Παίδες η περιπέτεια είχε happy end. Σήμερα παρέλαβα τους τάκους. . Ολα έγιναν χάρη στην εξυπηρετικότατη και καλοδιάθετη υπάλληλο του τελωνείου που κουβάλησε τους τάκους, από τα ΕΛΤΑ Πειραιά - τμήμα δεμάτων εξωτερικού ή κάτι τέτοιο - , μέσα στο τελωνείο για να τους δείξει σε γεωπόνους. Αυτοί της είπαν οτι δεν χρειάζεται πιστοποιητικό φυτοϋγείας και τα υπόλοιπα κουφά και η κυρία μου τους έστειλε. Νάναι καλά , δεν περίμενα τέτοια εξυπηρέτηση από τελωνειακό υπάλληλο που, στο κάτω κάτω, δεν κέρδισε απολύτως τίποτα.
Άλλα είχα ακούσει για τους τελωνειακούς και γι αυτό ... εξεπλάγην .
Τελικό κόστος 250€, τουτέστιν 125€ ο τάκος ή καλύτερα το σετ (βλπ παρακάτω).
200€ η αξία των τάκων , 20€ στην Western Union και περίπου 30€ για το τελωνείο, επειδή τελικά υπολόγισε κάποιον δασμό σε μία τιμή 60€ που εκτίμησε ότι έκαμναν οι τάκοι (2Χ30€) . ΟΚ καλό θα ήταν να μην τα πληρώσω αλλά στο τέλος τέλος , μ' αυτά τα 30€ ξέμπλεξα και είμαι πανευτυχής. Είχα τα χρήματά μου για χαμένα. Ο τούρκος είχε βάλει όντως μιά τιμή πάνω στο δέμα, όπως έλεγε ο Γιώργος, που όμως ήταν 14€ μόνο !!!
Οσον αφορά στην ποιότητα , ανεβάζω φωτογραφία. Ειλικρινά δεν νομίζω ότι θα έβρισκα στην Ελλάδα τέτοια ξύλα με 125€ αλλά θα ήθελα και την γνώμη των πιο έμπειρων εδώ μέσα. Εδώ να τονίσω ότι είναι 4 κομμάτια ξύλα και όχι 2 όπως νόμιζα αρχικά, γιατί οι τάκοι για τα κοντάκια είναι σετ ο καθένας τους με άλλον έναν περίπου 38Χ9Χ9 cm για την πάπια.
Τελικά , αν δεν ήταν η ιστορία με το τελωνείο, κατά την διάρκεια της οποίας πίστευα ειλικρινά ότι έχασα τα λεφτά μου, θα έλεγα οτι αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω .Συνολικός χρόνος καθυστέρησης , από την στιγμή που έκανα την παραγγελία μέχρι την τελική παραλαβή ένας μήνας και 4 ημέρες. Αν βρίσκαμε έναν τρόπο να το παρακάμψουμε ...
View attachment 7488
Αντε...ησυχασες.....
Βαλε εαν θελεις και το site του Toυρκου, να δουμε κανα τάκο