Να πω τον πόνο μου, γιατί θα σκάσω και ίσως μου δώσετε και καμία ιδέα.
Λοιπόν παίδες έχω καιρό που ψάχνω δύο τάκους για να κάνω κοντάκια για δύο αγαπημένα μου όπλα. Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στον τούρκο που είχε προτείνει ο φίλος Altair Lusso. Οπως ακριβώς έγραφε ο Γιώργος ο τούρκος αποδείχτηκε εξυπηρετικότατος , προθυμότατος και μάλλον φερέγγυος. Θα δείτε γιατί βάζω το μάλλον αφού κάνω μια περίληψη του ιστορικού.
Αφού μου έστειλε φωτογραφίες για κάποιους τάκους που μου άρεσαν συμφωνήσαμε στην τιμή και στα κομμάτια και παράγγειλα δύο τάκους των 100€ ο καθένας. Του έστειλα τα λεφτά με Western Union . Εδώ το πρώτο αρνητικό για το οποίο όμως δεν ευθύνεται ο Τούρκος. Η western union για να στείλει 200€ στην Τουρκία θέλει προμήθεια 20€ περίπου. Τέλος πάντων δεδομένου οτι εναλλακτική λύση δεν υπήρχε έστειλα τα λεφτά με την WU .
Μέσα στην τιμή όμως ήταν και τα μεταφορικά. Ο Τούρκος μου είπε οτι η εταιρεία που χρησμοποιεί είναι τα τούρκικα ταχυδρομεία που αργούν αρκετά - περίπου 12 με 15 μέρες- αλλά είναι η πιο καλή λύση.
Οπως μου τα είπε ο Τούρκος έτσι κ' έγινε. Επίσης, επειδή ο άνθρωπος ήξερε, μου είπε ότι για να μην πληρώνω φόρους και τελωνεία , θα γράψει έξω από το δέμα, οτι είναι δείγματα δωρεάν ή κατι τέτοιο. Κι ενώ πήγαιναν όλα καλά στις 15 μέρες απάνω μου έρχεται μία επιστολή από τα ΕΛΤΑ όπου μου λέγανε οτι το δέμα που μου ήρθε από τουρκία πέρασε από το τελωνείο και για να το πάρω οι τελωνειακοί - γεωπόνοι (έχει και τέτοιους ; δεν το ήξερα) θέλουν να τους προσκομίσω άκουσον άκουσον:
- Πιστοποιητικό φυτοϋγείας
- Αδεια εισαγωγής πολ/στικού υλικού ( τι είναι άραγε αυτό; ) από ΥΠΑΑΤ ( αυτό πάλι τι είναι; )
- Ελεγχος φορτίου από ΤΑΝΝΑ ( αυτό πάλι; ) του ΥΠΑΑΤ.
Αν δεν προσκομίσω τα παραπάνω μέσα σε έναν μήνα , το δέμα θα πάει πίσω στην τουρκία.
Αυτά για δύο τάκους αποξηραμένης καρυδιάς 50Χ20Χ8.
Τους πήρα τηλέφωνο την Παρασκευή και μου είπαν οτι αυτοί είναι ΕΛΤΑ και οτι για περισσότερες λεπτομέρειες πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους την Δευτέρα που θα παρευρίσκεται εκεί και τελωνειακός.
Μήπως ξέρει κανένας τι είναι τα παραπάνω και αν υπάρχει περίπτωση να ξεμπλέξω;
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας το πει για να είμαι προετοιμασμένος την Δευτέρα που θα μιλήσω μαζί τους .
Ευχαριστώ τα είπα και ξαλάφρωσα.
ΥΓ: Αν ο τούρκος δεν τα έστελνε με τα τούρκικα ταχυδρομεία που αναγκαστικά συνεργάζονται με τα ΕΛΤΑ και χρησιμοποιούσε μία ιδιωτική μεταφορική, είμαι σίγουρος ότι τα ξύλα τώρα θα ήταν στα χέρια μου.
ΥΓ2: Εβαλα λοιπόν το μάλλον παραπάνω για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δεί τους τάκους για να βεβαιωθώ οτι μου στείλανε αυτά που διάλεξα αλλά όντας σωσtός ο τούρκος σε όλα τα άλλα μάλλον θα είναι και σ' αυτό .
ΥΓ3: Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι τα ξύλα μπλοκαρίστηκαν στο τελωνείο της Αθήνας κι εγώ είμαι Θεσσαλονίκη. Αν ήταν εδώ θα μπορούσα να πάω να τους πω δυό λόγια. Τώρα εκεί κάτω τι να κάνω;