Ειμεις θελουμει του άλλου28 γρ. Αρίστο μου η "Τετράγωνη Γόμωση" στο Cal.12 ( με οτι αυτό συνεπάγεται) και ανώτερης ποιότητας υλικά...για αυτο μπορούν....

Ειμεις θελουμει του άλλου28 γρ. Αρίστο μου η "Τετράγωνη Γόμωση" στο Cal.12 ( με οτι αυτό συνεπάγεται) και ανώτερης ποιότητας υλικά...για αυτο μπορούν....
...το θεμα είναι οχι τι θα ρωτήσεις εσύ φίλε....αλλα ο Λαγός... εγώ λέω....κιχ δε θα πει!Άστα αυτά, ξέρς είσι
Που άμα ακούσω καμία ξούφια στον κυνηγοτοπο ,το πρώτο που θα ρωτήσω.....μήπους ξέρς Τουν τρατσ![]()
....περί σχημάτων ....κολοκυθόπιτα!Ειμεις θελουμει του άλλουουρθουγωνιου παραλληλογράμμου
έχς κάνα προυοοοοβλημα
![]()
Ο λαγός θα μου πει...ήθελες τα κ παθέτα...το θεμα είναι οχι τι θα ρωτήσεις εσύ φίλε....αλλα ο Λαγός... εγώ λέω....κιχ δε θα πει!![]()
Σαν να πας για αρκούδα με 22 διαμέτρημαΓια να παω στον λαγο με τετραγωνη γομωση η με 32 γραμμαρια Ν3 σκαγια...
Θα επρεπε να ειμαι σκοπευταρας....ή μεγαλη μαζοχα....
Δεν ειμαι ΤΙΠΟΤΑ απο τα δυο !!!!![]()
...μαζοχιστής δεν είσαι Νίκο, οπότε άσε να πάει κανένας άλλος με 32 γρ...για τα 28 άστα....Για να παω στον λαγο με τετραγωνη γομωση η με 32 γραμμαρια Ν3 σκαγια...
....να μου τον μαγνητοφωνήσεις ρε συ Γιάννη....θα σου στείλω διεύθυνση!Ο λαγός θα μου πει...ήθελες τα κ παθέταπου πας κι ακούς Τουν τρατσ
![]()
....ρε συ Γιάννη επιτυχημένη σύγκριση μεγεθών ρε συ ...να την στείλεις σε 'κανα κυνηγετικό περιοδικό...πρώτο άρθρο θα την βάλουν!Σαν να πας για αρκούδα με 22 διαμέτρημα![]()
Νίκο, δεν είπα αυτό, έγραψα μόνο ότι όταν αλλάζουν τα νούμερα των σκαγιων, οι πιέσεις δεν αλλάζουν.Απλα μια ερωτηση φιλε !!! Στην τσιχλα θα πηγαινες με 1,60χ32 -Ν10 = 750 σκαγια περιπου οκ.
Στον λαγο θα πηγαινες το ιδιο σεταπ και Ν3 = 153 σκαγια ???
Πρακτικα δεν γινεται ...αν λαβεις και υπ'οψιν σου και τον καιρο (στο κρυο )....εχετε γεια βρυσουλες...!!!
Τι να του κανεις στο κρυο με το 1,60χ32 ?? Να χαιδεψεις την γουνα ??
έλα τώρα κόψε κάτιΣαν να πας για αρκούδα με 22 διαμέτρημα![]()
Νίκο αν ήξερες πόσοι παππούδες με 32γρ πήγαιναν στον λαγό!Για να παω στον λαγο με τετραγωνη γομωση η με 32 γραμμαρια Ν3 σκαγια...
Έχει απιλ το άτιμοΒρε ένα για όλα λέμε ...
Ότι πάρεις 1 € !!!!!
1€ ο λαγός ...
1€ η φάσσα
1€ το παπί
ps
Η Remington μπορεί να μην βγάζει οπλάρες αλλά βγάζει φυσιγγάρες ... !!!
Για να πειράξω λίγο τους Remingtonάκηδες.
View attachment 46481
Τοτε τα οπλα που κυνηγούσαν ήταν τα περισσότερα 3/1 στα δικανα η και φουλ στα αυτογεμη…Νίκο αν ήξερες πόσοι παππούδες με 32γρ πήγαιναν στον λαγό!
κάποτε συζητούσα με έναν καλό γηραίο λαγοκυνηγό για φυσίγγια, ξέρεις ποιο δούλευε; το ΠΥΡΚΑΛ το μαυρο!!!! αυτό ήξερε αυτό εμπιστεύονταν!!!!
Εγώ πιτσιρικάς κυνηγούσα λαγό, πέρδικα και φάσσα με 33 γρ χωρίς να ξέρω ότι το φυσίγγι είχε μέσα "μόνο" 33 γρ και πέφτανε ξερά κι αλεπούδες πήρα
Και με 34, 5 γρ κι αργότερα με 35,4 γρ
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου γέμιζε στα 30-32 γρ 3αρια και 2αρια για λαγό! τώρα στα πόσα μέτρα τους βάραγε δεν ξέρω.....
Τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες όλα τα θηράματα τα κυνηγούσανε με 28 - 30- 32 γρ ΟΛΑ μα ΟΛΑ... δειτε λίγο συνταγες στα κουτια από τις μπαρούτες
τα τελευταία χρόνια με τον γέρο τον εγγλέζο (πλαγιόκαννο) που πήγα μερικές φορές είχα 5αρι 32γρ δεξιά και 3αρι 34 γρ αριστερη, λαγός δεν βρέθηκε αλλά την πλήρωσαν οι αλεπούδες
Βέβαια Σήμερα το βασικό μου λαγο-φυσίγγι είναι 40 γρ νικελέ #2  αλλά έχω και 35,5 και 36 ακόμα και 33 γρ για ειδικές περιπτώσεις.
υ.γ. έχω φιλαράκι παλιό λαγοκυνηγό που στα ανοιχτά βάζει ΒΒ σουπερμαγκνουμ και στα πολύ σφιχτά 6αρι βαριά 5αρι διασποράς 32-33γρ, το εχω δει με τα μάτια μου
Νίκο αν ήξερες πόσοι παππούδες με 32γρ πήγαιναν στον λαγό!
κάποτε συζητούσα με έναν καλό γηραίο λαγοκυνηγό για φυσίγγια, ξέρεις ποιο δούλευε; το ΠΥΡΚΑΛ το μαυρο!!!! αυτό ήξερε αυτό εμπιστεύονταν!!!!
Εγώ πιτσιρικάς κυνηγούσα λαγό, πέρδικα και φάσσα με 33 γρ χωρίς να ξέρω ότι το φυσίγγι είχε μέσα "μόνο" 33 γρ και πέφτανε ξερά κι αλεπούδες πήρα
Και με 34, 5 γρ κι αργότερα με 35,4 γρ
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου γέμιζε στα 30-32 γρ 3αρια και 2αρια για λαγό! τώρα στα πόσα μέτρα τους βάραγε δεν ξέρω.....
Τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες όλα τα θηράματα τα κυνηγούσανε με 28 - 30- 32 γρ ΟΛΑ μα ΟΛΑ... δειτε λίγο συνταγες στα κουτια από τις μπαρούτες
τα τελευταία χρόνια με τον γέρο τον εγγλέζο (πλαγιόκαννο) που πήγα μερικές φορές είχα 5αρι 32γρ δεξιά και 3αρι 34 γρ αριστερη, λαγός δεν βρέθηκε αλλά την πλήρωσαν οι αλεπούδες
Βέβαια Σήμερα το βασικό μου λαγο-φυσίγγι είναι 40 γρ νικελέ #2  αλλά έχω και 35,5 και 36 ακόμα και 33 γρ για ειδικές περιπτώσεις.
υ.γ. έχω φιλαράκι παλιό λαγοκυνηγό που στα ανοιχτά βάζει ΒΒ σουπερμαγκνουμ και στα πολύ σφιχτά 6αρι βαριά 5αρι διασποράς 32-33γρ, το εχω δει με τα μάτια μου
Συμφωνούμε ΝικοΟ μακαρίτης ο πατέρας μου γέμιζε στα 30-32 γρ 3αρια και 2αρια για λαγό! τώρα στα πόσα μέτρα τους βάραγε δεν ξέρω.....