Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σύντροφοι!

Όπως είχα ενημερώσει.....είχαμε ετοιμάσει 4ήμερο κυνήγι στα Γιάννενα για κοτσύφια.

Ενώ τα είχαμε ετοιμάσει όλα.......πέφτει τηλέφωνο! Αφήστε τα κοτσύφια και τα Γιάννενα.....και ελάτε Γρεβενά. Βρήκαμε πουλιά!

Πέφτουν οιι πρώτες σκέψεις...και η απόφαση δεν άργησε να έρθει! Αλλαγή σχεδίων και φύγαμε για Γρεβενά!

Πέμπτη - Παρασκευή κυνήγι φάσας.......Σαββάτο το ρίξαμε στα κοτσύφια και τις γερακότσιχλες και την Κυριακή τι άλλο??? Γουρούνι!

Δεν θα αναφερθώ στα κυνήγια από Πέμπτη μέχρι και Σάββατο....είχε πουλιά και μάλιστα πολλά.......φυσίγγια δεν είχαμε και τρέχαμε στα Γρεβενά να αγοράσουμε. Δύο λέξεις μονάχα....."Αξέχαστο κυνήγι"....

Θα αναφερθώ στο γουρουνοκυνήγι της Κυριακής. Η παρέα καρπώθηκε δυστηχώς δύο σκρόφες και λέω δυστηχώς γιατί και οι δύο ήταν ετοιμόγεννες.

9 μικρά η μια.....7 μικρά η άλλη.

Τελικά δεν ξέρω αν έκαναν καλά που το άφησαν το κυνήγι ελεύθερο μέχρι το τέλος της σεζόν. Την ίδια απορία είχε ολόκληρη η παρέα όταν είδε το πόσα μικρά είχαν μέσα οι σκρόφες.

Θα πει κάποιος.....μην τις βραγάτε. Ναι εύκολο να το λές.....δύσκολο να το ξεχωρίσεις! Η μέγαλη που πέρασε από το καρτέρι μου με τα 9 μικρά....ήταν γύρω στα 80 με 90 κιλά.....θηρίο με μια χαίτη σαν άλογο!

Κυνήγι φέτος τέλος......άντε ένα αποχαιρετιστήριο την Καθαρά Δευτέρα! Από Μάρτη αρχίζουμε τα ψαρέματα!

Καλή συνέχεια σε όλους

ΥΓ: Μια φωτογραφία....από τα όμορφα βουνά των Γρεβενών!
Και εδώ έτσι είναι τα γουρουνια. Απο την μια είναι κρίμα αλλά από την άλλη με την πληθυσμιακή έκρηξη που παρουσιάζουν εδώ μάλλον ειναι αναγκαίο κακο η θηρευση τους αυτή την εποχή. Αλλωστε πρόβλημα δε θα έχουν. Ειναι τόσα πολλά που με την νέα σεζόν θα είναι περισσότερα από ότι ήταν στην αρχή της φετινής!

Ελάχιστα τα πουλιά σήμερα.
Σχεδόν με απόλυτη ευστοχία, αυτά που φαίνονται εδώ + 3 χαμένες δυστυχώς (οι δυο σκαλωμένες σε ψηλούς κισσούς).
Το θετικό της υπόθεσης ότι φάνηκαν φάσσες κ μπουμπούνισα τη μια που έβγαλε απ τα κατσοπρίνια ο σκύλος και έκανε το λάθος να ρθει προς το μέρος μου. IMG_20230220_103251.jpgIMG_20230220_100713.jpgIMG_20230220_094126.jpgIMG_20230220_091243.jpgIMG_20230220_093045.jpg

Μόνος σήμερα πήγα κοντά στην καμαριέρα Εύβοιας όπου είχα να πάω πάνω από 10 χρόνια.
Με το ξημέρωμα είδα μερικές τσίχλες και άκουσα και αρκετά κοτσύφια χωρίς να τουφέκια τίποτα.
Το μέρος είχε πυκνώσει πολύ από κουμαριές που μάζεψα μερικά.
Είχε και μερικά σημεία με χιόνι.
Έχοντας μόνο 2 κουτιά φυσίγγια γύρισα πίσω σταματώντας στην Ριτσώνα για περπάτημα.
Είχε πολλά πουλιά αλλά ως συνήθως αν είσαι μόνος σε δουλεύουν κανονικά.
Πήρα στο χέρι 12 τσίχλες ενώ άλλες τόσες πήγαν χαμένες δυστυχώς.
Περπατώντας ενα ρέμα χαρακτηριστικά μου σηκώνονταν προς την απέναντι μεριά.
Έπεφταν αλλά για να τις πάρω έπρεπε να γυρίσω αρκετά πίσω για να περάσω απέναντι.
Μόλις πήγαινα έχανα το μέρος ειδικά στα σιταρια ή σε αμπέλια.
Είδα και τον "συνάδελφο"κυνηγό, ένα γεράκι να μου παίρνει 2 .ζωντανές..
Όχι ευχαριστημένος με τα bp 34γραμμ. ν10.
Αντίθετα ωραία σκοτωματα με ένα κουτί lambro 8,1/2 πράσινο.Η διασποράς ή μισοταπο ήταν..
Ότι φυσίγγια είχαν μείνει από χρόνια.
2 άτομα θα έκαναν το όριο πολύ νωρίς.

Μόνος σήμερα πήγα κοντά στην καμαριέρα Εύβοιας όπου είχα να πάω πάνω από 10 χρόνια.
Με το ξημέρωμα είδα μερικές τσίχλες και άκουσα και αρκετά κοτσύφια χωρίς να τουφέκια τίποτα.
Το μέρος είχε πυκνώσει πολύ από κουμαριές που μάζεψα μερικά.
Είχε και μερικά σημεία με χιόνι.
Έχοντας μόνο 2 κουτιά φυσίγγια γύρισα πίσω σταματώντας στην Ριτσώνα για περπάτημα.
Είχε πολλά πουλιά αλλά ως συνήθως αν είσαι μόνος σε δουλεύουν κανονικά.
Πήρα στο χέρι 12 τσίχλες ενώ άλλες τόσες πήγαν χαμένες δυστυχώς.
Περπατώντας ενα ρέμα χαρακτηριστικά μου σηκώνονταν προς την απέναντι μεριά.
Έπεφταν αλλά για να τις πάρω έπρεπε να γυρίσω αρκετά πίσω για να περάσω απέναντι.
Μόλις πήγαινα έχανα το μέρος ειδικά στα σιταρια ή σε αμπέλια.
Είδα και τον "συνάδελφο"κυνηγό, ένα γεράκι να μου παίρνει 2 .ζωντανές..
Όχι ευχαριστημένος με τα bp 34γραμμ. ν10.
Αντίθετα ωραία σκοτωματα με ένα κουτί lambro 8,1/2 πράσινο.Η διασποράς ή μισοταπο ήταν..
Ότι φυσίγγια είχαν μείνει από χρόνια.
2 άτομα θα έκαναν το όριο πολύ νωρίς.
Ρε φίλε ποια είναι η καμαριέρα?

Τι έπαθες ?
Γιατί έτσι ρε συ;
Που είχες παει;
ξεκιναω παρασκευη απογευμα αγιο θωμα περνω 4 πουλια και παω να βρω μια που επεσε πιο μακρια και περνανε αλλες 10 αλλα εγω ο βλακας εψαχνα. και μετα τελος..αντε λεω δεν πειραζει και αυριο μερα ειναι.. παω περνω το γερο σαββατο πρωι να παμε κυνηγι ναυπλιο , μου λεει ειναι μακρια δεν θα χει τπτ τσαμπα θα παμε ,παμε ευβοια του λεω ουτε αυτο του αρεσε.. γινομαστε ζαρι μες στο αμαξι.....τελικα παμε στον καταραμενο τον αγιο θωμα παλι....βγαινω για μαυρες περνανε σε 1 λεπτο πανω απο 20 πουλια περνω 2 ο αλλος ηταν στραβομενος και καθοταν μεσα στο αμαξι τα περνω και φευγω 8 η ωρα το πρωι καθομουνα στο σαλονι.... χτες παμε με τα φιλαρακια σε ενα μερος προσ το αργος περπατητο 10χιλιομετρα + 6 πουλια... ειχα παρει και την καμερα τρομαρα μου να τραβηξω τα αρ@@@@ μου!

ξεκιναω παρασκευη απογευμα αγιο θωμα περνω 4 πουλια και παω να βρω μια που επεσε πιο μακρια και περνανε αλλες 10 αλλα εγω ο βλακας εψαχνα. και μετα τελος..αντε λεω δεν πειραζει και αυριο μερα ειναι.. παω περνω το γερο σαββατο πρωι να παμε κυνηγι ναυπλιο , μου λεει ειναι μακρια δεν θα χει τπτ τσαμπα θα παμε ,παμε ευβοια του λεω ουτε αυτο του αρεσε.. γινομαστε ζαρι μες στο αμαξι.....τελικα παμε στον καταραμενο τον αγιο θωμα παλι....βγαινω για μαυρες περνανε σε 1 λεπτο πανω απο 20 πουλια περνω 2 ο αλλος ηταν στραβομενος και καθοταν μεσα στο αμαξι τα περνω και φευγω 8 η ωρα το πρωι καθομουνα στο σαλονι.... χτες παμε με τα φιλαρακια σε ενα μερος προσ το αργος περπατητο 10χιλιομετρα + 6 πουλια... ειχα παρει και την καμερα τρομαρα μου να τραβηξω τα αρ@@@@ μου!
Έπρεπε να καθίσεις άγιο Θωμά και να κανεις το περπατητο σου μετά είχε πολλά πουλιά το Σάββατο μέχρι το απόγευμα
Κυριακή ούτε τα μισά δεν είχε έκανε και πολύ ζέστη

Έπρεπε να καθίσεις άγιο Θωμά και να κανεις το περπατητο σου μετά είχε πολλά πουλιά το Σάββατο μέχρι το απόγευμα
Κυριακή ούτε τα μισά δεν είχε έκανε και πολύ ζέστη
το φυσαω και δεν κρυωνει...

το φυσαω και δεν κρυωνει...
Με δυο άτομα για πλακα θα έκανες όριο νωρίς
Εγώ πήγα μόνος μου το μεσημέρι αν δε κάνω λάθος ήταν δυο μέχρι τις 5:00 πετούσαν δεν έκατσα καρτέρι γιατί στοπ φτάνουν αυτές

Με δυο άτομα για πλακα θα έκανες όριο νωρίς
Εγώ πήγα μόνος μου το μεσημέρι αν δε κάνω λάθος ήταν δυο μέχρι τις 5:00 πετούσαν δεν έκατσα καρτέρι γιατί στοπ φτάνουν αυτές
το φανταστηκα οτι ηταν πολυ καλη μερα το σαββατο φανηκε απ τις μαυρες... τωρα ενα τελευταιο τριημερο χωρις ελπιδα

το φανταστηκα οτι ηταν πολυ καλη μερα το σαββατο φανηκε απ τις μαυρες... τωρα ενα τελευταιο τριημερο χωρις ελπιδα
είχε και αρκετές κόκκινες
Και έβλεπες ένα κότσυφα γύρω-γύρω 4-5 τσίχλες μαζί σηκωνόταν

είχε και αρκετές κόκκινες
Και έβλεπες ένα κότσυφα γύρω-γύρω 4-5 τσίχλες μαζί σηκωνόταν
Μην τον χτυπάς εκεί που πονάει 😂 .

Status
Not open for further replies.
Back