Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Δεν ξέρω κατά εκεί τι παίζει. Με χιόνια έβαζε εκεί πολύ πράμα!
Έχω κάνει στους Κήπους το καλύτερο τσιχλοκυνήγι Φεβρουάριο το 2005 με αμέτρητα κοπάδια κόκκινες να μπαίνουν από θάλασσα μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι... ακόμα το θυμάμαι όπου και να κοίταζες έβλεπες κόκκινες να περνάνε μεσούρανα και κάποιες να κόβουν φτερό και να βουτάνε στους κισσούς!!!
Έχω να πάω καμιά δεκαριά χρόνια με τις κ@ριόλες που έχω μπλέξει πλέον τα τσιχλοκυνήγια είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού!!!

Σημερα ειδα κατι που δεν το ειχα ξαναδει... Μια περιοχη που την κυνηγησα κ εχθες ειχε αδειασει τελειως απο πουλια... Να γεμιζει ο τοπος τσιχλες απο τη μια στην αλλη εχω δει, να αδειαζει αυτη την εποχη ειδικά σε μας ποτε... Προχωραμε κ βλεπουμε...

Καλησπέρα. Το ίδιο διέκρινα κ εδώ Άρη. Είχα μια κρυφή ελπίδα ότι με τους νοτιαδες θα είχαμε εμφανίσεις περισσότερες αλλά μετά το σημερινό δεν το νομίζω.

Καλησπέρα. Το ίδιο διέκρινα κ εδώ Άρη. Είχα μια κρυφή ελπίδα ότι με τους νοτιαδες θα είχαμε εμφανίσεις περισσότερες αλλά μετά το σημερινό δεν το νομίζω.
Μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί εδώ σε μας δύσκολα φεύγουν τα πουλιά αυτό το μήνα... Πουλιά έρχονται αλλα δεν φεύγουν αυτές τις ημέρες κ ειδικά χωρίς φεγγάρι... Κ εχτές δεν είχε πολλά πουλιά αλλά σήμερα ήταν νεκροταφείο... Κ είναι μια περιοχή που την κυνηγάω από παιδάκι κ την ξέρω καλά, δεν το έχω δει ξανά αυτό το πράγμα...

Σημερα ειδα κατι που δεν το ειχα ξαναδει... Μια περιοχη που την κυνηγησα κ εχθες ειχε αδειασει τελειως απο πουλια... Να γεμιζει ο τοπος τσιχλες απο τη μια στην αλλη εχω δει, να αδειαζει αυτη την εποχη ειδικά σε μας ποτε... Προχωραμε κ βλεπουμε...

Ναι Άρη και εμεις το ιδιο παρατηρησαμε....πριν 2-3 μέρες και πισω είχε κάποια πουλιά. Απο τότε μέρα με τη μέρα όλο και λιγότερα. Κάτι δεν πάει καλά.

Μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί εδώ σε μας δύσκολα φεύγουν τα πουλιά αυτό το μήνα... Πουλιά έρχονται αλλα δεν φεύγουν αυτές τις ημέρες κ ειδικά χωρίς φεγγάρι... Κ εχτές δεν είχε πολλά πουλιά αλλά σήμερα ήταν νεκροταφείο... Κ είναι μια περιοχή που την κυνηγάω από παιδάκι κ την ξέρω καλά, δεν το έχω δει ξανά αυτό το πράγμα...
Σόρρυ φίλε,είχα βγάλει τη benelli μια βόλτα από τα μέρη σου χθες και ξέχασα να το αναφέρω .yelling. .

Ναι Άρη και εμεις το ιδιο παρατηρησαμε....πριν 2-3 μέρες και πισω είχε κάποια πουλιά. Απο τότε μέρα με τη μέρα όλο και λιγότερα. Κάτι δεν πάει καλά.
Κοίτα σίγουρα χτυπιουνται κ αρκετά πουλιά γιατί τελειώνουν οι μέρες κ βγαίνει ο κόσμος για τσίχλες... Εγώ ήμουν προς Πύλο σήμερα... Εχτές είχε τα μισά πουλιά απο ότι την προηγούμενη βδομάδα κ σήμερα το 1/10 από ότι εχτές...
Σόρρυ φίλε,είχα βγάλει τη benelli μια βόλτα από τα μέρη σου χθες και ξέχασα να το αναφέρω .yelling. .
Φιλαράκι φέτος που δεν έχει πουλιά κυνηγάω μόνο με το browning... Φοβάμαι μην βγάλω τη μ2 κ τους αλλάξω τη μετανάστευση...

Κοίτα σίγουρα χτυπιουνται κ αρκετά πουλιά γιατί τελειώνουν οι μέρες κ βγαίνει ο κόσμος για τσίχλες... Εγώ ήμουν προς Πύλο σήμερα... Εχτές είχε τα μισά πουλιά απο ότι την προηγούμενη βδομάδα κ σήμερα το 1/10 από ότι εχτές...
Καλά ναι αλλά και πάλι μερικές φορές η απουσία τους από τα ίδια μέρη είναι αισθητή. Γίνονται μετακινήσεις μάλλον. Το πρωί πέρασαν και 3 κόκκινες ψηλά αλλά δεν ξέρω μήπως ψηλωσαν από το πολύ τουφεκιδι.

Μακριά είναι η Πύλος βρε Άρη. Έχει καλύτερα μέρη πιο κοντά.

Μακριά είναι η Πύλος βρε Άρη. Έχει καλύτερα μέρη πιο κοντά.
Τώρα στο τέλος πολλές φορές μας πιάνει μια μανία να κάνουμε καμιά βόλτα κ σε κανέναν άλλο τόπο να δούμε καμία διαφορετική εικόνα κ ας ξέρουμε ότι μπορεί να μην κάνουμε κ τίποτα περισσότερο από ότι 10 χλμ δίπλα μας... ;)
Αλλαγή παραστάσεων απλά...

Τώρα στο τέλος πολλές φορές μας πιάνει μια μανία να κάνουμε καμιά βόλτα κ σε κανέναν άλλο τόπο να δούμε καμία διαφορετική εικόνα κ ας ξέρουμε ότι μπορεί να μην κάνουμε κ τίποτα περισσότερο από ότι 10 χλμ δίπλα μας... ;)
Αλλαγή παραστάσεων απλά...
Πάω πάσο τότε. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!

Μεγαπλατανο κάτι φάνηκε να γίνεται σήμερα. Κάποιοι πίσω από μια ρεματιά έριξαν αρκετές τουφεκιες μέχρι τις 9 περίπου.
Πρώτη φορά στο μέρος έπιασα αρκετά μπροστά από εκεί που γινόταν το παιχνιδι, ωστόσο έκαψα και εγώ τα φυσιγγακια μου

Σήμερα στα πρώτα χλμ του ταξιδιου ειδα σκηνικά αλλων εποχών. Κοτσύφια παντου. Στα δέντρα ,στους κισσούς στο δρόμο ,κοτσύφια να πετάνε απο παντού.
Το μονο σίγουρο οτι πρόκειται για μετακινήσεις γιατι απο χθες έβλεπα πολλά και φυσικά τα δυο μεγάλα κοπάδια δεντρότσιχλες που ειδα χθές το πρωί,μονο τυχαίο δεν είναι

τρίτη εξόρμηση για φέτος( με φάγανε οι φασσες τρομάρα μου), κοντά στο κάστρο . πουλιά είχε αλλά ήμουν μόνος και έτσι αρκέστηκα στο καρτέρι, χτύπησα 7 βρήκα τα 5, τρία κοτσυφια και δύο κοινές.αν δεν κλαμπάνιζα στην αρχή θα είχα 10 με 12 πουλιά. το ευχαριστηθηκα πάντως γιατί μετά το αρχικό κλαμπανι, βρήκα το χέρι μου και όλες πέφτανε μονοτουφεκιά

Καλησπέρα σε όλους. Τελευταία έξοδος για τσίχλα φέτος στην περιοχή της Στιμαγκας Κορινθίας, 8 τσίχλες περπατητο (συν 5 χαμένες στα πυκνά). Όπως πάντα πολλά πουλιά πιασμένα, αλλά ειμασταν δύο κυνηγοί όλοι και όλοι. Κάτι τουφεκιές έπεφταν λίγο μακρύτερα. Δυστυχώς χωρίς ντουφέκια μόνο περπάτημα στην τσίχλα. Ποτέ δε βρήκα κυνηγούς εκεί να γίνει παιχνίδι, σε όλη τη σεζόν και πάντα είχε αρκετές τσίχλες πιασμένες. Ναι δε λέω το μέρος είναι δύσκολο με την λάσπη και τα σύρματα από τα αμπέλια της σταφίδας, αλλά με λίγο κόπο ποτέ δε με άφησε το μέρος αντουφεκιστο. Άντε και του χρόνου πάλι πρώτα ο ΘΕΟΣ!!!

Σήμερα στα πρώτα χλμ του ταξιδιου ειδα σκηνικά αλλων εποχών. Κοτσύφια παντου. Στα δέντρα ,στους κισσούς στο δρόμο ,κοτσύφια να πετάνε απο παντού.
Το μονο σίγουρο οτι πρόκειται για μετακινήσεις γιατι απο χθες έβλεπα πολλά και φυσικά τα δυο μεγάλα κοπάδια δεντρότσιχλες που ειδα χθές το πρωί,μονο τυχαίο δεν είναι
Συμφωνώ μαζί σου, διοτι το παρατηρισα κ την παρασκευή που πηγα απογευματινο...για 10' εμπαιναν κοτσύφια κ τσιχλες στο θεο...κ ημουν στα 170m υψομετρο.
Το ίδιο ειδα κ σημερα ως τις 9.00 καθως ημουν για ξεκουρνιασμα, πιο πολυ να θυμηθω τα πουλια ΠΩΣ κ ΠΟΥ περνούν στα καθαρα....
Κοτσυφια κ τσιχλες στο θεο (λιγα πουλια) για 10'....οπως κ στο απογευματινο αποψε, ειδα "χαζα" τσιχλοκοτσυφα πολυ ψηλωμενα, να κανουν γυρες για κουρνιασμα...τα επιστροφια ξεκινούν.

Το ίδιο είχε γίνει πέρσι μετά της 10 Φλεβάρη σε Άρτα, Πρέβεζα, Αγρίνιο, δεν υπήρχε τσίχλα, πρώτη φορά το είχα δει αυτό το πράγμα. Φέτος για τέλος πάει καλά.

Status
Not open for further replies.
Back