Δεν ειναι καλα αυτα τα ξύλα έχουν πολλά νεραααα!!!!
.wash..wash..wash.Δεν ειναι καλα αυτα τα ξύλα έχουν πολλά νεραααα!!!!
Στο...Ανώι, τι εχουνthink
Τα σιδερικά...Στο...Ανώι, τι εχουνthink
Θέλω απλά να το σκουρίνω με το νερόχρωμα και μετα να το περάσω λινέλαιο,οπότε δεν μου κάνει η γομαλάκα,απο την οποία έχω από παλιά.Αν εχεις κανένα γνωστό επιπλοποιό ζητά του να σου δώσει λίγη γομαλακα να το περάσεις.
Καλως τον!Είμαι καινούριος στην παρέα!μου αρέσει πάρα πολύ το θέμα συζήτησης! Αν αφαιρέσω τις ψαθες από το κοντακι! Θα μου κλείσει τους πόρους του ξύλου,επαρκώς το λινελαιο;θέλω να μετατρέψω από πιστολε σε αγγλέ το κοντακι της berreta μου....
Η ψάθα δεν είναι λειτουργική ανάλογα με το κόστος του ξύλου ή του όπλου.Όσο για τις ψαθες θεωρώ πως τα Κοντάκια που βγαίνουν από μαζική παραγωγή οι ψαθες τους δεν χρησιμεύουν σε τίποτα τα ακριβά κοντακια με τις χειροποίητες ψαθες αυτές κάνουν δουλειά και με το παραπανω
Αγγελε,αφου θελεις να κανεις τη μετατροπη,ξεκινα κάνοντάς τη σεμι πιστολε με στρογγυλο τελειωμα.Κατατοπιστικότατος!την καραμπινα μου την εχει κάνει δωρο ο πατερας μου στα 17! Μου αρεσει τρελά το αγγλε κοντακι και θελω να το μετατρέψω...πάω μόνο σε λαγο και οι τουφεκιές μου είναι ελάχιστες! Το όπλο δεν το αποχωρίζομε με τιποτα
Αγγελε μπορεί αισθητικά το αγγλέ να είναι πολύ όμορφο αλλά απευθύνεται κυρίως σε δισκάνδαλα όπλα. Η όλη λειτουργικότητα βασίζεται στην ευκολία που το χέρι , μετά την πρώτη τουφεκιά, χωρίς να εμποδίζεται από την "ουρά" της λαβής , γλιστράει προς τα πίσω και ο δείκτης βρίσκεται εύκολα στην δεύτερη σκανδάλη. Με δεδομένο οτι μιλάς για καραμπίνα μάλλον μιλάμε για μονοσκάνδαλο όπλο, οπότε το αγγλέ παίζει αισθητικό και όχι λειτουργικό ρόλο. Φυσικά , περί ορέξεως ...Κατατοπιστικότατος!την καραμπινα μου την εχει κάνει δωρο ο πατερας μου στα 17! Μου αρεσει τρελά το αγγλε κοντακι και θελω να το μετατρέψω...πάω μόνο σε λαγο και οι τουφεκιές μου είναι ελάχιστες! Το όπλο δεν το αποχωρίζομε με τιποτα
Αγγελε μπορεί αισθητικά το αγγλέ να είναι πολύ όμορφο αλλά απευθύνεται κυρίως σε δισκάνδαλα όπλα. Η όλη λειτουργικότητα βασίζεται στην ευκολία που το χέρι , μετά την πρώτη τουφεκιά, χωρίς να εμποδίζεται από την "ουρά" της λαβής , γλιστράει προς τα πίσω και ο δείκτης βρίσκεται εύκολα στην δεύτερη σκανδάλη. Με δεδομένο οτι μιλάς για καραμπίνα μάλλον μιλάμε για μονοσκάνδαλο όπλο, οπότε το αγγλέ παίζει αισθητικό και όχι λειτουργικό ρόλο. Φυσικά , περί ορέξεως ...
Πάντως εγώ έκανα σε δύο όπλα μου το κοντάκι αγγλέ και τελικά δεν με βόλεψε παρά το όμορφο τελικό αποτέλεσμα αν και ήταν δισκάνδαλα. Επίσης η σκόπευση με αγγλέ κοντάκι , φέρνει τον δεξί αγκώνα σε μία κάπως οριζόντια θέση που κάποιους δεν τους βολεύει.Φυσικά το θέμα είναι προσωπικό και τον καθένα τον βολεύει κάτι που μπορεί να μην βολεύει τον άλλο.
Η άποψή μου συμπίπτει με αυτήν του Γιάννη, δηλαδή, κάνε πρώτα την λαβή ντεμί πιστολέ δοκίμασέ την και μετά προχωράς σε αγγλέ.
Στο παραπάνω ποστ είχα αναπτύξει την άποψη μου, καθώς και την ένσταση - επιφύλαξή μου ως προς το "[θεωρητικό] λειτουργικό πλεονέκτημα" της μετακίνησης του χεριού στη δεύτερη σκανδάλη. Πιστεύω ότι (ο τύπος κοντακιού) τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά είναι καθαρά (και μόνο) υποκειμενικό θέμα ... Τι αρέσει και τι βολεύει τον καθένα !!!
..............................................................................................
Να συμπληρώσω επίσης και μια δική μου παρατήρηση ότι, εξαιτίας του σχήματος, κι επειδή σε "αναγκάζει" να σηκώσεις πιο ψηλά τον αγκώνα - μπράτσο, έρχεται και η παλάμη πιο ψηλά, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα μάτια και με το άλλο χέρι (που κρατά την πάπια), δηλ. και τα δυο χέρια πολύ κοντά και σε παράλληλη γραμμή με τη σκοπευτική γραμμή του όπλου, και αυτό βοηθά να "δείξεις" το στόχο πιο εύκολα, πιο γρήγορα, και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Επομένως είναι επίσης ιδανικό και για τις γρήγορες κοντινές ενστικτώδεις "μπηχτές" τουφεκιές ... Οπότε ναι, είναι κατά τη γνώμη μου το ιδανικό κοντάκι του μπεκατσοτούφεκου !!!
Για αυτούς τους λόγους μεγάλες εταιρείες, παλαιότερα τουλάχιστον απ' όσο ξέρω, REMINGTON, ITHACA κλπ. έβγαζαν κάποια μοντέλα ακόμη και των αυτογεμών ή των επαναληπτικών όπλων τους, με τέτοια κοντάκια, και που τους έδιναν ονομασίες όπως upland special, upland express κλπ. συνήθως με κοντές κάννες, προοριζόμενα δηλαδή για κυνήγια στα πυκνά (μπεκάτσα - ή, κυρίως ruffed grouse στην αμερική...)
Το άλλο προβαλλόμενο ως πλεονέκτημα, δηλ. της μετακίνησης του χεριού για το τράβηγμα της δεύτερης σκανδάλης, πέρα από το ότι δεν είναι και τόσο σωστό τεχνικά, όπως είπε κι ο Βίκτωρας, πιστεύω ότι είναι και κάπως "θεωρητικό και αμφιλεγόμενο", δηλαδή άλλοι το κάνουν κι άλλοι όχι. (Και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και στο δισκάνδαλο με πιστολέ λαβή - άλλοι το κάνουν κι άλλοι όχι). Έχει να κάνει περισσότερο με την κατασκευή της παλάμης του καθενός, το μήκος, το πάχος και την ευλιγισία των δαχτύλων κλπ.
Προσωπικά, αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία με αγγλαί κοντάκι, δεν το βρήκα να με δυσκολεύει καθόλου, απεναντίας με βολεύει πάρα πολύ ... Κι επίσης μου αρέσει πολύ "οπτικά", είδικά σε ορισμένους τύπους όπλων. (Βασικά, στα μόνα όπλα που "δεν μου πάει καλά" από άποψη αισθητικής, είνα τα σ/π πολύ υψηλού προφίλ - Browning, Baikal κλπ.)
Και μην ξεχνάμε, δεν πρωτοεφαρμόστηκε στα αγγλικά δίκαννα ... Από την εμφάνιση των πρώτων πυροβόλων όπλων (εμπροσθογεμή), μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα ήταν ο βασικός, ο επικρατέστερος (ο μοναδικός σχεδόν, με ελάχιστες εξαιρέσεις) τύπος κοντακιού σε όλα τα επωμιζόμενα όπλα, ακόμη και στα ραβδωτά, κυνηγετικά και στρατιωτικά !!!
Και όμορφα είναι και - πιθανότατα- λειτουργικά ίσως για τους περισσότερους. Αυτή την λεπτομέρεια με το ότι το δεξί μας χέρι , έτσι όπως ανεβαίνει στο ύψος σχεδόν των ματιών, βοηθάει στην κατάδειξη του στόχου δεν την είχα σκεφτεί. Πάντως εμένα προσωπικά το αγγλέ με δυσκολεύει , είπαμε όμως όπως διευκολύνεται ο καθένας. Το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό.Στο παραπάνω ποστ είχα αναπτύξει την άποψη μου, καθώς και την ένσταση - επιφύλαξή μου ως προς το "[θεωρητικό] λειτουργικό πλεονέκτημα" της μετακίνησης του χεριού στη δεύτερη σκανδάλη. Πιστεύω ότι (ο τύπος κοντακιού) τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά είναι καθαρά (και μόνο) υποκειμενικό θέμα ... Τι αρέσει και τι βολεύει τον καθένα !!!
Να και μερικά παραδείγματα, για αυτό που έγραφα παραπάνω, για μοντέλα αμερικάνικων εταιρειών:
BROWNING BPS UPLAND SPECIAL
BROWNING GOLD UPLAND SPECIAL
CITORI SUPERLIGHT FEATHER
REMINGTON 870 SPECIAL FIELD
ITHACA MOD. 37 ULTRALIGHT
REMINGTON 1100 SPECIAL FIELD
REMINGTON 11-87 PREMIUM UPLAND SPECIAL
Αν και κάπως ασυνήθιστα για μας εδώ ... δεν τα λες και άσχημα, ούτε "μη λειτουργικά" ... κατά την προσωπική μου γνώμη !