Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έχει κάνει κοντάκι εξ αρχής από τάκο; ( ε! ο Γιάννης και ο Χρήστος μάλλον ) ... Το ρωτάω για να δώ αν έχει κάποιος βρεί κάποιο αξιόπιστο μαγαζί που να πουλάει τάκους καρυδιάς. Τονίζω το "αξιόπιστο" γιατί το να βρεθεί κάποιος όμορφος τάκος δεν είναι δύσκολο αλλά το να έχει αποθηκευτεί για τα χρόνια που πρέπει σε συνθήκες τέτοιες ώστε να έχουν σταθεροποιηθεί οι διαστάσεις του , για Ελλάδα το κόβω κομματάκι δύσκολο. Μήπως βρήκε κάποιος κάτι στο εξωτερικό;
(έχω κι εγώ παλιές καρυδιές , από τις οποίες θα μπορούσα να βγάλω τάκους, αλλά μόνο που σκέφτομαι την δουλειά που θέλουν για να κοπούν , να βγούν τάκοι σύμφωνα με τα νερά του ξύλου και οτι θέλουν τόσα χρόνια - νομίζω 6 με 7 - αποθήκευση σε ελεγχόμενες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας, μέχρι την σταθεροποίηση των διαστάσεων, το απορρίπτω).
Ενδιαφέρον θα είχε και το αν κάποιος έχει βρεί ημιτελή κοντάκια που μπορεί να τα τελειώσει ο καθένας όπως θέλει. Εγω βρήκα κάποια αμερικάνικα site αλλά δεν είναι καθόλου εξυπηρετικά . Ασε που αναφέρονται κυρίως σε ραβδωτά και θέλει πολύ ψάξιμο και άσε που δεν ξέρω τι παίζει στα τελωνεία ( τα αμερικάνικα , μήπως θεωρούνται ανταλλακτικά όπλων) και άσε που δεν έχουν και μεγάλη ποικιλία - έχουν μόνο για μερικά όπλα που έχουν κάνει επιτυχία στην Αμερική -. Οσο για το κατάστημα στην Λάρισα που πουλάει κι αυτό κοντάκια ημιτελή , από μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί τους ... δεν με έπεισαν. Ασε που άλλη τιμή λένε στο site και άλλη στο τηλέφωνο...
http://gunandknifeclassics.gr/category/τάκοι-καρυδιάς-λινέλαια/
Κατά καιρους έχει ο χατζιοτης... τιμές κάπως τσιμπιμενες