32 με τη σιπε βάλε 30 m/s πάνω V 1,5 για να είσαι μέσα....
Καλημέρα Στράτο!:)

Το 1,65 Χ 32 δίνει 395 μ/δλ στα 2,5 μέτρα (V 2,5).Αυτό σημαίνει 420 μ/δλ στο στόμιο(Vo).

Να πέσει λοιπόν στο κρύο της ....Σιβηρίας φίλε 60 μ/δλ(!) και να φτάσει 365 μ/δλ....(σσ. η και από κακό υπολογισμό...)

Το Νο 3 με 365 μ/δλ στο στόμιο(Vo) έχει στα 35 μέτρα 4,68 ποδολίβρες ενέργεια...Είναι η υπερδιπλάσια απ' αυτήν που απαιτείται για τον Λαγό...

Με 150 σκάγια και απόδοση 70% θα του βάλει 100 σκάγια όσο δηλαδή απαιτείται...3-4 ν' αρπάξει τελείωσε...και θα μπει και ατόφιος στο τραπέζι (…γνώμη μου πολύ καλύτερα!)

Υ.Γ...και πάλι φίλε προσωπικές απόψεις είναι αυτές, εσείς γνωρίζετε καλύτερα που τον κυνηγάτε, και σαφώς γνωρίζετε και περισσότερα πράγματα από ιδιογόμωση και φυσίγγια, εγώ μαθαίνω όπως έχω ξαναπεί, ειλικρινά...:)

Το 1,65 Χ 32 δίνει 395 μ/δλ στα 2,5 μέτρα (V 2,5).Αυτό σημαίνει 420 μ/δλ στο στόμιο(Vo).

Να πέσει λοιπόν στο κρύο της ....Σιβηρίας φίλε 60 μ/δλ(!) και να φτάσει 365 μ/δλ....(σσ. η και από κακό υπολογισμό...)

Το Νο 3 με 365 μ/δλ στο στόμιο(Vo) έχει στα 35 μέτρα 4,68 ποδολίβρες ενέργεια...Είναι η υπερδιπλάσια απ' αυτήν που απαιτείται για τον Λαγό...

Με 150 σκάγια και απόδοση 70% θα του βάλει 100 σκάγια όσο δηλαδή απαιτείται...3-4 ν' αρπάξει τελείωσε...και θα μπει και ατόφιος στο τραπέζι (…γνώμη μου πολύ καλύτερα!)

Υ.Γ...και πάλι φίλε προσωπικές απόψεις είναι αυτές, εσείς γνωρίζετε καλύτερα που τον κυνηγάτε, και σαφώς γνωρίζετε και περισσότερα πράγματα από ιδιογόμωση και φυσίγγια, εγώ μαθαίνω όπως έχω ξαναπεί, ειλικρινά...:)
Φααααααγωθκις είσι‼️ να μας βάλς να γιομισουμει κλανιές για φυσίγγια‼️φααααααγωθκις ουομους‼️

Κοίταξε καπετάνιε αρχικές στο στόμιο και ποιοτητα και λέμε καλά ρε φίλε που βάζουμε αυτοί οι Άγγλοι με 28 γραμμάρια....
https://gamebore.com/uk/cartridge/clay/12-bore-gauge-dark-storm-clay-pigeon-shotgun-cartridge

Δεν διαφωνώ Γιάννη. Και με το ένα και με το άλλο πέφτει ο άφτιας.
Απλά σχολίασα τον πίνακα της nobel για τη δοσολογία στη sipe....

Κοίταξε καπετάνιε αρχικές στο στόμιο και ποιοτητα και λέμε καλά ρε φίλε που βάζουμε αυτοί οι Άγγλοι με 28 γραμμάρια....
https://gamebore.com/uk/cartridge/clay/12-bore-gauge-dark-storm-clay-pigeon-shotgun-cartridge
28 γρ. Αρίστο μου η "Τετράγωνη Γόμωση" στο Cal.12 ( με οτι αυτό συνεπάγεται) και ανώτερης ποιότητας υλικά...για αυτο μπορούν....

.sarcastic..sarcastic..sarcastic....καθόλου βρε συ... τους πίνακες ποστάρησα! εγώ τα λέω?.... δεν τα επιβάλω...ποιος είμαι ο Παπαδόπουλος?.sarcastic..sarcastic..sarcastic.
Άστα αυτά, ξέρς είσι‼️
Που άμα ακούσω καμία ξούφια στον κυνηγοτοπο ,το πρώτο που θα ρωτήσω.....μήπους ξέρς Τουν τρατσ❓

Back