Ωραίος Χρήστο ανα 2 χλμ και τσίχλα..χαχαΕγω πάλι περπατητό κοντά στα 8 χλμ!View attachment 65937
Ωραίος Χρήστο ανα 2 χλμ και τσίχλα..χαχαΕγω πάλι περπατητό κοντά στα 8 χλμ!View attachment 65937
Έτσι ακριβώς είναι φίλε μου πέρσι ήμαστε τέσσερα άτομα σε κυνήγι ΤσιχλαςΤο 2017 ζήτησα από μη κυνηγό συνάδελφό μου,τον οποίο ξέρω καλά,να ρωτήσει συγχωριανούς του στην περιοχή κοντά στα σύνορα στο νομό Κιλκίς αν έχει φάσσες.΄΄ΟΧΙ'' του απάντησαν αυτοί οι ψεύτες.Όταν πήγα με φίλο κυνηγό αρχές Φεβρουαρίου 2017 κάτι κάναμε:4 φάσσες οι δυο μας.Το σημαντικό όμως ήταν ότι βρήκαμε πλήθος φρέσκους κάλυκες φυσιγγίων και ντόπιοι βοσκοί μας πληροφόρησαν ότι νωρίτερα εκείνη τη χρονιά είχε γίνει ΧΑΜΟΣ από φάσσες!Εμείς,χωρίς να το ξέρουμε,πήγαμε στα τελειώματα...![]()
Όχι Πασχάλη! Καμία απολύτως σχέση...Στη Σάμο νομίζω;
Το 2017 ζήτησα από μη κυνηγό συνάδελφό μου,τον οποίο ξέρω καλά,να ρωτήσει συγχωριανούς του στην περιοχή κοντά στα σύνορα στο νομό Κιλκίς αν έχει φάσσες.΄΄ΟΧΙ'' του απάντησαν αυτοί οι ψεύτες.Όταν πήγα με φίλο κυνηγό αρχές Φεβρουαρίου 2017 κάτι κάναμε:4 φάσσες οι δυο μας.Το σημαντικό όμως ήταν ότι βρήκαμε πλήθος φρέσκους κάλυκες φυσιγγίων και ντόπιοι βοσκοί μας πληροφόρησαν ότι νωρίτερα εκείνη τη χρονιά είχε γίνει ΧΑΜΟΣ από φάσσες!Εμείς,χωρίς να το ξέρουμε,πήγαμε στα τελειώματα...![]()
Ναι....τι να σου πω!! Αν πας...πάρε Autan!!!Αλλα ειναι το κορυφαιο σημειο στην περιοχη για πρωινες μαυρες.
Στα ελεγααα...2 ώρες περπάτημα και 1 ώρα καρτέρι 5 τσιχλες 2 κοτσυφια με σχεδόν απόλυτη ευστοχία. Αρα η κατάσταση παραμένει όπως και πριν το κρύο, μην πω ότι με τη νοτιά και την σκόνη ειχε πολύ περισσότερα πουλιά! Χιονισε μέχρι τα 700 μέτρα. Ο δρόμος προς το χωριό που γεννήθηκα το πρωί ήταν κλειστός και είχε στην Ραχη 30 πόντους χιόνι. View attachment 65949
Μετά το διάλειμμα για κήπο και ξύλα ξαναπήγα περπατητό μέχρι να πιάσω καρτέρι.Εγω πάλι περπατητό κοντά στα 8 χλμ!View attachment 65937
Χα χα ρε ξεπαττωθκεις δε πειράζει θα πας πάλι στο στρατόπεδο και θα ξεκούραστηςΜετά το δάλειμμα για κήπο και ξύλα ξαναπήγα περπατητό μέχρι να πιάσω καρτέρι.View attachment 65960View attachment 65961
Μαζέψαμε πάλι κάλυκες και όχι μόνο...Δείτε τι πετάνε...Είναι και άλλα πολλά από κάτω...View attachment 65962
Αυτό το σκ, ανεβα γραμμάρια και πεσε σε νούμερο.Καλησπέρα κι από μένα. Βολτουλα για'μας είχε το Σάββατο. Διαλέγουμε την συγκεκριμένη μέρα από το ΣΚ γιατί κανουμε μόνο περπατητο φετος. Πάλι Βοιωτία με πολυ υγρασία και καθόλου αεράκι. Μιας και δεν μας πάνε οι μαύρες και καρτερακι δεν έχει, φτάσαμε στον κυνηγότοπο οχτώ παρά. Κατευθείαν περπατητο λοιπόν με τα πουλιά να δείχνουν τα ίδια χωρίς να έχουν μπει καινούργια. Το μόνο διαφορετικό ήταν ότι είδαμε 2 φορές κοκκινουλες, είχαμε αρκετό καιρό να δούμε. Τα πουλιά κλασσικά σε συγκεκριμένα σημεία μαζεμένα από τα οποία εάν περάσεις και τα σηκώσεις μια φορά, μπαίνουν μέσα στα πυκνά και πολύ δύσκολα ξαναβγαίνουν. Πεντάωρο περπατητο λοιπόν με 13 στο χέρι εγώ και 6 ο πατέρας μου. Έχασα και 5 από τα οποία τα 3 τα είδα να πέφτουν ξερά αλλά...... Τα 28αρια μου έκαναν νερά αλλά δεν είχα πάρει αλλά φυσίγγια μαζί μου. Μακάρι να δούμε άλλο σκηνικό το επόμενο ΣΚ και να μπει ή να κατέβει κανένα πουλάκι από τα ορεινά μπας και....... Καλά να περνάτε παλικάροι και καλές βολτουλες.View attachment 65966
Φίλιππε για σένα το πεντάωρο περπατητο είναι εντάξει αλλά για τον πατέρα θα τον ξεκατηνιασης τόσες ώρες περπάτημαΚαλησπέρα κι από μένα. Βολτουλα για'μας είχε το Σάββατο. Διαλέγουμε την συγκεκριμένη μέρα από το ΣΚ γιατί κανουμε μόνο περπατητο φετος. Πάλι Βοιωτία με πολυ υγρασία και καθόλου αεράκι. Μιας και δεν μας πάνε οι μαύρες και καρτερακι δεν έχει, φτάσαμε στον κυνηγότοπο οχτώ παρά. Κατευθείαν περπατητο λοιπόν με τα πουλιά να δείχνουν τα ίδια χωρίς να έχουν μπει καινούργια. Το μόνο διαφορετικό ήταν ότι είδαμε 2 φορές κοκκινουλες, είχαμε αρκετό καιρό να δούμε. Τα πουλιά κλασσικά σε συγκεκριμένα σημεία μαζεμένα από τα οποία εάν περάσεις και τα σηκώσεις μια φορά, μπαίνουν μέσα στα πυκνά και πολύ δύσκολα ξαναβγαίνουν. Πεντάωρο περπατητο λοιπόν με 13 στο χέρι εγώ και 6 ο πατέρας μου. Έχασα και 5 από τα οποία τα 3 τα είδα να πέφτουν ξερά αλλά...... Τα 28αρια μου έκαναν νερά αλλά δεν είχα πάρει αλλά φυσίγγια μαζί μου. Μακάρι να δούμε άλλο σκηνικό το επόμενο ΣΚ και να μπει ή να κατέβει κανένα πουλάκι από τα ορεινά μπας και....... Καλά να περνάτε παλικάροι και καλές βολτουλες.View attachment 65966
Αποψε είδα πολλά κοτσυφια. Κοτσυφια τις προηγούμενες μέρες δεν ειχε ούτε για πλάκα. Και λέω ότι είδα γιατί στο καρτέρι δεν βγήκε κανένα για τουφεκια. Επαιζαν μέσα στο ποτάμι πέρα δώθε μέχρι που νύχτωσε. 5-6 που πήγαν να περάσουν λίγο πριν βγουν στο καθαρό στροφή και πίσω μέσα! Συμπεριφορα χιλιοτουφεκισμενων πουλιών αν και είναι 1000% νέες αφίξεις τα μαύρα. Κλασικα στο περπατητο είναι μαζεμένα σε σφιχτά σημεία που δεν είναι δυνατόν να περπατηθουν. Εξω σε θάμνους και ελιές βρήκα πολύ λίγα.Στα ελεγααα...
Σας πιάνει πολύ αυτός ο καιρός εκεί στην Εύβοια Μητσάκο...!! Ο Β/ΒΑ εννοώ, ο κλασικός χιονιάς...Χιονισε μέχρι τα 700 μέτρα. Ο δρόμος προς το χωριό που γεννήθηκα το πρωί ήταν κλειστός και είχε στην Ραχη 30 πόντους χιόνι.
Τι είναι το γιουρούκι;Ένας κότσυφας σκαγιασμένος που πρέπει να ήταν γιουρούκι μάδησε κανονικά και 1 τσίχλα τραυματισμένη που λες δεν γίνεται να την χάσω με το σκυλί...Μου έφαγε πόση ώρα και τελικά τίποτα...Μάλλον ο ύποπτος θα ήταν κανένας εναέριος φίλος μας! Έχασα και 2 πέναλντι λεγομένα ως λουκουμάκια.Ένα σε κότσυφα και ένα σε τσίχλα.Κένταυρος 24γρ σκιτ ήρεμη δύναμη!View attachment 65910
Δαμάλι,ντερέκι,μαντράχαλος...Τι είναι το γιουρούκι;
Ναι!Γομάρι με λίγα λόγια.
Ευχαριστώ.
Κάποιος στην Αθήνα χαμογελάει περήφανα φίλε!Αυτο με τα μαθηματα ειναι αληθεια....!!!![]()
Εγω το κανω ακομα ποιο δυσκολο.....γιατι καθομαι σε καρεκλακι....+ οτι δεν εχω τα αντανακλαστικα του 30ρη.
Με αυτες τις συνθηκες μια χαρα τα πηγα...