Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Στις Φάνες κάθε σπίτι έχει και μια σκάλα 5μετρη για να μην χτυπάς τα κουδούνια και ξυπνάς τον κόσμο.Βy the way... Πάνω από το γήπεδο των Φανών έπιανες όριο απογευματινό μέσα σε 1,5 ωρίτσα χαλαρά διαλέγοντας που θα σηκώσεις το όπλο.
Έπιανες όριο σε τι?και πιο όπλο σηκωνόταν?Ωραία η Ρόδος.Αρρωστο νησι

Έπιανες όριο σε τι?και πιο όπλο σηκωνόταν?Ωραία η Ρόδος.Αρρωστο νησι
Τσιχλοκότσυφα.Το ωραίο ήταν που κρεμαγαμε 4-5 λαγούς την χρόνια στο άκυρο τελείως.Το νησί κρατάει Φασσες όλο τον χρόνο.Απο τα πιο ωραία στιγμιότυπα όταν σηκώνονταν με τις ντουφεκιες τα ντάμα ντάμα και καλπαζαν.Ετυχε να τα δω 2 φορές.

Last edited:
Στις Φάνες κάθε σπίτι έχει και μια σκάλα 5μετρη για να μην χτυπάς τα κουδούνια και ξυπνάς τον κόσμο.Βy the way... Πάνω από το γήπεδο των Φανών έπιανες όριο απογευματινό μέσα σε 1,5 ωρίτσα χαλαρά διαλέγοντας που θα σηκώσεις το όπλο.
Από εκεί βγήκε το "κρατάς φανάρι"??? Είμαι μικρός και θέλω να τα μαθαίνω αυτά τα ...παλιακά!!!

οι αγελάδες και τα μοσχαρια αν βρίσκονται μέσα στον σταυλο και τουφεκισεις από απόσταση ακόμη και 300 μέτρων τρομάζουν και στρεσάρονται, αντίθετα στην ύπαιθρο και στα 100 μέτρα δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα.
Δεκτόν.Όμως ξέρουμε όλοι ότι στην ύπαιθρο υπάρχουν στάνες διάσπαρτες παντού.Αν είναι να μην ρίχνουμε ακόμη και στα 300 μέτρα,αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα ρίχνουμε ΠΟΥΘΕΝΑ...

Σουφλί ορεινά που ανεβαίνω κάθε Οκτώβρη είναι γεμάτο αγελάδες. Δεν χαμπαριάζουν τιποτα από ντουφεκιές, ακόμα και στα 10 μέτρα να είναι ντουφεκας και ούτε που σηκώνουν το κεφάλι τους.
Νομίζεις.Τις πιάνει πονοκέφαλος και όταν πάει το αρσενικό για φυστίκι του λέει έχει πονοκέφαλο.seractil αγάπη μου

οι αγελάδες και τα μοσχαρια αν βρίσκονται μέσα στον σταυλο και τουφεκισεις από απόσταση ακόμη και 300 μέτρων τρομάζουν και στρεσάρονται, αντίθετα στην ύπαιθρο και στα 100 μέτρα δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα.
Κ τα σκυλιά μέσα στις κλούβες μπορεί να στρεσαριστουν.
Μπορεί να πάθει ζημιά ακόμα κ έμπειρο σκυλί.
Οι κλούβες μου είναι μέσα στο πέρασμα της τσίχλας κ το έχω δει πολλές φορές το έργο.

Φαντασου να εισαι εσυ ξεγνιαστος και καποιος να σου ριξει μια τουφεκια διπλα σου δεν θα φοβηθεις .
Και μετα θα αρχισεις τα κ@ντηλια.χαχα
Πιστευω καπως ετσι και για τα ζωντανα (προβατα,βοοειδη.σκυλια)

Φαντασου να εισαι εσυ ξεγνιαστος και καποιος να σου ριξει μια τουφεκια διπλα σου δεν θα φοβηθεις .
Και μετα θα αρχισεις τα κ@ντηλια.χαχα
Πιστευω καπως ετσι και για τα ζωντανα (προβατα,βοοειδη.σκυλια)
Οποιοσδήποτε αφυσικος ήχος θα τρομάξει τα ζώα. Συνηθιζουν όμως. Τα δικά μου δεν φοβόντουσαν τις τουφεκιες. Στα μπασιματα πολλές φορές είχε τύχει να ρίξουμε εκατοντάδες τουφεκιες. Παντα τότε γκαστρωμένα ήταν και αποβολές δεν είχαμε. Εκει που τον έπαιρναν τελείως ήταν όταν πέρναγε κανένας μοτοκροσας με γκάζια κατά πάνω ή όταν πέρναγε κανα μαχητικό χαμηλά. Τοτε σκιαζονταν και έκαναν πολύ ώρα να ηρεμήσουν.

ΥΓ: αν είχε τσίχλες θα κάναμε άραγε αυτή την κουβέντα επί διήμερο????

Να έχουμε υπόψιν ότι η ακοή κάποιων ζώων είναι ασύγκριτα πιο ευαίσθητη από των ανθρώπων. Αυτό με τις αγελάδες το έχω δει επανειλημμένα ο ίδιος και πλέον δεν τουφεκαω κοντά σε σταυλους, άσε που τα τσοπανοσκυλα μέχρι 300 ,400μ θα έρθουν για τσαμπουκά στα σκυλιά μας, και τώρα τα περισσότερα δεν είναι όπως παλιά <ελληνικοί > ποιμενικοι, αλλά κάτι καγκαλοκαυκασιοασιατικα ,που από καλούς τρόπους δεν σκαμπαζουν.

Με πήρε τηλέφωνο φίλος να μου πει ότι το πρωί βγαίνοντας από το σπίτι του άκουσε τσιν....

Η κατάσταση είναι τραγική.
καθόλου περίεργο. μετακίνηση. αφού σήμερα έχει λίγα πουλιά και αύριο ούτε μια. Πανε και έρχονται.

Μετά από αρκετές ημέρες πήρα καφέ και καρεκλάκι.
Έριξα σε δύο, κατέβασα την πρώτη νωρίς απ' το Θεό και η δεύτερη σούρουπο θα κοιμηθεί με λιγότερο φτέρωμα.
Να είδα και δέκα πουλιά σε όλο το πεδίο του ορίζοντα...
17:40 με 17:50 κινήθηκαν όλα, εκτός αυτής της άτυχης που πήρα.
Το J&B Zenith No8 κρατάει ωραίες κατανομές σε οριακές αποστάσεις με το Briley LM.
Όσο διακρίνω μέσα απ' τον πορτοκαλί Fiem κάλυκα πρέπει να έχει βύσμα Καρδαρά, το οποίο κι απ' τα Ρουμελιώτικα έχω δει ότι βγάζει υψηλές συγκεντρώσεις.

Status
Not open for further replies.
Back