Καλημέρα, Νίκο δεν αναφέρομαι στην στατική πίεση, δηλαδή αυτή που προκύπτει από το κλείσιμο του φυσιγγίου, αλλά στην συμπίεση της πυριτιδας αφού βάλουμε τα σκάγια και πριν ρελιασουμε. Εγώ πάντα σε αυτή τη φάση πιέζω τα σκάγια μέχρι να συμπιεστει πλήρως το αμορτισέρ του βύσματος,το οποίο αμέσως επανέρχεται. Στο κλείσιμο επιδιώκω τα σκάγια να μην κινούνται και το αμορτισέρ να είναι ελάχιστα συμπιεσμένο, αυτό που γράφω πως δεν μπορεί να υπολογιστεί είναι η στατική πίεση που θα δέχεται η πυρίτιδα μετά το κλείσιμο, γιατί πολύ μικρές διαφορές στην συμπίεση του αμορτισέρ ή και την σκληρότητα του αλλάζουν πολύ την πίεση χωρίς να έχουμε δυνατότητα να μετρήσουμε αυτή τη διαφορά.
Την διαφορα στην ιδια δοσολογια με διαφορετικα βυσματα ( μαλακό - μέτριο - σκληρό ) παντα στο
ιδιο υψος ρελιασματος και τροπο κλεισιματος....την βλεπεις στον ταχογραφο και στον στοχο....
Αλλοι μπορουν να την θεωρουν αμελητεα....αυτην την διαφορα....και αλλοι σημαντικη...!!!
Ωστοσο με
μορμαλ στησιματα την διαφορά πιεσης που δεχεται δεν την ξερουμε...
Αυτο που ξερω και ειμαι σιγουρος γιατι το εχω δοκιμασει ειναι οτι με 1 χιλιοστο μικροτερη στηλη
πυριτιδας απο την αρχικη σε διβασικη πυριτιδα...Εαν ειναι σε Τεκνα και 2,05 -2,10 γραμμαρια πυριτιδα και σε 12/76 καλυκα την
''γλυτωνεις''.....Εαν ειναι σε πυριτιδα ς4 πχ στο 1,45χ32....και 1 χιλιοστο η στηλη της πυριτιδας κατω...και σε αστεροειδες κλεισιμο......επαιξες και εχασες Λευτερη μου !!!
Ουτε στα διασπορας φυσιγγια δεν κατεβαζουμε την στηλη 1 χιλιοστο κατω...και σε ρελι....οχι σε αστερι !!
Αυτο κανω εγω.....Και λεω παντα για διβασικες πυριτιδες !!
ΥΓ. Στατικη πιεση με το χερι δεν βαζω καθολου....απλα κτυπαω απαλα τον καλυκα επανω στο παγκο
εργασιας να κατσουν τα σκαγια....και μετραω για επιβεβαιωση με την μεζουρα τον κενο....τον οποιον
τον γνωριζω εκ των προτερων απο την δοσολογια και το βυσμα που βαζω.
Αυτα ολα στο 5διακο κλεισιμο.....Οταν εκλεινα σε 2 σταδια...
παντα κοιταγα το αμορτισερ του βυσματος
ποσο πατημενο...ηταν και παντα εβαζα απο πριν στατικη πιεση με το χερι για δω που περιπου βρισκομαι
πριν κλεισω το φυσιγγιο .