Το κατάλληλο αυτοκίνητο για κυνήγι

Καλημέρα παιδιά, μήπως έχει κάποιος να προτείνει λάμπες led για αυτοκίνητο που να έχουν καλή απόδοση?
Ότι και να βάλεις, ότι και αν σου υποσχεθούν, θα χαλάσεις τα υπάρχοντα φώτα σου, θα στραβώνεις τους απέναντι και θα σου στοιχίζει πανάκριβα.

Ότι και να βάλεις, ότι και αν σου υποσχεθούν, θα χαλάσεις τα υπάρχοντα φώτα σου, θα στραβώνεις τους απέναντι και θα σου στοιχίζει πανάκριβα.
Δεν ισχύει αυτό φίλε μου. Έχω δει πάρα πολλά αυτοκίνητα φίλων και γνωστών με λάμπες led. Είχα και εγώ στο προηγούμενο αυτοκίνητο. Αν πάρεις ποιοτικές όπως πχ αυτές που είπα δεν θα έχεις θέμα. Το πρόβλημα είναι με τα φώτα xenon όταν τα τοποθετούν σε φανάρια με το γνωστό καθρέπτη και βγάζουν ακανόνιστη δέσμη φωτός. Τα xenon θέλουν φανάρια με προτζέκτορες.

Καλημέρα παιδιά, μήπως έχει κάποιος να προτείνει λάμπες led για αυτοκίνητο που να έχουν καλή απόδοση?
Εγω εβαλα τις Osram Night Braker Silver αλογονου και ειναι πολυ καλυτερες απο τις εργοστασιακες, υπ οψιν οι led και οι xenon λαμπες δουλευουν καλυτερα αν εχεις προτζεκτορες στα φαναρια και οχι καθρευτες, επισης με τις led επειδη εχουν λευκο φως, αν εισαι σε σκοτεινους επαρχιακους δρομους βλεπεις πιο κοντα στο αυτοκινητο γιατι κλεινει η κορη του ματιου, μην σε ξεγελαει το λευκο φως, με τις αλογονου αν ειναι καλες και βασικη προυποθεση σωστα ρυθμισμενα τα φωτα βλεπεις πιο μακρυα, το εχω δοκιμασει και γι αυτο το λεω.

Δεν ισχύει αυτό φίλε μου. Έχω δει πάρα πολλά αυτοκίνητα φίλων και γνωστών με λάμπες led. Είχα και εγώ στο προηγούμενο αυτοκίνητο. Αν πάρεις ποιοτικές όπως πχ αυτές που είπα δεν θα έχεις θέμα. Το πρόβλημα είναι με τα φώτα xenon όταν τα τοποθετούν σε φανάρια με το γνωστό καθρέπτη και βγάζουν ακανόνιστη δέσμη φωτός. Τα xenon θέλουν φανάρια με προτζέκτορες.
Και τα LED θέλουν άλλα κάτοπτρα και όχι αυτά για αλογόνου. Αυτά που προτείνεις είναι αλογόνου και οχι LED.

Επίσης δες και πόσες ώρες λειτουργίας έχουν σε σχέση με τις κλασικές αλλογόνου, διοτι και εγώ είχα βάλει τις Phillips racing vision (αλογόνου) με κάνα 35αρι ευρώ και στο εξάμηνο κάηκαν. Να σημειώσω ότι οι κλασικές Η7 έχουν 8 ευρώ και οι δύο και κρατάνε καμμιά πενταετία.
Επίσης να σημειώσω οτι για κάποιο διάστημα μέχρι να καεί και η δεύτερη φορούσα διαφορετικές. Με μια ελάχιστη διαφορά στο χρώμα του φωτός δεν είδα καμία άλλη πάρα τις υποσχέσεις.
Πεταμένα λεφτά.

Επισης με τις led επειδη εχουν λευκο φως, αν εισαι σε σκοτεινους επαρχιακους δρομους βλεπεις πιο κοντα στο αυτοκινητο γιατι κλεινει η κορη του ματιου, μην σε ξεγελαει το λευκο φως, με τις αλογονου αν ειναι καλες και βασικη προυποθεση σωστα ρυθμισμενα τα φωτα βλεπεις πιο μακρυα, το εχω δοκιμασει και γι αυτο το λεω.
Σωστά. Η πολύ μεγάλη φωτεινότητα των led κάνει την κόρη του ματιού να κλείνει με αποτέλεσμα έξω απο τη δέσμη των φώτων να μη βλέπεις τίποτα. Έχω ακούσει κόσμο που αποπροσανατολίζονται ακριβώς γιατί δε βλέπουν απέξω τι γίνεται και μιλάω για τα εργοστασιακά led. Πόσο μάλλον τα aftermarket.
Επίσης σε διασταύρωση ή όταν έρχεται κάποιος απο πίσω σου είναι πιο δύσκολο να μετρήσεις απόσταση, το πόσο μακριά είναι με ότι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται.

εγώ πάντως έχω ρίξει μια λεντομπαρα στενή όσο περίπου η πινακίδα ακριβώς από κάτω της και όταν είμαι εκτός πόλης χωριών την ανάβω και κάνει μέρα και οδηγώ άνετα,πήγα σε αυτή τη λύση γιατί εδώ και κάνα δυο χρόνια το βράδυ με ψιλοκουραζουν τα φώτα

Και τα LED θέλουν άλλα κάτοπτρα και όχι αυτά για αλογόνου. Αυτά που προτείνεις είναι αλογόνου και οχι LED.

Επίσης δες και πόσες ώρες λειτουργίας έχουν σε σχέση με τις κλασικές αλλογόνου, διοτι και εγώ είχα βάλει τις Phillips racing vision (αλογόνου) με κάνα 35αρι ευρώ και στο εξάμηνο κάηκαν. Να σημειώσω ότι οι κλασικές Η7 έχουν 8 ευρώ και οι δύο και κρατάνε καμμιά πενταετία.
Επίσης να σημειώσω οτι για κάποιο διάστημα μέχρι να καεί και η δεύτερη φορούσα διαφορετικές. Με μια ελάχιστη διαφορά στο χρώμα του φωτός δεν είδα καμία άλλη πάρα τις υποσχέσεις.
Πεταμένα λεφτά.
Στο προηγούμενο αυτοκίνητο είχα led και φθηνές από κίνα σε φανάρια με καθρέπτη και δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Ούτε με την ορατότητα ούτε με το να τυφλώνω τους απέναντι (δοκιμασμένο). Αυτές που πρότεινα στο φίλο το ξέρω ότι δεν είναι led. Είναι δοκιμασμένες όμως και ανώτερες από όσα led έχω δει (προσωπική μου άποψη). Τις έχει φίλος σε audi a4 κοντά 2 χρόνια και δουλεύουν σαν την πρώτη μέρα.

Led δεν θα έβαζα ξανά σε αυτοκίνητο διότι καίγονται από θερμοκρασίες. Ακόμα και ακριβές λάμπες με μεγάλες ψύκτρες.

Επίσης προσωπική μου άποψη. Αν έχεις φανάρια με προτζέκτορες καλύτερα φώτα από xenon με kelvin από 5000 έως 6000 (που είναι σχεδόν φυσικό λευκό) δεν μπορείς να έχεις με κάποια άλλη λάμπα.

Σαν κυνηγός έκανα λάθος που παράγγειλα το παρακάτω αμάξι.
Το λιγότερο που θα έπρεπε να πάρω θα ήταν κάποιο cross μοντελο όπως το yaris cross ας πούμε.

Αν εξαιρέσουμε ότι κάνω όλο μαλακιες πως σας φαινεται το παρακάτω που περιμένω;
Θα πάει σε βουνά που ο κατασκευαστής του σίγουρα δεν θα περιμενε 🤣😂

Το λιγότερο που θα έπρεπε να πάρω θα ήταν κάποιο cross μοντελο όπως το yaris cross ας πούμε.

Εξαιρετικό, ναι εντάξει δεν είναι για κυνήγι αλλά είναι πάρα πολύ καλά αυτοκίνητα και αξιόπιστα, εύχομαι να έρθει γρήγορα και να ναι καλοτάξιδο.

Καλορίζικο Στέλιο. Κρίμα ρε φιλε να το βγάλεις από την άσφαλτο το συγκεκριμένο. Με το πρώτο γκουπ που θα ακουσεις από κάτω ή κλαδί που θα βρει στα πλάγια ή μυτερη πέτρα που θα πατάς θα σε πιάνει η καρδιά σου. Και εγώ όλο κάτι σπορ αυτοκίνητα έπαιρνα (golf tsi 230hp, seat fr 180hp, seat leon cupra 380hp) με χαμηλωματα, μεγαλύτερες ζάντες, πειράγματα.. Από όταν εσπασα κάνα δυο φορές τον λάμδα και είδα ότι δεν μπορούσα να παω πουθενά πήρα κούτα ένα dacia duster 1.5dci και σώθηκα... DSC_0042.jpg_20230213_231127.JPG_20230213_231237.JPG_20230213_231659.JPG

Εξαιρετικό, ναι εντάξει δεν είναι για κυνήγι αλλά είναι πάρα πολύ καλά αυτοκίνητα και αξιόπιστα, εύχομαι να έρθει γρήγορα και να ναι καλοτάξιδο.
Να είσαι καλά φίλε Ευχαριστώ!!!
Δεν θα το λυπηθώ πάρα μόνο τα πρώτα 2-3 Χρόνια.

Καλορίζικο Στέλιο. Κρίμα ρε φιλε να το βγάλεις από την άσφαλτο το συγκεκριμένο. Με το πρώτο γκουπ που θα ακουσεις από κάτω ή κλαδί που θα βρει στα πλάγια ή μυτερη πέτρα που θα πατάς θα σε πιάνει η καρδιά σου. Και εγώ όλο κάτι σπορ αυτοκίνητα έπαιρνα (golf tsi 230hp, seat fr 180hp, seat leon cupra 380hp) με χαμηλωματα, μεγαλύτερες ζάντες, πειράγματα.. Από όταν εσπασα κάνα δυο φορές τον λάμδα και είδα ότι δεν μπορούσα να παω πουθενά πήρα κούτα ένα dacia duster 1.5dci και σώθηκα... View attachment 66872View attachment 66873View attachment 66874View attachment 66875
Ωραία τα αυτόκινητα σου.

Ντάξει παλιότερα είχα δύο τετρακίνητα ενα l200 safari και ενα cherokee και ξέρω ότι αυτά είναι αυτοκίνητα για έναν κυνήγο.

Επειδή όμως τώρα δεν φτάνω σε τέτοια ποσά θα βολευτω με αυτό.

Ωραία τα αυτόκινητα σου.

Ντάξει παλιότερα είχα δύο τετρακίνητα ενα l200 safari και ενα cherokee και ξέρω ότι αυτά είναι αυτοκίνητα για έναν κυνήγο.

Επειδή όμως τώρα δεν φτάνω σε τέτοια ποσά θα βολευτω με αυτό.
Εσύ ξέρεις τα οικονομικά σου και τι σου φτιάχνει το κέφι. Απλά είναι κρίμα το κουκλάκι να το πηγαίνεις σε καροδρομους..

Καλορίζικο Στέλιο.
Τα αυτοκίνητα είναι για να μας υπηρετούν....

Εσύ ξέρεις τα οικονομικά σου και τι σου φτιάχνει το κέφι. Απλά είναι κρίμα το κουκλάκι να το πηγαίνεις σε καροδρομους..
Έχεις δίκιο αλλά που θα το βρεις.
Τα δικά μου αυτοκίνητα παρακάτω με τη σειρά

Screenshot_20230213-233922_Gallery.jpgScreenshot_20230121-211243_Gallery.jpgScreenshot_20230121-211538_Gallery.jpgScreenshot_20230121-211753_Google.jpgScreenshot_20230121-211858_Google.jpg

Back