Δεν ξέρω κατά εκεί τι παίζει. Με χιόνια έβαζε εκεί πολύ πράμα!Πληροφορίες λένε ότι και οι κήποι είχαν αρκετά πουλάκια πάντως,κυρίως κόκκινες!
Δεν ξέρω κατά εκεί τι παίζει. Με χιόνια έβαζε εκεί πολύ πράμα!Πληροφορίες λένε ότι και οι κήποι είχαν αρκετά πουλάκια πάντως,κυρίως κόκκινες!
Έχω κάνει στους Κήπους το καλύτερο τσιχλοκυνήγι Φεβρουάριο το 2005 με αμέτρητα κοπάδια κόκκινες να μπαίνουν από θάλασσα μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι... ακόμα το θυμάμαι όπου και να κοίταζες έβλεπες κόκκινες να περνάνε μεσούρανα και κάποιες να κόβουν φτερό και να βουτάνε στους κισσούς!!!Δεν ξέρω κατά εκεί τι παίζει. Με χιόνια έβαζε εκεί πολύ πράμα!
Καλησπέρα. Το ίδιο διέκρινα κ εδώ Άρη. Είχα μια κρυφή ελπίδα ότι με τους νοτιαδες θα είχαμε εμφανίσεις περισσότερες αλλά μετά το σημερινό δεν το νομίζω.
Μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί εδώ σε μας δύσκολα φεύγουν τα πουλιά αυτό το μήνα... Πουλιά έρχονται αλλα δεν φεύγουν αυτές τις ημέρες κ ειδικά χωρίς φεγγάρι... Κ εχτές δεν είχε πολλά πουλιά αλλά σήμερα ήταν νεκροταφείο... Κ είναι μια περιοχή που την κυνηγάω από παιδάκι κ την ξέρω καλά, δεν το έχω δει ξανά αυτό το πράγμα...Καλησπέρα. Το ίδιο διέκρινα κ εδώ Άρη. Είχα μια κρυφή ελπίδα ότι με τους νοτιαδες θα είχαμε εμφανίσεις περισσότερες αλλά μετά το σημερινό δεν το νομίζω.
Ναι Άρη και εμεις το ιδιο παρατηρησαμε....πριν 2-3 μέρες και πισω είχε κάποια πουλιά. Απο τότε μέρα με τη μέρα όλο και λιγότερα. Κάτι δεν πάει καλά.
Σόρρυ φίλε,είχα βγάλει τη benelli μια βόλτα από τα μέρη σου χθες και ξέχασα να το αναφέρωΜου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί εδώ σε μας δύσκολα φεύγουν τα πουλιά αυτό το μήνα... Πουλιά έρχονται αλλα δεν φεύγουν αυτές τις ημέρες κ ειδικά χωρίς φεγγάρι... Κ εχτές δεν είχε πολλά πουλιά αλλά σήμερα ήταν νεκροταφείο... Κ είναι μια περιοχή που την κυνηγάω από παιδάκι κ την ξέρω καλά, δεν το έχω δει ξανά αυτό το πράγμα...
Κοίτα σίγουρα χτυπιουνται κ αρκετά πουλιά γιατί τελειώνουν οι μέρες κ βγαίνει ο κόσμος για τσίχλες... Εγώ ήμουν προς Πύλο σήμερα... Εχτές είχε τα μισά πουλιά απο ότι την προηγούμενη βδομάδα κ σήμερα το 1/10 από ότι εχτές...Ναι Άρη και εμεις το ιδιο παρατηρησαμε....πριν 2-3 μέρες και πισω είχε κάποια πουλιά. Απο τότε μέρα με τη μέρα όλο και λιγότερα. Κάτι δεν πάει καλά.
Φιλαράκι φέτος που δεν έχει πουλιά κυνηγάω μόνο με το browning... Φοβάμαι μην βγάλω τη μ2 κ τους αλλάξω τη μετανάστευση...Σόρρυ φίλε,είχα βγάλει τη benelli μια βόλτα από τα μέρη σου χθες και ξέχασα να το αναφέρω.
Αυτό θα πει διαχείριση των πληθυσμώνΦιλαράκι φέτος που δεν έχει πουλιά κυνηγάω μόνο με το browning... Φοβάμαι μην βγάλω τη μ2 κ τους αλλάξω τη μετανάστευση...
Καλά ναι αλλά και πάλι μερικές φορές η απουσία τους από τα ίδια μέρη είναι αισθητή. Γίνονται μετακινήσεις μάλλον. Το πρωί πέρασαν και 3 κόκκινες ψηλά αλλά δεν ξέρω μήπως ψηλωσαν από το πολύ τουφεκιδι.Κοίτα σίγουρα χτυπιουνται κ αρκετά πουλιά γιατί τελειώνουν οι μέρες κ βγαίνει ο κόσμος για τσίχλες... Εγώ ήμουν προς Πύλο σήμερα... Εχτές είχε τα μισά πουλιά απο ότι την προηγούμενη βδομάδα κ σήμερα το 1/10 από ότι εχτές...
Τώρα στο τέλος πολλές φορές μας πιάνει μια μανία να κάνουμε καμιά βόλτα κ σε κανέναν άλλο τόπο να δούμε καμία διαφορετική εικόνα κ ας ξέρουμε ότι μπορεί να μην κάνουμε κ τίποτα περισσότερο από ότι 10 χλμ δίπλα μας...Μακριά είναι η Πύλος βρε Άρη. Έχει καλύτερα μέρη πιο κοντά.
Πάω πάσο τότε. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!Τώρα στο τέλος πολλές φορές μας πιάνει μια μανία να κάνουμε καμιά βόλτα κ σε κανέναν άλλο τόπο να δούμε καμία διαφορετική εικόνα κ ας ξέρουμε ότι μπορεί να μην κάνουμε κ τίποτα περισσότερο από ότι 10 χλμ δίπλα μας...
Αλλαγή παραστάσεων απλά...
Συμφωνώ μαζί σου, διοτι το παρατηρισα κ την παρασκευή που πηγα απογευματινο...για 10' εμπαιναν κοτσύφια κ τσιχλες στο θεο...κ ημουν στα 170m υψομετρο.Σήμερα στα πρώτα χλμ του ταξιδιου ειδα σκηνικά αλλων εποχών. Κοτσύφια παντου. Στα δέντρα ,στους κισσούς στο δρόμο ,κοτσύφια να πετάνε απο παντού.
Το μονο σίγουρο οτι πρόκειται για μετακινήσεις γιατι απο χθες έβλεπα πολλά και φυσικά τα δυο μεγάλα κοπάδια δεντρότσιχλες που ειδα χθές το πρωί,μονο τυχαίο δεν είναι
Το ίδιο είχε γίνει πέρσι μετά της 10 Φλεβάρη σε Άρτα, Πρέβεζα, Αγρίνιο, δεν υπήρχε τσίχλα, πρώτη φορά το είχα δει αυτό το πράγμα. Φέτος για τέλος πάει καλά.Μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί εδώ σε μας δύσκολα φεύγουν τα πουλιά αυτό το μήνα... Πουλιά έρχονται αλλα δεν φεύγουν αυτές τις ημέρες κ ειδικά χωρίς φεγγάρι... Κ εχτές δεν είχε πολλά πουλιά αλλά σήμερα ήταν νεκροταφείο... Κ είναι μια περιοχή που την κυνηγάω από παιδάκι κ την ξέρω καλά, δεν το έχω δει ξανά αυτό το πράγμα...