Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Χαλαρα απόψε εδώ κοντά. 4 μαύρα 1 τσίχλα. Τα πουλιά σκορπίσαν αν και έχει χιόνι αρκετό ακόμα και στα χαμηλά. Η φωτογραφία ανάμεσα Λουτσα Καθενους σε μια βόλτα που έκανα νωρίς για να δω. Το κρατάει από την προπερασμενη Κυριακή που έστρωσε το πρώτο!!!View attachment 67151
Μιτσο σε τι υψόμετρο μενεις

Ριτσωνα μεριά φάνηκαν και κάτι γερακοτσιχλες που πέρυσι έβλεπες μόνο κυριαρια .Ήρθαν απάνω μου αλλά διάλεγα την πιο "παχιά" και από την χαρά μου πήρα τον "Γκιώνη".
Κοτσύφια και τσίχλες είχε ,δεν ξέρω σε τι αριθμούς γιατί δεν έχει ντουφέκια.
Λάσπη υπάρχει σε σημεία και κάτι σκόρπιες τούφες με λίγα χιόνια που και που.Ενα κοπάδι φασσες κατά τις 8 και πέρασε από πάνω μου αλλά με τα 8αρια δεν.Τελος πάντων και με λίγη βόλτα στα Καλοχωριτικα μαζέψαμε 15 τσίχλοκοτσυφα και μια γερακοτσιχλα.

Σημερινό απογευματινο στα Πισια Κορινθίας σε ένα από τα καλύτερα καρτέρια της περιοχής. Τα σχόλια περιττεύουν.............
IMG_20230218_203159.jpg
Εμ τι περίμενες Γιώργη?
Τους έχουν βγάλει τα νύχια από το τουφεκιδι!

Εδώ που τα λέμε πόσες ευκαιρίες να σου δώσει η τύχη άμα είσαι μπουμπούνας ?
Σήμερα είχα περιθώριο να αλλάξω φυσίγγια πιο χοντρά στο κοπάδι τις φασσες αλλά δεν το έκανα.
Σκαλωσα και τις έβλεπα να έρχονται.
Αλλά αυτός ο θόρυβος από τις φτερουγαρες τους .........

Ριτσωνα μεριά φάνηκαν και κάτι γερακοτσιχλες που πέρυσι έβλεπες μόνο κυριαρια .Ήρθαν απάνω μου αλλά διάλεγα την πιο "παχιά" και από την χαρά μου πήρα τον "Γκιώνη".
Κοτσύφια και τσίχλες είχε ,δεν ξέρω σε τι αριθμούς γιατί δεν έχει ντουφέκια.
Λάσπη υπάρχει σε σημεία και κάτι σκόρπιες τούφες με λίγα χιόνια που και που.Ενα κοπάδι φασσες κατά τις 8 και πέρασε από πάνω μου αλλά με τα 8αρια δεν.Τελος πάντων και με λίγη βόλτα στα Καλοχωριτικα μαζέψαμε 15 τσίχλοκοτσυφα και μια γερακοτσιχλα.
Μεχρει τα 25/30 μέτρα το 8αρι της μαζεύει μπάλα

Σημερα απι το πρωί ειδα πολλα κοτσύφια. Πανω στο δρομο και στους κισσούς. Σε κάποια στιγμή που ψάχναμε για μπεκατσα ,ειδα να περνάνε και να κλαρώνουν δυο κοπαδια δεντρότσιχλες απο 50 με 70 πουλια το καθ ενα. Οι πρώτες που βλεπω φετος κοπαδιαστές

Σημερα απι το πρωί ειδα πολλα κοτσύφια. Πανω στο δρομο και στους κισσούς. Σε κάποια στιγμή που ψάχναμε για μπεκατσα ,ειδα να περνάνε και να κλαρώνουν δυο κοπαδια δεντρότσιχλες απο 50 με 70 πουλια το καθ ενα. Οι πρώτες που βλεπω φετος κοπαδιαστές
Πήραν χαμπάρι ότι φεύγεις και ξεψαρωσαν!😛

και εμης εδω παιδεςςς εδω και λιγες μερες στα απογευματινα κωψανεεεεε πωλη τα πουλιααα,,ακουω και ενα 300αρι και καρτερι μακριαμου κανη 3 4 τουφεκιες σχεδων την ιδια στιγμη με μενααα ,παμε για 1 2 αντε 3 πουλια τωρα το τι παιζη δεν ξερωωω .think. λετε να της εφαγαααα ολες και μηνανε η τελευταιεςςςςς.yel.
.yel..sarcastic.

Περιμένοντας τα γουρούνια βρήκα καρτεράκι που για καμιά ώρα 5-6 τις παίρνω για πλάκα ... το καλό είναι ότι περνούσαν μέχρι το μεσημέρι.
Μετά την κάναμε για μαμ ...

@Πάρης τον ξέρεις τον κύριο στην φωτό ?
Εκεί λίγο παρακάτω είναι το καρτέρι, αλλά μόνο καθημερινή γιατί θα σε τουφεκίσω αχαχαχαχ
Πάμε μαζί αν θες καμιά μέρα, γιατί μόνος μου βαριέμαι ...

Last edited:
Σήμερα ξεκίνησε η μέρα χάλια πήγα σε μέρος που είχε χιόνι έφυγα πήγα πολιτικά 8:00είχε κάποια εγώ περπάτησα πήρα καναδυό τρια πλια φοβόμουν να τουφεκίσω λόγω των καρτεριών
Παω στο Βαθυ ντιπ τίποτα ένα πλι και αυτό δεν το βρήκα
Στο γυρισμό λέω καιρό έχω να παω στις καβάντζες μου
Και σήμερα έκανα το καλύτερο κυνήγι με τα περισσότερα πουλιά όριο

Περιμένοντας τα γουρούνια βρήκα καρτεράκι που για καμιά ώρα 5-6 τις παίρνω για πλάκα ... το καλό είναι ότι περνούσαν μέχρι το μεσημέρι.
Μετά την κάναμε για μαμ ...

@Πάρης τον ξέρεις τον κύριο στην φωτό ?
Εκεί λίγο παρακάτω είναι το καρτέρι, αλλά μόνο καθημερινή γιατί θα σε τουφεκίσω αχαχαχαχ
Πάμε μαζί αν θες καμιά μέρα, γιατί μόνος μου βαριέμαι ...
Ο Τομ είναι;Δευτέρα ξεκινάω πρωί.Παμε κανά απόγευμα...

Έκατσα απογευματινό χωρίς προσδοκίες και φυσίγγια και ξαφνικά γέμισε ο ουρανός κοτσύφια και μόνο κοτσύφια. Μονά, διπλά, τετραπλά, ψηλά, χαμηλά, λες και ήταν μπάσιμο. Μισή ώρα ασταμάτητα. Τα χασα. Κατέβασα τέσσερα αστόχησα σε άλλα δεκατέσσερα και γύρισα με ένα φυσίγγι στο αμάξι.
Τι παίχτηκε και ήταν μόνο κοτσύφια; Επιστρόφια;

και εμης εδω παιδεςςς εδω και λιγες μερες στα απογευματινα κωψανεεεεε πωλη τα πουλιααα,,ακουω και ενα 300αρι και καρτερι μακριαμου κανη 3 4 τουφεκιες σχεδων την ιδια στιγμη με μενααα ,παμε για 1 2 αντε 3 πουλια τωρα το τι παιζη δεν ξερωωω .think. λετε να της εφαγαααα ολες και μηνανε η τελευταιεςςςςς.yel.
.yel..sarcastic.
Σακη στο βουνό μας στραβωσανε δυο μερες τώρα, κοπάδια..

Απογευματινό καρτεράκι πάλι σήμερα για δύο ωρες πρός το Γραμματικό, σταθερά στα δυο πουλιά μόνο που αυτή τη φορά
επεσαν στο καθαρό και τα βρήκα, πάλι καλά που δεν εφυγα αντουφέκιστος.
Κάποια στιγμή στο καρτέρι μου πέρασε ενας νεαρός συνάδελφος με το σκυλάκο του και την κοπέλα του και χαιρετηθήκαμε,
εκαναν μαζί περπατητό, ωραία εικόνα!

Last edited:
Σημερα ειδα κατι που δεν το ειχα ξαναδει... Μια περιοχη που την κυνηγησα κ εχθες ειχε αδειασει τελειως απο πουλια... Να γεμιζει ο τοπος τσιχλες απο τη μια στην αλλη εχω δει, να αδειαζει αυτη την εποχη ειδικά σε μας ποτε... Προχωραμε κ βλεπουμε...

Status
Not open for further replies.
Back