Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Έγινε η βολτούλα πήραμε καναδυό τρία πλια δυο άτομα πολύς αέρας και στο καρτέρι πέρασαν μερικά αν δεν αλλάξει ο καιρός δεν γίνεται προκοπή
Στα ποσα μέτρα επιτρέπεται να κυνηγάς απο μαντρί με ζώα
Δεν πάμε με τη μεζούρα εκεί Χάρη ....

Χθεσινό περπατητό με παρέα, καρπώθηκα 13 τσίχλες στο χέρι κ 2 για τις ζουρίδες.
Οι άλλοι δυο της παρέας, ..φιλική συμμετοχή (λαγάδες γαρ) !! 0-0.
Στη μάσα, τα κρασάκια και τις ρακές που ακολούθησαν, υπήρξε ντέρμπι. Χα χα.
Μπράβο χάρη!!!
Είσαι φοβερός!!!

Όσο για μένα είμαι κατά του αλκοόλ!!!

🤣😂🤣😂🥂

Έγινε η βολτούλα πήραμε καναδυό τρία πλια δυο άτομα πολύς αέρας και στο καρτέρι πέρασαν μερικά αν δεν αλλάξει ο καιρός δεν γίνεται προκοπή
Αν είναι γκαστρωμενες όσο Πιο μακριά μπορείς.

Καλό θα είναι να μην κυνηγας λιγότερο από 300 μέτρα από μαντρί. Οχι για θέμα νομιμότητας αλλά επειδή δεν ξέρεις πως θα φερθεί ο τσοπάνης. Δεν είναι να μπλέκεις.

Εκατό μέτρα είναι νομίζω όπως και για μεμονωμένα σπίτια
Πόλεις, χωριά,συνοικίες 250 και πάνω βάση νόμου
Το πόσο παραπάνω θα το κρίνεις εσύ κατά περίπτωση

Δεν υπάρχει αυτό φέτος, φαίνεται ότι θα καταλήξει στη χειρότερη χρονιά τουλάχιστον για μένα από τότε που έβγαλα πρώτη φορά άδεια. Πρέπει να είδα και εφτά πουλιά... Το συγκεκριμένο καρτέρι είχε μείνει ανενόχλητο τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Οι ροδακινιές στη δεύτερη φωτο δεν μπήκαν σε λήθαργο ποτέ
mKdmLcj.jpg

RJH0mfu.jpg

Δεν υπάρχει αυτό φέτος, φαίνεται ότι θα καταλήξει στη χειρότερη χρονιά τουλάχιστον για μένα από τότε που έβγαλα πρώτη φορά άδεια. Πρέπει να είδα και εφτά πουλιά... Το συγκεκριμένο καρτέρι είχε μείνει ανενόχλητο τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Οι ροδακινιές στη δεύτερη φωτο δεν μπήκαν σε λήθαργο ποτέ
mKdmLcj.jpg

RJH0mfu.jpg
Και άλλες μέρες είχε τόσο καλό καιρό αλλά σήμερα μύριζε άνοιξη κυριολεκτικά, λές και έχουμε Πάσχα Ιανουάριο μήνα

Εντάξει δεν ήμουν και κοντά αλλά ο άλλος που ήμασταν μαζί ήταν λίγο πιο κοντά πάντα σε λογική απόσταση φώναξε λίγο του ζητήσαμε συγνώμη και φύγαμε την άλλη φορά θα του παω ένα μπουκάλι τσιπρο να των γλυκανω λίγο

Κ επειδή με γαργαλούσε κ σήμερα είπα να πεταχτώ στο ίδιο μέρος.
Λιγότερα τα πουλιά απ ότι χθες, αλλά είχε αρκετούς κοτσυφούς που χθες ζήτημα να είδαμε 2.
Άλλαξα μέρος κ ταραχίστηκα γιατί οι βοσκοί εδώ κάτω δεν έχουν καθόλου τσίπα. Σε περιφραγμένο λιόφυτο δικό μας, ανοιχτή η πόρτα στην πανω μεριά κ βγαλμένο το πλέγμα στην κάτω για να περνάνε τα πρόβατα κ να καταλήγουν σε παρακείμενο χωράφι με ελιές κ να μην αφήνουν ποδιά για ποδιά.
Φέυγω κ πάω στα 500 μέτρα στην πίσω μεριά, που πάντα είχε τσιχλίτσες.Είναι ένα υψώμα που βλέπει Ψηλορείτη κ όλη τη γύρω περιοχή. Βελανιδιές, χαρουπιές κ κατσοπρίνια φουλ κ στη μέση ωπ σαν ένα καζίκι ξεφύτρωσε τον τελευταίο μήνα ένα χειμαδιό με πανελ κτλ.
Κρίμα ο τόπος.
Έχω κάνει εκεί τσιχλοκοτσυφα, φάσσες, μπεκάτσες, έχει λαγούς..
Παν αυτά!
Οδηγώ ζοχαδιασμένος κ σε καμία 200αρια μέτρα το αποκορύφωμα, αγροτικός αλλά όχι ιδιωτικός δρόμος, με πλέγμα. Τον κλείσανε κι αυτόν.
Αλλά βέβαια ποιός να τους ελέγξει; Κράτος εν κράτει.
Τουλάχιστον πέρασε το χθεσινό hangover, πήραμε τον αέρα μας κ μαζέψαμε 5 τσιχλίτσες, 3 κοτσυφούς κ μια τσάντα ασκολύμπρους!

Attachments

• IMG_20230118_090538.jpg
    IMG_20230118_090538.jpg
    1.005,1 KB · Προβολές: 95
  • IMG_20230118_093828.jpg
    IMG_20230118_093828.jpg
    978,6 KB · Προβολές: 82
  • IMG_20230118_105925.jpg
    IMG_20230118_105925.jpg
    923,2 KB · Προβολές: 94
  • IMG_20230118_105917.jpg
    IMG_20230118_105917.jpg
    909,6 KB · Προβολές: 91
Κ επειδή με γαργαλούσε κ σήμερα είπα να πεταχτώ στο ίδιο μέρος.
Λιγότερα τα πουλιά απ ότι χθες, αλλά είχε αρκετούς κοτσυφούς που χθες ζήτημα να είδαμε 2.
Άλλαξα μέρος κ ταραχίστηκα γιατί οι βοσκοί εδώ κάτω δεν έχουν καθόλου τσίπα. Σε περιφραγμένο λιόφυτο δικό μας, ανοιχτή η πόρτα στην πανω μεριά κ βγαλμένο το πλέγμα στην κάτω για να περνάνε τα πρόβατα κ να καταλήγουν σε παρακείμενο χωράφι με ελιές κ να μην αφήνουν ποδιά για ποδιά.
Φέυγω κ πάω στα 500 μέτρα στην πίσω μεριά, που πάντα είχε τσιχλίτσες.Είναι ένα υψώμα που βλέπει Ψηλορείτη κ όλη τη γύρω περιοχή. Βελανιδιές, χαρουπιές κ κατσοπρίνια φουλ κ στη μέση ωπ σαν ένα καζίκι ξεφύτρωσε τον τελευταίο μήνα ένα χειμαδιό με πανελ κτλ.
Κρίμα ο τόπος.
Έχω κάνει εκεί τσιχλοκοτσυφα, φάσσες, μπεκάτσες, έχει λαγούς..
Παν αυτά!
Οδηγώ ζοχαδιασμένος κ σε καμία 200αρια μέτρα το αποκορύφωμα, αγροτικός αλλά όχι ιδιωτικός δρόμος, με πλέγμα. Τον κλείσανε κι αυτόν.
Αλλά βέβαια ποιός να τους ελέγξει; Κράτος εν κράτει.
Τουλάχιστον πέρασε το χθεσινό hangover, πήραμε τον αέρα μας κ μαζέψαμε 5 τσιχλίτσες, 3 κοτσυφούς κ μια τσάντα ασκολύμπρους!
Τα παρά λες ζεις στην Ελλάδα που ηγείται της 4 βιομηχανικής επαναστασης 🤭 κουλι δαγκωτό να μην μινει κάμπος και βουνό!!!!

Δεν τα παραλεω.
14 τσιχλες εσύ και οι άλλοι δύο μηδέν.
Αυτό τα λέει όλα.😉
13+2. Αλλά έτυχε!!
Σπάνια κυνηγούν τσίχλα αυτοί. Λαγάδες είναι.
Εγώ όταν πάω με παρέα για λαγό, είμαι κατσικοπόδαρος. Συνήθως δε θα σηκωθεί κανείς, ή απλά δε θα βγει σε μένα. Με τα ίδια άτομα πήγαμε πριν 20 μέρες κ βλέπω τους σκύλους σε ντορο. Λέω του συνονόματού σου ρε συ έχουν παρει καλή σκάρμη (είχαν ανέβει ένα δαμακάκι-ανηφοράκι). Πάω, του λέω κ παίζω το σάλτο να ανέβω με φόρα γτ γλίστρούσε. Δίπλα ένα ξερόδεντρο. Στο τρίτο βήμα που έκανα ακούω το χαρχαλιό κ πριν προλαβω να σκεφτώ μπουμπουνίζει ο Στελάρας που ήταν 4 μέτρα πίσω μου, στα 2 μέτρα δίπλα μου. Τελικά αυτόν δε τον πήρε, πήρε όμως ένα μεγάλο μετά από 15 λεπτά κ ενώ ήμουν σε καλό καρτέρι, έφυγε απ τα ποδια του. Το δέντρο απ οπου έφυγε ο λαγός κ το οποίο έφαγε το τουφεκίδι του Στέλιου. Χα χα.

Attachments

• IMG_20230104_083312.jpg
    IMG_20230104_083312.jpg
    913,3 KB · Προβολές: 52
  • IMG_20230104_083303.jpg
    IMG_20230104_083303.jpg
    926,2 KB · Προβολές: 53
13+2. Αλλά έτυχε!!
Σπάνια κυνηγούν τσίχλα αυτοί. Λαγάδες είναι.
Εγώ όταν πάω με παρέα για λαγό, είμαι κατσικοπόδαρος. Συνήθως δε θα σηκωθεί κανείς, ή απλά δε θα βγει σε μένα. Με τα ίδια άτομα πήγαμε πριν 20 μέρες κ βλέπω τους σκύλους σε ντορο. Λέω του συνονόματού σου ρε συ έχουν παρει καλή σκάρμη (είχαν ανέβει ένα δαμακάκι-ανηφοράκι). Πάω, του λέω κ παίζω το σάλτο να ανέβω με φόρα γτ γλίστρούσε. Δίπλα ένα ξερόδεντρο. Στο τρίτο βήμα που έκανα ακούω το χαρχαλιό κ πριν προλαβω να σκεφτώ μπουμπουνίζει ο Στελάρας που ήταν 4 μέτρα πίσω μου, στα 2 μέτρα δίπλα μου. Τελικά αυτόν δε τον πήρε, πήρε όμως ένα μεγάλο μετά από 15 λεπτά κ ενώ ήμουν σε καλό καρτέρι, έφυγε απ τα ποδια του. Το δέντρο απ οπου έφυγε ο λαγός κ το οποίο έφαγε το τουφεκίδι του Στέλιου. Χα χα.
Ντάξει ισχύει το έκαστος στο είδος του.

Απλα η ελειψη χειμωνα και ο βιασμος της φυςης που μοιαζει με καθρεφτη απο το φωροβολταικα και τα παλουκια + τα καμενα πιστευω οτι ολα μαζι εχουν βαλει το λιθαρακ τους ωστε τα πουλια να μας τιμουν ολο και λιγοτερο…..
Θα δειξει
Μακαρι απλα να εχω λαθος

:(
Επειδή το νερό στις πηγές το φέρνουν τα χιόνια και όχι οι βροχές ,αν δεν έχουμε χιονοπτώσεις δυνατές φέτος, τι θα γίνει με τα χωριά. ιδίως τα ορεινά που εξαρτάται η ύδρευσή τους από πηγές. Δε θέλω ούτε να το σκεφτώ αν έχουμε και πολυήμερους καύσωνες.

Επειδή το νερό στις πηγές το φέρνουν τα χιόνια και όχι οι βροχές ,αν δεν έχουμε χιονοπτώσεις δυνατές φέτος, τι θα γίνει με τα χωριά. ιδίως τα ορεινά που εξαρτάται η ύδρευσή τους από πηγές. Δε θέλω ούτε να το σκεφτώ αν έχουμε και πολυήμερους καύσωνες.
Σημείο κλειδί που δυστυχώς δεν το σκέφτεται σχεδόν κανείς. Αντίθετα χαίρονται πολλοί που δεν κάνει χειμώνα και δεν πληρώνουν για θέρμανση, αλλά μάλλον έχουν αρκετά αστική και κοντόφθαλμη θεώρηση... Ορεινή Αρκαδία νερό ήδη γιοκ. Ξέρω χωρίς υπερβολή σχεδόν 100 παραγωγούς στα μέρη μου που δεν θα φυτέψουν καθόλου πατάτα φέτος, ούτε νέες φυτεύσεις σε καρυδιές και φουντουκιές θα γίνουν γιατί με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν θα φτάνει το νερό να ποτιστούν τα υπάρχοντα δέντρα... Και οι τσοπάνηδες τρομερά προβληματισμένοι για το πώς θα ποτίσουν και θα ταΐσουν τα ζώα τους από Μάη και μετά...

Τα χειρότερα είναι μπροστά όπως το πάει ο καιρός... Και πολύ όψιμα χιόνια να έρθουν (γιατί για εκεί το πάει ο καιρός) ούτε το πρόβλημα του νερού θα λύσουν και θα καταστρέψουν φυτικό και ζωικό κεφάλαιο...

19°C ειχαμε εδω σημερα...
Ναι Κώστα, Γενάρης και 19, δεν το έχω δει ποτέ, και αυτό που λέει ο Τσάκαλος θα έχουμε πρόβλημα με το νερό, έτσι που το πάει δεν θα γεμίσει το φράγμα νερό, και αυτό είναι θέμα γιατί ο υδροφόρος ορίζοντας από το φράγμα τραβάει, σαν μια χρονιά που είχαν κλείσει να πέφτει στο ποτάμι νερό και οι γεωτρήσεις ίσα που βγάζανε νερό, θυμάμαι από αρχές Μάρτη είχε αρχίσει το πρόβλημα, με αποκορύφωμα τον Ιούλιο, θυμάμαι τα μοτέρ που έριχναν νερό στην γούβα δούλευαν 2 μήνες όλο το 24ωρο γιατί ήθελα νερό, και αποτίει βλέπω τα ίδια θα έχουμε και φέτος.

Status
Not open for further replies.
Back