Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Κουζουλε....τοτε που δεν ξεραμε....καναμε τα λαθη....Τωρα που μαθαμε....οποιος στριμωχνει διβασικη
πυριτιδα....Απλα ειναι ασχετος...Δεν εχει σημασια εαν κλεισεις σε 67,4 - 68,4 η σε 12/76 καλυκα...
Οι διβασικες δεν γουσταρουν στριμωγμα....βγαζουν ''δοντια'' ....και γινονται επικινδυνες !!
Το που θα δωσουν τον καλυτερο εαυτο τους....ειναι θεμα δοσολογιας και στησιματος !!!
Ακρηβος.καο η αμερικανηκες χηροτερες,αν της πατησης μολης τουφεκας σου ερχετε ο τερλενκας πανο στο οπλο.κιοπως θα περνο της στροφες .very funny.

Για μενα η ς4 και η σιπε θέλουν την φιλοσοφία του Vaggelis ioannina 67αρι καλυκα και 8αρι κλεισιμο ,εκει πιστεύω δίνουν το καλύτερο που μπορούν.
...φίλε μου τον 67αρι τώρα τον υιοθέτησα, το οκτάστερο θα δοκιμάσω , όταν βρω μαχαιράκι Cal.16!... να είσαι καλά...:)

Υ.Γ...και είναι 27 γρ.(μόνο τόσα την γεμίζω!) = 32 του 12αριού = μεσαία βάρη...

topic.

Last edited:
Τι στατικη πιεση θελει η διβασικη για γινει ενα στερεο συμπαγες σωμα Λευτευρη
Καλημέρα, Νίκο δεν αναφέρομαι στην στατική πίεση, δηλαδή αυτή που προκύπτει από το κλείσιμο του φυσιγγίου, αλλά στην συμπίεση της πυριτιδας αφού βάλουμε τα σκάγια και πριν ρελιασουμε. Εγώ πάντα σε αυτή τη φάση πιέζω τα σκάγια μέχρι να συμπιεστει πλήρως το αμορτισέρ του βύσματος,το οποίο αμέσως επανέρχεται. Στο κλείσιμο επιδιώκω τα σκάγια να μην κινούνται και το αμορτισέρ να είναι ελάχιστα συμπιεσμένο, αυτό που γράφω πως δεν μπορεί να υπολογιστεί είναι η στατική πίεση που θα δέχεται η πυρίτιδα μετά το κλείσιμο, γιατί πολύ μικρές διαφορές στην συμπίεση του αμορτισέρ ή και την σκληρότητα του αλλάζουν πολύ την πίεση χωρίς να έχουμε δυνατότητα να μετρήσουμε αυτή τη διαφορά.

Καλημέρα, Νίκο δεν αναφέρομαι στην στατική πίεση, δηλαδή αυτή που προκύπτει από το κλείσιμο του φυσιγγίου, αλλά στην συμπίεση της πυριτιδας αφού βάλουμε τα σκάγια και πριν ρελιασουμε. Εγώ πάντα σε αυτή τη φάση πιέζω τα σκάγια μέχρι να συμπιεστει πλήρως το αμορτισέρ του βύσματος,το οποίο αμέσως επανέρχεται. Στο κλείσιμο επιδιώκω τα σκάγια να μην κινούνται και το αμορτισέρ να είναι ελάχιστα συμπιεσμένο, αυτό που γράφω πως δεν μπορεί να υπολογιστεί είναι η στατική πίεση που θα δέχεται η πυρίτιδα μετά το κλείσιμο, γιατί πολύ μικρές διαφορές στην συμπίεση του αμορτισέρ ή και την σκληρότητα του αλλάζουν πολύ την πίεση χωρίς να έχουμε δυνατότητα να μετρήσουμε αυτή τη διαφορά.

Την διαφορα στην ιδια δοσολογια με διαφορετικα βυσματα ( μαλακό - μέτριο - σκληρό ) παντα στο
ιδιο υψος ρελιασματος και τροπο κλεισιματος....την βλεπεις στον ταχογραφο και στον στοχο....
Αλλοι μπορουν να την θεωρουν αμελητεα....αυτην την διαφορα....και αλλοι σημαντικη...!!!
Ωστοσο με μορμαλ στησιματα την διαφορά πιεσης που δεχεται δεν την ξερουμε...
Αυτο που ξερω και ειμαι σιγουρος γιατι το εχω δοκιμασει ειναι οτι με 1 χιλιοστο μικροτερη στηλη
πυριτιδας απο την αρχικη σε διβασικη πυριτιδα...Εαν ειναι σε Τεκνα και 2,05 -2,10 γραμμαρια πυριτιδα και σε 12/76 καλυκα την ''γλυτωνεις''.....Εαν ειναι σε πυριτιδα ς4 πχ στο 1,45χ32....και 1 χιλιοστο η στηλη της πυριτιδας κατω...και σε αστεροειδες κλεισιμο......επαιξες και εχασες Λευτερη μου !!!
Ουτε στα διασπορας φυσιγγια δεν κατεβαζουμε την στηλη 1 χιλιοστο κατω...και σε ρελι....οχι σε αστερι !!
Αυτο κανω εγω.....Και λεω παντα για διβασικες πυριτιδες !!

ΥΓ. Στατικη πιεση με το χερι δεν βαζω καθολου....απλα κτυπαω απαλα τον καλυκα επανω στο παγκο
εργασιας να κατσουν τα σκαγια....και μετραω για επιβεβαιωση με την μεζουρα τον κενο....τον οποιον
τον γνωριζω εκ των προτερων απο την δοσολογια και το βυσμα που βαζω.
Αυτα ολα στο 5διακο κλεισιμο.....Οταν εκλεινα σε 2 σταδια...παντα κοιταγα το αμορτισερ του βυσματος
ποσο πατημενο...ηταν και παντα εβαζα απο πριν στατικη πιεση με το χερι για δω που περιπου βρισκομαι
πριν κλεισω το φυσιγγιο .

Οι διβασικες ούτως η άλλως είναι κολλώδης λόγο νιτρογλυκερινης αυξημένης και με ελάχιστη συμπίεση μετά τις βγάζεις μονοκόμματες σε κομμάτια .Όσον αφορά το βάρος που ασκείται πριν και μετά το κλείσιμο για όποιους ασκούν πριν η μεκ ας πούμε έβλεπες στο πάτημα του συγκεντρωτηρα πόσο βάρος ασκείς πριν τραβήξεις και ρίξεις σκακια.Μπορεις ασκώντας 5κιλα βάρος να δεις σε διάφανο κάλυκα πάντα την συμπίεση του βύσματος και να φροντίσεις να έχεις την ίδια εικόνα ρελιασμενος ,αλλά μόνο με διάφανο κάλυκα και μόνο με συγκεντρωτηρα μπορείς να το δεις.

Οι διβασικες ούτως η άλλως είναι κολλώδης λόγο νιτρογλυκερινης αυξημένης και με ελάχιστη συμπίεση μετά τις βγάζεις μονοκόμματες σε κομμάτια .Όσον αφορά το βάρος που ασκείται πριν και μετά το κλείσιμο για όποιους ασκούν πριν η μεκ ας πούμε έβλεπες στο πάτημα του συγκεντρωτηρα πόσο βάρος ασκείς πριν τραβήξεις και ρίξεις σκακια.Μπορεις ασκώντας 5κιλα βάρος να δεις σε διάφανο κάλυκα πάντα την συμπίεση του βύσματος και να φροντίσεις να έχεις την ίδια εικόνα ρελιασμενος ,αλλά μόνο με διάφανο κάλυκα και μόνο με συγκεντρωτηρα μπορείς να το δεις.

...Γιάννη, εννοείς αυτό περίπου? :)

s4n150x32n7.jpg

Έτσι μόνο που η αριστερή εικόνα της ταπας θα έπρεπε να είναι ίδια με τη δεξιά έχοντας επάνω το ανάλογο βάρος πίεσης .Έτσι θα ήξερες ότι και τελειωμένο το φυσίγγι ασκείται το ίδιο βάρος πίεσης στην πυρίτιδα.

Γιάννη δοκίμασε αυτό που λες με ένα σκληρό βύσμα ή με χαρτοπολτο και θα δεις ότι τα 3 με τα 6 κιλά δεν τα ξεχωρίζεις από το ύψος του αμορτισέρ
Πιστεύω ότι το σωστό μπορούμε να το βρούμε σε ένα σεταπ που γνωρίζουμε μόνο εμπειρικά από το ύψος ρελιασματος κατόπιν δοκιμών........

Το βάζω εδώ γιατί δεν ξέρω που αλλού θα ταίριαζε. Λοιπόν σήμερα κάθησα να κλείσω μερικά ρελιαστά. Μάζεψα ότι κάλυκες είχα, που τους είχα κόψει κατά λάθος λίγο πιο κάτω από 68.5, για να τους κόψω στα 65.40. Οι κάλυκες είχαν καψούλια cx2000 και 686. Τα έβγαλα μια χαρά και εκεί που ξεκίνησα να βάζω 688, ξαφνικά κάποιο εκπυρσοκρότησε όπως το πάτησα με τον καψουλωτή. Ευτυχώς δεν είχα πυρίτιδες στο τραπέζι και ευτυχώς δεν ήταν γυναίκα και παιδί μέσα στο σπίτι. Πάλι καλά που δεν μου στείλανε καμιά αστυνομία.

Το βάζω εδώ γιατί δεν ξέρω που αλλού θα ταίριαζε. Λοιπόν σήμερα κάθησα να κλείσω μερικά ρελιαστά. Μάζεψα ότι κάλυκες είχα, που τους είχα κόψει κατά λάθος λίγο πιο κάτω από 68.5, για να τους κόψω στα 65.40. Οι κάλυκες είχαν καψούλια cx2000 και 686. Τα έβγαλα μια χαρά και εκεί που ξεκίνησα να βάζω 688, ξαφνικά κάποιο εκπυρσοκρότησε όπως το πάτησα με τον καψουλωτή. Ευτυχώς δεν είχα πυρίτιδες στο τραπέζι και ευτυχώς δεν ήταν γυναίκα και παιδί μέσα στο σπίτι. Πάλι καλά που δεν μου στείλανε καμιά αστυνομία.
Κοιταξες την πατουρα του καψουλωτη, μην ειχε καποιο γρεζι στην επιφανεια του Βασιλη...;;;

Υ.Γ.
Τα καψουλια Ν.S. μπαινουν πιο πρεσαριστα απ'όλα τα αλλα...κ καπως ετσι, απο τις αφλογηστιες, περναμε στην εκπυρσοκροτηση.

Κοιταξες την πατουρα του καψουλωτη, μην ειχε καποιο γρεζι στην επιφανεια του Βασιλη...;;;

Υ.Γ.
Τα καψουλια Ν.S. μπαινουν πιο πρεσαριστα απ'όλα τα αλλα...κ καπως ετσι, απο τις αφλογηστιες, περναμε στην εκπυρσοκροτηση.
Κώστα ο καψουλωτής ειναι μια χαρά, παλιός, δουλεμένος με λεία επιφάνεια. Το καψούλι μετά την εκπυρσοκρότηση, ήταν άθικτο χωρίς το παραμικρό σημάδι.

Κώστα ο καψουλωτής ειναι μια χαρά, παλιός, δουλεμένος με λεία επιφάνεια. Το καψούλι μετά την εκπυρσοκρότηση, ήταν άθικτο χωρίς το παραμικρό σημάδι.
Οκ...σημασια εχει πως δεν ειχες μπερδεματα κ το κυριοτερο δεν ηταν το παιδι/διά μες το σπιτι για να φοβηθουν...

Κανει κ θορυβο πολυ το 688 ρε γαμωτο... :p
Υ.Γ. Εχω δοκιμασει ολα τα καψουλια με πρόκα πανω σε παγκο εργασιας (σε αυλή) να δω δυναμη φλογας...
(παρεα με τον καλυκα φυσικα).

Υ.Γ. Εχω δοκιμασει ολα τα καψουλια με πρόκα πανω σε παγκο εργασιας (σε αυλή) να δω δυναμη φλογας...(παρεα με τον καλυκα φυσικα).
Το ειχα κανει παλια σε ένα 645..
Μια προκα με μονωτική ταινία για να σταθεί όρθια κ χτυπημα...
Ξεκουφαθηκα.. Χαχαχα
Τώρα χωρίς πλακα αν το ξανακάνεις ωτοασπίδες sthl(σίγουρα θα έχεις.yel.) απαραιτητες.....

Το καψούλι μετά την εκπυρσοκρότηση, ήταν άθικτο χωρίς το παραμικρό σημάδι.
Ααααααλλο και τούτο......
Μέχρι κ στα καψουλια θα μας προβληματίζει η nsi.....χαχαχα

Το ειχα κανει παλια σε ένα 645..
Μια προκα με μονωτική ταινία για να σταθεί όρθια κ χτυπημα...
Ξεκουφαθηκα.. Χαχαχα
Τώρα χωρίς πλακα αν το ξανακάνεις ωτοασπίδες sthl(σίγουρα θα έχεις.yel.) απαραιτητες.....
Τωρα παει...

Την πιο πολυ μουτζουρα την πετανε τα N.S. & UEE...

Έχω κι εγώ τον ίδιο Βασίλη.
Μάλλον σε προβληματικό καψούλι έπεσες ρε φίλε...
Και ΄γω έτσι νομίζω Στράτο. Το καψούλι ήταν άθικτο μετά την εκπυρσοκρότηση. Η τρομάρα και το σάστισμα όμως, ήταν αρκετά. Ευτυχώς δεν ήταν κανένας στο σπίτι.

Back