Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Όταν το όπλο λέγετε seazer guerini kaliston, οφείλεις την οποία μετατροπή να την κάνει ο καλύτερος.Μια ξεχωριστή Ιταλίδα με το νέο της κοντάκι στα μέτρα μου φυσικά ,που είναι καλύτερο από το αυθεντικό σε όλα του , από τον ξεχωριστό ΓΙΑΝΝΗ.
Είχα στηλει το 686 στον @ΓΙΑΝΝΗ για κατασκευή κοντακίου και φινίρισμα παπιας.Ειναι το τρίτο κοντακι που φτιάχνει και έχω να πω τα καλυτερα.Το όπλο μεταμορφωθηκε,και τώρα μου ερχεται ακριβως.Μαστρο Γιάννη και πάλι σε ευχαριστώ πολυ, εκανες φοβερή δουλεια.Να είσαι καλα!!!!
Καλοριχτα!
Να σας κάνουν τα κέφια!!

Πρέπει να συγκεντρώσουμε σε ένα thread τα έργα τέχνης του "Μαέστρου"!
Τα έργα μιλούν από μόνα τους όπως και εμείς , γνώστης ,εξαιρετικός άνθρωπος και προσιτός σε όλα .Από τους λίγους συναδέλφους μετρημένους στα δάκτυλα που γνωρίζουν άριστα αυτό που κάνουν επάνω στα όπλα και δεν το εκμεταλλεύονται όπως θα μπορούσαν κάλλιστα.Να ναι καλά πάντα για να μας ομορφαίνει τα όπλα με την τέχνη του και να μας οδηγεί σε μεγαλύτερες σκοπευτικές επιτυχίες, όπως και ο leo που προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις του ,γιατί είμαστε στην εποχή που όλα πληρώνονται.

Τα έργα μιλούν από μόνα τους όπως και εμείς , γνώστης ,εξαιρετικός άνθρωπος και προσιτός σε όλα .Από τους λίγους συναδέλφους μετρημένους στα δάκτυλα που γνωρίζουν άριστα αυτό που κάνουν επάνω στα όπλα και δεν το εκμεταλλεύονται όπως θα μπορούσαν κάλλιστα.Να ναι καλά πάντα για να μας ομορφαίνει τα όπλα με την τέχνη του και να μας οδηγεί σε μεγαλύτερες σκοπευτικές επιτυχίες, όπως και ο leo που προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις του ,γιατί είμαστε στην εποχή που όλα πληρώνονται
Εγώ έκανα ότι κάνω πολύ πριν αρχίσω να πληρώνομαι γι'αυτό και πάω στοίχημα το ίδιο και ο Γιάννης. Όταν βάζεις το μεράκι πάνω από το οικονομικό, μπορεί να μην πεθάνεις πλούσιος, αλλά σίγουρα σε πλουτίζουν σχόλια σαν τα δικά σου Γιάννη.

Νομίζω και εγώ και ο Γιάννης πληρωνόμαστε πρωτίστως με χαμόγελα. Τα ευρώ είναι το αναγκαίο κακό. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.

Τα έργα μιλούν από μόνα τους όπως και εμείς , γνώστης ,εξαιρετικός άνθρωπος και προσιτός σε όλα .Από τους λίγους συναδέλφους μετρημένους στα δάκτυλα που γνωρίζουν άριστα αυτό που κάνουν επάνω στα όπλα και δεν το εκμεταλλεύονται όπως θα μπορούσαν κάλλιστα.Να ναι καλά πάντα για να μας ομορφαίνει τα όπλα με την τέχνη του και να μας οδηγεί σε μεγαλύτερες σκοπευτικές επιτυχίες, όπως και ο leo που προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις του ,γιατί είμαστε στην εποχή που όλα πληρώνονται.
Ευχαριστώ!!

" Ρε @ΓΙΑΝΝΗΣ. ?"
Του λεω...
"Δε σκοτώνει,η benelli ρε... Τι να κάνω?"

- "Να της μιλάς όμορφα,να τη καλοπιάσεις και καν της και κανα δώρο!Γυναίκα γάρ..."

Ε και του την έστειλα τη γριά,να της κάνει ένα "μποτέ" και μου τη γύρισε μιλφάρα!!!

Έγραψες Geppetto!!!
Benelli Montefeltro angle!

Attachments

• IMG_20241202_183050.jpg
    IMG_20241202_183050.jpg
    47,4 KB · Προβολές: 61
  • Screenshot_20241202-183152.png
    Screenshot_20241202-183152.png
    387,9 KB · Προβολές: 63
  • Screenshot_20241202-183142.png
    Screenshot_20241202-183142.png
    289,9 KB · Προβολές: 62
Last edited:
" Ρε @ΓΙΑΝΝΗΣ. ?"
Του λεω...

- "Να της μιλάς όμορφα,να τη καλοπιάσεις και καν της και κανα δώρο!Γυναίκα γάρ..."

Ε και του την έστειλα τη γριά,να της κάνει ένα "μποτέ" και μου τη γύρισε μιλφάρα!!!

Έγραψες Geppetto!!!
Montefeltro angle!
Πολυ ομορφο!!!!
Να το χαρεις.........
Συγχαρητηρια στον Γιαννη!!!!
Αψογη δουλεια.....

" Ρε @ΓΙΑΝΝΗΣ. ?"
Του λεω...

Έγραψες Geppetto!!!
Να το χαρεις Μητσαρα, ευγε και στους δυο σας!!
Του χρονου εκθεση κυνηγεσια θα φερεις και τον Κωστα τον Πουτσουλα να τον γνωρισουμε κι αυτον!

" Ρε @ΓΙΑΝΝΗΣ. ?"
Του λεω...

Έγραψες Geppetto!!!
Κούκλα!!!

" Ρε @ΓΙΑΝΝΗΣ. ?"
Του λεω...

Έγραψες Geppetto!!!
Άλλαξε πολύ το ζύγισμα; Το σκεφτόμουν για το ποζέ. Κουκλί είναι!

Ερώτηση προς τον μάστορα @ΓΙΑΝΝΗΣ. Υπάρχει κατά τη γνώμη σου κάποιο πλεονέκτημα σε μία αγγλαί λαβή σε μονοσκάνδαλο όπλο; Άσχετα από τους λόγους που το θέλουν αυτοί που σου ζητούν την μετατροπή, ποιά είναι η δική σου;

Θα απαντήσω από την μικρή εμπειρία που έχω καθώς έχω κυνηγήσει με αυτογεμη πιστολέ που έγινε μετά Αγγλέ.θελει μεγάλες κλίσεις το κοντάκι για να μην σε ενοχλήσει στο καρπό και να νιώθεις ότι έχεις την ίδια σταθερότητα χρησιμότητα προσωπικά δε νομίζω ότι έχει .Όπως και στα δισκάνδαλα είχα και αγγλε και πιστολε κοντάκι σε δίκανα,σε καμία περίπτωση κατά τη βολή δε μετακινεις την παλάμη απάνω στη λαβή για να φέρεις δάκτυλο στη 2 σκανδάλη εάν δεν έχεις τρελό κατέβασμα στο κοντάκι και σωστή γωνία στο καρπό .Δεν θέλω να μπω στα μονοπατια του εξαιρετικού οπως έχω πει ΓΙΑΝΝΗ ,απλά μετέφερα τι έχω διαπιστώσει.

" Ρε @ΓΙΑΝΝΗΣ. ?"
Του λεω...

Έγραψες Geppetto!!!
Έχει γούστο να πιστεύεις ότι τώρα η Μπενελα θα σκοτώνει!!!😏
Αγαπητέ,δεν μπορώ να κάνω κανόνι το δίκανο! :confused:

Ελπίζω να πετύχαμε τα "θέλω"σου!
Καλοριχτο και πάντα επιτυχίες!

Έχει γούστο να πιστεύεις ότι τώρα η Μπενελα θα σκοτώνει!!!😏
Αγαπητέ,δεν μπορώ να κάνω κανόνι το δίκανο! :confused:

Ελπίζω να πετύχαμε τα "θέλω"σου!
Καλοριχτο και πάντα επιτυχίες!
Ευχαριστώ φίλε!
Τετάρτη πρωί θα "σπάσω τη σαμπάνια"!

Ερώτηση προς τον μάστορα @ΓΙΑΝΝΗΣ. Υπάρχει κατά τη γνώμη σου κάποιο πλεονέκτημα σε μία αγγλαί λαβή σε μονοσκάνδαλο όπλο; Άσχετα από τους λόγους που το θέλουν αυτοί που σου ζητούν την μετατροπή, ποιά είναι η δική σου;
Την δική μου θα σου έλεγα δάσκαλε έτσι κι αλλιώς.
Έχοντας δοκιμάσει, ίσως, όλους τους τύπους κοντακιων σε όπλα μου...
Την αγγλαι λαβή την δοκίμασα για να δω αν γίνεται το όπλο πιο "γρήγορο".
Γίνεται!
Στην πορεία διαπίστωσα ότι είναι πιο "φιλικό" και παρά πολύ καλό στις τραβέρσες και γενικότερα σε βολες καρτεριου.
Το νιώθω να ανεβαίνει πιο στρωτά και ισορροπημένα.
Αν σε πεισει ,αν του δώσεις την ευκαιρία του,μάλλον θα σε ικανοποιήσει.
Η θα το ...μισησεις
Όπως και να έχει η αλήθεια είναι ως αν δεν το δοκιμάσουμε,δεν μπορούμε να ξέρουμε.
Όπως και είναι αλήθεια ότι μετράει πολύ το αν μας αρέσει αυτό που κρατάμε στα χέρια μας!

Κυνήγησα κάμποσα χρόνια με αγγλαι σε 5 όπλα μου.
Πάνω από 10.
Τρια αυτογεμη,,ένα ποζε και ένα πλαγιοκανο.

Τώρα κυνηγάω με ανοιχτή στρογγυλή λαβή και ανοιχτή πιστολε.
Έχω κι ένα με κλειστή πιστολε.
Κι ένα με αγγλαι.
Εννοώ τα έχω έτσι στημένα ΤΩΡΑ.
Σε κάνα μήνα μπορεί να τους έχω φορέσει άλλο κοντακι...

Ξέρω, ξέρω!! 🥴

Last edited:
Την δική μου θα σου έλεγα δάσκαλε έτσι κι αλλιώς.
Έχοντας δοκιμάσει, ίσως, όλους τους τύπους κοντακιων σε όπλα μου...
Την αγγλαι λαβή την δοκίμασα για να δω αν γίνεται το όπλο πιο "γρήγορο".
Γίνεται!
Στην πορεία διαπίστωσα ότι είναι πιο "φιλικό" και παρά πολύ καλό στις τραβέρσες και γενικότερα σε βολες καρτεριου.
Το νιώθω να ανεβαίνει πιο στρωτά και ισορροπημένα.
Αν σε πειστεις ,αν του δώσεις την ευκαιρία του,μάλλον θα σε ικανοποιήσει.
Η θα το ...μισησεις
Όπως και να έχει η αλήθεια είναι ως αν δεν το δοκιμάσουμε,δεν μπορούμε να ξέρουμε.
Όπως και είναι αλήθεια ότι μετράει πολύ το αν μας αρέσει αυτό που κρατάμε στα χέρια μας!

Κυνήγησα κάμποσα χρόνια με αγγλαι σε 5 όπλα μου.
Πάνω από 10.
Τρια αυτογεμη,,ένα ποζε και ένα πλαγιοκανο.

Τώρα κυνηγάω με ανοιχτή στρογγυλή λαβή και ανοιχτή πιστολε.
Έχω κι ένα με κλειστή πιστολε.
Κι ένα με αγγλαι.
Εννοώ τα έχω έτσι στημένα ΤΩΡΑ.
Σε κάνα μήνα μπορεί να τους έχω φορέσει άλλο κοντακι...

Ξέρω, ξέρω!! 🥴
ΟΚ, με κάλυψες. Ειλικρινής απάντηση και αναλυτική.

Εγώ έχω την αντίθετη άποψη. Δεν το βρίσκω ούτε πιο γρήγορο ούτε πιο σταθερό. Το αντίθετο. Ίσως παίζει ρόλο με ποιον τρόπο κουνάει κανείς το όπλο.

Εμένα οι αγγλαί λαβές μου δίνουν την εντύπωση ότι αντιστέκονται στις κινήσεις μου. Ότι με κλειδώνουν. Ότι με υποχρεώνουν να χρησιμοποιήσω στην επώμιση μυϊκές ομάδες που δεν θέλω. Ακόμα και οι ανοικτές πιστολέ αισθάνομαι ότι με πάνε κάπου που δεν αισθάνομαι άνετα. Ότι συμβιβάζομαι.

Εμένα το αγγλε μαρεσει στο περπατητο κυνήγι σε ξαφνικές επωμισεις , που πρέπει να γυρίσεις σώμα η που πρέπει να ρίξεις προς τα κάτω νιώθω ότι μου δίνει ελευθερία κινήσεων.

πιστολε μου αρέσει σε καρτέρι να με βοηθάει σε σταθερή επόμιση και κίνηση που δεν έχω μεγάλη εμπειρία

ΟΚ, με κάλυψες. Ειλικρινής απάντηση και αναλυτική.

Εγώ έχω την αντίθετη άποψη. Δεν το βρίσκω ούτε πιο γρήγορο ούτε πιο σταθερό. Το αντίθετο. Ίσως παίζει ρόλο με ποιον τρόπο κουνάει κανείς το όπλο.

Εμένα οι αγγλαί λαβές μου δίνουν την εντύπωση ότι αντιστέκονται στις κινήσεις μου. Ότι με κλειδώνουν. Ότι με υποχρεώνουν να χρησιμοποιήσω στην επώμιση μυϊκές ομάδες που δεν θέλω. Ακόμα και οι ανοικτές πιστολέ αισθάνομαι ότι με πάνε κάπου που δεν αισθάνομαι άνετα. Ότι συμβιβάζομαι.
Εχοντας και τα δυο και κυνηγησει και με τα δυο
Στο περπατητο η αγγλε κανει οτινειπε ο Γιαννης
Στο καρτερι υπερτερει η πιστολε
Αυτο εχω διαπιστωσει προσωπικα
Οι διαφορες ειναι στην πιο ξεκουραστη μεταφορα και στο πολυ πιο γρηγορο μπασιμο στο σουιγκ σε μια γρηγορη βολη σε περπατητο κυνηγι
Στο καρτερι ομως πολυ πιο σταθερη γραμμη σκοπευσης σε μια μακρινη βολη και πιο σταθερο ανεβασμα
Εντελως προσωπικη πεποιθηση αυτο
Ετσι το εχω εγω αντικηφθει προσωπικα

Back